Jak to wszystko się zaczęło?

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
Adi

Re: "Na tym forum nie ma fanów..." -kim jest fan?

Post autor: Adi »

Peter pisze:A co w tym takiego? Ja też zacząłem w tym wieku słuchać MT.
No nic w tym takiego, ja zacząłem słuchać trochę później bo gdzieś pod koniec roku 1986 czyli pod koniec pierwszej działalności zespołu ale tak na poważnie to chyba gdzieś od szkoły średniej koło 1991/92 r. Przez całą szkołę średnią myślałem jakby to było gdyby zespół powrócił. Nawet robiłem sobie składanki na kasetach gdzie raz śpiewa Blue System a drugi raz Thomas z Modernu. Aż tu nagle w 1994 r. usłyszałem w liście przebojów RMF FM o konkursie telefonicznym (nie było wtedy tel. kom. i SMS'ów) pytającym słuchaczy czy chcieliby aby Modern Talking powrócił i w wyniku tel. ankiety blisko 80% tego chciała. A potem w 1998 r. doznałem miłego szoku. Ale już o tym pisałem kiedyś więc się nie będę powtarzał. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Post autor: Didi&Thomas »

YMHYMS jest z 1983 roku ? Mnie się zdawało że ten utwór powstał w 1984, ale może się mylę...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: Jak to wszystko się zaczęło?

Post autor: Gasolina91 »

Moja znajomość z tym zespołem zaczęła sie w 1997 albo w 1998 roku. Wtedy w tv Polsat w niedziele rano leciał program "Disco Relax" i właśnie tam puszczano takie piosenki z teledyskami. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam Modern Talking i już mi sie tak straszni podobali a w szczególności ten hehe...blondyn z gitarą! Potem zawsze czekałam do niedzieli aby ich zobaczyc. Wtedy puszczano tylko "Cheri Cheri Lady". Miałam wtedy 7 lat...potem w 1998 r byli w Katowicach...pamiętam wywiad z Dieterem w TVP 1 - niemogłam się na patrzec na Dietera...był śliczny! I tak jest do dziś...codziennie ich słucham, oglądam...
To jeden z najlepszych zespołó świata!!
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Gasolina91

Ja miałąm 7 lat jak pierwszy raz usłyszałam i zobaczyłam MT...potem miałam kilkuletnią przerwe...bo tak jakby zapomniałam o nich ale szybko sobie przypomniałam i tak tkwie w swiecie wypełnionym MT
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 18:38 przez Gasolina91, łącznie zmieniany 1 raz.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Adi pisze:Aż tu nagle w 1994 r. usłyszałem w liście przebojów RMF FM o konkursie telefonicznym (nie było wtedy tel. kom. i SMS'ów) pytającym słuchaczy czy chcieliby aby Modern Talking powrócił i w wyniku tel. ankiety blisko 80% tego chciała. A potem w 1998 r. doznałem miłego szoku.
Ja też się dowiedziałem o tym właśnie w ten sposób. :wink:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Teraz często jest tak ze wielu młodych ludzi w wieku najczęsciej gimnazjalnym zaznajamia sie z Modern Talking poprzez Dietera a konkretniej przez DSDS czy Das Supertalent. :D
Point Of No Return
Ninio

Post autor: Ninio »

Niewiem kiedy zaczalem sluchac MT. Pierwszy kontakt to koncert zyczen i teledyski Cherry cherry lady i Atlantis is calling. Szalalem na ich punkcie. Pierwsze piosenki sluchalem u sasiada na kaseciaku,album Lets talk about love. Moj wlasny pierwszy album to album Romantic Warriors w 87r.na gwiazdke. Mialem wtedy 7 lat i niebardzo kojarzylem dlaczego na kasecie niema Cherry cherry lady, Brother Louie i tej piosenki co spiewaja SOS i ooo ( chodzi o Atlantis is calling). Brat dostal In the middle of nowhere i tam tez tego niebylo... to byly czasy :)
ps.dla mnie DSDS to komletna klapa i wielki blad ze Dieter sie z tym utozsamia. To niejest jego muzyka... niemam juz tak naprawde czym zastapic Modern Talking. Niema Blue System a Bad Boys Blue to juz tez nie to samo
niaskam

Post autor: niaskam »

