30.11.2010. Andrzejki z Thomasem - Zielona Góra

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
night auditor
Członek TAFC Polska

Re: 30.11.2010. Andrzejki z Thomasem - Zielona Góra

Post autor: night auditor »

Witam Fanów Thomasa:)
Mija już prawie tydzień od koncertu Thomasa w Zielonej Górze.
Ponieważ do tej pory się nie wypowiadałem kilka słów ode mnie. Na forum pojawiają się posty osób które są zachwycone koncertem oraz osób które wręcz przeciwnie wypowiadają się na temat imprezy. Dziwne jest to że pewna część tych osób przyznaje że na koncercie nie była... ?.

Łatwo jest tak narzekać ale do rzeczy:

Należę do "starszych" fanów Thomasa jak i duetu Modern Talking jeszcze z lat 80- tych. Uwielbiam MT z tych lat i ich utwory, ten niezapomniany klimat. Ale... też bardzo podoba mi się ostatnia płyta Thomasa " Strong". I bardzo się cieszę że w końcu Thomas Anders zaczął na swoich koncertach wykonywać utwory Thomasa Andersa a nie tylko wielkie hity duetu Modern Talking; urozmaicając tym koncert. Oczywiście znaleźli się malkontenci którym to się nie podoba pewnie uważają że do końca życia powinien śpiewać stare przeboje Modern Talking. Życie jest takie że aby przetrwać w tym biznesie trzeba się rozwijać i chwała Thomasowi za to:).
Patrząc na pewnych ludzi którzy byli na koncercie zarówno Thomasa jaki Boney M można było sobie pomyśleć - czemu Oni tu przyszli?. Zarówno muzyka Boney M i Jak Thomasa Andersa nie potrafiła ich ruszyć emocjonalnie jak i fizycznie z krzesła. O klaskaniu nie wspominając. Szkoda bo artysta patrząc na takich "widzów" myśli sobie - "o co chodzi"? Dziwne jest to że kupując bilet powinni sobie zdawać sprawę na kogo koncert idą :shock:

Był to mój trzeci koncert Thomasa w tym roku. Każdy był inny pod względem repertuaru i każdy zaskakiwał. Thomas jak zwykle był komunikatywny i nawiązywał rozmowy z publicznością. Zauważyłem że Thomas ma coraz więcej młodych wiekiem fanek. Oczywiście to cieszy że ta muzyka trafia także do "młodzieży" wychowanej na zdecydowanie innej muzyce. Na koncercie w Zielonej Górze było trochę atrakcji związanych z młodymi fanami; były te lepsze i gorsze ale o Tym już chyba wszystko powiedziano wcześniej.

Patrząc i słuchając Thomasa można go podziwiać za to co robi i za to że mimo swoich lat trzyma formę i ma wspaniały głos. Jest świetnym artystą który przyciąga na żywo. Kto raz był na koncercie chce więcej. W taki sposób można kilka razy w roku zobaczyć Thomasa na żywo.

Podziękowania dla Fan Clubu za organizację prezentów i oprawę koncertu oraz wspólne towarzystwo przed po i w trakcie koncertu. Dywan z róż robił niesamowite wrażenie zarówno dla mnie jak pewnie na samym Thomasie.

Pozdrawiam
night auditor
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Kolejny koncert za nami...i kolejny raz Thomas pokazał jakim jest człowiekiem , jaki ma stosunek do swoich fanów i ludzi którzy przychodzą na jego koncerty. Wszyscy już wiemy z jakim dylematem zmagał się aby przybyć na ten koncert.Lotniska w Niemczech zamknięte a On... nie gwiazdorzy ! Jakże byłoby łatwo odwołać ten przyjazd i siedzieć sobie w domu z kochającą rodzinką w ciepełku ale Thomas "nie" jest koncert i trzeba jechać! Wali autem przez całe Niemcy w śniegu,zimnie i lodzie u nas też pogada nie lepsza byleby tylko dać ten koncert.
Kto by nie naginał samochodem mając w perspektywie jedną z niewielu okazji w roku do zarobienia kilkunastu(kilkudziesięciu?) tysięcy euro 8)
Zwłaszcza, że nie wiadomo kiedy znowu się trafi taka okazja. Ot, taki los podstarzałych, dawnych gwiazd.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

