Księga skarg i wniosków

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Księga skarg i wniosków

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Hmmm pomyślę o tym, z tymże czym taki fan club miałby się zajmować? chyba nie wierzysz, ze istnieje możliwość organizacji koncertów Dietera Bohlena w Polsce?
No więc właśnie stwórz taki Fan Club i staraj się o to,aby Bohlen do nas przyjeżdżał.Przekonasz się wtedy ile trzeba trudu aby zorganizować takie przyjazdy Idola,spotkania z nim przygotować wszystko przed koncertem.
My nie mamy napisane nad avatarem "Fan Thomasa Andersa" tylko "Członek TAFC Polska" a to różnica i abyś to zrozumiał przeczytaj kilka postów wcześniej dlaczego pojawiły się takie opisy przy naszych profilach.
Tu nie chodzi o to,żeby rozdzielać zespół MT na pół i pokazywać kto jest czyim fanem bo ja jestem fanką zarówno działalności Bohlena jak i Andersa,ale niektórym trzeba w kółko tłumaczyć jedno i to samo ;)
Należysz do forum Bohlen World to tam możesz się nacieszyć do woli tematami dot.Dietera ,ale na Forum MT nie miej pretensji o to o którym z panów pisze się więcej.Na tym forum pisze się również o wykonawcach zupełnie nie mających nic wspólnego ani z Bohlenem ani z Andersem i w większości są to tematy zakładane przez Ciebie Peter więc zastanów się troszeczkę,bo nie masz racji atakując bez przerwy Fan Club Thomasa.
Jeszcze jedna sprawa do której chciałam się odnieść.
Ktoś napisał,że forum "opanowały małolaty" - co to w ogóle jest za tekst?
My ,którzy jesteśmy teraz w wieku 30-40 lat...też zaczynaliśmy naszą fascynację Modern Talking w wieku 10-12 lat i ciągnie się to za nami do tej pory.Powinniśmy się cieszyć,że MT ma takich młodych fanów i przyjąć naszych młodszych kolegów do swojego grona.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

O Boże... Jakaś dziwna sytuacja się tu wytworzyła. Tak czytam i czytam wszystkie posty i nadziwić się nie mogę, że tak bardzo mamy wszyscy takie odmienne zdania na temat naszych ulubieńców. Przecież tak nie może być i nie powinno. Forum nagle podzieliło się na dwie części i nie wiedzieć czemu nagle zapanował chaos. Ja nie rozumiem tego i bardzo mnie to smuci, że mając wszyscy jedną wspólną pasję, zaczynamy się wykłócać o to w czym jest lepszy Dieter od Thomasa i odwrotnie. Co tu się porobiło. Ludzie, przecież wszyscy tak bardzo kochamy i podziwiamy nasz Modern Talking a tak bardzo wszyscy nie zgadzamy się ze sobą. Myślę, że pora to jakoś zmienić, bo inaczej nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Musimy się zacząć nawzajem szanować, bo tak dłużej nie może być. Przecież jak już tu ktoś wspomniał nie musi każde z nas zaglądać we wszystkie zakamarki tego Forum i czytać posty, których nie ma się ochoty czytać. Chyba to oczywiste. A tematów dotyczących zarówno Dietera i Thomasa jest przecież bardzo dużo. Może niech ci, którzy lubią Bohlena czytają posty, które dotyczą Bohlena, a ci, którzy lubią Andersa niech czytają posty dotyczące Andersa i niech tam się wpisują. Ja wpisuję się w tematy, które mnie odpowiadają. Faktem jest że, jestem bardziej wielbicielką Thomasa niż Dietera, ale czy to takie ważne? Jak tu słusznie ktoś napisał, że nasi ulubieńcy zamiast nas łączyć, nas dzielą, a przecież nie tak powinno być. Namawiam wszystkich do wspólnej zgody, chcecie? Powinniśmy się przecież jakoś ugodowo porozumiewać. Wiadomo, że nie wszyscy mają jedno zdanie na każdy temat, bo byłoby to nudne, ale przynajmniej się nie kłóćmy o to w czym wspanialszy jest Dieter od Thomasa i odwrotnie, bo wiadomo, że jedni wolą Thomasa, a drudzy wolą Dietera. Od samego początku bardziej kocham Thomasa od Dietera, ale wiem to bardzo dobrze, że Dieter włożył ogromny wkład i wiele wysiłku w powstanie Modern Talking i być może nie byłoby Modern Talking bez Dietera. Trzeba też wiedzieć, że Thomas nie leżał do góry brzuchem w czasie powstawania piosenek przez Dietera. To właśnie Thomas wykonywał wokale do wszystkich ich piosenek, więc (ja tak myślę) nie ma sensu kwestionować pracy ich obu, bo ani bez jednego ani bez drugiego Modern Talking by nie było. Przynajmniej ja tak uważam. Obaj zrobili kawał dobrej roboty i obaj zasłużyli na nasz szacunek i akceptację. Obaj są utalentowani muzycznie i nie jestem przeciwko Dieterowi, tylko dlatego, że nie słucham BS. Jego szczególny talent doprowadził Modern Talking do zwycięstwa i do zaistnienia na rynku muzycznym jako właśnie Modern Talking. Nie przepadam za Blue System, ale to nie oznacza, że Dietera nie lubię. To bzdura. Ja akceptuję ubydwóch, wprawdzie BS nie słucham, ale słucham hitów Modern Talking, a to ma dla mnie ogromne znaczenie. Niedawno zagłębiłam się w projekty solowe Thomasa i bardzo mnie to cieszy.

