OMG jak Dieter tam wygląda
II rozpad Modern Talking czyli koniec fantastycznego zespołu
- MODERN JEANNE
Re: II rozpad Modern Talking czyli koniec fantastycznego zes
Nie wiem czy to już widzieliście.Materiał o drugim rozpadzie MT z tego 2010r.
.Jak jakiś p....
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Materiał powyżej, dzięki uprzejmości Jeanne ! Do Atlantydy. I co, bzdury ? Kto ma uszy niechaj słucha. No przydałoby się nauczyć jeszcze niemieckiego.atlantyda ;o) pisze:Thomas chciał nadal śpiewać z Dieterem, bo liczył kasę. Oficjalnie o rozpadzie duetu dowiedział się na koncercie w Rostocku. Wspaniałomyślny Dieter oznajmił 25 tysiącom ludzi, wśród których znalazł się także Thomas, że to ostatni koncert MT. Bardzo zdenerwowany faktem dokonanym Anders, po koncercie zwiał od Bohlena, jak to robił przez całe lata '80 i wytoczył mu proces o milion Euro odszkodowania za zerwane umowy. Sprawę wygrał.
Bzdury!
- MODERN JEANNE
Nie, Atlantyda pisała to w żartach
Swoja droga ja sama nie znam dobrze niemieckiego (co kilka slow rozumiem) i jeśli ktoś wie co powiedział Dieter na koncercie o rozpadzie do fanów(wtedy lecą nawet napisy)to please...
Edit Oj teraz to ja sie zakręciłam bo to nie Atlantyda tylko Nado tak napisał.Mniejsza o to
Swoja droga ja sama nie znam dobrze niemieckiego (co kilka slow rozumiem) i jeśli ktoś wie co powiedział Dieter na koncercie o rozpadzie do fanów(wtedy lecą nawet napisy)to please...
Edit Oj teraz to ja sie zakręciłam bo to nie Atlantyda tylko Nado tak napisał.Mniejsza o to
I LOVE DB AND TA!
-
nado
"Nie powinniście się teraz smucić, ale muszę wam powiedzieć, że z Modern Talking to koniec. Przykro mi. Nie ma w tym jakiejś złej woli czy czegoś takiego, tylko to, że postanowiliśmy z Thomasem pójść innymi drogami" - w wolnym tłumaczeniu. I jeszcze z oświadczenia dla mediów: "Mam tysiąc rzeczy do zrobienia. To dla mnie za dużo. Estefania często mi powtarzała, że powinienem mniej robić, a więcej myśleć o zdrowiu" MATERIAŁ WKLEJONY PRZEZ MODERN JEANNE JEST LEKTURĄ OBOWIĄZKOWĄ TEGO FORUM.
- MODERN JEANNE
O dzięki,wreszcie sie dowiedziałam bo ciekawiło mnie to juz od dawna
.
Wiele z tego materiału nie jest nowościami i już chodziło po forum.
Na przykład to jak Dieter gryzie Thomasa w ucho tez juz bylo i należy traktować raczej jako żart Dietera znając jego skłonność do żartów .Choć kto ich tam wie
Pisze to żeby jakiś świeży fan nie dostał po oglądnięciu tego szoku tak jak ja kiedyś dostałam gdy zobaczyłam to po raz pierwszy
Śmiać mi się tez chce z jego wyglądu przy 2,44 gdy wchodzi po schodach.Porusza się jak p..ek
Wiele z tego materiału nie jest nowościami i już chodziło po forum.
Na przykład to jak Dieter gryzie Thomasa w ucho tez juz bylo i należy traktować raczej jako żart Dietera znając jego skłonność do żartów .Choć kto ich tam wie
Pisze to żeby jakiś świeży fan nie dostał po oglądnięciu tego szoku tak jak ja kiedyś dostałam gdy zobaczyłam to po raz pierwszy
Śmiać mi się tez chce z jego wyglądu przy 2,44 gdy wchodzi po schodach.Porusza się jak p..ek
I LOVE DB AND TA!
