Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Re: Anders | Fahrenkrog - singiel Gigolo, album Two

Post autor: MiReK »

MichałT pisze:NIE Oczekuję przyznania od Was, że album Thomas jest zły, mimo, że mi to przypisaliście.
Oczekuję Uzasadnienia dlaczego Wam się podoba
Zostały Ci na początku przedstawione proste argumenty,których Ty nie chcesz przyjąć do wiadomości i chcesz żeby rozwinąć temat,no i po co Ci to? Większość z nas nie ma już ochoty z Tobą dyskutować.Zaczyna to przypominać przypadkowe spotkanie z pacjentem z domu bez klamek,wyskakuje na Ciebie zza rogu korytarza i bełkocze niestworzone rzeczy i co najgorsze nie chce się odczepić.
MichałT pisze:Przedstawiam tysiące argumentów, dlaczego jest zły.
Argumentów? Nie bądź śmieszny! Ty się cały czas powtarzasz z trzema tymi samymi "argumentami",banalna,nudna,niedopracowana.Tyle razy to już pisałeś,że chyba nazbiera się "tysiąc argumentów"
MichałT pisze:jak wymiana zdań ma tak wyglądać, to żeby nie wiem co będziecie robić, dyskusji nie będzie.
To może daj sobie już spokój i nie dyskutuj.
jkris pisze:Czytam to wszystko i zastanawiam sie co Was sklania do dyskusji z tym czlowiekiem... czy nie lepiej ignorowac jego setną nudna i prowokacyjna wypowiedz zamiast brnac w jalowa dyskusje? on sprowadzi Was do swojego poziomu, a pozniej pokona doswiadczeniem ;-) Proponuje od tej chwili nie reagowac...
Popieram i dołączam do tej grupy forumowiczów.Jak mawiają: "widzisz głupiego,omiń jego"
nado

Post autor: nado »

No tak, teraz są problemem wielkie litery, coś jeszcze mogę dla ciebie zrobić ?
Uwaga Uwaga !
Powerplayem nadchodzącego tygodnia w Radio top 80 będzie GIGOLO. Na piosenkę można głosować w propozycjach do listy Top 80. Nie marudzcie więc, tylko weźcie się do głosowania ! W tym tygodniu Andersowi nnie udało się wejść do propozycji, bo zajął 8 pozycję zamiast 7 spośród 50,a tylko tyle piosenek może zostać zaproponowanych. Do dzieła :!: :lol:
Ostatnio zmieniony ndz cze 12, 2011 21:26 przez nado, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

A propos teledysku - coś dla rozładowania atmosfery (głównie dla panów :wink:) Poznajecie?
http://maribelvivanco.page.tl/
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A co to ma wspólnego z Anders | Fahrenkrog???? Offtopic, dla rozluźnienia atmosfery?
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Coś tam ma, wystarczy trochę spostrzegawczości :wink:
Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

Ooo tak, to ta Pani z teledysku, według mnie najładniejsza :wink:
Awatar użytkownika
CheriLady

Post autor: CheriLady »

:) kolejny dowód na to że album jest jak najbardziej udany :D
Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

MichałT pisze:Wiem, że jesteś ekspertem, więc mam pytanie.
"Dajcie spokój z tym ministrem." Ekh, z ekspertem. ;-)

Obrazek
MichałT pisze:O co chodzi z tymi podbiciami ? O arpeggio na basie ? Ja myślę, że nowy album Thomasa i pod tym względem zawodzi, bo wszystkie są strasznie do siebie podobne, są nudne i nieciekawe, tzn są, bo muszą być. To w zasadzie te same arpeggia, osadzone w różnych tonacjach, a dodatkowo połowa z nich ma to podobne "pierdzące" brzmienie i jest kompletnie nie dynamiczna. Co myślisz ?
Może niezbyt fortunnie się wyraziłem o podbiciach. Mam konkretnie na myśli przejścia. No, "podbicia" w sensie podniesienia emocjonalnego jednej części względem drugiej. Zobaczcie, jak słabo jest to wykonane choćby ze zwrotki w refren w "I miss you". Ile razy czekaliście na refren, że zacznie się już, już teraz? Tam dynamika jest zabita, to jest niedoróbka, siada coś, na co oczekujemy. Kwestia aranżacji, która kuleje.