A druga sprawa to taka, że nie należę do Fan Clubu Thomasa ale też nie mam nic przeciwko osobom, które są jego uczestnikami. Nie wiem po co jest wypominanie, że jedni należą do FCP a drudzy nie. Czytając niektóre posty dochodzę do wniosku, że to rzeczywiście wygląda na PIS i PO jak ktoś tu napisał. To tak jakby były dwie grupy, gorsza i lepsza, a przecież wiadomo, że to nieprawda. Nikt tu nie jest ani gorszy ani lepszy. Wszyscy mamy równe prawa i to nasze Forum, w którym mamy wypowiadać się na temat naszych ulubieńców. Fakt, ja też nie raz nie zgadzałam się z opiniami niektórych forumowiczów i postaram się to zmienić i wypowiadać się tak, aby nie wprowadzać chaosu na Forum.
To wszystko co chciałam na ten temat napisać.

Pozdrawiam wszystkich zwolenników Modern Talking
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter robisz tyle zamieszania i o co? O nic tak naprawdę.
Chcesz zwrocic na siebie uwagę?
Nie rozumiem czemu czujesz się poszkodowany będąc fanem Dietera. Ja tez nim jestem i jakoś nie irytuję się tym, ze aktualnie więcej pisze się o Thomasie.
Bez urazy ale zachowujesz się jak rozkapryszone dziecko i szukasz wszędzie zaczepki.
Weź sobie na wstrzymanie...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dobra, ale ktoś tu pisze, że to żaden problem przyłączyć się do fan Clubu Thomasa, a nie bierze pod uwagę, że ja i pewnie część osób nie ma ambicji by do niego należeć, nie szukam zaczepki, tylko nie podoba mi się dzielenie fanów na lepszych i gorszych, to wszystko co mam w tym temacie do powiedzenia...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Peter pisze: nie podoba mi się dzielenie fanów na lepszych i gorszych.
Ja się jakoś gorszą nie czuję.
Nikt nikogo tu nie poniża.
Ostatnio zmieniony pt gru 10, 2010 16:37 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Wystarczy już tego spamu, Peter, sam sobie przeczysz, skoro piszesz, że nie masz ambicji należeć do Fanklubu, nikt siłą ciągnął Cię tam nie będzie, ale w takim wypadku twierdzenie o lepszych i gorszych jest bzdurą. Nikt nikomu wstępu tam nie zabrania. Następne posty odnośnie podpisów pod awatarami wylądują w koszu, wraz z ostrzeżeniami do profilu. Natomiast sugestie ażeby dyskusje o koncertach miały się odbywać w ukrytym dziale równoznaczne będą z blokadą konta.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Mam pytanie.
Dlaczego phantomas może obrażać Thomasa Andersa-bo to co on wyprawia to już jest obrażanie,a nie dyskutowanie na konkretny temat.
A osoby odpowiadające na jego zaczepliwe teksty dostają ostrzeżenia?
Coś tu jest nie tak na tym Forum i czuję się tu co raz gorzej.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

W swoim poście uznałaś jego wypowiedź jako zaczepkę. Bezpodstawnie, bo krytyka (z dokładnym uzasadnieniem zresztą) to nie obrażanie, a Thomas Anders jako osoba publiczna nieustannie jest jej poddawany. Jeśli ktoś nie atakuje swoich rozmówców, nie ma powodów do wystawiania ostrzeżeń.