- tanathos
czy udałoby się przetłumaczyć chociaż fragment? niestety nie znam niemieckiego a materiał jest świeży i wydaje się być bogaty w treść
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Gasolina91
Jak wyżej napisano - materiał obowiązkowy!
Każdy z nas ma taką swoją wersję jak to było, może tłumaczymy to tak, jak dla nas było by lepiej. Jedni stoją po stronie Thomasa, inni po stronie Dietera. Fani bronią swoich idoli i to jest zrozumiałe. Nie lubię oskarżać czy to wina Dietera czy Thomasa, oni sami o tym zdecydowali i chyba nie mieli o to do siebie potem żalu.
Nam pozostaje tylko standard: Co by było gdyby...
Każdy z nas ma taką swoją wersję jak to było, może tłumaczymy to tak, jak dla nas było by lepiej. Jedni stoją po stronie Thomasa, inni po stronie Dietera. Fani bronią swoich idoli i to jest zrozumiałe. Nie lubię oskarżać czy to wina Dietera czy Thomasa, oni sami o tym zdecydowali i chyba nie mieli o to do siebie potem żalu.
Nam pozostaje tylko standard: Co by było gdyby...
Point Of No Return
-
nado
Dieter dla RTL powiedział ponadto ( w wolnym tłumaczeniu): " Już nie mogę. Nie bawi mnie to już. Od miesiąca wszystko krąży wokół tego, kiedy pojawi się ostatni album. Życie przygotowało dla mnie coś innego. Otrzymałem wiele zadań do wykonania, których nie spodziewałem się w ciągu roku otrzymać."
W dalszej części Dieter, mniej więcej, mówi, że w MT musiał decydować i robić wszystko począwszy od akceptacji projektów okładek, poprzez aprobatę teledysków do wyboru odpowiedniego telewizyjnego show, w którym można byłoby się wypromować. Było mu po prostu za ciężko.
Dodał, że nie wyobraża sobie siebie skaczącego po scenie w 2015 roku, bo to jest po prostu śmieszne, w końcu MT to kapela grająca muzykę disco. Podsumował też ładnie: "MT grało łącznie 8 lat, więcej niż The Beatles i to powinno wystarczyć". 
W dalszej części Dieter, mniej więcej, mówi, że w MT musiał decydować i robić wszystko począwszy od akceptacji projektów okładek, poprzez aprobatę teledysków do wyboru odpowiedniego telewizyjnego show, w którym można byłoby się wypromować. Było mu po prostu za ciężko.
Ostatnio zmieniony czw lis 25, 2010 13:23 przez nado, łącznie zmieniany 1 raz.
- MODERN JEANNE
Warto posłuchać tego co Dieter ma do powiedzenia ( i prowadząca ) na 4,48.
Po chwili mówi o ogromie pracy jaka na niego spoczęła.(wiele niemieckich slow znam)
Osobiście myślę ze
moze to za duzo jak na jednego człowieka....Procz tego co podane było w poście wyżej to jeszcze mowil o tym ze mial za duzo pracy przy texach i produkcji.
Po chwili mówi o ogromie pracy jaka na niego spoczęła.(wiele niemieckich slow znam)
Osobiście myślę ze
moze to za duzo jak na jednego człowieka....Procz tego co podane było w poście wyżej to jeszcze mowil o tym ze mial za duzo pracy przy texach i produkcji.