night auditor pisze:Patrząc na pewnych ludzi którzy byli na koncercie zarówno Thomasa jaki Boney M można było sobie pomyśleć - czemu Oni tu przyszli?. Zarówno muzyka Boney M i Jak Thomasa Andersa nie potrafiła ich ruszyć emocjonalnie jak i fizycznie z krzesła. O klaskaniu nie wspominając. Szkoda bo artysta patrząc na takich "widzów" myśli sobie - "o co chodzi"? Dziwne jest to że kupując bilet powinni sobie zdawać sprawę na kogo koncert idą :shock:
Tak, też to zauważyłam... Na trybunach był niemal całkowity zastój, na płycie średnio... Ale najbardziej dołowało mnie, że w samym sektorze FC też były osoby, które po prostu stały. Wiem, że czasem trzeba się przemóc, żeby zacząć szaleć ;) że może się wydawać, że robi się z siebie błazna, że nie wypada... Ale może trzeba w kilku miejscach sektora ustawić "rozruszniki" ;), czyli osoby, które będą zagrzewały do zabawy tych mniej ruchliwych :) Dla Thomasa to przecież wspaniały widok, jak ludzie się bawią, a nie stoją, jak słupy.
Może rozbawiony w 100% sektor Fan będzie w stanie "pociągnąć" resztę :D

phantomas napisał:
"Kto by nie naginał samochodem mając w perspektywie jedną z niewielu okazji w roku do zarobienia kilkunastu(kilkudziesięciu?) tysięcy euro 8)
Zwłaszcza, że nie wiadomo kiedy znowu się trafi taka okazja. Ot, taki los podstarzałych, dawnych gwiazd."

Hola, hola! :evil: Po pierwsze, nie "jedną z niewielu okazji", bo kalendarza już mu brakuje na wpisywanie nowych zaproszeń na koncerty; i po cholerę jesteś tu w FanClubie, skoro to dla Ciebie "podstarzała gwiazda"?! :evil:
Ostatnio zmieniony pn gru 06, 2010 14:53 przez Atlantis, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nie "po cholerę" przypominam, że to nie kółko wzajemnej adoracji, a forum dyskusyjne, gdzie prezentujemy różne punkty widzenia.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Brawo Joanno Izabelo!Jakim prawem phantomas pisze takie bzdety?Thomas jest bardzo zamożnym człowiekiem i na pewno nie tylko chęcią zarobienia pieniędzy się kieruje.Dla artysty jego formatu są ważne inne aspekty.Ale pewnie niektórzy "fani"nie mają o tym pojęcia.Thomas kocha to co robi-to pasja połączona z zawodem.Niewielu ludzi może powiedzieć o sobie-robię to co lubię i jeszcze zarabiam.Thomas jest spełniony zawodowo.Do tego szanuje swoich fanów.Miałam okazję przekonać się o tym wiele razy.Ile gwiazd organizuje FCP?I na pewno nie jest podstarzałą gwiazdą tylko w średnim wieku przystojnym facetem! :evil:
Ostatnio zmieniony pn gru 06, 2010 15:06 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Apeluje o więcej szacunku dla poglądów innych i mniej fanatyzmu. A FCP to nie tylko domena Thomasa, wielu innych wykonawców tak robi.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

33ccd pisze: Niestety koszty nie zwróciły się wszystkie. Zainwestowałem w Fan Club 190zł :wink: . Jak sobie pewnie zdajecie sprawę kwiaty w zimie sporo kosztują, a znalezli się tacy co byli wielce oburzeni że 6 zł to za wiele za Holenderską różę białą klasy pierwszej o długości 60 cm z dołączonym światełkiem z Kauflandu i balonami. Ciekawe ile u nich w kwiaciarni taka kosztuje. Odwracali się i udawali że ich tam nie ma. Oczywiscie jak były potem rozdawane za darmo / bo co miałem z nimi zrobić? wywalić? / to pierwsi ręce wyciągali. Jest to dla mnie nauczka na przyszłośc że chyba nie ma co się tak angażować w tego typu akcje. Ja wiem że mniej było ludzi w naszym sektorze, ale każdy kto zamówil bilet dostał informację o tej akcji z prosbą o dołożenie się. Liczyłem że jeśli wyprosiłem u organizatora sektor Fan przy samej scenie i że bilety były tańsze o 10zł to nie będzie to problemem. Nie wiem być może za możliwość przebywania w sektorach FAN na przyszłość będzie doliczana niewielka kwota na kwiaty i inne gadżety, a jeśli koncerty będą darmowe to będzie wiązało się to z uiszczeniem takiej niewielkiej wpłaty na konto Fan Clubu i otrzymaniem wejściówki do sektora.
To co pozostało po tym koncercie pewnie rozprowadzimy na kolejnej imprezie.
Witajcie.
Pare zdań od mojej osoby.
Chciałem podziękować menagerowi Thomasa za kolejny koncert i możliwość zrealizowania naszych klubowych piorytetów.
Dziękuję też bardzo właścicielom Agencji DLACZEGO NIE za zorganizowanie sektora FAN, oraz za obniżoną cenę biletów.

