Thomas Anders-FanClub Polska

Tutaj umieszczamy wszystkie newsy dotyczące Thomasa i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rut

Re: Thomas Anders-FanClub Polska

Post autor: rut »

Masz rację Magdalenko każdy Fan-Clubowicz powinien się do tego przykładać ,aby z każdym koncertem Thomas odczuwał coraz większą naszą obecność.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

rut pisze:każdy Fan-Clubowicz powinien się do tego przykładać ,aby z każdym koncertem Thomas odczuwał coraz większą naszą obecność.
Masz rację Magdalenko każdy Fan-Clubowicz powinien się do tego przykładać ,aby z każdym koncertem Thomas odczuwał coraz większą naszą obecność.
Dokładnie.
A nie liczyć tylko na to,żeby się dostać na zdjęcie z nim.Najważniejsza jest atmosfera podczas koncertu :)
Żeby Thomas odczuwał,że nie ważne są dla nas przebyte kilometry,żeby go zobaczyć.Żeby się pobawić przy jego muzyce wraz z nim.
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

atlantyda ;o) pisze:Żeby Thomas odczuwał,że nie ważne są dla nas przebyte kilometry,żeby go zobaczyć.Żeby się pobawić przy jego muzyce wraz z nim.
Naprawdę święte słowa nie ważne są przebyte kilometry byleby thomas odczuwał, iż My jako Fani Genialnie bawimy się przy muzyce MT i Jego własnej ;) Jeśli chodzi o promocję Fan-Clubu to pojawiają się naprawdę SUPER pomysły jak z tymi dowodami-Thomas przecież był w szoku jak to zobaczył ;) Osobiście wraz z Fanką_MT czyli Dariją - Mariją na każdy koncert staramy się mieć jakiś podarunek dla Thomasa i za każdym razem udało Nam się go przekazać...Nie wiem czy ktoś kojarzy ramkę, którą Thomas trzymał 11 września na Brother Louie to był prezent ode mnie i Darii ;) Oby więcej nowych pomysłów !!
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

sara_cieszko pisze:Nie wiem czy ktoś kojarzy ramkę, którą Thomas trzymał 11 września na Brother Louie to był prezent ode mnie i Darii ;) Oby więcej nowych pomysłów !!
Tak pamiętam.Super,że Thomas zauważył,że macie jeszcze coś dla niego.Zresztą trudno było Was nie zauważyć,chyba najbardziej aktywny sektor był po Waszej stronie i to dzięki Wam :D
No nam starszym fanom już chyba nie wypada tak piszczeć ;) Trza się opanować ;)

Świetne grupowe zdjęcie z Thomasem
http://www.thomas-anders.pl/akt/
Awatar użytkownika
rut

...a pewnie że trza się opanować :lol: ,ale często to się nie udaje .Poza tym ja już się zastanawiam nad nowymi pomysłami jakby urozmaicić kolejny koncert, a co do zdjęcia grupowego ... to jeszcze chwilka i będziecie tacy sławni ,że staniecie się rozpoznawani przez wszystkich. :wink: Trudno znaleźć mi słowa żeby je opisać, po prostu jest cudne !
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Pomyślałam,że gdyby Thomas sfotografował się z większą ilością FanClubowiczów można by mu dać przy kolejnej okazji w ramce taką fotografię :)...może by sobie powiesił w Biurze ;)
Awatar użytkownika
Provocator72

Post autor: Provocator72 »

Witajcie. Moje zdanie na temat Fan Clubu czyli członków jest takie. Każdy z nas ma możliwość propagowania, a ściślej mówiąc "reklamowania" twórczości Thomasa Andersa. Żyjemy w różnych środowiskach, skupiamy się w śród różnych ludzkich upodobań i gustów muzycznych. Sam wiem z doświadczenia, że czeto ludzie oceniają muzykę pod kątem schematów jakie wpoiło im środowisko. Przykładem może być mój kumpel zagorzały metalowiec, który zawsze wypowiadał się dość krytycznie o muzyce pop/dance. Kiedy jednak byliśmy na wspólnej imprezie nieźle się bawił przy kawałkach Modern Talking. Czyli co .... potrafił?!!!! Wystarczyło, że znalazł się po drugiej stronie muzycznego muru. Sam osobiście spotkałem się wielokrotnie z krytyką mojego gustu muzycznego. Zawsze , wszem i wobec twierdziłem i twierdzę - "słucham tego, co sprawia mi przyjemność" Co do promowania Naszego idola- to proste, propagujemy jego osobę i twórczość poprzez internet, spotkania towarzyskie itp. Kiedyś napisałem, że fani MT i TA są tak myślę osobami wrażliwymi , stąd akurat odpowiada nam taki, a nie inny gatunek muzyki jak również zachowanie się na scenie i poza nią samego Thomasa. Niejako podświadomie utożsamiając się z nim. Na koncertach pokazujemy, że Fani umieją się bawić bez agresji, alkoholu i prochów. Wracając do koncertu sobotniego i niedzielnego w Kielcach ,gdzie atmosfera była super za sprawa samej organizacji tej imprezy, jak również za sprawą publiczności, a nie zawsze tak było (mam na myśli koncerty z przeszłości na Kadzielni). Parę lat temu może z cztery była organizowana impreza na wzór "Inwazji Mocy". Były również gwiazdy z zagranicy tyle, że współczesnej muzyki dance, z europejskich list przebojów. i co? Właśnie towarzystwo pijane, młodzież rzucająca kamieniami w radiowozy istny pokaz niczym z meczów piłkarskich. Wniosek jest jeden przypadkowi słuchacze - tak więc warto propagować to co wyzwala pozytywne emocje, a nie to co przyciąga przypadkowych uczestników imprez muzycznych. To tyle , myślę ze każdy z Nas w jakiś sposób przyczynia się do promocji muzyki i Thomasa Andersa na większą , bądź mniejszą skale.
Awatar użytkownika
rut

