Kocham ten wstęp, jest taki klimatyczny.Świetnie przepuszczone te filtry i zmiksowane te chórki.Taki świerzy
Szalałam za tym wstępem, czasem mi się wydaje że słychać tam gdzieś Dietera, ale to pewnie złudzenie bo bym chciała.
Wydaje mi się że śpiewają tam Wake Up
A według te głosy we wstępie mówią "work art" lecz nie chodzi tu o to aby te głosu mówiły coś konkretnego. Jest to po prostu pewnego rodzaju "smaczek". A skąd te słowa się wzięły - zda ktoś pytanie, więc ja na to pytanie odpowiadam: te nazwijmy to "dźwięki" pochodzą z backvocalu nagranego przez SiB. Zarówno "uuu", "work" czy "art" występują w refrenie. Sztuka polegała na tym, iż zostało to wszystko odpowiednio posamplowane i ułożone we wstępie.
O to już wszystko wiadomo.Sdziłam że to jakieś sample.ale udało im się to świetnie, gdyby nie ten smaczek piosenka mogła by wiele stracić.Mogłabym to w kółko suchać, to podobnie jak Maxinue super zmontował Oh She's Back, Oh She's Good .Wg mnie jedne z lepiej zmontowanych hurków.
Chodzi o szumy które tam jakby słychać?Ona żeczywiście do najlepszych nie należy.
Znowu mnie na odświerzanie wzięło i jeśli chodzi o chórki to też bardzo je lubię w piosence Mona Lisa, Lets Talk About Love i oczywiście wielu innych ale w niektórych jakby lepsze były.
I dziwne że kocham je też w piosence Shooting Star, a z nią już panowie z Sib przecież nic nie mieli wspólnego
W jednym z niedawno przetłumaczonych dla mnie wywiadów przeczytałam takie oto słowa Dietera :"... Byliśmy przy tym w tak dobrej formie, że od razu nagraliśmy pięć nowych piosenek na nasz trzeci album m.in. „Brother Louie” i There's no Love in the Heart of the City”. "
Czyżby istniał utwór,który jednak nie znalazł się na albumie "Ready For Romance" ? Nie ma owego tytułu na żadnej innej płycie MT. A może po prostu zmieniono tytuł utworu na inny. Ktoś coś wie w tym temacie?
Po za tym tytuł albumu miał brzmieć "Romance '86"