Mam nadzieje,że jutro tego nie przegapię .Agata pisze:2011-08-26 (jutro) SWR auf Tour 20.15 SWR
Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dancefloor
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel No More Tears On The Dance
-
Ninio
okładka singla "No more tears on the dancefloor" jakos dziwnie przypomina mi okładke z płyty "Romantic Warrior" (tylnia czesc okładki). Album "Two" bardziej nawiązuje i bardziej przypomina Modern Talking niz "Strong". Podoba mi sie to 
- Agata
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Przesunąłem stąd część postów (odeszły już bardzo daleko od "No More Tears...") do tematów:
Thomas i Uwe - co dalej? i
Styl ubioru Thomasa.
Proszę o rozwijanie tych dwóch wątków w powyższych tematach zostawiając ten temat dla singla.
Thomas i Uwe - co dalej? i
Styl ubioru Thomasa.
Proszę o rozwijanie tych dwóch wątków w powyższych tematach zostawiając ten temat dla singla.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Mr.King of Love
Trzeba byc dobrej myśli. Mam nadzieje że ten singiel bedzie sie cieszyc lepszą sławą niż popszednii, fakt faktem że powinno byc wiecej wystepów i informacji na tego owego singla. Nie wiem czemu Thomas i Uwe oraz ich współpracownicy to zanidbali.dawidsikorski2 pisze:Ten singiel czuje bedzie wielkim niewypalem:(
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
-
dawidsikorski2
- pysia20
- Członek TAFC Polska
Re: Juz jest nowy teledysk:):) No More Tears.....
Mi osobiscie podoba sie teledysk
ale jeszcze jak by troszke wiecej sie działo by było jeszcze lepiej..
pozdrawiam
ale jeszcze jak by troszke wiecej sie działo by było jeszcze lepiej..
pozdrawiam
You Are Not Alone..!!
- Mr.King of Love
Re: Juz jest nowy teledysk:):) No More Tears.....
Właśnie jestem kilka minut po obejrzeniu i musze stwierdzic że mi sie nawet podoba. Akustyka oraz cały plan teledysku moim zdaniem sie komponuje.
Oczywiście na siłe można dostrzec pewne podobieństwa, nie chce tutaj pisac o co mi chodzi ale jestem pewien że znajdą sie o ososby które mnie zrozumią.
Fajnie sie ogląda ten teledysk, ponieważ można sobie przypomniec Thomasa z dawnych lat , mam tutaj na myśli 1998-2003. Przynajmniej mi sie tak kojarzy.
Dla mnie teledysk jest udany, choc i tak uważam że summer of love nadawał by sie bardziej.
Oczywiście na siłe można dostrzec pewne podobieństwa, nie chce tutaj pisac o co mi chodzi ale jestem pewien że znajdą sie o ososby które mnie zrozumią.
Fajnie sie ogląda ten teledysk, ponieważ można sobie przypomniec Thomasa z dawnych lat , mam tutaj na myśli 1998-2003. Przynajmniej mi sie tak kojarzy.
Dla mnie teledysk jest udany, choc i tak uważam że summer of love nadawał by sie bardziej.
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
Don't do that again
If you're breaking apart
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
Mr.King of Love pisze:Właśnie jestem kilka minut po obejrzeniu i musze stwierdzic że mi sie nawet podoba. Akustyka oraz cały plan teledysku moim zdaniem sie komponuje.
Mnie też się podoba chociaż wolałabym bardziej w oryginale zobaczyć ten teledysk
- Sussudio
To jest oficjalny teledysk?
Widać straszną taniznę i niedoświadczenie ekipy realizującej (czy może dwóch chłopaczków z lustrzankami).
Ujęcia na basenie są bardzo kiepsko oświetlone.
Kadrowanie i super "cool'erskie" ujęcia z kamery pod kątem.
A to jak popieprza z Fahrenkrogiem na motorówce i śpiewa że on "...standing alone in the dark..." - to przebija wszystko.
