Dieter - Lost Without Your Love
- adamstan
- Kontakt:
Re: Dieter - Lost Without Your Love
To może trochę z kompresją przesadziłem i za długi czas otwarcia bramki... Niestety, jak nie ma wersji acapella, to robienie miksu w stylu 80's wymaga wielu kompromisów brzmieniowych, bo trzeba przykryć nowoczesny beat, zawierający clappery i inne świństwa, które strasznie wystają (i tak wystają, a jakbym ten werbel ściszył i stonował to by go wogóle clapper zagłuszył).
Co do dodania gitar to słuszna koncepcja, ale to trochę więcej czasu wymaga, ta wersja powstała eksperymentalnie w parę godzin. Jak będę miał więcej czasu, to spróbuję.
Co do dodania gitar to słuszna koncepcja, ale to trochę więcej czasu wymaga, ta wersja powstała eksperymentalnie w parę godzin. Jak będę miał więcej czasu, to spróbuję.
-
MJay
- Użytkownik nieaktywny
Można by spróbować w jakimś edytorze audio podbić wokal,ale wtedy strasznie wyjdą na wierzch te clapy...
Poza tym sam oryginał już nie jest zbyt czysty,bo to demo no mp3 128kb/s...
A gitarka? hmmm to tak wolnego kawałka elektryk coś nie bardzo pasuje....
Może lepiej brzmiałby tu hammond?
No i bodajże 4:35 na chwilkę pojawia się pad,jakby go troszkę rozciągnąć i nim się pobawić?
Może to do mnie nie przemawia ponieważ ta piosenka jest i tak wolna,a przenoszenie jej w klimat lat 80 odbiera jej uroku.
Poza tym sam oryginał już nie jest zbyt czysty,bo to demo no mp3 128kb/s...
A gitarka? hmmm to tak wolnego kawałka elektryk coś nie bardzo pasuje....
Może lepiej brzmiałby tu hammond?
No i bodajże 4:35 na chwilkę pojawia się pad,jakby go troszkę rozciągnąć i nim się pobawić?
Może to do mnie nie przemawia ponieważ ta piosenka jest i tak wolna,a przenoszenie jej w klimat lat 80 odbiera jej uroku.
Screw you guys, I'm going home!
- adamstan
- Kontakt:
No właśnie. Clapy to główny problem, który nie pozwala zrobić wielu fajnych rzeczy.Można by spróbować w jakimś edytorze audio podbić wokal,ale wtedy strasznie wyjdą na wierzch te clapy...
A dla mnie dodaje. No ale to już kwestia osobistych preferencjiMoże to do mnie nie przemawia ponieważ ta piosenka jest i tak wolna,a przenoszenie jej w klimat lat 80 odbiera jej uroku.
Jak nie jak tak?A gitarka? hmmm to tak wolnego kawałka elektryk coś nie bardzo pasuje....
- Peter
Całkowicie tego podkładu nie da się usunąć, ale aranżacja jest świetna i do tego te świetne chórki. Kawał dobrej roboty. Mi najbardziej się podoba początek. 
- Gasolina91
Mi tez bardzo podoba się twoja robota adamstan'ie
naprawdę super 
Point Of No Return
- Adi
Mnie też bardzo się podoba przeróbka Adamstana.
Jedynie co, to brakuje mi takich wyraźnych typowych wysokich chórków. Może dałoby się to jakoś spreparować

- MiReK
- Członek TAFC Polska
Świetnie!!! To czekam z niecierpliwościąadamstan pisze:Co do dodania gitar to słuszna koncepcja, ale to trochę więcej czasu wymaga, ta wersja powstała eksperymentalnie w parę godzin. Jak będę miał więcej czasu, to spróbuję.
- art_system
- po pierwszym przesłuchaniu pomyslałem,że beat wpada w Some hearts are diamonds. Od razu to sie rzuca w ucho i chyba taki był Twój zamiar. Fakt, jak dla mnie zbyt rozciągnięty podklad smętne tępo dopiero w refrenie gdy Bohlen przyśpiesza to całość robi sie ciekawsza. No i to,że to jest demo robi swoje. Jakby jeszcze ciekawszą melodię zrobić:) Ogólnie pozytywnie zrobione:)Fajnie ,że można w takie rzeczy sie bawić.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
-
jkris
jak zawsze lepsze od oryginalu. wokal Bohlena znosny jest tylko w refrenie- moze dzieki nalozeniu Twojego wokalu
ale aranz pierwsza klasa. szacuneczek!
-
Pointrox
Przyjemneadamstan pisze:Hej
Jest to chyba najlepsza kompozycja Bohlena od lat (obok Gasoline), więc...
http://adamst.wrzuta.pl/audio/35qGsIdWj ... 80_s_remix
Oprócz podkładu, pozwoliłem sobie dograć również chórki w refrenie. Wokalista ze mnie marny, ale z Dietera też![]()
Miłego odbioru
Bardzo mi się spodobały chórki, choć kilka razy wyjechałeś trochę za daleko, komponuje się świetnie - prawie jak SiB
Aranżacja ogółem jednak chyba zbyt smętna - bardziej pasowałoby coś na kształt "Sorry Little Sarah" albo "How You Mend a Broken Heart" MT według twojego pomysłu.