Promować muzykę MT i TA można na wiele sposobów , ja tak robiłam ,ale potem pojawił się problem , kiedy to znajome w różnym wieku (od 30 -55) lat prosiły mnie o przegranie płyt . Chciały by właśnie je mieć w domu jak ktoś do nich przyjdzie to chcą posłuchać w swoim towarzystwie. Oczywiście niczego nie przegrywałam i nie dałam ... nie wiem czy to jest dobry pomysł.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Provocator72

Myślę, że tu akurat postąpiłaś słusznie "nie jesteś piratem" . Należy szanować prawa autorskie.
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Kiedys wolno bylo nagrywac cale spotkania Fanclubu. Jak Thomas sie dowiedzial ze jeden drogiemu po wysokiej cenie swoje nagrania sprzedaje ,to zabronil i powiedzial ze jak ludzi przy sprzedawaniu nagran ,ktore zrobili zlapie to bedzie mialo tez konsekfwencje prawne.Sprzedawanie zdjec Thomasa tez jest jego zdeniem karalne. Swoje nagrania, zdjecia i plakaty wolno tylko z innymi zamieniac.Ja mialam nagrania z Fanclub Party i je dalam Piotrkowi z Fanclubu. To znaczy ze kiedys bedziecie mogli je ogladac na stronie Fanclubu. Na ostatnim spotkaniu dalam mu chyba 4 kasety Video z nagraniami Thomasa i widze ze powili daje je na strone
Awatar użytkownika
Provocator72

I o to chodzi. By każdy mógł się cieszyć. Ja osobiście uważam, że promocja fanów ma polegać na rozpowszechnianiu tych materiałów które sam stworzył. Sprzedaż-wybacznie trochę nie na miejscu. Evalexx ma rację, ewentualnie można się wymieniać.
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Kiedys chciala mi dziewczyna zdjecia Thomasa sprzedac. Ja zaraz ja Thomasowi zglosilam i miala z nim problemy.
Mam nawert zdjecia z Thomasa slubu z Nora.Na nim nie bylam bo wtedy jeszcze w polsce zylam.
Mam wiele fajnych wspomnien zwiazanych z Thomasem.Ja chcecie to sie nimi z wami podziele
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

rut pisze:Promować muzykę MT i TA można na wiele sposobów , ja tak robiłam ,ale potem pojawił się problem , kiedy to znajome w różnym wieku (od 30 -55) lat prosiły mnie o przegranie płyt . Chciały by właśnie je mieć w domu jak ktoś do nich przyjdzie to chcą posłuchać w swoim towarzystwie. Oczywiście niczego nie przegrywałam i nie dałam ... nie wiem czy to jest dobry pomysł.
Provocator72 pisze:Myślę, że tu akurat postąpiłaś słusznie "nie jesteś piratem" . Należy szanować prawa autorskie.
Ja mam trochę odmienne zdanie w tej kwestii. Otóż uważam, że powinnaś przegrać te płyty. Oczywiście nieodpłatnie.
Pamiętam, jak wiele lat temu wyszła płyta BS Forever Blue. Kończyłem wtedy szkołę średnią. Ze sklepu muzycznego przyszedłem prosto na zajęcia i ostentacyjnie położyłem płytę na ławce i oglądałem całą godzinę lekcyjną:-) Już w trakcie niej kolega z ławki rzucił krótko: "Przegraj mi ją, zobaczę co to jest...":-) Reszta śmiała się ukradkiem ale wychyliły się jeszcze inne dwie osoby mówiąc: mnie też przegraj... Po tygodniu miała ją już cała klasa. Kilku osobom na tyle się spodobała, że zakupili oryginał (co prawda wybierali tańszą wersję na kasecie magnetofonowej). Niemniej jednak promocja mojego idola moim zdaniem się udała.
Podobnie mogło być w Twoim przypadku, może koleżanki gdyby miały te przegrane płyty, zarazły by nimi swoich gości? może ktoś z nich kupiłby oryginał, a być może pojawił się też dzięki temu na koncercie w Kielcach... :-)
Niestety, w naszym kraju mało kto może pozwolić sobie na spontaniczny zakup CD. Raczej zwykle kupujemy to. co wiemy, że na pewno się nam spodoba. A zatem kto nie będzie chciał kupić płyty Thomasa Andersa to i tak tego nie zrobi. Natomiast jest szansa, że jak ją od Ciebie dostanie, to spodoba mu się ona na tyle, że zdecyduje się na pójście do sklepu muzycznego po oryginał.
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Evaalex pisze:Ja mialam nagrania z Fanclub Party i je dalam Piotrkowi z Fanclubu. To znaczy ze kiedys bedziecie mogli je ogladac na stronie Fanclubu. Na ostatnim spotkaniu dalam mu chyba 4 kasety Video z nagraniami Thomasa i widze ze powili daje je na strone
Ewa widzę, że nie dotarło do Ciebie to co Ci kiedyś w mailu napisałem.
Pożyczyłaś mi te kasety na FCParty, oczywiście zwrócę Ci je jak się spotkamy (na FCParty oczywiście).
Ale pożyczając je nie miałem pojęcia iż jakość techniczna zawartych tam nagrań jest tak okropna, że nie nadają się na publikację. Ja sam mam to wszystko co na tych kasetach jest zawarte i to w idealnej jakości. Interesują nas jedynie materiały w dobrej lub idealnej jakości, przecież nagrań co cały czas skakają, śnieżą, dźwięk zanika czy pokazują się paski publikować nie możemy. Przejrzyj dokładnie swoje kolekcje - czy ich jakość jest zadawalająca.

