Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
art_system

Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End

Post autor: art_system »

scarface pisze:Dieter znowu nas zaskoczył...znowu mu się udało...wszyscy spodziewali się chórków jako nawiązania do M.T. a tu nie ma...jest za to fragment tekstu z YMHYMS :wink:

Jak ktoś wcześniej wspomniał jest dużo nawiązań do Hadaway'a ale dla osób młodszego pokolenia to bez różnicy i dla nich ta piosenka to prawdziwy miód dla uszu :wink: Ja mam raczej mieszane uczucia...no dobra nie podoba mi siem...ale i tak znowu mu sie udało... :P
A to cekawe co piszecie odnośnie podobieństwa do Hadaweya! Można wiedzieć, w którym momencie jest podobny, a jest ich kilka jak widzę??? Hadawayn tak naprawdę zrobił 2 ub 3 hity i na tym koniec. Żaden z nich za Chiny nie jest podobny do Real Love.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
bibigmbh

Post autor: bibigmbh »

jeszcze raz okładka albumu Marka Medlocka: www.bibigmbh.cba.pl
Ostatnio zmieniony sob mar 27, 2010 20:42 przez bibigmbh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

bibigmbh pisze:Okładka albumu Marka Medlocka: www.bibigmbh.cba.pl
Okładkę wrzuciłem już na poprzedniej stronie!
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

Post autor: jkris »

art_system pisze: A to cekawe co piszecie odnośnie podobieństwa do Hadaweya! Można wiedzieć, w którym momencie jest podobny, a jest ich kilka jak widzę??? Hadawayn tak naprawdę zrobił 2 ub 3 hity i na tym koniec. Żaden z nich za Chiny nie jest podobny do Real Love.
nie chodzi o melodie, a o uzyty charakterystyczny dzwieki w refrenie, pojawiajacy sie zaraz po nanananana real love.
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Po raz kolejny intryguje mnie ta sama kwestia: jak jest z premierą tego singla? Zapowiadana była na 9 kwietnia, a z tego co widzę, teledysk był już prezentowany na Vivie :?
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Singiel w sklepach i na portalach z plikami będzie dostępny 9 kwietnia, ale akcja promocyjna jak zawsze zaczyna się kilka tygodni wcześniej.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Całkiem fajna piosenka i teledysk...
Spokojem można kamień ugotować...
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

To nananana w refrenie jest zwalone z dużo lepszej produkcji produkcji Luisa Rodrigueza David Tavare-Summerlove.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Hmm, skoro szukamy aż tak daleko idących podobieństw to trzeba wymienić też Daniela Schuhmachera, Isabel, a przede wszystkim Groove Coverage :mrgreen:
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

Typowa zrzyna nic orginalnego gdzie ten Bohlen co pisał hity a inni od niego zrzynali?? :mrgreen:
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Bardzo fajny utwór 8) ,podoba mi się i odrazu mi wpadł w ucho 8) .
Bravo Dieter za tą kompozycję.
Bravo Mark za świetny głos.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Hmm, skoro szukamy aż tak daleko idących podobieństw to trzeba wymienić też Daniela Schuhmachera, Isabel, a przede wszystkim Groove Coverage :mrgreen:
:?: :?: :?:
przecież "Honestly" nie jest kompozycją Dietera dla Daniela. Po co miałby sięgać po nie swoją kompozycję byłego podopiecznego? Btw nie widzę nic wspólnego między tymi utworami. RL to synthpop, a "Honestly" to giatarowy pop.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Nie tu chodzi o to że każda piosenka w której występuje słowo Na Na Na jest źródłem podejrzeń o plagiat czy kopiowanie samego siebie.Dobre.Ale się uśmiałam :lol: :wink:
I LOVE DB AND TA!
scarface

Post autor: scarface »

Hmm, skoro szukamy aż tak daleko idących podobieństw to trzeba wymienić też Daniela Schuhmachera, Isabel, a przede wszystkim Groove Coverage
Nie no bez przesady...raz że autorem piosenek tych wykonwawców(poza groove covarage chyba) jest Dieter a dwa to nie ma piosenek który by nam nie przypominały po pierwszym przesłuchaniu jakiś zasłyszanych wcześniej melodii i tutaj bez sensu jest wypisywanie jakiś mało znanych artystów...bo ta lista może być nieskończona :wink:

Gorzej jeżeli słyszymy podobieństwo do melodii które były kiedyś numerem 1 w całej europie i nie tylko...lub w ścisłej czołówce...a tak było niewątpliwie z piosenkami Hadawaya...i tutaj autentycznie można się przyczepić...

Club Tropicana też zaczynał się mało ciekawie...Mamacita nie porwała mnie...piosenka celowo(?) niedopracowana z bardzo ciekawym brzmieniem...w wykonaniu M.T to mógłby być kolejny hit...
Na szczęście cała reszta kompozycji na krążku jest absolutnie dobra...a nawet więcej...uważam że ten album został bardzo niedoceniony przez słuchaczy.

Chciałbym bardzo aby nowy krążek Marka był conajmniej tak dobry jak poprzedni i wciąż wierzę że to jest możliwe...
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

Znalazłem nowy singiel Marka na allegro w przystępnej cenie i to z plakatem :D http://www.allegro.pl/item975026186_ark ... lakat.html
AdisonMT

My angel is strong
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Każda edycja singla jest z plakatem - po prostu rozkłada się on z okładki tak jak w przypadku Baby Blue ;)
ODPOWIEDZ