Czy komuś to przeszkadza czy nie, Thomas i Dieter będą krytykowani, bo nie wszyscy podzielają zachwyt nad ich twórczością.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dobra Arek, ale po pierwsze to powinna być jakaś bardziej konstruktywna krytyka, a po drugie porównaj sobie swój krytyczny sposób wypowiedzi ze sposobem jaki to robi phantomas, można to więc zrobić z klasą a nie w sposób szyderczy... Mam wrażenie, że phantomasowi jest na rękę, że Thomas nie osiąga sukcesu i się cieszy z tego.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Uwierz mi Peter. Jeśli Thomas nagra jakąś piosenkę która mi się spodoba, będę potrafił ją pochwalić :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Jeśli ta krytyka jest nieuzasadniona, to nie obroni się w dyskusji. Niech tylko ją ktoś podejmie i odniesie się do argumentów, a nie emocji. Zadowolonych jest zdecydowanie więcej, więc powinni bez problemu poradzić sobie w dyskusji z jednym, któremu się nie podoba.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

I o to właśnie chodzi w całej zabawie, którą jest forum :) Walka na argumenty, a nie pięści i groźby :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

ArCrack pisze:Jeśli jednak ktoś stresuje się, że za napisanie postu w stylu GG dostanie ostrzeżenie - to świetnie, bo dokładnie o to nam chodziło! I tak jak przed klasówką, nauka (w tym wypadku dłuższej wypowiedzi pisemnej) może wyjść tylko na zdrowie.
Świetnie no to tak jak w szkole dojdzie do tego,że po woli zaczną niektórzy opuszczać to forum.Zresztą już widać zmiany.
O to Wam chodzi?Żeby ludzie czuli się tu zastraszeni,no nie przesadzajcie.
Forum to mają być luźne rozmowy a zwłaszcza jak są fani jednego zespołu.
W przypadkach kiedy obrzucamy się błotem na wzajem to rozumiem,nie mam nic przeciwko,żeby takie posty lądowały w koszu czy też kończyło się to dla kogoś ostrzeżeniem,ale chodzi o to żeby było SPRAWIEDLIWIE.
A niektórzy wręcz prowokują kłótnie.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Napiszę to jeszcze raz - jeśli forum opuszczą osoby, które nie nadawały mu żadnej wartości merytorycznej, a większość ich działalności stanowiły posty w stylu "Zgadzam się.", to nie będę po nich płakał. Czy wymaganie kilku zdań uzasadnienia do takich wypowiedzi to zastraszanie? Co z tego, że wiemy że pięciu osobom podobał się jakiś filmik, jeśli nie wiemy dlaczego?
Bez takiego uzasadnienia nie rozwijają się dyskusje, bo nie mają się wokół czego owinąć. Za to rozwijają się kłótnie, bo argumentów nie ma, ale trzeba jakoś dowalić temu co pisze inaczej.

Jeśli uważasz, że coś w kwestii moderacji jest niesprawiedliwe, to napisz konkretnie co i dlaczego, a chętnie ustosunkujemy się do tego.
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Moderacja Atlantisa nie jest niesprawiedliwa, tylko może trochę bardziej radykalna. Trzeba przyznać, że wziął się ostro do roboty, dlatego odczuliśmy tą "rękę czuwającą nad nami". Nie jest to złe, tylko po prostu nie byliśmy przyzwyczajeni do takiego typu moderowania. Powiem, że da się poczuć obecność moderatora.

ArCrack, jesteś bardziej otwarty co do niektórych postów i nie wywalasz ich od razu do kosza, a Atlantis jak widać ma twarde reguły. :D
Ale oczywiście jeszcze raz powtórzę, że nie jest to złe, tylko jest po prostu inaczej. :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

ArCrack pisze:Napiszę to jeszcze raz - jeśli forum opuszczą osoby, które nie nadawały mu żadnej wartości merytorycznej, a większość ich działalności stanowiły posty w stylu "Zgadzam się.", to nie będę po nich płakał. Czy wymaganie kilku zdań uzasadnienia do takich wypowiedzi to zastraszanie? Co z tego, że wiemy że pięciu osobom podobał się jakiś filmik, jeśli nie wiemy dlaczego?
Bez takiego uzasadnienia nie rozwijają się dyskusje, bo nie mają się wokół czego owinąć. Za to rozwijają się kłótnie, bo argumentów nie ma, ale trzeba jakoś dowalić temu co pisze inaczej
Co do tego to się akurat zgadzam.
Ja już kończę ten temat bo będziemy tak drążyć wokół własnej osi,albo rozpęta się jeszcze większa "dyskusja"-zupełnie nie potrzebna.Zamiast skupić się na dyskusjach które nas rzeczywiście interesują albo powinny interesować to prowadzimy tu wojnę.
W ogóle nie wiem po co ja się wychylam.
ODPOWIEDZ