Ewa żadne nagranie z Twoich kaset nie znalazło się na Fanklubowym kanale na Youtube!

Wszystkie zawarte tam materiały pochodzą wyłącznie z mojej kolekcji!
Wykorzystałem jedynie parę pozycji od Atlantydy - za które jeszcze raz dziękuję!

Jak jacyś Fani mają ciekawe nagrania dotyczące naszych Ulubieńców (w przyzwoitej jakości) proszę o kontakt na adres: multimedia@thomas-anders.pl

Z przyjemnością zamieścimy je na naszym kanale!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MisterMT
Kontakt:

Post autor: MisterMT »

Ja kiedyś miałem bardzo dużo plakatów jakie wychodziły w polskich czasopismach z naszymi ulubieńcami mialem tego okolo 300szt
niestety w czasie przeprowadzki wszystko zaginęło. A co do promocji to wśród moich przyjaciół i znajomych a tak się składa ze wszyscy są niepełnosprawni kiedy robimy jaka kolwiek imprezę najlepiej bawią się wszyscy przy utworach Modern Talking i Thomasa Andersa. I tak było zawsze odkąd sięgam pamięcią , nawet do roku 1985 kiedy pojawiała się nowa płyta duetu cała dosłownie leciała na dyskotece. Kolega puszczał wszystko z oryginalnych winyli, które przysyłała mu jego mama z Niemiec.Kiedyś mnie spytał mój terapeuta z warsztatu muzyk zresztą jak ty możesz ciągle przez okrągłe 25 lat słuchać i być wierny jednemu zespołowi ? A ja mu odpowiedziałem ja przy tej muzyce i tym głosie nie myślę o chorobach które mnie meczą, ja przenoszę się w nowy piękniejszy barwny kochający świat.No i 26 września znów zaśpiewam mój ukochany hit który jest zawsze ze mną wszędzie " Cheri Cheri Lady" i zawiruje cały świat.
Modern Talking to co kocham najbardziej !!!!!!
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Jejciu... jak tak czytam te wszystkie posty odnośnie przeszłości... to nawet nie macie pojęcia, jak żałuję, że nie było mi dane, żyć w okresie świetności Modern Talking :) To musiała być niesamowita frajda zdobyć plakat ulubionego zespołu np z Bravo ;) Wiele bym oddała, aby dziś móc iść do kiosku i napotkać się na gazety z Thomasem i Dieterem na okładce ;) Posiadam kilka zabytkowych przedmiotów pochodzących z tamtego okresu (od mojej mamy, która podkochiwała się w Andersie) ;) M.in. oryginalne płyty winylowe sprowadzane z Niemiec ;) Mój dziadek wówczas tam pracował i jej sprezentował ;) Mam nawet pierwszy singiel "You're my heart, you're my soul", który ma przeszło 26 lat ;) Co prawda, fanką Modern Talking jestem stosunkowo od niedawna, jednakże staram się to nadrabiać ;) Do swojej kolekcji zaliczam 5 winyli, 8 albumów Modern Talking, jeden album Thomasa, dwa single Andersa ("The love in me" i "Standing alone"), polską składankę ich największych przebojów, płytę "The final Album" z teledyskami, dwie koszulki z wizerunkiem Bernda, kubek, zegarek, wycinki z gazet (m.in. pochodzących z Bravo - też od mamy), puzzle, dwa autografy, dwie podusie i to chyba wszystko (aczkolwiek mogłam coś pominąć) ;) Mój pokój wygląda jak wielka galeria Modern Talking :lol:
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
ODPOWIEDZ