Chciałem podziękować wszystkim co dołożyli się do prezentu a są to soby co nawet nie były na tym koncercie :
daro
Atlantyda
kikid351
jedyna

Wpłaciły też osoby spoza Fan Clubu co były na koncercie:

Katarzyna D.
Adrian N.
Agnieszka R.
Anna O.
Robert S.

oraz wszystkim pozostałym klubowiczom:

ArCrack
pkmodern
Magdalena_92
adamanders
xewela89x
edmund1974
NIGHT AUDITOR
rut
ttdziewiec96
fredka
Fanka MT
weidung
sara_cieszko
Joanna91
ZEUS
betiq_
JoannaJzabella
Moi Anne
KarinaMaria
beti3771
ewel…
agnieszka1977
GRENDEL
maksia21
Skoti2003
Husku
33ccd

Jeśli kogoś pominołem to proszę o info na Priva.
Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety koszty nie zwróciły się wszystkie. Zainwestowałem w Fan Club 190zł :wink: . Jak sobie pewnie zdajecie sprawę kwiaty w zimie sporo kosztują, a znalezli się tacy co byli wielce oburzeni że 6 zł to za wiele za Holenderską różę białą klasy pierwszej o długości 60 cm z dołączonym światełkiem z Kauflandu i balonami. Ciekawe ile u nich w kwiaciarni taka kosztuje. Odwracali się i udawali że ich tam nie ma. Oczywiscie jak były potem rozdawane za darmo / bo co miałem z nimi zrobić? wywalić? / to pierwsi ręce wyciągali. Jest to dla mnie nauczka na przyszłośc że chyba nie ma co się tak angażować w tego typu akcje. Ja wiem że mniej było ludzi w naszym sektorze, ale każdy kto zamówil bilet dostał informację o tej akcji z prosbą o dołożenie się. Liczyłem że jeśli wyprosiłem u organizatora sektor Fan przy samej scenie i że bilety były tańsze o 10zł to nie będzie to problemem. Nie wiem być może za możliwość przebywania w sektorach FAN na przyszłość będzie doliczana niewielka kwota na kwiaty i inne gadżety, a jeśli koncerty będą darmowe to będzie wiązało się to z uiszczeniem takiej niewielkiej wpłaty na konto Fan Clubu i otrzymaniem wejściówki do sektora.
To co pozostało po tym koncercie pewnie rozprowadzimy na kolejnej imprezie.
Ludzie, ten cytat powinien Wam dać wiele do myślenia! Nie może być tak, że członkowie Thomas Anders Fan Club Polska tylko wymagają, a nic nie dają od siebie. Każdy chciałby chodzić na spotkania z idolem, podpisywać się pod prezentami, bawić się przy scenie, ale to niestety wszystko kosztuje naszych przewodniczących (zarówno czasu jak i pieniędzy). Osobiście należę do osób, które wyznają zasadę, że Patryka powinniśmy po rękach całować, za to, co już dla nas zrobił! Nie jednemu z nas spełniło się najskrytsze marzenie - mamy fotkę z samym Thomasem! Proszę, zróbmy coś, aby nie było tak, że tylko my jesteśmy zadowoleni z zarządu Fan Clubu, lecz także on z nas! :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Drodzy Forumowicze, w temacie tym zapanował bałagan. Temat wątku jest chyba dostatecznie jasno sformułowany, proszę więc pisać do rzeczy, a nie kto się do czego dołożył, kto nie, co robi Fanklub a czego nie robi. To doprawdy kiepska dla Was reklama pisać o takich rzeczach w ogólnodostępnej części forum, sprawy takie załatwia się przed planowaną imprezą.