Moja miłość do MT trwa od momentu powstania zespołu.W tym czasie byłam już nastolatką biegającą na dyskoteki.Oczarował mnie swoim wyglądem i oczywiście głosem - Thomas.To było czyste szaleństwo.Pamiętam dostałam od kolegi taki fajny okrągły znaczek do przypięcia ze zdjęciem zespołu (mam go do dziś), towarzyszył mi on na pisemnej maturze ukryty pod sweterkiem.Przegrywanie piosenek z radia, kupownie kaset, słuchanie głośnej muzyki było moją codziennością.Trwało to do rozpadu zespołu.Studia ,małżeństwo, praca spowodowały ,że czas MT minął.Powrócił z nowym szaleństwem ,które trwa do dziś - pojawił się z ponowną reaktywacją zespołu. Zaraziłam muzyką MT - na nowo mojego męża, pokazałam swoim dzieciom. Nikogo z domowników nie dziwi głośne słuchanie MT,w domu czy w samochodzie.
Internet wzmógł jeszcze bardziej moje zainteresowanie zespołem,poszukuję ciekawych wiadomości na ich temat, śledzę poczynania artystyczne, odkurzam stare teledyski itd.Kocham ich muzę,wprost odpoczywam i relaksuję się.
W tym roku byłam na koncercie w Płocku i muszę przyznać , że było odlotowo, również oglądałam Sopot a teraz czekam na sylwestra. Żałuję jedynie, że nie grają razem.
Może kiedyś? Kto wie.
Awatar użytkownika
iwonawokal

Post autor: iwonawokal »

Jak czytam, to większość z Was poznała Modern Talking bardzo dawno,a ja usłyszałam o nich rok temu :lol:
Więc tak:
W zeszłe wakacje byłam u mojej siostry,która jest starsza o 16 lat(czyli tyle, ile ja mam w tej chwili hehe :mrgreen: ) i oglądałam koncert w Sopocie( przed TV oczywiście ;P). Jej wtedy nie było, ponieważ śpiewała na jakimś weselu,bo ma swój zespół. Bardzo żałowała, że nie miała okazji obejrzeć tego koncertu, więc postanowiłam jej pokazać w internecie. Gdy ujrzała Thomasa,chciała mi pokazać oryginalny teledysk "You're My Heart, You're My Soul" oraz jak bardzo się zmienili. Powiedziała, że kiedyś wyglądał jak "anioł" :lol: :lol: :lol: i czasami ją porównywano do niego. Pomyślałam sobie- faktycznie ładny hehe Niedawno jeszcze śmiałam się z niej,że słucha staroci, zamiast włączyć ESKĘ, a teraz ja stałam się fanką lat 80' :lol: Od 1,5 miesięca jestem wielką fanką Modern Talking, ale przyznam się, że wcześniej nie wpadało mi w ucho :roll: Sama się sobie dziwię :mrgreen:
Dodam jeszcze, że jak ja zaczęłam słuchać MT, to pozarażałam wszystkich tą muzyką i moi znajomi także stali się fanami tego słynnego duetu. Jak robimy jakieś imprezki,to mój brat i jego kumpel parodiują Thomasa i Dietera, i nieźle im to wychodzi, bo za każdym razem poprawią mi nastrój xD
youtube.pl/iwusssia --> moj profil na yt.Znajdziecie tam filmiki z tekstami do piosenek MT mojego autorstwa.
modern-talking.ugu.pl - zapraszam na moje nowe forum!
michael-jackson.ugu.pl - zapraszam na forum mojego brata!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Informacja do Daniela-uwielbiam słuchać Blue System i stawiam tą muzykę ponad muzykę Thomasa.
Nie wypowiadaj się za wszystkich (chodzi o kobiety ,jakoby wolały muzykę Thomasa bo Blue System jest cięższe,nie uważam tak).Blue System tak samo jak MT ma piosenki łatwo wpadające w ucho,bez różnicy czy to szybkie czy wolniejsze kawałki.
Po za tym można obejrzeć koncerty na żywo Blue System i jest na nich tyle samo kobiet co i mężczyzn :wink:

