Shooting Star - Zmontowany Z Sampli !!!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Jeżeli będzie na fan.pl kupię na 100%. Razem z płytą Thomasa (mam nadzieję, że obie będą dostępne w tym samym terminie).

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ja jestem bliski zdobycia tej płyty za 70zł i jeśli tylko sie uda podam namiary na właściwą osobę :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
alicja33

Post autor: alicja33 »

ludzie nie wiem gdzie na tej stronie bilda posluchac tego fragmentu dajcie dokladniejsze namiary,papa
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

słyszałem tę piosenkę 1 raz i dla mnie po prostu... BOMBA :) super muza, słowa niekonicznie (bo sklejane), ale z muzyką nasz Dieter się popisał + francuskie ozdobniki :) dla mnie bomba :)

mam ten fragment nagrany jako mp3 (w słabej jakości, ale leszpe to niż nic) i jeśli się znajdą chętni, to udostępnię :]
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

A mnie się ten kawałek niespecjalnie podoba...
Niestety, potwierdziły się obawy, że był tworzony z Luisem Rodriguezem, który dla mnie już parę ładnych lat temu jakby zatracił swoje niesamowite umiejętności. Aranżacja jest jakaś plastikowa, jakby z "Year Of The Dragon" rodem. W 2006 wolałbym słuchać czegoś, co bardziej przystaje do tej daty, to co stworzyli pasowałoby dla Marka Ashleya... :( Uważam, że album zdecydowanie mógł się obejść bez tego nagrania.

Nie bijcie, to tylko moja prywatna opinia ;)
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

A mnie się ten kawałek niespecjalnie podoba...
ta niezwaga krwi wymaga :D

A ja uważam że dźwięk jest dobry od początku do zwrotki, no i refren. Prawdopodobnie dlatego że pod zwrotką ta melodia jest trochę jakby od innej piosenki i ja ten fragment pod zwrotką datowałbym na rok 2000 a z Luisem obecnie nagrano początek i refren. Ciekawe, z kim zrobił Dieter Take me to the clouds. To w żadnym razie nie jest plastikowy kawałek.

Pozdrawiam

Piotrek
Pioozo

Shooting Star - Zmontowany Z Sampli !!!

Post autor: Pioozo »

Prawa autorski - czy sie komuś podoba, czy nie podoba - w pierwszej kolejności idą za autorem. Jesli ten nikomu ich nie sprzedał, wydawca czy wykonawca są drugorzędni. Thomas Anders wokal sprzedał - to fakt. Ma on jednak udział w nowej wypowiedzi artystycznej i pieniądze thomasowi sie należą. Bez względu na to czy jest to żywy udział, czy odtwórczy (w szczególności składanie z sampli).
jkris

Post autor: jkris »

do Dominika
ja mozesz to udostepnij to mp3 bo ja takze nie moge odsluchac tego kawalka ze strony bilda.
dzieki
jkris

Post autor: jkris »

juz tego ,posluchalem...
mam raczej mieszane uczucia- z jednej strony cos w tej melodii jest- szczegolnie podoba mi sie pianinko, bo to takie typowe dla nich a z drugiej str brzmi to jakos tak tanio jak podróba. moze jak poslucham kilka razy calosci bede umial jednoznacznie sie wypowiedziec...
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

na dobrą sprawę to nie mamy pewności czy to jest ostateczna wersja, która znajdzie się na albumie. Być może to na razie demo a poza tym w dobrej jakości pewnie będzie brzmiało o wiele inaczej choć z drugiej strony będzie wyraźniej słychać te niedociągnięcia przy sklejaniu.
Początek utworu budzi we mnie skojarzenia jakby Bohlen próbował wskrzesić coś co już dawno nie żyje.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

co do początku, kojarzycie mniej więcej gdzie już cos takiego było? Chodzi mi konkretnie o ten głos (może na jakiejś BS-maxi version)?

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
R.S.

Post autor: R.S. »

Może się mylę, ale mnie się ten głos kojarzy z głosem ... Ś.P. JPII ! Szczególnie sposób w jaki jest wymawiane słowo "chosen".
I do tego ten wstęp organowy...

Pozdrawiam

R.S.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

R.S. Z ust mi to wyjąłeś!!! Własnie o tym miałem napisać, dosłownie o tym samym!!!!!
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
R.S.

Post autor: R.S. »

Zastanawiam się też, czy to nie ma jakiegoś związku z tym, że w kreskówce DdF jest scena, jak DB jedzie papamobilem...
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

No ta scena jest grubo przesadzona, nie popieram tego akurat pomysłu w takim filmie!

PS. Sorry za odbiegnięcie od temau.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Wiadomo, że w Polsce wszystko co związane z papieżem zawsze będzie "święte" i nienaruszalne.
Ale film jest robiony w Niemczech przez Niemców i dla Niemców, tam nie ma takiego podejścia to tematu :)

Natomiast co do intra, to osobiście wydaje mi się jakieś cmentarne... i zupełnie nie pasuje do dość "wesołej" dalszej części piosenki...
ODPOWIEDZ