"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
art_system

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: art_system »

...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Pkmodern pisze:Jak odsłuchacie wydanie 3-płytowe albumu to wszystko się wyjaśni... :wink:
Aha,czyli jednak jest jaka różnica w utworach pomiędzy edycją Premium a Oriflame :?: :wink:
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

Płytaka z Oriflame super słucham jej non stop ale co z wersją Premium czy można to gdzieś dostać?? 8)Czy wogóle się ukazała??
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

A gdzie w tak szybkim czasie kupiłeś płytkę z Oriflame?
Wydanie z Oriflame jest na kilku aukcjach ebay cena to przeważnie około 80 zł z przesyłką.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Jarasso pisze:ale co z wersją Premium czy można to gdzieś dostać?? 8)Czy wogóle się ukazała??
"Premium Edition" od dzisiaj do kupienia w rosyjskiej sieci sklepów Soyuz. Więc jak ktoś kupił od Rosjan, to już niedługo powinien ją dostać.
Awatar użytkownika
Jarasso

Post autor: Jarasso »

No to czas znowu przedzwonić do znajomych ze wschodu żeby zakupili album :)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

"I will be strong" jest cudne. :) Ma super melodię i chórki! Znowu powróciły emocje jakie towarzyszyły mi przy słuchaniu MT. I "I wanna' też jest śliczna. Jak nie może się postarać Dieter, to super, ze Thomas jeszcze chce i może. Brawo za tak wspaniałe piosenki. :D
Wafl

Post autor: Wafl »

Szkoda, ze nie mam paypala :(
Niewiadomo kiedy premiera ogólnoświatowego albumu? Może wcześniej niż w czerwcu? ;>
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:"I will be strong" jest cudne. :) Ma super melodię i chórki! Znowu powróciły emocje jakie towarzyszyły mi przy słuchaniu MT. I "I wanna' też jest śliczna. Jak nie może się postarać Dieter, to super, ze Thomas jeszcze chce i może. Brawo za tak wspaniałe piosenki. :D
piosenki REWELACYJNE!!!- nie wierze, ze moga sie komus kto lubil MT nie podobac. Najwyzsza klasa! I wanna zaspiewana super, zupelnie inaczej niz zwykle. Mam nadzieje, ze Thomas stworzy z tym Rosjaninem jeszcze wiele piosenek...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ups... Refren "I'll Be Strong" w pierwszej części brzmi jak "I Can Lose My Heart Tonight" :oops: Generalnie "jednokopytowość" tego albumu jest na podobnym poziomie co w Modern Talking, tylko subiektywnie pojmowana melodyjność i poziom produkcji nieco słabsze. Duże brawa za wybór "Why Do You Cry" na singiel - jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepszy kawałek na płycie o klasę lepszy od reszty.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

ArCrack pisze:Generalnie "jednokopytowość" tego albumu jest na podobnym poziomie co w Modern Talking, tylko subiektywnie pojmowana melodyjność i poziom produkcji nieco słabsze.
Wiesz Arek. Ja bym tak aż nie narzekał. :D Jak był "Songs forever" to się większość krzywiła a że smęty i w ogóle. A jak się doczekaliśmy wreszcie no fakt, że nie ma co ukrywać albumu typowego MT, może aranżacyjnie niektóre utworki trochę podobne no ale jednak to jest to na co w większości z nas czekaliśmy od kilku ładnych lat. I szczerze powiem, że JA pomimo, że potrafię docenić walory innej muzyki, innego typu aranżacji ze strony Thomasa czy innych wykonawców to jednak nie chciałbym dzisiaj powtórki z "Songs forever" (pomimo, że album wcale niezgorszy wraz z tytułowym utworem) :roll: Myślę, że większość z nas by tego nie chciała. Album być może jeśłi by spojrzeć na niego "uchem adamstana" :D może zawiera jakieś niedociągnięcia aranżacyjne (tam tempo, tu bit, itp) jednakże album jest bardzo fajny i osobiście na takie brzmienie czekałem już dawno. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nie będę specjalnie chwalić, jeśli uważam że coś nie jest tak dobre jak mogłoby być. Świat nie jest czarno-biały i to, że nie podoba mi się jeden element, nie znaczy że inne też. Bardzo się cieszę, że nie jest to kolejny Songs Forever, bo jak pisałem już parę stron wcześniej - głos Thomasa pasuje moim zdaniem najlepiej do właśnie takich utworów jak te na "Strong".
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

ArCrack pisze: Bardzo się cieszę, że nie jest to kolejny Songs Forever, bo jak pisałem już parę stron wcześniej - głos Thomasa pasuje moim zdaniem najlepiej do właśnie takich utworów jak te na "Strong".
Aha No to jednak cieszę się, że w sumie to się zgadzamy. :D Pewnie, ze zawsze jakichś szczegółów można się dopatrzeć ale ja mówię nie będę wybrzydzał bo gdyby nas Thomas znowu poczęstował jakimś Jazzem no to nie wiem, nie byłbym chyba zachwycony. <bezradny> A tak jest w tym roku generalnie OK. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
jkris

Post autor: jkris »

ArCrack pisze: Duże brawa za wybór "Why Do You Cry" na singiel - jak dla mnie jest to zdecydowanie najlepszy kawałek na płycie o klasę lepszy od reszty.
a ja mam wrazenie, ze tytulowa piosenka jest lepsza ale byc moze wynika to z faktu, ze dopiero dzisiaj uslyszalem ja cala a WDYC slucham od dawna... nie wiem skad ta klasa wyzej... generalnie calosc jest na tym samym poziomie jak dla mnie za wyjatkiem Music, Dance ktorej niecierpie i zastapilem na swojej wersji Stroga piosenka I miss you.
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

W moim odczuciu jest to najlepiej brzmiący album ogółem biorąc pod uwagę wszystkie piosenki.Niektórzy mówią że nie które piosenki to łupanki czy tez są bardzo do siebie podobne ale właśnie większość artystów wydając album aranżuje piosenki podobne do siebie na albumie np. zespół NANA on przeważnie ma na albumie piosenki podobne do siebie i można tu dawać multum innych przykładów.Powinniśmy się cieszyć z tego że Thomas cały czas nawiązuje do Piosenek MT bo przecież za to pokochaliśmy Thomasa i Dietera za te rytmiczne taneczne utwory :D
AdisonMT

My angel is strong
ODPOWIEDZ