Moja fascynacja muzyką Bohlena zaczęła się oczywiście od MT.Był rok 86/87 (miałam prawie 10 lat :D) z piosenkami tego zespołu zetknęłam się pierwszy raz u kuzyna,prowadził dyskoteki szkolne (początkowo...) u niego na ognisku czy urodzinach mogłam nasłuchać się Cheri Cheri Lady,Brother Louie,Geronimo's Cadillac.
Teledyski widywałam tylko na Telewizyjnym Koncercie Życzeń-Atlantis Is Calling,Cheri Cheri Lady,pamiętam jak siedziałam co niedziela przed TV z nadzieja,że jakiś puszczą i oczywiście w jedna niedziele było w inna nie.Chodziłam jak zakręcona,miałam może ze 2 plakaty,które mam do dziś.Potem wysępiłam inne plakaty od kuzyna,innemu zakosiłam zwyczajnie :mrgreen: (tego już nie mam bo przykleiłam klejem do ściany,potem było tapetowanie i sami możecie się domyśleć jak się to skończyło :? )
Ale prawdziwego kopa dostałam po koncercie Blue System w Sopocie,który nagrywałam przez mikrofon na Wilgę :mrgreen:
Oszalałam na punkcie Dietera Bohlena,plakat który ukazał się po występie w Sopocie w DL mam do dziś :D
Na moje szczęście jakieś 2 lata póżniej okazało się ,że sąsiadka ma nagrane na vhs koncerty Savage i Blue System z Sopotu'89 oczywiście podarowała mi tą kasetę,ale dziś jest w opłakanym stanie (tyle razy to oglądałam :] ).
Tak więc można napisać,że taką 100% fanką jestem od 1989 roku,nigdy nie zrobiłam sobie przerwy w słuchaniu MT.
zawsze jeżdziłam z kasetami BS i MT na kolonie,wczasy i tak jest do dzisiejszego dnia :D
Koncert Blue System w katowickim Spodku w listopadzie 1992-zaliczony :D
Koncert Modern Talking w katowickim Spodku w sierpniu 1998-zaliczony :D
...szkoda,że więcej nie będzie.

hmmm...mam wrażenie,że gdzieś już taką historyjkę wpisywałam.
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Moja fascynacja Thomasem I Dieterem zaczęła się w następujący sposób:
Gdzieś tydzień przed zeszłorocznym Sopotem z udziałem gwiazd lat 80 była taka reklamówka gdzie pokazywano podróbki,jakoś nie wiem czemu ale spodobał mi się urywek Never Ending Story.Postanowiłem obejrzeć.Oglądam,jakoś specjalnie nie skupiałem się na innych osobach niż Limahl aż tu nagle na scenę wyskakuje Thomas,też jakoś specjalnie mnie nie interesowało.Myślę sobie "po co to oglądałem jak i tak będe słuchał nowości!!" .Tydzień później coś mnie skusiło aby włączyć sobie na You Tube Cheri Cheri Lady i tak bardzo mi się spodobała że przez miesiąc słuchałem MT na YT(single) a w październiku kupiłem swój pierwszy album - The 1st Album i już oderwać od Modern Talking się nie mogę :).
Obrazek
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

you're my heart pisze:Tydzień później coś mnie skusiło aby włączyć sobie na You Tube Cheri Cheri Lady i tak bardzo mi się spodobała że przez miesiąc słuchałem MT na YT(single) a w październiku kupiłem swój pierwszy album - The 1st Album i już oderwać od Modern Talking się nie mogę :).
Czar i magia Modern Talking działa tak bardzo stymulująco, że z początku nie można się oderwać od tych utworków. Też tak miałem lata temu i do dziś zostało. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Bo Modern Talking jest jak magnes :D. Lata mijają, a Ich muzyka wciąż przyciąga Nas :D.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Tak...coś w tym musi być.
Ja MT slucham 11 lat i jakoś przez ten czas nic innego mnie nie przyciągło...tkwie w świeci wypelnionym MT i BS...
:wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Gasolina91 pisze:tkwie w świeci wypelnionym MT i BS...
Ja tak samo :D a wszystko się zaczęło od występu Thomasa w Sopocie :wink:
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Moja przygoda z Modern Talking zaczęła się gdy miałam wtedy 7 lat ( w tym wieku zaczęłam uczęszczać do szkoły podstawowej) wtedy nie wiedziałam, że ten zespół był kiedyś popularny w latach 80-tych do czasu gdy zobaczyłam teledysk do piosenki "Cheri cheri Lady".
Tak właśnie zaczęła się przygoda z muzyką minionej dekady :) :) :) .
Konkretnie to od piosenki "Flames of love" Fanciego :D .
No cóż w końcu Modern Talking jest, był zawsze będzie na topie :D.
ODPOWIEDZ