Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
- Louie, Louie, Louie
Zdziwiło mnie to stwierdzenie. Jkris, nie wiem czy nie podważasz tym zdaniem całej działalności Dietera... moim zdaniem to jednak nie Luis pisał teksty, nie Luis tworzył muzykę, teledyski, aranżacje, tylko Bohlen. I zauważ, że on pracował z Rodriguezem TYLKO dla Modern i TYLKO przez pewien czas... a na przykład jak wytłumaczysz to, że potrafił zrobić karierę solową i sam z własnym zespołem (Blue System)?jkris pisze:unikatowy styl Bohlena tak naprawde nie jest jego tylko L. Rodrigueza
Germany's most successful pop duo ever.
-
jkris
otoz te aranzacje to wlasnie Luisa robota, teledyski- coz te z lat '80 byly raczej kiepskie...Louie, Louie, Louie pisze: moim zdaniem to jednak nie Luis pisał teksty, nie Luis tworzył muzykę, teledyski, aranżacje, tylko Bohlen. I zauważ, że on pracował z Rodriguezem TYLKO dla Modern i TYLKO przez pewien czas...
natomiast mylisz sie bardzo sadzac, ze pracowal z Bohlenem tylko przy MT- takze przy CCCatch czy M.Fernandez
- YaQb85
- Kontakt:
- Louie, Louie, Louie
jkris pisze:teledyski- coz te z lat '80 byly raczej kiepskie...
No moim zdaniem nie były kiepskie, a zwłaszcza Cheri Lady, klip był fantastyczny. Podobnie z Brother Louie i Atlantic is Calling, a jeśli przypisujesz wszystko Rodriguezowi, to raczej jesteś fanką Luisa, a nie Dietera...
- Jennifer
Otóż to,dobrze powiedziane.YaQb85 pisze:Myślę, że Bohlen pisał melodie a Luis poźniej dodawał do nich ten swój specyficzny smaczek. Z biegiem czasu praktyka nauczyła Dietera pracy w studiu i mógł więcej siebie pokazać w utworach.
A ja dopiero niedawno zdałam sobie sprawę,że to nie jest tak, że ja lubię muzę MT- po tym jak spodobało mi się Bizarre, Bizarre czy Gasoline, już wiem że ja po prostu lubię muzę Dieterową, cokolwiek ta nazwa miałyby znaczyć
Siedzenie W Norze
Nic Tu Nie Pomoże
Nic Tu Nie Pomoże
- Elltoja
- Jennifer
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Ja także wiem o Rochelu, przez długi czas uważano że to pseudo Luisa, ale faktycznie jest to inny człowiek. Tutaj http://dieterbohlen.newmail.ru/nonDBP.htm o nim jest właśnie mowa przy piosenkach Patty, a najlepiej gdyby ktoś pokazał skan okładki z nazwiskiem Rochela.jkris pisze:no nie wiem skad masz te informacje- ja wiem, ze producentem Patty Ryan byl Luis Rodriguez...
Millane Fernandez akurat była robiona z Breitugiem, remixy z kolei są od Jeo i Lalojkris pisze:natomiast mylisz sie bardzo sadzac, ze pracowal z Bohlenem tylko przy MT- takze przy CCCatch czy M.Fernandez
Natomiast tutaj zupełnie nie można się zgodzić z wypowiedziąLouie, Louie, Louie pisze: zauważ, że on pracował z Rodriguezem TYLKO dla Modern i TYLKO przez pewien czas... a na przykład jak wytłumaczysz to, że potrafił zrobić karierę solową i sam z własnym zespołem (Blue System)?
Na chwilę obecną, dysponując taką a nie inną wiedzą uważam, że zarówno Dieter jak i Luis do 1984 roku nie bardzo potrafili wykorzystać niewątpily talent w swoich dziedzinach. I właśnie późnym latem 1984 wszystkie trybiki zaskoczyły, jeden wyciągnął z drugiego to co najlepsze, to na czym oparła się ich dalsza działalność.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Louie, Louie, Louie
Ale tylko przy nagraniach Modern: Shooting Star, You my heart..., Cheri Lady, Brother Louie, Atlantic is calling i geronimos cadillac. A reszta? To tylko i wyłącznie piosenki Dietera!ArCrack pisze:na "Dieter - der Film" wymienił go nawet jako równorzędnego producenta przy nagraniach MT
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Przy pozostałych piosenkach jako równorzędni producenci są wymienieni Lalo i Jeo, bo Luis po prostu przy nich nie pracował
Dieter napisał muzykę i tekst, ale brzmienie nadawał im wraz z fachowcami od takich rzeczy - był niejako mózgiem takiego procesu, jednak potrzebował rąk zdolnych przenieść jego pomysły w konkretne piosenki.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Pioetrek
- Kontakt:
A jeszcze nawiązując do wspomnianej Lian Ross. Zakładam, że podobieństwo do nagrań powstałych we współpracy Luisa z Dieterem znaleźć można w tej właśnie grupie piosenek, która jako autorów ma wpisane kompozytor: Luis Rodriguez/Leroy Skeete, autor: Luis Rodriguez/Leroy Skeete więc widocznie mimo wszystkich swoich umiejętności Luisowi do stworzenia tych kawałków potrzebny był ktoś jeszcze.
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Louie, Louie, Louie
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- disco-man
Według mnie Luis stawiał nad większością utworów MT kropkę nad i .Był fenomenalnym inżynierem dżwięku,no to może on powinien był tworzyć duet MT razem z Thomasem? Wychodzi na to że luis to najbardziej niedoceniony medialnie muzyk. Cały cięzar wziął na siebie Didi i to zawsze jego muzyke krytykowano że jest słodka jak lukier.Luis był niewinny.Coś za coś...Prawda jest jedna; Didi i luis to perfekcyjny duet , bo pracując osobno nie pisali już tak wspaniałych piosenek jakie tworzyli będąc razem...
-
jkris