Czego obecnie słuchamy?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peter

Re: Czego obecnie słuchamy?

Post autor: Peter »

Adi pisze:Choć ostatnio kuzyn (który jest DJ'em) mi mówił, że ponoć wraca moda na lata 80-te.
To byłoby super.
Z tego co wymieniłeś najbardziej mi się podobała grupa WHAM!, której jestem wielkim fanem. Właściwie każdy ich kawałek jest rewelacyjny, mało kto zna takie świetne kawałki jak Nothing looks the same in the light, a ray of sunshine, battlestations, love machine, where did your heart go?, Blue...a szkoda.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter pisze:Jedno jest parodią i plagiatem muzyki DB, a drugie jest produkcją Dietera. To duża różnica.
Odnośnie tej "produkcji Dietera" - to o kim mowa :?:
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

No o MH, choć DB jest tylko Executive Producer.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Więc wyjaśnijmy pewien fakt. Dieter dla MH nie napisał ani jednej nutki i ani jednego słowa w ani jednej zwrotce piosenki.
Jedynie pozwolił dla zwiększenia sprzedaży płyty umieścić swoje nazwisko na okładce - zresztą mając za to kasę! (Zresztą nie znam niczego czego by zrobił za darmo...). Tak więc dziewczyny z MH to są naśladowcami brzmienia Bohlena, a nie kimś kto śpiewa piosenki skomponowane przez niego.
Bo jak by przyjąć w ten sposób tok myślenia, to Patty Ryan też należy zaliczyć do produktów Dietera, bo na okładce jej największego przeboju pisze: THOMAS...

Kod: Zaznacz cały

http://www.moderntalking.pl/inni/index.php?strona=patty.htm
Awatar użytkownika
Peter

Więc ja nie twierdzę, że Dieter jest kompozytorem jakiejkolwiek piosenki Moving heroes, tylko ich executive producerem, nie wiem jaki był zakres jego obowiązków w tym projekcie, ale tak czy inaczej to jego produkcja.
Cenię Twoje zdanie, ja jednak będę bronił tezy, że MH coś wnoszą od siebie, posłuchaj sobie Golden times, gdzie tu brzmienie MT? A z utworów danceowych taki 1000 years jest jednak inaczej zaaranżowany niż większość piosenek MT.
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Adi pisze:Myślę, że dzisiaj dlatego jest tak mało naśladowców bo zmieniły się czasy, zmieniły się gusta nowego pokolenia, zmieniła się moda, rynek muzyczny, po prostu wszystko.
Nie mam zielonego pojęcia co w tamtej muzyce byłego złego, że trzeba ją było zmienić :?:
Pewnie była zbyt świetna no i trzeba było wprowadzić jakiś chłam <bezradny> ... inaczej nie jestem w stanie tego pojąć.....

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Ostatnio zmieniony czw paź 30, 2008 22:04 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Pkmodern

Skoro nie jest kompozytorem, więc jest jak najbardziej uzasadnione twierdzenie iż MH jedynie naśladują "piosenki Bohlena".
A tylko o to mi chodziło twierdząc o naśladowaniu i tyle :]
Awatar użytkownika
Peter

Dzisiejsza muzyka jest daremna pełno w niej kiepskich produkcji i pseudowykonawców :arrow: The Rasmus, Garou, James Blunt są tego wspaniałym przykładem Na szczęście są jeszcze Katy Perry, Kylie Minogue, George Michael, Thomas Anders, JLo i Moving heroes.
Pkmodern pisze:A tylko o to mi chodziło twierdząc o naśladowaniu i tyle
To dobrze, myślałem, że chodzi o jakąś kalkę, albo utwór plagiatopodobny z czym się zdecydowanie bym nie zgodził, nawet naśladowanie stylu występuje tylko w niewielkim stopniu.
Pozdrawiam przedmówcę.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Dzisiejsza muzyka jest daremna pełno w niej kiepskich produkcji i pseudowykonawców
Znaczy też nie skreśliłbym od razu wszystkich współczesnych ale faktem jest, że naprawdę mało jest wykonawców, którzy byliby w stanie mnie jakoś szczególnie zachwycić. <bezradny> Po obiedzie późnym popołudniem załączyłem 4 FUNTV i niestety przez godzinę nie zachwycił mnie żaden utwór. :roll: A jakoś szczególnie nie mogę się przekonać do tych młodych wykonawców a zwłaszcza do tych "boys i girls bandów" :> Być może też krytycznie postrzegam współczesną muzykę bo jednak w jakiejś mierze naznaczony jestem od dziecka muzyką lat 80-tych i trochę 90-tych.
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Ja też nie lubię większości współczesnych produkcji, oczywiście tych zagranicznych, bo te polskie są co do jednego jednym wielkim szlamem. Ale lubię nawet niektóre utwory Timbalanda :arrow: Madonna, Nelly Furtado.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

No to tak dla rozluźnienia klimatu poważnych dyskusji o muzyce, przerywnik z teledyskiem wiązanki utworów Ricka Astleya. :wink:

