Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
ppyc

Re: Thomas w Bełchatowie - 16.08.2009

Post autor: ppyc »

No a mnie niestety nie będzie. Dlatego liczę na fotoreportaż z imprezy no i życzę udanej zabawy.Miejmy nadzieję, że tym razem Tommy udzieli jakiegoś wywiadu i da parę autografów...
Piotrek
gg - 10543131
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

MJay pisze:Czy ciężko trafić z dworca,na festyn?
I czy ciężko będzie dopchać się pod scenę?
I czy masz może fotkę z innego ujęcia,tak żeby było widać "ogrom" imprezy??
P.S Aaaa i zapomniałem o najważniejszym : Czy przed wejściem na imprezę są jakieś bramki z kontrolą,która uniemożliwi mi wniesienie sprzętu?
Dworzec jest po drugiej stronie miasta, lepiej (jeśli autobus tam jedzie), wysiąść na Rondzie przy Wojska Polskiego albo na przystanku 9 Maja / Boczna.
Czy ciężko dopchać się pod scenę nie wiem, zależy od siły przebicia osoby, która ma taki zamiar. Zdjęcia były robione około 16 - 16:30 co daje jakiś pogląd.
Fotki, które wstawiłem przedstawiają właściwie cały teren imprezy.
Żadnej kontroli nie było, można wnieść co się chce.
Jak piszesz tak cię widzą.
szyszka

Post autor: szyszka »

Czy nasz świetny reporter może wskazać jakieś miejsce gdzie mogą się spotkać fani, którzy mają ochotę zebrać się przed koncertem ? i czy są tacy ?
Biorąc pod uwagę okliczności i fakt, że będą tan zupełnie przypadkowe osoby, może warto stworzyć jakis "front".
looser106

Post autor: looser106 »

Ja bym się chętnie dołączył do jakiegoś "frontu". Samemu stać wśród kupy spoconych wcinających gofry i pijących piwo obcych nie jest jakąś przyjemnością :twisted:
Mnie dziwi, że nie domyśliliście się, że Dni Energetyka to zwykły festyn jakich wiele, przecież to już sama nazwa zdradza. Z drugiej strony fundatorem imprezy jest Elektrownia Bełchatów, jeden z największych jeśli nie największy pracodawca w regionie. Kasy mają jak lodu, mogli jakoś to lepiej zorganizować...

Dzisiaj z pewnością będzie o wiele więcej ludzi, toż to prawdziwa gwiazda będzie występować :)
sunnysunday

Post autor: sunnysunday »

Hej, a aparaty bierzecie, z tym chyba problemu nie będzie co ?
Pozdrawiam z Pabianic (36 km od Bełchatowa)
Great 80`s
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli dziś ochrona nie będzie pracowała pilniej niż wczoraj, to z aparatami nikt nie powinien mieć najmniejszego problemu. Co do zbiórki, to myślę że trochę za późno na organizację czegoś takiego przez forum. Sporo osób już wyjechało, a ja sam okolicy specjalnie dobrze nie znam. Około 15 będę się kręcił po południowej stronie sceny w niebieskiej czapce Sauber-Petronas, czerwono-białej koszulce i z plecakiem, tyle mogę napisać ;) Może chociaż w kilka osób się tam zbierzemy i zamienimy parę słów przed koncertem.
Jak piszesz tak cię widzą.
Sylwia30

Post autor: Sylwia30 »

Thomas Anders - niegdyś gwiazda pierwszej wielkości, super przeboje, wywiady, największe koncerty, najlepsze hotele, tłumy fanów....a teraz jakiś festyn?! ...Upadek artysty - na moich oczach.! Szkoda, bo mimo wszytsko nadal Go lubię.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Dobrze że na ten " koncert" nie jechałem...
Coś czuję że Thomasowi kompletnie wisi gdzie będzie grał.
Chciałbym aby następny koncert był na bilety i odbył się np: w Poznańskiej Arenie. Taka gwiazda powinna grać takie koncerty a nie jakieś festyny...
Jak tak dalej pójdzie to Thomas wystąpi w Dopiewie na placu obok poczty :|...
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ale dobre i to, że w ogóle do Polski przyjechał...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

you're my heart pisze:Dobrze że na ten " koncert" nie jechałem...
Coś czuję że Thomasowi kompletnie wisi gdzie będzie grał.
Chciałbym aby następny koncert był na bilety i odbył się np: w Poznańskiej Arenie. Taka gwiazda powinna grać takie koncerty a nie jakieś festyny... :|...
W Polsce teraz Thomas jest mało popularny jak kiedyś był gwiazdą pierwszego ekranu
natomiast w Rosji Thomas jest gwiazda cały czas jeszcze jak C.C.Catch
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Teraz Thomas Anders jest w Polsce!! Nieważne, że prezentuje utworki MT w otoczeniu barów z frytkami, ale jest!!!
Ostatnio zmieniony pn sie 17, 2009 10:36 przez Dr Mabuse, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Mi się marzy koncert Thomasa na miare koncertu Celine Dion w Krakowie :D :D :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
maria MT