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Obiektywnie rzecz biorąc, powody rozpadu duetu są oczywiste. Bohlen zerwał z Andersem, bo dostał bardziej lukratywne zajęcie - pracę w telewizji powiązaną z produkcją nowych muzycznych gwiazd niemieckiego szoł biznesu. Słusznie wykalkulował, że angażując się w nowy projekt mniejszym nakładem sił własnych, zarobi więcej. Gdyby nie ten kontrakt, nie ta sytuacja Dieter dalej tkwiłby przy Modern Talking, tym bardziej, że Thomas Anders chciał współpracować i tak naprawdę nie spodziewał się końca wspólnego muzykowania. Oświadczenie Bohlena było zarówno dla niego jak i dla fanów szokiem. Złotousty Dieter już po drugiej piosence zwierzył się ze swoich planów i żeby nie robić w tym momencie boruty, powody tej decyzji scedował też na Thomasa. Kulturalny Anders nie zaprotestował, tylko pociągnął farsę do końca koncertu, po występie natomiast "wziął nogi za pas" i tak tego wieczora obaj panowie się rozstali. Całą sytuację skwitował najlepiej Raab w swoim szoł: " Thomas Anders naturalnie chce nadal pracować z Bohlenem, ale ten zgodzi się na dalszą współpracę tylko wtedy, gdy Thomas wygra drugą edycję DSDS." ( ten tekst jest w materiale ). Andersowi na otarcie łez pozostał wyrok sądu, który za zerwane umowy zadośćuczynił jemu kwotą miliona Euro. Na pytanie o rozstanie (rym
) Tomuś oficjalnie odpowiadał: "Nie chciałem iść żadną inną drogą, to nie był mój pomysł !" Tyle faktów. Dyskusja może być nadal interesująca, jeżeli zastanowimy się nad subiektywnymi przyczynami decyzji Bohlena. Mam pewną teorię, ale chciałbym najpierw usłyszeć wasze pomysły.
- MODERN JEANNE
No niestety moja teoria sie bardzo rożni.Dieter świadomy swojego wieku i zmęczony odpierdzielaniem pracy za 50 osób wybrał bardziej spokojne i stabilne rejony jakie dal mu DSDS.
A swoja droga zal ze Thomas mu przy MTw jakiś sposób nie pomagał i na Dietera spadało praktycznie wszystko oprócz Thomasowej opalenizny.Dieter musiał czuć sie przemęczonym nadmiarem obowiązków co zresztą widac na jego zmeczonej twarzy w końcowych teledyskach .
MT.Zreszta nie mial juz 30 lat
A jaka jest Twoja opcja?
A swoja droga zal ze Thomas mu przy MTw jakiś sposób nie pomagał i na Dietera spadało praktycznie wszystko oprócz Thomasowej opalenizny.Dieter musiał czuć sie przemęczonym nadmiarem obowiązków co zresztą widac na jego zmeczonej twarzy w końcowych teledyskach .
MT.Zreszta nie mial juz 30 lat
A jaka jest Twoja opcja?
Ostatnio zmieniony czw lis 25, 2010 23:23 przez MODERN JEANNE, łącznie zmieniany 1 raz.
I LOVE DB AND TA!
-
nado
Nie mogę na razie zdradzić, dlaczego Dieter powiedział "nie", bo twój głos to jeszcze trochę za mało.
Rozumiem, że gdy myślisz, dlaczego Dieter postąpił jak świnia, przychodzą ci do głowy takie jego słowa: "Oh stary jestem i zmęczony, nie chce mi się pracować z tym przygrubym leniem." Dziękuję za opinię.
- MODERN JEANNE
OK Edytowalam post tam jest końcówka mojej opini na to.
