Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
jkris

Post autor: jkris »

no nie wiem skad masz te informacje- ja wiem, ze producentem Patty Ryan byl Luis Rodriguez...
Ostatnio zmieniony pt sty 19, 2007 20:50 przez jkris, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

jkris pisze:unikatowy styl Bohlena tak naprawde nie jest jego tylko L. Rodrigueza
Zdziwiło mnie to stwierdzenie. Jkris, nie wiem czy nie podważasz tym zdaniem całej działalności Dietera... moim zdaniem to jednak nie Luis pisał teksty, nie Luis tworzył muzykę, teledyski, aranżacje, tylko Bohlen. I zauważ, że on pracował z Rodriguezem TYLKO dla Modern i TYLKO przez pewien czas... a na przykład jak wytłumaczysz to, że potrafił zrobić karierę solową i sam z własnym zespołem (Blue System)?
Germany's most successful pop duo ever.
jkris

Louie, Louie, Louie pisze: moim zdaniem to jednak nie Luis pisał teksty, nie Luis tworzył muzykę, teledyski, aranżacje, tylko Bohlen. I zauważ, że on pracował z Rodriguezem TYLKO dla Modern i TYLKO przez pewien czas...
otoz te aranzacje to wlasnie Luisa robota, teledyski- coz te z lat '80 byly raczej kiepskie...
natomiast mylisz sie bardzo sadzac, ze pracowal z Bohlenem tylko przy MT- takze przy CCCatch czy M.Fernandez :wink:
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

Myślę, że Bohlen pisał melodie a Luis poźniej dodawał do nich ten swój specyficzny smaczek. Z biegiem czasu praktyka nauczyła Dietera pracy w studiu i mógł więcej siebie pokazać w utworach.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

jkris pisze:teledyski- coz te z lat '80 byly raczej kiepskie...

No moim zdaniem nie były kiepskie, a zwłaszcza Cheri Lady, klip był fantastyczny. Podobnie z Brother Louie i Atlantic is Calling, a jeśli przypisujesz wszystko Rodriguezowi, to raczej jesteś fanką Luisa, a nie Dietera...
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

YaQb85 pisze:Myślę, że Bohlen pisał melodie a Luis poźniej dodawał do nich ten swój specyficzny smaczek. Z biegiem czasu praktyka nauczyła Dietera pracy w studiu i mógł więcej siebie pokazać w utworach.
Otóż to,dobrze powiedziane.

A ja dopiero niedawno zdałam sobie sprawę,że to nie jest tak, że ja lubię muzę MT- po tym jak spodobało mi się Bizarre, Bizarre czy Gasoline, już wiem że ja po prostu lubię muzę Dieterową, cokolwiek ta nazwa miałyby znaczyć :wink:
Siedzenie W Norze
Nic Tu Nie Pomoże :P
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Louie, Louie, Louie pisze:... a jeśli przypisujesz wszystko Rodriguezowi, to raczej jesteś fanką Luisa, a nie Dietera...
Hmm...a co ma piernik do wiatraka?

Ja jestem fanką Thomasa ale nie przypisuję wszystkiego co było związane z MT Thomasowi... bo wiem jak było naprawdę.. :wink:
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

Taa, Thomas to jednak najlepiej śpiewa *rozpływa się nad jego cudnym głosem*, natomiast jeśli chodzi o komponowanie to jednak Dieter był na tym polu lepszy. Co jak co ale Didi ma nosa do tworzenia fajnych kawałków.
Siedzenie W Norze
Nic Tu Nie Pomoże :P
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