A od decydowania komu ograniczyć dostęp do forum jestem między innymi ja i nie prosiłem o niczyje sugestie w tej sprawie.
Kończąc wypowiedz, zacznijcie pisać do rzeczy albo topic zostanie czasowo zamknięty.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Post autor: skorpionek1975 »

phantomas pisze:
Kolejny koncert za nami...i kolejny raz Thomas pokazał jakim jest człowiekiem , jaki ma stosunek do swoich fanów i ludzi którzy przychodzą na jego koncerty. Wszyscy już wiemy z jakim dylematem zmagał się aby przybyć na ten koncert.Lotniska w Niemczech zamknięte a On... nie gwiazdorzy ! Jakże byłoby łatwo odwołać ten przyjazd i siedzieć sobie w domu z kochającą rodzinką w ciepełku ale Thomas "nie" jest koncert i trzeba jechać! Wali autem przez całe Niemcy w śniegu,zimnie i lodzie u nas też pogada nie lepsza byleby tylko dać ten koncert.
Kto by nie naginał samochodem mając w perspektywie jedną z niewielu okazji w roku do zarobienia kilkunastu(kilkudziesięciu?) tysięcy euro 8)
Zwłaszcza, że nie wiadomo kiedy znowu się trafi taka okazja. Ot, taki los podstarzałych, dawnych gwiazd.

Ten post też niczego nie wnosi do dyskusji na temat koncertu w ZG ( został napisany tylko dla podgrzania sytuacji i rozzłoszczenia fanów Thomasa, jak wiadomo Phantomas już tak ma!) widocznie kółek wzajemnej adoracji jest tutaj więcej!

Patryk umieścił tutaj ogólne podsumowanie naszej akcji i post ten jest jak najbardziej na temat!
Awatar użytkownika
fredka
Członek TAFC Polska

Post autor: fredka »

Ludzie, ten cytat powinien Wam dać wiele do myślenia! Nie może być tak, że członkowie Thomas Anders Fan Club Polska tylko wymagają, a nic nie dają od siebie. Każdy chciałby chodzić na spotkania z idolem, podpisywać się pod prezentami, bawić się przy scenie, ale to niestety wszystko kosztuje naszych przewodniczących (zarówno czasu jak i pieniędzy). Osobiście należę do osób, które wyznają zasadę, że Patryka powinniśmy po rękach całować, za to, co już dla nas zrobił! Nie jednemu z nas spełniło się najskrytsze marzenie - mamy fotkę z samym Thomasem! Proszę, zróbmy coś, aby nie było tak, że tylko my jesteśmy zadowoleni z zarządu Fan Clubu, lecz także on z nas!
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Do klubu każdy zapisuje się chyba z pełną świadomością nie tylko praw ale i obowiązków? We wcześniejszych postach była napisana już trafna uwaga, że za 20 zł rocznej składki chcecie mieć zagwarantowane same przywileje? To chyba nieporozumienie. a przecież wspolna praca i pomoc zarządowi w realizowaniu celów klubu powinna być dla nas tylko przyjemnością - a nie koniecznością.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
Awatar użytkownika
Fanka MT

Witajcie ;) Mam jedną prośbę, jeżeli ktokolwiek posiada jakiekolwiek fotki Thomasa, albo jego zespołu w Andrzejkowych czapkach i zechciałby się nimi podzielić, byłabym ogromnie wdzięczna! :) Chciałabym mieć pamiątkę, bo widok Andersa w tym był bezcenny! Wart ponad 13godzinnej pracy! ;) Z góry bardzo dziękuję i czekam na odzew ;)

Dziękuję...

jarokam

Post autor: jarokam »

witam zgromadzonych:)
mam pytanie odnośnie fotek robionych po koncercie z Thomasem? kiedy zostaną one zamieszczone i gdzie?:) pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
R.S.

