Artyści, którzy zmienili muzykę
- Peter
Re: Artyści, którzy zmienili muzykę
To co nowego wnosiły takie piosenki?
i ich wykonawczynie?
Obie są koszmarne i dzisiaj już są lepsze i bardziej przełomowe kompozycje.
i ich wykonawczynie?
Obie są koszmarne i dzisiaj już są lepsze i bardziej przełomowe kompozycje.
- Dami
A choćby pomysł dla współczesnych wykonawców.A kompozycje?, wiekszość to przeróbki a poza tym jakie teraz mają możliwości techniczne np.kamerka pogłosowa z ryku krowy można zrobić całkiem niezły vokal.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Jasmine
Właśnie, Dami dobrze pisze. Peterze, to że dla Ciebie te piosenki nic nie znaczą, nie znaczy że dla innych tak samo.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Temat nie nazywa się "co dla mnie znaczy jaka piosenka". Jeśli coś proponujecie, uzasadnijcie to proszę. I tak samo, jeśli jakaś kandydatura wydaje się nietrafiona, pokażcie że coś takiego było już wcześniej, bo inaczej będzie to kolejna na tym forum wyliczanka ulubionych nagrań!
Jak piszesz tak cię widzą.
-
piciasty
A Babcia Tina to co gwiazdka jednego przeboju - no chyba nie
Tina Turner - to nazwisko zna kazdy w kazdym kącie swiata
Wyjątkowa postac i nawet trudno jest mi okreslic czy wzorowała sie na kims czy nie
i zeszła ze sceny niepokonana w blasku chwały
Phil Collins tez jest ciekawą postacią choć dzis niewielu go pamieta i może nie wywalił świata do góry nogami to jednak zapisał sie na kartach muzyki na zawsze
ACDC - tez sa juz dzis dinozaurami ale za to z jakim wkładem i bagażem sprzedanych płyt (choc to nie moja liga) uważam ze należy im sie odpowiednie miejsce
Iron Maiden - Królowie HEAVY METALU - u szczytu popularnosci tego gatunku muzyki sprzedawali miliony płyt i gromadzili na koncertach kolejne tysiące.
Tina Turner - to nazwisko zna kazdy w kazdym kącie swiata
Wyjątkowa postac i nawet trudno jest mi okreslic czy wzorowała sie na kims czy nie
i zeszła ze sceny niepokonana w blasku chwały
Phil Collins tez jest ciekawą postacią choć dzis niewielu go pamieta i może nie wywalił świata do góry nogami to jednak zapisał sie na kartach muzyki na zawsze
ACDC - tez sa juz dzis dinozaurami ale za to z jakim wkładem i bagażem sprzedanych płyt (choc to nie moja liga) uważam ze należy im sie odpowiednie miejsce
Iron Maiden - Królowie HEAVY METALU - u szczytu popularnosci tego gatunku muzyki sprzedawali miliony płyt i gromadzili na koncertach kolejne tysiące.
- Dami
Phil słynie przede wszystkim z fajnego wokalu przy jednoczesnym graniu na perkusji (no nie jest to łatwe) no i z babcią Tiną też się zgodzę.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- MODERN JEANNE
Phil Collins -kolejny wokalista którego ceni i lubi Dieter.W jednym z wywiadów przyznał się ze lubi słuchać jego płyt.Czy zmienił muzykę-nie wiem.Jedno mu trzeba przyznać,ze by znaczącym i popularnym wokalista w swoim czasie.Podobnie jak Tina T
I LOVE DB AND TA!
- Adi
A wiesz, że to ciekawa kwestia bo zaskoczyłaś mnie tą informacją. JA sam bardzo lubię Phila Collinsa. Są dowody na forum, że wielokrotnie to podkreślałem kiedyś ale że akurat Dieter lubi jego muzykę to nie wiedziałem tego.MODERN JEANNE pisze:Phil Collins -kolejny wokalista którego ceni i lubi Dieter.W jednym z wywiadów przyznał się ze lubi słuchać jego płyt.Czy zmienił muzykę-nie wiem.
- MODERN JEANNE
Z cala pewnością tak powiedział w jednym z wywiadów.Jesli znów bym natrafiła na niego dam znać.Szukanie go było by trudne bo sam wiesz ile tego jest na YT.
To jak szukanie igły w stogu siana.Dieter o dziwo tez jest człowiekiem i tez ma jakiś swoich faworytów których na pewno lubi posłuchać w wolnym czasie.
Ale najczęściej na pytanie-ulubiona muzyka odpowiadał z uśmiechem ze Modern Talking.
Fakt ze wtedy jeszcze był w zgodzie z Thomasem
To jak szukanie igły w stogu siana.Dieter o dziwo tez jest człowiekiem i tez ma jakiś swoich faworytów których na pewno lubi posłuchać w wolnym czasie.
Ale najczęściej na pytanie-ulubiona muzyka odpowiadał z uśmiechem ze Modern Talking.
Fakt ze wtedy jeszcze był w zgodzie z Thomasem
I LOVE DB AND TA!
