Nikt nie chce to ja sobie odpowiem
Kawałek ten został pod wpływem głosu z wytwórni i genialnego pomysłu Dietera (na który wpadł na pierwszych od 5 lat wakacjach latem '84) nieco zmieniony, a wszystko zostało wcielowe w życie 3 września 1984. Tak właśnie narodził się "You're My Heart, You're My Soul".
Skoro jesteśmy już przy temacie, to cytat ze strony Systems In Blue:
"An diesem Tag wurden vier Titel aufgenommen. Ein richtiger deutscher Schlager, eine Disco-Nummer in deutsch und englisch und ein Song, der zum Welthit werden sollte: "You´re My Heart, You´re My Soul"! "
Po polsku oznacza to mniej więcej coś takiego: "Tego dnia nagrane zostały cztery piosenki. Jeden typowy niemiecki szlagier, utwór disco po niemiecku i po angielsku oraz utwór, który został światowym hitem - "You're My Heart, You're My Soul"
Proszę o podanie tytułów i wykonawców trzech pierwszych piosenek
1. Thomas Anders - Wovon Traumst Du Den? (ostatni chyba utwór Thomasa przed MT i wg mnie najbardziej pasujący do określenia "niemiecki szlagier" przepraszam ale po analizie singli Thomasa teraz myślę, że chodzi o Und wenn die Sonne schlafen geht
utwór disco po niemiecku i po angielsku
Wnioskuję, że chodzi o jeden utwór w dwóch wersjach językowych. I wg mnie to jest:
2. Thomas Anders - Es Geht Mir Gutt Heut Nachr
3. Ryan Simmons - Lucky Guy
Ja o tym wypadku przeczytałem na tzw Stronie Marcina a jako źródło/podstawę do opracowania biografii podano książkę Dieter Bohlen - Der Macher. A to krótki fragment:
Thomas Anders - jak sie wkrotce okazalo - tez nie unika stresow i zlej passy. Pewnego listopadowego dnia w 1984 r. jadac swoim golfem GTI ulega ciezkiemu wypadkowi - z predkoscia 180 km/h uderza w barierke ochronna na autostradzie. Samochód koziolkuje piec razy. Jednakze tego feralnego dnia Thomas i jego przyjaciólka Nora maja chyba przy sobie wiecej anizeli tylko dwóch aniolów strózów. Poza kilkoma powierzchownymi ranami, zadrapaniami i siniakami nie doznaja zadnych powazniejszych urazow. Na wlasne szczescie byli przypieci pasami i to uratowalo im zycie. Thomas Anders okesla pózniej to zdarzenie jako swe ponowne narodziny i obaj z Bohlenem sa teraz zdania, ze po takim przezyciu wokalisty równiez ich wspolny projekt muzyczny powinien z powodzeniem zniesc wszelkie przeszkody.
Ja całe zdarzenie podsumowałbym zgodnie z przysłowiem złego licho nie porwie czyli Thomas przeżył ponieważ była z nim Nora
W mojej pamięci zapisało się jedno zdjęcie Thomasa z psem. Zdaje się, widziałem je:
1. W Świecie Młodych
2. Na jakimś dużym plakacie z popularnej gazety typu Zielony Sztandar lub coś podobnego
Na tym zdjęciu Thomas w czerwonym/różowym swetrze trzymał na kolanach psa (york albo coś w tym stylu). Jako, że nie kojarzę tego zdjęcia z obecnie dostępnych serwisów mogę się domyślać, że było to zdjęcie zrobione w Polsce. Thomas chyba był w Polsce w 1987 roku i odwiedził Wrocław lub Katowice.
Strzelę więc i odpowiem: