C.C. Catch
-
Maciek Kowerski
-
DJ Cooba
- Kontakt:
jako ciekawostkę dodam fakt, iż w podkładzie użyto mój remix 'Strangers by night'jkris pisze:a co powiecie na to? wg mnie super...
http://pl.youtube.com/watch?v=rV3V31cXcDs
dowód(z krótkim fragmentem):
http://www.mtremix.net/ys025s.html
- only love
- Kontakt:
heh faktycznie świetnie to brzmi tylko szkoda ze nie ma wokalu ale dźwięk skrzypiec jest suuper. przyznam że rzadko mi się podobają takie utwory bez wokalu
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Playing it's so hard
-
steen
Strangers by night jedna z moich ulubionych. Odkryłem na wrzucie ciekawy remix z 2007 (nie ten ze skrzypcami) i po pewnym czasie wsiąkł, a szkoda. Tak poza tym mam cały czas nadzieję, że Caro kiedyś wróci na dłużej do muzyki, a nie tak z doskoku.
Przy okazji ogłaszam konkurs - zadanie dla muzyków: Zremiksować Strangers do 10 min. Mile widziane ostre gitarowe wstawki, werble, przejścia między kanałowe. Nagroda? Krata browaru na początek. Kto chętny?
Przy okazji ogłaszam konkurs - zadanie dla muzyków: Zremiksować Strangers do 10 min. Mile widziane ostre gitarowe wstawki, werble, przejścia między kanałowe. Nagroda? Krata browaru na początek. Kto chętny?
-
Kekkira
Zespół C.C. Catch
Hmmm... Jestem nowa
Ale mam pytanie: Czy wie ktoś może coś o zespole C.C. Catch? Jak się nazywali itp. ? Z góry dzięki

-
jkris
Re: Zespół C.C. Catch
no to chyba jestes bardzo nowa i pewnie masz 12 latKekkira pisze:Hmmm... Jestem nowaAle mam pytanie: Czy wie ktoś może coś o zespole C.C. Catch? Jak się nazywali itp. ? Z góry dzięki
![]()
![]()
-
Kekkira
-
jkris
na stronie CCCatch www.cccatch.de zamieszczono niezly rarytas- mix piosenek autorstwa Caro. mozna go odsluchac po zalogowaniu sie na strone...
od siebie powiem, ze wszystkie szybkie sa calkiem przyjemne, te wolne juz mniej mi sie podobaja...
natomiast gdyby wydac "Silence" na CD w tej wersji z remixu to mysle, ze moglby to byc calkiem duzy hit- przy odrobinie szczescia i ... promocji.
od siebie powiem, ze wszystkie szybkie sa calkiem przyjemne, te wolne juz mniej mi sie podobaja...
natomiast gdyby wydac "Silence" na CD w tej wersji z remixu to mysle, ze moglby to byc calkiem duzy hit- przy odrobinie szczescia i ... promocji.
-
steen
Z tą miłością to ja bym kolejność odwróciłPeter pisze:CC Catch to genialna wokalistka wielki talent, podobają mi się wszystkie jej kawałki. Po rozpadzie Modern Talking całą miłość do tej grupy przerzuciłem na Thomasa Andersa i właśnie CC Catch.
-
steen
Żartowałem
Trudno nie kochać Caro szczególnie po tym, jak się miało z Nią trochę inny kontakt, niż tylko słuchanie jej piosenek. To naturalnie w moim przypadku jest cementujące i nie wyobrażam sobie, by któraś z kobiet - piosenkarek (obok Enyi) naprawdę miała w sobie coś, co człowieka chwyta za mózg i serce. Dla mnie Caro będzie zawsze tą, która mówi 'cause You are young.
Thomasa darzę szacunkiem przez pryzmat jego niepowtarzalnego głosu i wyczucia, które jest tak bardzo słyszalne w utworach nastrojowych (Like a hero). Ciepło i delikatność, a przy tym sugestywność komunikatu. Ludzie zakochani w estetyce i imresjach wiedzą i widzą coś więcej. Thomas jest realną estetyczną impresją zapisaną w historii muzyki (ukłony dla Soldier
) !
Trudno nie kochać Caro szczególnie po tym, jak się miało z Nią trochę inny kontakt, niż tylko słuchanie jej piosenek. To naturalnie w moim przypadku jest cementujące i nie wyobrażam sobie, by któraś z kobiet - piosenkarek (obok Enyi) naprawdę miała w sobie coś, co człowieka chwyta za mózg i serce. Dla mnie Caro będzie zawsze tą, która mówi 'cause You are young.
Thomasa darzę szacunkiem przez pryzmat jego niepowtarzalnego głosu i wyczucia, które jest tak bardzo słyszalne w utworach nastrojowych (Like a hero). Ciepło i delikatność, a przy tym sugestywność komunikatu. Ludzie zakochani w estetyce i imresjach wiedzą i widzą coś więcej. Thomas jest realną estetyczną impresją zapisaną w historii muzyki (ukłony dla Soldier
- only love
- Kontakt:
ja też, czyli jej lubię kilka piosenek i jego też
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
It's tearing me apart
Playing it's so hard
It's tearing me apart
Playing it's so hard
- Adi
Hmm. C. C. Catch po prostu jest SUPER pod względem muzycznym (i nawet świetnie się trzyma w przeciwieństwie powiedzmy do Sandry, którą by można dzieci straszyć, jak tu ktoś napisał
). Pamiętam, że jeszcze jak byłem młodym nastolatkiem w wieku 13-16 lat to słysząc piosenkę "I can lose my heart tonight" myślałem, że to kolejna piosenka Modern Talking. Po prostu długi czas nie byłem świadomy, że to ona to śpiewa. Dopiero wtedy ciocia mi uświadomiła, że oni z Thomasem Andersem mają bardzo podone głosy. Co tu dużo gadać mój 20 letni kuzyn przed 2 laty jak był u mnie to też zapytał - Ooo!? Czy to czasem nie Modern? A ja. NIe - nie mój drogi. To taka Pani C.C.Catch. A on - Taaa?? O kurde.
Też chłopak nie poznał różnicy bo ich po prostu nie słucha tak często jak my.
Mam nadzieję, że C.C. nagra coś kiedyś z Thomasem. Byłby to ciekawy projekt.
Mam nadzieję, że C.C. nagra coś kiedyś z Thomasem. Byłby to ciekawy projekt.