jkris pisze:no nie wiem skad masz te informacje- ja wiem, ze producentem Patty Ryan byl Luis Rodriguez...
Ja także wiem o Rochelu, przez długi czas uważano że to pseudo Luisa, ale faktycznie jest to inny człowiek. Tutaj http://dieterbohlen.newmail.ru/nonDBP.htm o nim jest właśnie mowa przy piosenkach Patty, a najlepiej gdyby ktoś pokazał skan okładki z nazwiskiem Rochela.
jkris pisze:natomiast mylisz sie bardzo sadzac, ze pracowal z Bohlenem tylko przy MT- takze przy CCCatch czy M.Fernandez
Millane Fernandez akurat była robiona z Breitugiem, remixy z kolei są od Jeo i Lalo ;) Luis wpadł na chwilę rok później, przy jednym z singli Isabel (tym gorszym :P).
Louie, Louie, Louie pisze: zauważ, że on pracował z Rodriguezem TYLKO dla Modern i TYLKO przez pewien czas... a na przykład jak wytłumaczysz to, że potrafił zrobić karierę solową i sam z własnym zespołem (Blue System)?
Natomiast tutaj zupełnie nie można się zgodzić z wypowiedzią :] Bohlen pracował z Rodriguezem nad praktycznie każdą płytą w latach 1984-2000 (z wyłączeniem okresu 1994/5-1997). Dieter nie ukrywał tego, a na "Dieter - der Film" wymienił go nawet jako równorzędnego producenta przy nagraniach MT - to chyba najlepiej świadczy jak bardzo cenił (i chyba nadal ceni) jego pracę :]

Na chwilę obecną, dysponując taką a nie inną wiedzą uważam, że zarówno Dieter jak i Luis do 1984 roku nie bardzo potrafili wykorzystać niewątpily talent w swoich dziedzinach. I właśnie późnym latem 1984 wszystkie trybiki zaskoczyły, jeden wyciągnął z drugiego to co najlepsze, to na czym oparła się ich dalsza działalność.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

ArCrack pisze:na "Dieter - der Film" wymienił go nawet jako równorzędnego producenta przy nagraniach MT
Ale tylko przy nagraniach Modern: Shooting Star, You my heart..., Cheri Lady, Brother Louie, Atlantic is calling i geronimos cadillac. A reszta? To tylko i wyłącznie piosenki Dietera!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Przy pozostałych piosenkach jako równorzędni producenci są wymienieni Lalo i Jeo, bo Luis po prostu przy nich nie pracował ;) Dieter napisał muzykę i tekst, ale brzmienie nadawał im wraz z fachowcami od takich rzeczy - był niejako mózgiem takiego procesu, jednak potrzebował rąk zdolnych przenieść jego pomysły w konkretne piosenki.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

A jeszcze nawiązując do wspomnianej Lian Ross. Zakładam, że podobieństwo do nagrań powstałych we współpracy Luisa z Dieterem znaleźć można w tej właśnie grupie piosenek, która jako autorów ma wpisane kompozytor: Luis Rodriguez/Leroy Skeete, autor: Luis Rodriguez/Leroy Skeete więc widocznie mimo wszystkich swoich umiejętności Luisowi do stworzenia tych kawałków potrzebny był ktoś jeszcze.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

No dobrze Arek, może jest tak jak mówisz, ale jkris powiedział(a), że CAŁA kariera M.T. to zasługa Luisa, przynajmniej ja tak to zrozumiałam i nie mogę się z tym zgodzić!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Czytam jeszcze raz jego posty w tym temacie i nie mogę odnaleźć fragmentu, w którym tak pisze :> Mowa jest jedynie o stylu aranżacji piosenek.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Według mnie Luis stawiał nad większością utworów MT kropkę nad i .Był fenomenalnym inżynierem dżwięku,no to może on powinien był tworzyć duet MT razem z Thomasem? Wychodzi na to że luis to najbardziej niedoceniony medialnie muzyk. Cały cięzar wziął na siebie Didi i to zawsze jego muzyke krytykowano że jest słodka jak lukier.Luis był niewinny.Coś za coś...Prawda jest jedna; Didi i luis to perfekcyjny duet , bo pracując osobno nie pisali już tak wspaniałych piosenek jakie tworzyli będąc razem...
jkris

Louie, Louie, Louie pisze:No dobrze Arek, może jest tak jak mówisz, ale jkris powiedział(a), że CAŁA kariera M.T. to zasługa Luisa, przynajmniej ja tak to zrozumiałam i nie mogę się z tym zgodzić!
jestem "samcem" :lol:
i jak juz Arek zauwazyl niczego podobnego nie stwierdzilem...
ODPOWIEDZ