Pomysł fajny, ale zrealizować można było lepiej.
A tak, mamy teledysk zrobiony na odczep się, bo panowie chyba wiedzą że i tak nie trafi do rotacji Vivy itp.
P.S : Na jpc.de jest odsłuch "Now Or Never"
http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/9801224
Widać straszną taniznę i niedoświadczenie ekipy realizującej (czy może dwóch chłopaczków z lustrzankami).
Ujęcia na basenie są bardzo kiepsko oświetlone.
Kadrowanie i super "cool'erskie" ujęcia z kamery pod kątem.
A to jak popieprza z Fahrenkrogiem na motorówce i śpiewa że on "...standing alone in the dark..." - to przebija wszystko.
Pomysł fajny, ale zrealizować można było lepiej.
A tak, mamy teledysk zrobiony na odczep się, bo panowie chyba wiedzą że i tak nie trafi do rotacji Vivy itp.
P.S : Na jpc.de jest odsłuch "Now Or Never"
http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/9801224
Dieter Bohlen Królem Polski
- angel
Oto moja opinia na temat teledysku...
Teledysk nie zrobił na mnie w sumie żadnego wrażenia,tak jak i wersja tego utworu.
Nie jest do końca dopracowany,efekty mogłyby być dużo ciekawsze i bardziej widoczne.
Jeden plus w tym całym teledysku jest taki,że Thomas fajnie się prezentuje i widać,że ma wprawę do tego jak się zachować przy kręceniu teledysku tzn.gesty,ruchy itd. Zaś Fahrenkrog totalna porażka w tym teledysku,oglądając ten teledysk miałam wrażenie,że Fahrenkrog jest tam w tym teledysku "od niechcenia"- kompletnie się nie przygotował i nie postarał.
A najgorsze jest to,że Fahrenkrog w ogóle nie pasuje obok Thomasa,to już nie jest to jak Dieter był przy nim czy w teledysku czy na jakimkolwiek występie.
Tylko i wyłącznie Dieter pasował do Thomasa.
Oglądając teledyski Modern Talking z radością się oczekiwało i oglądało klipy,każdy ich teledysk miał w sobie "to coś" ,szkoda że już to nigdy nie wróci...
.
Ale Fahrenkrog niech dalej komponuje utwory Thomasowi,bo kompozytorem jest bardzo dobrym i niech Thomas się go trzyma rękami i nogami.
"Now Or Never"-słysząc kawałek tego utworu muszę przyznać,że zapowiada się ciekawie i mam nadzieję,że nie długo usłyszę go w całości.
Teledysk nie zrobił na mnie w sumie żadnego wrażenia,tak jak i wersja tego utworu.
Nie jest do końca dopracowany,efekty mogłyby być dużo ciekawsze i bardziej widoczne.
Jeden plus w tym całym teledysku jest taki,że Thomas fajnie się prezentuje i widać,że ma wprawę do tego jak się zachować przy kręceniu teledysku tzn.gesty,ruchy itd. Zaś Fahrenkrog totalna porażka w tym teledysku,oglądając ten teledysk miałam wrażenie,że Fahrenkrog jest tam w tym teledysku "od niechcenia"- kompletnie się nie przygotował i nie postarał.
A najgorsze jest to,że Fahrenkrog w ogóle nie pasuje obok Thomasa,to już nie jest to jak Dieter był przy nim czy w teledysku czy na jakimkolwiek występie.
Tylko i wyłącznie Dieter pasował do Thomasa.
Oglądając teledyski Modern Talking z radością się oczekiwało i oglądało klipy,każdy ich teledysk miał w sobie "to coś" ,szkoda że już to nigdy nie wróci...
Ale Fahrenkrog niech dalej komponuje utwory Thomasowi,bo kompozytorem jest bardzo dobrym i niech Thomas się go trzyma rękami i nogami.