Ale skoro zamierzasz jeszcze coś z tym pokombinować, to dam pewne 5+
-
moonwalker
Co to jest MOTIF 808 ?MJay pisze: Odpowiedniego werbla szukałbym w MOTIF 808
- tanathos
bardzo fajne chórki!
Twoja wersja ma świetny klimat. ta piosenka przypomina magiczny nastrój kawałków z lat 80tych, ma w sobie taką.. nostalgię?
aranżacja i chórek znakomite i pełne magii.
i choć ogromne brawa należą się właśnie Adamstan'owi za tę aranżację, to jednak mimo to trzeba przyznać, iż ta nowa kompozycja Dietera ma coś w sobie. ma w sobie magię i ogromny potencjał.
ale to byłby hit...
ta piosenka w wersji adamstan'a pasuje mi na 3 singiel z "Ready for romance".
pasuje też klimatem do utworów na składance "romantic dreams".
nie ma co. świetny utwór Bohlena i chyba najlepszy remiks Adamstan'a
Twoja wersja ma świetny klimat. ta piosenka przypomina magiczny nastrój kawałków z lat 80tych, ma w sobie taką.. nostalgię?
aranżacja i chórek znakomite i pełne magii.
i choć ogromne brawa należą się właśnie Adamstan'owi za tę aranżację, to jednak mimo to trzeba przyznać, iż ta nowa kompozycja Dietera ma coś w sobie. ma w sobie magię i ogromny potencjał.
ale to byłby hit...
ta piosenka w wersji adamstan'a pasuje mi na 3 singiel z "Ready for romance".
pasuje też klimatem do utworów na składance "romantic dreams".
nie ma co. świetny utwór Bohlena i chyba najlepszy remiks Adamstan'a
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
-
MJay
- Użytkownik nieaktywny
Motif to taki keyboard,a 808 to nazwa kitu perkusyjnegomoonwalker pisze:Co to jest MOTIF 808 ?MJay pisze: Odpowiedniego werbla szukałbym w MOTIF 808
Screw you guys, I'm going home!
- adamstan
- Kontakt:
808? A w życiu! To zupełnie nie ten klimat. 909 zresztą też nie. A Motifa nie mam
Ale mam kilka innych fajnych Yamah
Za to na 95% podkład Bohlena do tej piosenki powstał na Tyrosie. (Zawiera sporo charakterystycznych Yamahowskich sampli). Mój werbel jest zrobiony metodami prawdopodobnie zbliżonymi do tych stosowanych w MT w latach '80 - tzn. próbka werbla typu LinnDrum nałożona na coś 808-podobnego i stopę, trochę pogłosu po czym całość mocno skompresowana i zbramkowana. Tyle że akurat w tym remiksie musiałem wydłużyć wybrzmiewanie (zrobił się, jak napisałeś, "rozlazły") żeby choć troszkę zamaskować te nieszczęsne clapy.
Ci którzy mówią, że celowałem w styl "Some hearts are diamonds" mają oczywiście 100% racji. Do stylu "średniego" Blue System jeszcze nie podchodziłem nigdy, ale faktycznie też by tu pasował - bo to ewidentnie piosenka dla BS. Nowe wyzwanie
Ale to już też więcej czasu wymaga. Ogólnie pewnie jeszcze będę z tą piosenką kombinował bo mi się bardzo podoba. Sedno ujął tanathos - ta nostalgia charakterystyczna dla twórczości Dietera z lat '80, która potem gdzieś uleciała.
Ci którzy mówią, że celowałem w styl "Some hearts are diamonds" mają oczywiście 100% racji. Do stylu "średniego" Blue System jeszcze nie podchodziłem nigdy, ale faktycznie też by tu pasował - bo to ewidentnie piosenka dla BS. Nowe wyzwanie
- Peter
Ja uważam, że ta piosenka, to najlepsze co dostaliśmy od Bohlena po 2006 roku. Ja bardzo uwielbiam Bohlena śpiewającego, kocham jego głos i wiele bym dał by zobaczyć jakieś nagrania jak Bohlen nagrywa swoje piosenki, chciałbym zobaczyć takie wideo jak do Forever in a dream. Nie wiem czemu posiadając taką fajną barwę głosu, produkuje np: Daniela Schuhmachera, którego głos nie jesst doskonały i jest nudnawy, zamiast sam zaśpiewać Anything but love. 
-
Pointrox
O, tutaj jest pokazane, jak Dieter nagrywał "My Bed Is Too Big"Peter pisze:Ja uważam, że ta piosenka, to najlepsze co dostaliśmy od Bohlena po 2006 roku. Ja bardzo uwielbiam Bohlena śpiewającego, kocham jego głos i wiele bym dał by zobaczyć jakieś nagrania jak Bohlen nagrywa swoje piosenki, chciałbym zobaczyć takie wideo jak do Forever in a dream. Nie wiem czemu posiadając taką fajną barwę głosu, produkuje np: Daniela Schuhmachera, którego głos nie jesst doskonały i jest nudnawy, zamiast sam zaśpiewać Anything but love.
http://www.youtube.com/watch?v=VrCzyia4O8Y