Modern Talking na ścianie

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
night auditor
Członek TAFC Polska

Re: Modern Talking na ścianie

Post autor: night auditor »

Kiedyś to były czasy. Zaczynałem od plakatów z polskich czasopism w "", czyli kiepskich reprodukcji zachodnich pism. A Ci co pamiętają to wiedzą że było ciężko coś zdobyć. Polowało się po kioskach. Później, niestety już po 1 rozpadzie MT odkryłem giełdę książkowo i jej potężne zasoby oryginalnych materiałów na temat MT, TA, DB. Dla młodego człowieka to był szok!!!!. Straciłem majątek na unikatowe zdjęcia i plakaty z Bravo itp. Szkoda było tych plakatów nawet wieszać na ścianie w obawie przed zniszczeniem bo jak wiecie niestety słonce robi swoje i wszystko płowieje:(. Teraz jedynie co u mnie wisi to duży portret mój z Thomasem.
Może pomyślę kiedyś o czymś.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja sobie wynagradzam plakaty wydrukami, bo w internecie są nieciekawe i malusie, moja siostra od razu mi odradziła zainteresowanie nimi. Jednak wolę to, niż nic, przed pójściem spać mogę się popatrzeć na uśmiechniętych Thomasa i Dietera :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja planuję sobie w antyramie powiesić logo Modern Talking. Bo zdjęcia wybrać nie umiem, wszystkie najchętniej bym powiesiła a tak bedzie logo no i mój chłopak nie będzie dostawał zawału serca kiedy będziemy u mnie :mrgreen:
Point Of No Return
thomas1100
Członek TAFC Polska

Post autor: thomas1100 »

Fanko MT a gdzie można kupić taki zegarek z miejscem na zdjęcia bo nie mogę znależć nigdzie.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

thomas1100,

nie mam pojęcia, gdzie można zakupić taki zegarek - ja mam takowy w posiadaniu, gdyż brałam udział w konkursie wokalnym i takie gadżeciki zostały wręczone uczestnikom ;) Od razu wpadł mi do głowy pomysł, aby przerobić to na przedmiot związany z Modern Talking i jakoś tak wyszło ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Moja mama miała kiedyś różową bluzkę z białym napisem: Modern Talking - wtedy nie miałam zielonego pojęcia, co to znaczy, ale bluzka bardzo mi się podobała, więc próbowałam ją uratować - szkoda było ją ciąć - nic z tego nie wyszło. Przypomniałam sobie o niej po latach, gdy słuchałam już Modern Talking i dopiero wtedy skojarzyłam sobie, co ten napis oznaczał i mój żal wzrósł znacznie. Jakiś czas później mama też przypomniała o tej bluzce i też jej żałowała, lecz było za późno - nie dało się jej uratować. Potem wielokrotnie o niej wspominała, kończąc: - I kto to mógł wiedzieć, że znowu będzie modna?

Pamiętam, jak kiedyś znalazłam dziesięcio stronicowy artykuł o Bohlenie w pewnej gazecie nienieckiej; nie powstrzymałam się i kupiłam tę gazetę. :)
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
mitternacht

Post autor: mitternacht »

Jak byłam nastolatką miałam cały pokój w plakatach naszych ulubieńców. Dzisiaj niestety schowane są w szufladzie w koszulkach foliowych.Pamiętam jak ciężko było je zdobyć . W latach 80-tych każdy zdobyty poster był na miare "złotego medalu" zwłaszcza z Bravo czy innego zagranicznego czasopisma.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Nie dawno wystrój ścian w moim pokoju się zmienił.
Na środku oryginalny plakat z roku 1986. Z Lewej Anders/Fahrenkrog wygrany w konkursie na moderntalking.pl :D w tle też moje 2 zdjęcia z Thomasem :),3-ciego jeszcze nie wywołałam :oops:

Obrazek

i moja druga ściana :D . Największy plakat w historii 180/120 cm

Obrazek
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Witam.
Chyle czola - podoba mi sie wystroj Twojego pokoju Agnieszko.

Moj pokoj w czasach kawalerskich rowniez byl obwieszony plakatami Modern Talking. Teraz jedynym widocznym akcentem tego, ze jestem fanem tej muzy jest oprawione w ramke moje pierwsze wspolne zdjecie z Thomasem - zrobione podczas Fanclubparty w Koblencji w 2007 roku...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
aragorn
Członek TAFC Polska

Post autor: aragorn »

Ja mam plakacik z ich koncertu na Warszawskich Stegnach 98r.oblany w złotej ramie,oczywiście w centralnym miejscu,następny czeka w kolejce ze Szczecina :)
hej atlantyda super masz te plakaciki,zazdroszczę,THOMAS byłby zachwycony :D
That's the only thing i really know.......
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dzięki wszystkim za mile słowa. Na razie mieszkam z rodzicami,ale jak się wyprowadzę też będę miała taki akcent na własnym mieszkanku :). Nie ważne ile ma się lat i czy to się komuś podoba czy nie.
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

Wow! atlantyda ;o) Twoja ściana z tymi plakatami jest super! Sama bym taką chciała mieć, nie zależnie od tego co mieli by do powiedzenia znajomi - naprawdę zazdroszczę. Niestety nie posiadam żadnego plakatu Modern Talking.. szkoda że mama niczego nie zachowała. :| Jedynie co mam to dwa stare zdjęcia Modern Talking wycięte z jakiejś gazety i przyklejone na stałe na drzwiczkach od szafy - chyba nigdy się tej szafy nie pozbędę.. :lol:
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Dzięki dieErdbeere91 :) . No ja nie dawno podarowałam komuś całą swoją kolekcję artykułów i plakatów.Mam tylko to co na ścianie.Polój na plakaty na aukcjach Allegro i Ebay.
Awatar użytkownika
dieErdbeere91

Post autor: dieErdbeere91 »

Dzięki za radę, szczerze nie wpadłam na to hehe. Pomysł dobry, może uda mi się jakiś plakat kiedyś tam kupić. :)
I wanna reach the sky and try to touch the sun!
I wanna leave the fear behind, run away and don't stop to fight!:) STRONG I'll be strong

agata_00000

Post autor: agata_00000 »

Faktycznie, ściana z plakatami robi wrażenie. ;) Przypomniało mi się, że mam jedno zdjęcie zachowane (oprócz tych dwóch naklejonych na szafie o których wspomina dieErdbeere91), dokładniej mówiąc jest to okładka kasety Modern Talking „Alone” ale zdjęcie to z tyłu okładki jest trochę słabej jakości. Szkoda że nie ma kasety.. nie wiem co się z nią stało..
Pamiętam że w czasach mojej młodości prowadziłam specjalny zeszyt dotyczący Modern Talking. Wklejałam tam wszystkie zdjęcia z gazet i różnego rodzaju wycinki artykułów, które dotyczyły osoby Thomasa i Dietera. Nie wiem co się z nim stało. Tak to już właśnie jest, tu przeprowadzka, tam przeprowadzka i wszystko się to gdzieś straciło. Szkoda. <bezradny>
` Witchqueen of Eldorado...
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

agata_00000 - a wiesz, ja też miałam taki zeszyt!!! :D I też nie wiem, gdzie go wcięło... Do tego miałam inny zeszycik, z wierszami na temat MT, a zwłaszcza - no nie ukrywajmy - Thomasa ;p A zdobyte zdjęcia wieszałam też na macie, którą miałam nad łóżkiem ;) Kiedyś były modne takie słomiane maty...
ODPOWIEDZ