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=xhLxnlNcxv8
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MichałT

Bardzo lubię Ricka Astleya i z chęcia wracam do jego piosenek, bo są świetne :arrow: lekkie, przyjemne, melodyjne, nie to co dzisiejsze silenie się na jakiś "muzyczny patos".
Nikogo nie obrażając, mam na myśli wszystko od Timb-alanda/erlake'a od dzisiejszej Madonny, jakiejś tam Kate Perry, Nelly Furtado, Norah Jones i od polskich "gwiazd" jednego/dwóch przebojów itp. <pokręcony> Co to w ogóle jest :?:
Jeszcze co do Ricka, nagrałem sobie kiedyś Greatest Hits lat 80-tych i umieściłem chyba tam jedną, czy dwie jego piosenki i..... posłuchałem ich nocą w samochodzie 8)
Polecam. :)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Bardzo dobry mix :wink:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

MichałT pisze:Nikogo nie obrażając, mam na myśli wszystko od Timb-alanda/erlake'a od dzisiejszej Madonny, jakiejś tam Kate Perry, Nelly Furtado, Norah Jones i od polskich "gwiazd" jednego/dwóch przebojów itp. <pokręcony> Co to w ogóle jest :?:
Z Norah Jones się zgodzę, ale Nelly Furtado miała w swojej karierze dwa wspaniałe popowe albumy, o których Ty pewnie nie słyszałeś, ale najlepszą jest płyta Loose.
Madonna ma w dorobku min. holiday - proponuje zapoznać się z tym cudownym utworem zanim zaczniesz się o niej źle wypowiadać.
Timbalanda cenię jako twórcę 4 minutes i albumu Loose. Timberlake'a nienawidzę.
Raczej powinieneś wymienić w tej liście The Rasmus, Garou i JAmesa Blunta. Dla mnie to jeden wielki szlam i jedno wielkie g z dużej litery. :/
Awatar użytkownika
MichałT

Peter pisze:Nelly Furtado miała w swojej karierze dwa wspaniałe popowe albumy, o których Ty pewnie nie słyszałeś, ale najlepszą jest płyta Loose.
Nie mam zwyczaju wypowiadać się o rzeczach, których nie znam. Słyszałem kilka jej piosenek i śmiało mogę powiedzieć, że muzyką tego nazwać się nie da <bezradny>
MichałT pisze:dzisiejszej Madonny
Peter pisze:Madonna ma w dorobku min. holiday - proponuje zapoznać się z tym cudownym utworem zanim zaczniesz się o niej źle wypowiadać.
Peter pisze:Timbalanda cenię jako twórcę 4 minutes i albumu Loose.
Na Timbalanda i jego "muzykę", to szkoda mi słów.....
Peter pisze:Z Norah Jones się zgodzę
Peter pisze:Timberlake'a nienawidzę.
Jest jednak rzecz w której się zgadzamy :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
MichałT

Peter pisze:To posłuchaj sobie Say it right i Do it.
Dno. Fatalny aranż koleś "śpiewjący" o! e! o! e! Po prostu dno <pokręcony>
Peter pisze:Dla mnie muzyką nie są jakieś tam smętni wykonawcy typu Barry White, The Beatles, Pink Floyd itp.
W takim razie proszę Cię o uzasadnienie dlaczego określasz ich "smętnymi". Mają za dobrą muzykę i nie możesz znieść że są o niebo lepsi od Furtado :?:
Jak dla mnie Barry White to genialny głos i aranżacja, a Beatlesi (których lubię :wink: ) to legenda muzyki.
Co prawda Pink Floyd słucham trochę mniej, no ale porównajmy sobie "Say It Right" z "You're The First, The Last My Everything", "Hard Day's Night", "Us And Them" (Pink Floyd).....
To tak jakby porównywać prędkość światła z prędkością ślimaka <bezradny>
Ciekaw jestem, kto będzie za dwadzieścia lat pamiętał o kimś takim jak Nelly Furtado...

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Peterze gdzie Twój post :?:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Ja uwielbiam Nelly Furtado i nic złego na nią nie dam powiedzieć. Kocham jej głos i lubię jej muzykę, a tych wrzasków Beatlesów nienawidzę. Do tego ta dupiata muzyka. Dla mnie to jedno wielkie badziewie i teksty piosenek totalnie bez sensu, takie yellow submarine - dno. Pink Floyd nawet lubię jest o niebo lepsze. Barryego White'a słabo znam, ale dla mnie to takie smętne i ten jego nudny głos.
Dla mnie The Beatles to jeden wielki chłam i tandeta jakich mało, ja nie wiem jak czegoś takiego można w ogóle słuchać. Nie jest to dla mnie w ogóle muzyka, a ryczący boysband. Cenię najwyżej Lennona solo.
Dużo bardziej od beatlesów cenię Systems in blue. To przynajmniej podobne do muzyki, którą lubię.
ODPOWIEDZ