Ready For Romance

Dyskusja o płytach Modern Talking
Marcin87

Re: Ready For Romance

Post autor: Marcin87 »

Znalazłem w necie taką okładkę albumu:

Obrazek

Co ciekawe w trackliście jest 12 piosenek:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Odpowiedź masz tutaj: http://www.moderntalking.pl/mt/index.ph ... l3plus.htm

Polecam dokładne zaznajomienie się z Dyskografią umieszczoną na stronie, to będziesz bardziej obeznany z tym co się ukazało :wink:
MODERN TALKING FOREVER!!!
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

No faktycznie jest :D Aż dziwne, że tego nie zauważyłem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Co słychać waszym zdaniem w "Just We Two (Mona Lisa)" na początku? Mi to podchodzi pod "work of art" i dźwięk klikania fotek.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Kocham ten wstęp, jest taki klimatyczny.Świetnie przepuszczone te filtry i zmiksowane te chórki.Taki świerzy
Szalałam za tym wstępem, czasem mi się wydaje że słychać tam gdzieś Dietera, ale to pewnie złudzenie bo bym chciała.
Wydaje mi się że śpiewają tam Wake Up
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

A według te głosy we wstępie mówią "work art" lecz nie chodzi tu o to aby te głosu mówiły coś konkretnego. Jest to po prostu pewnego rodzaju "smaczek". A skąd te słowa się wzięły - zda ktoś pytanie, więc ja na to pytanie odpowiadam: te nazwijmy to "dźwięki" pochodzą z backvocalu nagranego przez SiB. Zarówno "uuu", "work" czy "art" występują w refrenie. Sztuka polegała na tym, iż zostało to wszystko odpowiednio posamplowane i ułożone we wstępie.
Karolek78
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

O to już wszystko wiadomo.Sdziłam że to jakieś sample.ale udało im się to świetnie, gdyby nie ten smaczek piosenka mogła by wiele stracić.Mogłabym to w kółko suchać, to podobnie jak Maxinue super zmontował Oh She's Back, Oh She's Good .Wg mnie jedne z lepiej zmontowanych hurków.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jedyna słaba piosenka to to nagranie z "pistoletem" co słychać (takie bach bach) to "Only Love Can Break My Heart".
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Chodzi o szumy które tam jakby słychać?Ona żeczywiście do najlepszych nie należy.
Znowu mnie na odświerzanie wzięło i jeśli chodzi o chórki to też bardzo je lubię w piosence Mona Lisa, Lets Talk About Love i oczywiście wielu innych ale w niektórych jakby lepsze były.
I dziwne że kocham je też w piosence Shooting Star, a z nią już panowie z Sib przecież nic nie mieli wspólnego
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

W jednym z niedawno przetłumaczonych dla mnie wywiadów przeczytałam takie oto słowa Dietera :"... Byliśmy przy tym w tak dobrej formie, że od razu nagraliśmy pięć nowych piosenek na nasz trzeci album m.in. „Brother Louie” i There's no Love in the Heart of the City”. "
Czyżby istniał utwór,który jednak nie znalazł się na albumie "Ready For Romance" ? Nie ma owego tytułu na żadnej innej płycie MT. A może po prostu zmieniono tytuł utworu na inny. Ktoś coś wie w tym temacie?
Po za tym tytuł albumu miał brzmieć "Romance '86" :)

Link do przetłumaczonego wywiadu: https://www.facebook.com/moderntalkingp ... =3&theater
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

Temat "There's no Love in the Heart of The City" poruszany był wielokrotnie.

Krótko mówiąc, udało się jedynie ustalić, że finalnie jej miejsce na płycie zajęło "Only Love Can Break My Heart.
Dieter Bohlen Królem Polski
ODPOWIEDZ