Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
-
Pointrox
Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two
Póki co wygląda to dobrze, ale na bardziej wiarygodne dane musimy poczekać do piątku/soboty, bo wtedy pojawią się nowe notowania niemieckiej Top 100, na której póki co przoduje Pietro Lombardi.
- sebciu1974
- Kontakt:
Wczoraj otrzymałem płytę "Two" - zakupiona na Amazon. Od samego rana przesłuchałem ją już kilka razy w samochodzie i muszę stwierdzić że ma jedną wadę. Jest zbyt krótka. Płyty słucha się bardzo dobrze a te 12 utworów to moment. Jak dla mnie nie ma utworów które miał bym ochotę omijać. Oczywiście są trochę lepsze i gorsze ale całość jest według mnie bardzo,bardzo OK. Najbardziej podobają mi się i tu kolejność przypadkowa: No More Tears..., Wicked Love, Mr Moon, Hit Or A Miss, Army Of Love. Właśnie teraz leci Nathalie i chyba muszą ją też dodać do listy bo refren mnie rozpie.......a. Napewno będzie re-edycja z kilkoma nowymi piosenkami. Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć.
Thomas .... Uwe .... DZIĘKUJĘ WAM.
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Różwnież wczoraj dotarła do mnie.sebciu1974 pisze:Wczoraj otrzymałem płytę "Two" - zakupiona na Amazon.
Seba,a skąd takie przypuszczenia? Powiem szczerze że byłoby fajniesebciu1974 pisze:Napewno będzie re-edycja z kilkoma nowymi piosenkami.
-
riccardo1989
Nathalie obowiązkowo powinna być jako drugi singiel!
Wg mnie najlepsze piosenki to: Gigolo, Nathalie, Mr Moon i cover Stay
Nie pasują mi jakoś piosenki w których są refreny wzorowane na MT
Powinien od tego odejść Thomas 
Wg mnie najlepsze piosenki to: Gigolo, Nathalie, Mr Moon i cover Stay
- sebciu1974
- Kontakt:
Seba,a skąd takie przypuszczenia? Powiem szczerze że byłoby fajniesebciu1974 pisze:Napewno będzie re-edycja z kilkoma nowymi piosenkami.
Takie mam przypuszczenia. Wiemy że nagrali więcej utworów. Jak płyta będzie się dobrze sprzedawała to dodają parę nowych utworów i zostanie wydana raz jeszcze. To taki chwyt marketingowy. Można w ten sposób sprzedać tą samą rzecz dwa razy. Tak zrobiono z płytą Andrei Berg. Trochę to nie ładnie no ale teraz tak się robi. Ja nawet jak będą trzy wydania to i tak wszystkie kupię.
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
Witajcie!sebciu1974 pisze:Wczoraj otrzymałem płytę "Two" - zakupiona na Amazon. Od samego rana przesłuchałem ją już kilka razy w samochodzie i muszę stwierdzić że ma jedną wadę. Jest zbyt krótka. Płyty słucha się bardzo dobrze a te 12 utworów to moment. Jak dla mnie nie ma utworów które miał bym ochotę omijać. Oczywiście są trochę lepsze i gorsze ale całość jest według mnie bardzo,bardzo OK. Najbardziej podobają mi się i tu kolejność przypadkowa: No More Tears..., Wicked Love, Mr Moon, Hit Or A Miss, Army Of Love. Właśnie teraz leci Nathalie i chyba muszą ją też dodać do listy bo refren mnie rozpie.......a. Napewno będzie re-edycja z kilkoma nowymi piosenkami. Nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć.
Sebciu1974 zgadzam się z Tobą w 100%. Płyta jak dla mnie jest genialna. Jasne, że są lepsze i gorsze piosenki, ale to z reguły na każdej płycie tak jest, obojętne jakiego wykonawcy. Przyznam tu niektórym rację, że chyba najsłabsza jest (mimo mojego sentymentu do tego imienia) Maria. Reszta jest rewelacyjna. Moim zdaniem bardzo dobrze się stało, że to Gigolo jako pierwszy singiel tego albumu promuje ten projekt. Moimi faworytami na tej płycie oprócz Gigolo są wszystkie przez Ciebie Sebciu1974 wymienione piosenki + według mnie super zrobiony cover Stay. Ta wersja bardziej mi się podoba, może przez odrobinę dla mnie drażniący głos w oryginale...
Pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam M.
- Krzychoo
Ja zamówiłem na amazonie. Gigolo premium 6,19 Euro i dwa Two edycja limitowana (po 14,26 Euro) + 6 Euro wysyłka razem wszystko 48,65 Euro 
- MiReK
- Członek TAFC Polska
sebciu1974 pisze:Ja nawet jak będą trzy wydania to i tak wszystkie kupię.
- Miki2001
Singiel Gigolo jest super słuchałem go i jest totalnie extra
- Peter
Nie wiem jak wy, ale mi ten początek z "Wicked love" ostro zajeżdża "Radarem" Britney Spears, ta aranżacja jest podobna.
-
Marcin87
Wicked Love To świetny brzebój
Bardzo lubię tę piosenkę. Jest jednym z moich faworytów na singiel 
- Agata
Może zwróciliście uwagę, że współautorem piosenki "No More Tears On The Dancefloor" jest, znany przede wszystkim z zespołu Savage Garden ("Trully, Madly, Deeply", "To The Moon and Back" itp.), Darren Hayes. Oto ta piosenka w jego wykonaniu:
- Ann
- Członek TAFC Polska
Cz wie ktoś z Was ile piosenek i jakie (oprócz Gigolo i Wicked Love) wykonali Thomas i Uwe w Islandii?
MY DREAMS COME TRUE 
-
Jacek
Czyli mamy kolejny po "Stay" cover. Nie powiem wersja Darrena (też) jest fajna, może nawet bardziej dynamiczna
- MiReK
- Członek TAFC Polska
Link nie działa już,ale można tutaj posłuchać tego utworu w mp3:Agata pisze:Może zwróciliście uwagę, że współautorem piosenki "No More Tears On The Dancefloor" jest, znany przede wszystkim z zespołu Savage Garden ("Trully, Madly, Deeply", "To The Moon and Back" itp.), Darren Hayes. Oto ta piosenka w jego wykonaniu
http://muzofon.com/search/Darren-Hayes
- art_system
W sieci pojawił się singiel No More Tears On The Dancefloor, jest też fotka z singla. Nie wiem jak ją tu wrzucić.
1. No More Tears On The Dancefloor (Club Remix 3:40), ciężkie brzmienie, jak napisane Clubowe, nie przepadam za taką aranżacją.
2. No More Tears On The Dancefloor (7'' remix) naprawdę jest 3:40, dodano bit i pianinko , taka przygywka jak w You are my heart... motyw ten kilka razy pojawia się, dosyć ciekawa wersja
3. Hit or Miss (80s_remix) - jakbym słyszał przeróbki naszego kolegi z forum adamst, taki typowy dodany bit. W Googlach można ww. singiel znaleźć.
1. No More Tears On The Dancefloor (Club Remix 3:40), ciężkie brzmienie, jak napisane Clubowe, nie przepadam za taką aranżacją.
2. No More Tears On The Dancefloor (7'' remix) naprawdę jest 3:40, dodano bit i pianinko , taka przygywka jak w You are my heart... motyw ten kilka razy pojawia się, dosyć ciekawa wersja
3. Hit or Miss (80s_remix) - jakbym słyszał przeróbki naszego kolegi z forum adamst, taki typowy dodany bit. W Googlach można ww. singiel znaleźć.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...