Moving Heroes

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Moving Heroes

Post autor: Pkmodern »

Dziewczyny rozpoczęły medialny atak:

Kod: Zaznacz cały

http://www.aif.ru/conference/conference/conference_id/171
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Dzięki Pkmodernie, jakbyś jeszcze mógł w skrócie powiedzieć o co tam chodzi to byłoby super. Pozdrawiam. :wink:
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Z góry przepraszam za post nie na temat :wink:
ArCrack pisze:Jeśli dyskusje dziś polegają na dialogach w stylu "fajna płyta", "głupi avatar" i "zgadzam się z Tobą" - nie dziwię się, że nie mają ochoty się wypowiadać. Zdecydowanie wolał bym żeby powróciły tamte dyskusje - zabarwiane emocjami, czasem burzliwe ale ciekawe i merytoryczne.
Dyskusje zabarwione emocjami, czasem burzliwe ale ciekawe i merytoryczne, powstają gdy osoby na forum mają inne zdania na jakiś temat :wink: Jeśli opinie różnią się nieznacznie, albo wcale (a w ostatnim czasie tak jest :wink: ) na forum powstaje zastój.
Dopiero gdy ktoś wprowadza jakiś dość kontrowersyjny, albo wymagająy myślenia temat - powstają ciekawe dyskusje :) i myślę, że wielu z nas, z chęcią się w nie angażuje.
Racją jest, że powinniśmy pisać bardziej "zdecydowane" posty, wyrażające nasz sposób myślenia (oczywiście w sposób niewulgarny).

Dyskusja typu:

A - Argument
B - Argument
A - Nowy Sensowny Argument
B - Ten sam argument, powtarzany w kółko
Albo:
A - Argument
B - Przynajmniej mam ładny awatar

jest rzeczywiście bezsensowna i donikąd nie prowadzi, dlatego starajmy się więcej wyrażać swoje prawdziwe opinie i myśli i postarajmy się ograniczać w "Tak masz 100% rację", a przynajmniej dodawajmy do tego własne spostrzeżenia i refleksję, a z pewnością będzie ciekawiej i barwniej na Naszym Forum :)
Starajmy się też o poprawność interpunkcyją - czasami miejsce przecinka w zdaniu, potrafi zmienić wszystko :wink:

Nie lubię Cię, bo to zrobiłeś.
Nie, lubię Cię bo to zrobiłeś.

Śmiało - wyraźmy to co czujemy 8)

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Chyba sam już polubiłem swoje dyskusje z Peterem :wink:
PS 2 Mam nadzieję, że nie weźmiecie mnie za zarozumiałego :wink:
Przyznaje, że choć staram się nie popełniać błędów - zdarzają mi się one :wink:
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2008 19:41 przez MichałT, łącznie zmieniany 1 raz.
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

A ja znowu lubię dyskusję z Michałem T, bo czasami są to burzliwe, pełne emocji dyskusje, ale chyba o takie chodziło mojemu przedmówcy. Idealnym tego przykładem były nasze dyskusje o aranżacjach piosenek Millane i Isabel, gdzie mieliśmy kompletnie różne zdanie. Co do Moving heroes, to na tych zdjęciach wyglądają dużo fajniej niż na okładce płyty, jedna z nich jednak zbyt często korzystała z solarium, chyba to prawdziwa siostra Dietera. :wink:
Naprawdę wspaniała jest ta ich płyta, może trochę przeciętnym kawałkiem jest utwór Golden times, ale za to 100 years i New land, to muzyka disco już z najwyższej półki. Nie wiem jaki był udział w tym Dietera, ale zapewnie niewielki. Wszystko mi się na tej płycie podoba, naprawdę rewelacyjny materiał i prawdziwa perła spośród dzisiejszych produkcji Dietera. Dla mnie jest to najlepsza z produkcji Bohlena stworzona po 2006 roku, po Indiggo i DTH. Chociaż chyba płyta podoba mi się znacznie bardziej niż Be my boyfriend. Szkoda tylko, że nie można jej kupić w Polsce. Właściwie jest chyba nie do zdobycia.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zespół dostał kontrakt płytowy w rosyjskim SonyBMG:
Obrazek
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