"Now Or Never"-słysząc kawałek tego utworu muszę przyznać,że zapowiada się ciekawie i mam nadzieję,że nie długo usłyszę go w całości.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Na plus - przede wszystkim bardzo podobają mi się sceny z Thomasem na skałach, szczególnie zbliżenia na twarz. Nieźle prezentuje się Mustang.
Na minus - przede wszystkim Fahrenkrog z tym Korgiem, tak na leżaku jak i na skałach. Nawet Bohlen czasami odkładał gitarę.
Z podobnych klipów mimo wszystko lepiej zrealizowany był "Tonight Is The Night". "No More Tears..." momentami ociera się o poziom niskobudżetowych produkcji, jak choćby ten klip Olivera Lukasa: http://www.youtube.com/watch?v=xPEWHlOkjZw
Na minus - przede wszystkim Fahrenkrog z tym Korgiem, tak na leżaku jak i na skałach. Nawet Bohlen czasami odkładał gitarę.
Z podobnych klipów mimo wszystko lepiej zrealizowany był "Tonight Is The Night". "No More Tears..." momentami ociera się o poziom niskobudżetowych produkcji, jak choćby ten klip Olivera Lukasa: http://www.youtube.com/watch?v=xPEWHlOkjZw
Jak piszesz tak cię widzą.
- użytkownik #1463
Wg mnie teledysk w niektórych momentach wygląda świetnie. Miejscami bardzo przypomina mi on Ready For The Victory, można nawet powiedzieć, że niektóre ujęcia są wręcz identyczne. Panowie najgorzej wyszli w scenach przy basenie, głównie drażni mnie tu złe oświetlenie, i Uwe w 2:08 minucie, ale najbardziej mnie zażenowało kiedy na początku zobaczyłem Uwe w 16 s, grającego na tych organkach. Ale w reszcie scen Uwe bardzo dobrze się prezentuje. W pewnym momencie obaj panowie skojarzyli mi się nawet z Pet Shop Boys.
- Ann
- Członek TAFC Polska
Nowy teledysk jest super
Thomas jak zwykle wyszedł bardzo dobrze,tylko ten Uwe tam w ogóle nie pasuje
A piosenka "Now Or Never" zapowiada się ciekawie
A piosenka "Now Or Never" zapowiada się ciekawie
MY DREAMS COME TRUE 
- Emil45677
Wracam na forum po dłuższej nieobecności, oglądam nowy teledysk i stwierdzam że nieco mnie zawiódł
. Przychylam się do opinii niektórych o tym że momentami nowy klip ociera się o niskobudżetowe produkcje. Początek jest dla mnie mało ciekawy aż do pierwszego refrenu. Także i mi bardzo podobają się ujęcia Thomasa i Uwe na skałach, wyszły zdecydowanie najlepiej. A te dziewczyny w teledysku do chłopaków zdecydowanie nie pasują, wolałbym jakiś inny motyw...np. Thomas podąża za jakąś kobietą na tle tych pięknych skał...z czym że za ubraną kobietą
. Tak czy inaczej w skali 1-6 dałbym temu klipowi ocenę 4-...zdecydowanie za mało dynamiczny teledysk jak na taką piosenkę
.
- art_system
Bardzo dobry teledysk, początek wolny ale później dobre tempo, Uwe troszke się rozkręca z klipu na klip. Rozumiem, że nie którym może coś nie grać, ale jesteśmy prawie od 20 lat przyzwyczajeni,że Thomas występawał z Didim lub solo. Uwe pasuje do Tomka , wydaje się być na drugim planie w teledysku, zupełnie niepotrzebnie, powinien śpiewać razem z Tomkiem. Oceniam korzystie współpracę Panów:) Czekam na następny album. Nowy singiel Now or never- Dziękuję, że to nie ballada. Zalatuje Modernem kiedy Thomas śpiewa, mam odczucia bardzo zbliżone do tych kiedy po raz pierwszy odsłuchiwałem nowych płyt MT z lat 80. Oczywiście aranż nowoczesny, ale melodia zapowiada coś pozytywnego, czekam na refren szybki z chórkami koniecznie:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...