Alone

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Alone

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze:https://soundcloud.com/thomas-anders-1/ ... ne-talking

Jestem w szoku, śpiewają (chórki) ci sami ludzie co na płycie Modern Talking ale nie potrafię w to po prostu uwierzyć, znowu wraca pytanie czyj głos słychać tak naprawdę na płytach MT...
Druga część refrenu bomba! Zaśpiewana bardziej melodyjnie, miłe zaskoczenie :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

I to mi się podoba: coś co jednemu wydaje się denne innemu cudowne a jednocześnie wszyscy kulturalnie wymieniają poglądy. I przy okazji mogą jeszcze coś z nagrań Modern Talking dla siebie odkryć a wydawało się ze już wszystko znamy a tu takie "Alone" MT jakby troszkę na nowo. ;)

To oni śpiewali chórki MT to wiedzą wszyscy pytanie czy tylko oni bo mam duże wątpliwości:
Awatar użytkownika
Peter

Być może album nie jest arcydziełem, chociaż...

W moim odczuciu jedną z lepszych płyt Dietera (podtrzymuję z upływem 10 lat i wielości produkcji Bohlena z tego czasu) a także nie rzadko lepsze od tego co wrzucono na listę 500 płyt Billboardu.

To co mnie cieszy tak wybrednego krytyka jak ja to spójność nagrań wszystko zrobiono na jedno kopyto, akurat takie jak lubię najbardziej, jedyne co na tym niestety utraciło to schematycznie zrobione ballady, na 3 im albumie i kolejnych były już ciekawiej zrobione.Podejrzewam że robił je wtedy Lalo Tietenkow specjalista od ballad Dietera Bohlena i robił je z wyczuciem mistrza i naprawdę nieźle.
kayo

Post autor: kayo »

I zabraklo takze Ralfa Stemmanna nie zapominajcie on tez sie przylozyl do dzwieku i calego brzmienia chorow
Awatar użytkownika
Peter

Ciekawi mnie właśnie jego wpływ na chóry, a on był osobą, która - przynajmniej miała wiedzę co w nich było.
kayo

Post autor: kayo »

Tu masz odpowiedz w chorach spiewa 3 gosci ,pozdrowka https://www.youtube.com/watch?v=uBuNvKAtcJo Lyrics & Music: Ralf Stemmann
Producer: Ralf Stemmann
Vocals: Gene Siegel, Rick Palombi, Warren Ham
Released on March 2015
ODPOWIEDZ