To świetna wiadomość, ułatwi im to osiągniecie sukcesu. To dobrze,bo ja bardzo lubię Moving Heroes. I nawet teraz trochę lepiej wyglądają, a może fajnie tylko wyszły na tym zdjęciu.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Peter pisze:To świetna wiadomość, ułatwi im to osiągniecie sukcesu.
Przecież one osiągnęły sukces na rynku rosyjskim! Fakt że podpisały ten kontrakt z rosyjskim oddziałem SONY/BMG sprawi jedynie że będą miały więcej kasy na promocje i gadżety. Ale niestety ten fakt poza Rosją i krajami WNP raczej je bardziej nie rozsławi... czyli zostaje bez zmian!
Awatar użytkownika
Peter

http://www.moving-heroes.com/int.htm
Kolejny dowód na to, że dziewczyny nie kopiują muzyki Modern Talking. Jennier przyznała, że to nigdy nie było ich celem, i że ich muzyka jest kompletnie inna. Czy tak jest kompletne inna, to można by dyskutować, na pewno nie jest to kolejny zespół, który ma za cel nr1 naśladowanie wierne brzmienie Bohlena :arrow: Talking System, SIB. Ja jestem za tezą, że jednak wnoszą coś od siebie i jet tego sporo.
Jedyne co mi się mało podoba to kiepski akcent Elen, ale to można poprawić, robiąc kiedyś reedycję golden Times, na nowo wyprodukowaną. Wolę 100 razy MH niż Medlocka, Otziego, SIB i Talking System. A jestem bardzo wymagający wobec dzisiejszej muzyki i dla mnie muzyka Otziego, Talking System to kicz, a Medlocka nie lubię bo mi nie leży jego barwa głosu. Natomiast co do Moving heroes, to taki np: New land jest przykładem geniuszu Jennier. Zdecydowanie najlepszy utwór na płycie.
Awatar użytkownika
Pkmodern

Posłuchałem sobie ponownie płytkę Moving Heroes i stwierdzam iż jest to typowe naśladowanie brzmienia Bohlena. Na dodatek nieco nieudolne. Przecież chórki w piosenkach: "You Are My Angel And My Devil", "Low-down World" czy "Not Good Enough" są żywcem zerżnięte ze stylu Modern Talking. Więc Jenifer twierdząc iż nigdy nie było ich celem kopiowanie muzyki Modern Talking - poprostu mija się z prawdą. Wystarczy przesłuchać ich debiutańską płytę "Golden Times" aby ją postawić obok płyt Marka Ashleya, bowiem ja, jak i większość znawców muzy Bohlena tak właśnie ją kwalifikują.
Dziewczyny aby zaistnieć żerują na nazwisku Bohlena i w dodatku nieudolnie naśladują muzykę Modern Talking.
Ale w dalszym ciągu będę śledził ich dokonania, może w końcu czymś mnie zaskoczą...
Awatar użytkownika
Peter

Dobrze, niech Ci już będzie, zacytowałem tylko Jennier (a nie jennifer :wink: ), też bym dyskutował z tym stwierdzeniem, choć moim zdaniem chórki w You are my angel, You are my devil brzmią nieco inaczej, bo nakłada się na nie wokal Elen. Poza tym w paru utworach jest lekko rockowy podkład. Ale cenię twoje zdanie.
Jeśli przyjąć, ze to naśladownictwo, to słuchając przed chwilą Big Fun uważam, że im "trochę" do muzyki Bohlena brakuje. :wink:
Awatar użytkownika
Pkmodern

Dziewczyny wkrótce wydają nową płytę (zapowiada się ciekawie), oto fragment nowego singla "Crazy":

Kod: Zaznacz cały

http://www.2shared.com/file/4199721/249da1fb/crazy.html
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Pkmodern pisze:Moving Heroes i stwierdzam iż jest to typowe naśladowanie brzmienia Bohlena.
No raczej też się z tym zgodzę. A powiem nawet więcej. Jak dla mnie jest to taki drugi garnitur "Blue System". Przyznam jednak, że ogólnie podobają mi się ich niektóre piosenki, jak np. "You Are My Angel And My Devil"czy "Golden Times". Jednak nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jest to jednak do pewnego stopnia kalka z "Blue System".
A apropo próbki nowego singla to dla mnie jest bardzo fajny, podoba mi się. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern

Adi a z czym się nie zgodzisz?, bo za bardzo nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Bo jakoś z Twego wpisu wynika, że Blue System jest czymś innym niż Brzmienie Bohlena - to czym jest?
Awatar użytkownika
Adi

Chciałem napisać, że moje stanowisko jest zbieżne z twoim w tym temacie i tyle. A napisałem troszkę więcej aniżeli zwykłe - zgadzam się. :)
Pkmodern pisze:Bo jakoś z Twego wpisu wynika, że Blue System jest czymś innym niż Brzmienie Bohlena
Wcale nie wynika, źle mnie zrozumiałeś co wyjaśniłem zdanie wyżej. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern

Adi, napisałeś "raczej" a to znaczy że "się zgadzasz ale nie z przekonaniem"... :wink:
i z stąd mój wpis.
Awatar użytkownika
Adi

Oj tam . Akurat jest o co kruszyć kopie, ze napisałem "raczej". Nie łap mnie za słówka, sens mojej wypowiedzi jest jasny i zbieżny z twoim stanowiskiem więc po co szukać dziury w całym. Pozdro. :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