- Dubler
Według mnie wpływ na dalszy rozwój muzyki tanecznej miał pod koniec lat 80 zespół Technotronic. W Pump on The Jam został zastosowany bardzo mocny( jak na tamte czasy) bit, nie wiem cz Technotroinic był pierwszym zespołem który wprowadził tak mocne brzmienie syntetycznej perkusji, ale napewno ją spoularyzował, czego efekty słychać do dzisiaj, wielu pod koniec lat 80 popaliło sobie kolumny przez Pump On The Jam. Swoją drogą Dieter w remixie "Sorry Little Sarah" (New York Dance Mix) też użył mocniejszego bitu, a w szczególności mocnego bitu użył w piosence "Save Me" z albumu Twilight, tam aranżacja zaciąga trochę pod techno, szczególnie w zwrotce.
- Peter
Madonna, nie jestem jakimś jej gorącym zwolennikiem, ale jej wkład w muzykę jest trudny do ocenienia, szkoda, że na większości płyt kiepsko śpiewa. Dalej Donna Summer - królowa dyskotek i ta pani śpiewa już bardzo dobrze, zaryzykuję hasło, że to najlepiej śpiewająca ciemnoskóra kobieta, i tak a contrario Barbra Streisand, śpiewa świetnie, a ile przebojów nagrała. Na pewno jeszcze Abba Wkład bez komentarza, wszyscy wiedzą jaki.
-
Ninio
Madonna - pierwsza prowokatorka. Jej sladami poszly Christina Aguilera,w pozniejszym etapie Britney Spears,teraz Lady Gaga a u nas Doda
The Beatles - jakby niepatrzec to pierwszy boysband ktorego sladami poszly inne zespoly ale dopiero w latach '90
Elvis Presley - pierwszy "piekny" chlopak za ktorym szalaly dziewczyny. Ricky Martin,Enrique Iglesias czy Robin Williams probowali pojsc jego sladami
New Kids on the block - namiastka Beatlesow w latach '90. wspolczesny boysband ktory zapoczatkowal fale takich projektow.
To takie spojrzenie od troszke innej strony. Niechodzi o muzyke a bardziej o zachowania,image. Niezauwazylem tylko nasladowcow Michaela Jacksona...
The Beatles - jakby niepatrzec to pierwszy boysband ktorego sladami poszly inne zespoly ale dopiero w latach '90
Elvis Presley - pierwszy "piekny" chlopak za ktorym szalaly dziewczyny. Ricky Martin,Enrique Iglesias czy Robin Williams probowali pojsc jego sladami
New Kids on the block - namiastka Beatlesow w latach '90. wspolczesny boysband ktory zapoczatkowal fale takich projektow.
To takie spojrzenie od troszke innej strony. Niechodzi o muzyke a bardziej o zachowania,image. Niezauwazylem tylko nasladowcow Michaela Jacksona...
- Peter
Na pewno Human League i Ultravox, ze względu na częstotliwość samplowania przez dzisiejszych artystów ich piosenek. A obok HL: Take That. Beatlesi czasów dzisiejszych, podobno w UK zapanowało szaleństwo na ich punkcie, co jest fenomenem socjologicznym i zasługuje na umieszczenie na tej liście.
- ŁukaszekMT
muzyczny styl tez zmieniła grupa Fox The Fox bez tej grupy i piosenki - Precious Little Diamond nie było by Modern talking i tego świetnego falstatu http://www.youtube.com/watch?v=2MteEdKHaTg.
- phantomas
- Kontakt:
Nie mam pojęcia co to jest Fox The Fox, ani tym bardziej falstat. Z pewnością ta kapela wniosła mnóstwo do muzyki.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
ELO a co takiego wnieśli poza świetnym "Confussion"? Marka już chyba tak nie przyciąga, ostatnio się reaktywowali tym razem z nowym liderem Philem Batesem i wystąpili w Zabrzu.
Donna Summer, Bee Gees, Michael Jackson, Beatlesi, Floydzi ale i Stonesi nie wiem dlaczego zostali pominięci. Na pewno obecnie George Michael i Take That, zobacz jakie rekordy popularności osiągają ich obecne dokonania. Na pewno pominięta Whitney Houston, najczęściej nagradzana artystka muzyczna. Madonna być może też, ale ona ciągle klepie to samo: wiara + sex okraszone popowymi melodiami.
Ktoś tu psioczył na Gagę, artystka ma na koncie 6 Grammy gdzie Bohlen w tym zestawieniu?
Donna Summer, Bee Gees, Michael Jackson, Beatlesi, Floydzi ale i Stonesi nie wiem dlaczego zostali pominięci. Na pewno obecnie George Michael i Take That, zobacz jakie rekordy popularności osiągają ich obecne dokonania. Na pewno pominięta Whitney Houston, najczęściej nagradzana artystka muzyczna. Madonna być może też, ale ona ciągle klepie to samo: wiara + sex okraszone popowymi melodiami.
Ktoś tu psioczył na Gagę, artystka ma na koncie 6 Grammy gdzie Bohlen w tym zestawieniu?