C.C. Catch

Dyskusja na temat C.C. Catch
ODPOWIEDZ
Maciek Kowerski

Post autor: Maciek Kowerski »

ŚWIETNE!!!
Awatar użytkownika
Soldier

Post autor: Soldier »

Fajne,naprawde te skrzypki brzmia tak czysto i krysztalowo jak glos CC.
DJ Cooba
Kontakt:

Post autor: DJ Cooba »

jkris pisze:a co powiecie na to? wg mnie super...
http://pl.youtube.com/watch?v=rV3V31cXcDs
jako ciekawostkę dodam fakt, iż w podkładzie użyto mój remix 'Strangers by night' :D

dowód(z krótkim fragmentem):

http://www.mtremix.net/ys025s.html
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Mi też się podobało :D
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

heh faktycznie świetnie to brzmi tylko szkoda ze nie ma wokalu ale dźwięk skrzypiec jest suuper. przyznam że rzadko mi się podobają takie utwory bez wokalu
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
steen

Post autor: steen »

Strangers by night jedna z moich ulubionych. Odkryłem na wrzucie ciekawy remix z 2007 (nie ten ze skrzypcami) i po pewnym czasie wsiąkł, a szkoda. Tak poza tym mam cały czas nadzieję, że Caro kiedyś wróci na dłużej do muzyki, a nie tak z doskoku.

Przy okazji ogłaszam konkurs - zadanie dla muzyków: Zremiksować Strangers do 10 min. Mile widziane ostre gitarowe wstawki, werble, przejścia między kanałowe. Nagroda? Krata browaru na początek. Kto chętny?
Kekkira

Zespół C.C. Catch

Post autor: Kekkira »

Hmmm... Jestem nowa ;) Ale mam pytanie: Czy wie ktoś może coś o zespole C.C. Catch? Jak się nazywali itp. ? Z góry dzięki ;) :twisted: :twisted:
jkris

Re: Zespół C.C. Catch

Post autor: jkris »

Kekkira pisze:Hmmm... Jestem nowa ;) Ale mam pytanie: Czy wie ktoś może coś o zespole C.C. Catch? Jak się nazywali itp. ? Z góry dzięki ;) :twisted: :twisted:
no to chyba jestes bardzo nowa i pewnie masz 12 lat ;-) CCCatch to nie zespol a wokalistka, ktorej plyty byly produkowane przez Dietera Bohlena. ale proponowalbym najpierw zapoznac sie z podstawowymi informacjami- znajdziesz je na tej stronie...
Kekkira

Post autor: Kekkira »

Przepraszam, źle się wypowiedziałam. Wiem że C.C.Catch to wokalistka, tylko chodzi mi o co innego. Mówiąc zespół C.C.Catch miałam na myśli perkusistę itd. :wink: I nie mam 12 lat, tylko 17 ( słucham MT, CCC, BS tak ok. od 2 lat ) :) Pozdrawiam!
jkris

Post autor: jkris »

na stronie CCCatch www.cccatch.de zamieszczono niezly rarytas- mix piosenek autorstwa Caro. mozna go odsluchac po zalogowaniu sie na strone...
od siebie powiem, ze wszystkie szybkie sa calkiem przyjemne, te wolne juz mniej mi sie podobaja...
natomiast gdyby wydac "Silence" na CD w tej wersji z remixu to mysle, ze moglby to byc calkiem duzy hit- przy odrobinie szczescia i ... promocji.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

CC Catch to genialna wokalistka wielki talent, podobają mi się wszystkie jej kawałki. Po rozpadzie Modern Talking całą miłość do tej grupy przerzuciłem na Thomasa Andersa i właśnie CC Catch.
steen

Peter pisze:CC Catch to genialna wokalistka wielki talent, podobają mi się wszystkie jej kawałki. Po rozpadzie Modern Talking całą miłość do tej grupy przerzuciłem na Thomasa Andersa i właśnie CC Catch.
Z tą miłością to ja bym kolejność odwrócił :) ! Mam nadzieję, że nikt od Ojca dyrektora, pis i lpr nie zagląda w te rejony i nie czyta naszych wypowiedzi, bo by było. Powołując się na starożytnych Greków, nic co ludzkie nie jest nam obce :).
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Faktycznie można by tą kolejność odwrócić nie jest ona zbyt fortunna. Ale tak naprawdę nie ma ona znaczenia bo jednakowo lubię Thomasa i Caro.
steen

Żartowałem :)

Trudno nie kochać Caro szczególnie po tym, jak się miało z Nią trochę inny kontakt, niż tylko słuchanie jej piosenek. To naturalnie w moim przypadku jest cementujące i nie wyobrażam sobie, by któraś z kobiet - piosenkarek (obok Enyi) naprawdę miała w sobie coś, co człowieka chwyta za mózg i serce. Dla mnie Caro będzie zawsze tą, która mówi 'cause You are young.

Thomasa darzę szacunkiem przez pryzmat jego niepowtarzalnego głosu i wyczucia, które jest tak bardzo słyszalne w utworach nastrojowych (Like a hero). Ciepło i delikatność, a przy tym sugestywność komunikatu. Ludzie zakochani w estetyce i imresjach wiedzą i widzą coś więcej. Thomas jest realną estetyczną impresją zapisaną w historii muzyki (ukłony dla Soldier :)) !
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

ja też, czyli jej lubię kilka piosenek i jego też
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Hmm. C. C. Catch po prostu jest SUPER pod względem muzycznym (i nawet świetnie się trzyma w przeciwieństwie powiedzmy do Sandry, którą by można dzieci straszyć, jak tu ktoś napisał :) ). Pamiętam, że jeszcze jak byłem młodym nastolatkiem w wieku 13-16 lat to słysząc piosenkę "I can lose my heart tonight" myślałem, że to kolejna piosenka Modern Talking. Po prostu długi czas nie byłem świadomy, że to ona to śpiewa. Dopiero wtedy ciocia mi uświadomiła, że oni z Thomasem Andersem mają bardzo podone głosy. Co tu dużo gadać mój 20 letni kuzyn przed 2 laty jak był u mnie to też zapytał - Ooo!? Czy to czasem nie Modern? A ja. NIe - nie mój drogi. To taka Pani C.C.Catch. A on - Taaa?? O kurde. :lol: Też chłopak nie poznał różnicy bo ich po prostu nie słucha tak często jak my.
Mam nadzieję, że C.C. nagra coś kiedyś z Thomasem. Byłby to ciekawy projekt. :idea:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