Z chęcią zapoznam sie z opiniami innych
EDIT:Po zatym to ze byl zmeczony nadmiarem obowiązków na pewno nie zrozumie wypoczęty człowiek spędzający wolny czas przy internecie
Z chęcią zapoznam sie z opiniami innych
EDIT:Po zatym to ze byl zmeczony nadmiarem obowiązków na pewno nie zrozumie wypoczęty człowiek spędzający wolny czas przy internecie
I LOVE DB AND TA!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Mam uszy i doskonale słyszę-tylko,że nie rozumiem języka niemieckiego.Chodzi mi tylko o to, czy Thomas rzeczywiście dowiedział się o rozpadzie MT podczas koncertu w Rostocku w tym samym momencie co fani.Czy nie rozmawiali o tym wcześniej z Dieterem o ewentualnym rozwiązaniu zespołu?nado pisze:Materiał powyżej, dzięki uprzejmości Jeanne ! Do Atlantydy. I co, bzdury ? Kto ma uszy niechaj słucha. No przydałoby się nauczyć jeszcze niemieckiego.atlantyda ;o) pisze:Thomas chciał nadal śpiewać z Dieterem, bo liczył kasę. Oficjalnie o rozpadzie duetu dowiedział się na koncercie w Rostocku. Wspaniałomyślny Dieter oznajmił 25 tysiącom ludzi, wśród których znalazł się także Thomas, że to ostatni koncert MT. Bardzo zdenerwowany faktem dokonanym Anders, po koncercie zwiał od Bohlena, jak to robił przez całe lata '80 i wytoczył mu proces o milion Euro odszkodowania za zerwane umowy. Sprawę wygrał.
Bzdury!
Z tego co słyszałam wcześniej czy też czytałam to Bohlen postanowił zająć się wyłącznie programem DSDS i jego ewentualnymi zwycięzcami i zajęciem się ich karierą, a na MT nie miał by już wtedy tyle czasu.W między czasie wyszła ta cała książka,którą wydał Dieter i też miał przez to z Andersem na pieńku.
- MODERN JEANNE
Nie no na pewno Thomas nie dowiedział się oficjalnie o końcu MT na ostatnim koncercie.
Atmosfera miedzy nimi przed rozpadem na pewno niebyła dobra bo przecież najpierw Thomas pojechał na ten koncert do USA co wkurzyło Dietera,potem jeszcze ta książka napisana przez Dietera.
DSDS mogło przeciążyć szale.Dieter sam mówił ze MT przestało go bawić(pewnie tez przez ochłodzenie ich wzajemnych stosunków),w dodatku miał za duzo pracy i wiek w którym nie miał już ochoty skakać po scenie jak mówił.DSDS było wtedy dla niego najlepszym wyjściem.
Mogło być tez tak ze Dieter przyjol zaproszenie do DSDS nie spodziewając się ogromu pracy jaki go czeka i ciągniecie dwóch projektów MT i DSDS przerosło jego siły.
Jeśli stosunki z Thomasem nie były już dobre i był w dodatku przepracowany wybrał stabilniejsza karierę w programie
Atmosfera miedzy nimi przed rozpadem na pewno niebyła dobra bo przecież najpierw Thomas pojechał na ten koncert do USA co wkurzyło Dietera,potem jeszcze ta książka napisana przez Dietera.
DSDS mogło przeciążyć szale.Dieter sam mówił ze MT przestało go bawić(pewnie tez przez ochłodzenie ich wzajemnych stosunków),w dodatku miał za duzo pracy i wiek w którym nie miał już ochoty skakać po scenie jak mówił.DSDS było wtedy dla niego najlepszym wyjściem.
Mogło być tez tak ze Dieter przyjol zaproszenie do DSDS nie spodziewając się ogromu pracy jaki go czeka i ciągniecie dwóch projektów MT i DSDS przerosło jego siły.
Jeśli stosunki z Thomasem nie były już dobre i był w dodatku przepracowany wybrał stabilniejsza karierę w programie
I LOVE DB AND TA!
-
usunięte konto #1786
- Użytkownik nieaktywny
Też miał mu jak dokuczyć, pomijając fakt że Thomas wcale nie jest "przygruby". Jak już to mógł powiedzieć "z tym niewysokim...", bo jak wiemy, wysoki nie jestnado pisze:Nie mogę na razie zdradzić, dlaczego Dieter powiedział "nie", bo twój głos to jeszcze trochę za mało.Rozumiem, że gdy myślisz, dlaczego Dieter postąpił jak świnia, przychodzą ci do głowy takie jego słowa: "Oh stary jestem i zmęczony, nie chce mi się pracować z tym przygrubym leniem." Dziękuję za opinię.