Wierzę, że płyta może się podobać. Na bezrybiu i rak ryba. MT nie istnieje, C.C.Catch właściwie też nie. Pozostają nam wyroby "moderno-talkingowo-podobne". Ten jest, jak pisałem, według mnie na trójkę z plusem, ale to wciąż tylko i wyłącznie ersatz.

Ersatz, surogat - zapamiętajcie te słowa. Ta płyta to ersatz i surogat. Nawet, jeśli poprawna, to tylko ersatz i surogat. :roll:
jkris

Post autor: jkris »

Prophet5 pisze:Ta płyta to ersatz i surogat. Nawet, jeśli poprawna, to tylko ersatz i surogat. :roll:
to teraz sam obiektywnie ocen czy w ten sam sposob nie mozna ocenic plyt MT po '98, poownujac je do tych z '80?
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

nie surogat, lecz SUKCESOR
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Agata pisze:A propos teledysku - coś dla rozładowania atmosfery (głównie dla panów :wink:) Poznajecie?
http://maribelvivanco.page.tl/
Wyróżnia się z pośród pozostałych Pań :D. Tak jak powiedział Krzychoo. Najładniejsza :).
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

jkris pisze:
Prophet5 pisze:Ta płyta to ersatz i surogat. Nawet, jeśli poprawna, to tylko ersatz i surogat. :roll:
to teraz sam obiektywnie ocen czy w ten sam sposob nie mozna ocenic plyt MT po '98, poownujac je do tych z '80?
Można. Nie lubię tego MT po powrocie. Nie przejmuję się tym, nawet, jeśli to tylko mój problem. ;)
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

nado pisze:Na piosenkę można głosować w propozycjach do listy Top 80. Nie marudzcie więc, tylko weźcie się do głosowania ! W tym tygodniu Andersowi nnie udało się wejść do propozycji, bo zajął 8 pozycję zamiast 7 spośród 50,a tylko tyle piosenek może zostać zaproponowanych. Do dzieła :!: :lol:
Najpierw trzeba się oczywiście zarejestrować na http://www.top80.pl i po wejściu na stronę: http://top80.pl/top80-dance-charts-p6.html rozwinąć opcję: "Pokaż propozycje". Po ukazaniu się wszystkich propozycji wystarczy zaznaczyć propozycję nr 1 i kliknąć na "Popieram zaznaczone". potrzeba ok 20 poparć, aby utwór wszedł do poczekalni. Za tydzień dalsze instrukcje, o ile będzie potrzeba i ... możliwości.
Obrazek
Awatar użytkownika
Emil45677

Post autor: Emil45677 »

Utwór "Gigolo" jako mp3 jest obecnie na miejscu 51 na musicload, najwyżej jak do tej pory na tym serwisie. A jeśli chodzi o album "Two" to już kolejny dzień cały czas niezmiennie numer 1 :D. Na Amazonie też nie jest myślę źle.
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

Mimo tych wszystkich wypowiedzi za i przeciw,jest jedna najważniejsza rzecz-ta płyta spowodowała,że wstaję i od rana podśpiewuję piosenki z tej płyty,wsiadam do auta i słucham tej płyty.Towarzyszy mi od rana do wieczora i jestem bardzo szczęśliwa :D
Życzę wszystkim takiego samopoczucia jakie nie opuszcza mnie od chwili gdy wysłuchałam jej w całości .Przed nami wakacje i urlopy,a tegoroczny wypoczynek będzie się kojarzył z tą właśnie płytą.Pozdrawiam szczęśliwców którym tez podoba się ta płyta :D
ODPOWIEDZ