Post autor: maria MT »

Właśnie wróciłam z koncertu Thomasa w Bełchatowie. Cały czas kombinowałam jak tam pojechać. Mąż nie chciał ze mną jechać a sama bałam się. W ostatniej chwili namówiłam moje dwie siostrzenice, które jak się okazuje też lubią MT. Wyjechałyśmy z Opoczna o 18.40. Po drodze był duży korek i straciłyśmy ok. 40 min. Oczywiście spóźniłyśmy się na koncert 20 min. Myślałyśmy że występ Thomasa się opóźni (jak to zwykle bywa) ale niestety wyszedł na scenę punktualnie. Przegapiłyśmy podobno 4 utwory. Tylko nie wiem jakie. Ale Thomas wyglądał świetnie. Wydaje mi się że sporo schudł. Niesamowite wrażenie być tak blisko Thomasa. Stałyśmy po lewej stronie sceny, blisko bramek. Myślałam ze po koncercie Thomas podejdzie do nas dlatego dopchałyśmy się blisko zejścia ze sceny.Ale niestety Thomas do nas nie wyszedł. Podobno od razu odjechał. Ale nie żałuję, że pojechałam. To był mój pierwszy koncert na żywo , na jakim byłam i to na dodatek koncert Thomasa Andersa!. Jestem jeszcze pod wrażeniem tego występu. Wydaje mi się, że było sporo fanów Thomasa. Wszyscy fajnie się bawili. Thomas dużo mówił między piosenkami. Nawet kilka razy patrzył się na nas (moja siostrzenica też to zauważyła). Koncert skończył się ok. 22.10 więc trwał prawie półtorej godziny. Pozdrawiam fana ze Śląska, z którym rozmawiałam po koncercie. Razem krzyczeliśmy "THOMAS, THOMAS......." chcieliśmy aby wyszedł do nas i dał nam autografy ale nie doczekaliśmy się.
Pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

Właśnie wróciłam z koncertu było cudownie naprawdę Ci co nie byli mają czego żałować .Thomas pięknie wyglądał jeszcze piękniej śpiewał . :) Powalił mnie na kolana swoim zachowaniem i humorem który mu dopisywał cały czas .Nick dawał czadu jak zawsze liczyłam na pałeczkę którą na koniec rzucił w publiczność nic z tego .Rob rzucił swój ręcznik to dopiero był pisk.a tak ogólnie jak kogoś to interesuje to chórki z playbacku i wydawało by się że dużo basów.Teraz będę dochodzić do siebie ciekawe ile zajmie mi to czasu tydzień może dwa.A teraz idę spać bo jutro do pracy.
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Mimo narzekań na lokalizację, koncert w Bełchatowie zorganizowany był bardzo dobrze. Nawet gdy ktoś przyjechał dość póżno, miał szansę stać w miarę blisko sceny (mimo to opłacalo się być wcześniej: zdjęcie z Robem i krótka rozmowa :wink: ). Moim zdaniem na pochwałę zasługuje oświetlenie, było świetne. Cały koncert był bardzo udany, Thomas został wspaniale przyjęty przez publiczność i tym razem mówił trochę po polsku: "Dobry wieczór", "Bełchatów" czy kilka razy "Dziękuję". Wykonał blisko 16 utworów:
- "Geronimo's Cadillac"
- "You Are Not Alone"
- "China In Her Eyes"
- "Jet Airliner"
- "Atlantis Is Calling"
- akcja polskich fanów zakończona sukcesem - domagaliśmy się "Soldiera" i był "Soldier"
- "King Of Love"
- "Give Me Peace On Earth"
- "Maria"
- "No Face, No Name, No Number"
- "Last Exit To Brooklyn"
- "Sexy Sexy Lover"
- "You Can Win If You Want"
- "Brother Louie"
Na bis:
- "Cheri Cheri Lady"
- “YMHYMS"
(Kolejność utworów mogła być inna, ale na pewno początek i końcówka się zgadzają.)
Było super :D
Awatar użytkownika
Krzychu
Członek TAFC Polska

Post autor: Krzychu »

Niestety po koncercie Thomas nie wyszedł do publiczności. Zeby zdobyć jego autograf, trzebabyło mieć znajomości w ochronie, albo przecisnoć się dyskretnie przez lukę w barierce i iść bezpośrednio do Andersa. Ja zrobiłem to tym drugim sposobem... Na szczęście, jak się już dostało na teren ogrodzony, to żaden ochroniarz nic nie zrobił. Dostęp szkoły w której był Thomas, był bezpośredni. Przy nim samym stała tylko kilku osobaowa ochrona. Także możnabyło zrobić zdjęcie i autograf jak najbardziej zdobyć. 1,5h czekania opłaciło się.

PZDR
Obrazek
ODPOWIEDZ