Post autor: R.S. »

Fanka MT pisze:Mam jedną prośbę, jeżeli ktokolwiek posiada jakiekolwiek fotki Thomasa, albo jego zespołu w Andrzejkowych czapkach
Kilka stron wcześniej (str.36 tego tematu) MODERN JEANNE wrzuciła ten link:
http://picasaweb.google.com/bogusia8/Ko ... directlink#
Znajdziesz tam m.in. genialne zdjęcie Thomasa w czapce :wink:
(http://picasaweb.google.com/bogusia8/Ko ... 0954068514)
Awatar użytkownika
Fanka MT

Dziękuję!!! :) Musiałam to przeoczyć ;) Macie coś jeszcze? :)

Dziękuję...

Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Jako, że mój post został wycięty jeśli dobrze rozumiem TYLKO za nieodpowiednią czcionkę i jej kolor, to uważam, że mogę wypowiedzieć się na ten temat ponownie. Sorry za kolor czerwony i większy rozmiar, ale chciałam, żeby zwróciło to uwagę i żeby wszyscy przeczytali, bo to nie do pomyślenia... Post jest ściśle związany z tematem i chyba jeśli to forum, mogę wyrazić swoją opinię.
ZEUS pisze: Witajcie i pozwólcie że się wtrącę według mnie każdy kto CHCE być członkiem FAN- CLUBU powinien wobec tego mieć zobowiązania. Powinna być ustalona jakaś symboliczna kwota oprócz tej rocznej...którą należało by wpłacić raz na pół roku lub raz na kwartał na konto i to w przyszłości by zaoszczędziło kłopotu (zbiórka na kwiaty i prezent).Jak już wyżej napisano są korzyści sektor fan, plakaty, zdjęcia z Thomasem ,autografy i co to jeszcze mało ... Jak ktoś będzie chciał się dołożyć do prezentu ,a nie jest członkiem Fan - Clubu to oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie ... ale wszystko kosztuje , a za darmo to nawet pies nie szczeka.
Całkowicie się z tym zgadzam. Patryk i reszta urabiają sobie ręce, żeby zapewnić nam sektor pod samą sceną, jak najtańsze bilety, a wy co? (nie mówię tu oczywiście do wszystkich). Dostaliście palec, a chcecie całą rękę. Spotkanie z Thomasem, zdjęcie z nim, autografy? Proszę bardzo! Ba, nawet tego wymagacie, jakbyście uważali to za naturalne. A to wynika tylko z dobrej woli Thomasa, jak i Fan Clubu, bo przecież nie muszą tego robić. Dawniej o spotkanie czy zdjęcie z taką gwiazdą można było starać się przez LATA a i tak w większości przypadków byłoby tylko niespełnione marzenie! Gdybyście powiedzieli, że musicie tyle dopłacać z własnej kieszeni, to z chęcią bym się dołożyła, ale zbieraliście tylko po dysze i myślałam, że to wystarczy. Ludzie, jak już się w coś organizujecie, to chociaż zróbcie to porządnie! Większość Fan clubowiczów przyjechała z daleka i NIE WIERZĘ, żeby biorąc pod uwagę cenę paliwa, hotelu i koncertu ta dycha zrobiła im jakąś różnicę. Wyprawa trochę kosztowała, więc nie sądzę, żeby przyjechali sami ubodzy, bo tacy na koncerty nie chodzą!
Dlatego proponuję zwiększenie składki lub wpłaty na konto już przed koncertami, żeby taka sytuacja się nie powtórzyła. 30 zł rocznie to na prawdę mało w porównaniu z tym, jakie macie profity. Ale nie, najlepiej mieć wszystko za darmo. Niech Fan club się stara, pracuje miesiące nad prezentem, atrakcjami a wy miejcie to za przeproszeniem głęboko gdzieś! Przyjdźcie na koncert i tylko wymagajcie. Na prawdę nie podoba mi się wasza postawa! To wy tu jesteście fanami powinniście przejąć inicjatywę - a może tu coś Patrykowi pomóc, a może tam. Fan Club powinien być przywilejem i to wam powinno zależeć!
Jeszcze raz przepraszam za skierowanie tej mowy ogólnie do wszystkich, ale wiedzcie, że dotyczy ona tylko poszczególnych jednostek - nie całości, choć dużej części, co mnie bardzo boli...
Ostatnio zmieniony pn gru 06, 2010 21:56 przez Husku, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adamanders
Członek TAFC Polska

Post autor: adamanders »

NIESPODZIANKA dla spragnionych :D
http://www.youtube.com/watch?v=oLoPXBYFkKo
Awatar użytkownika
Fanka MT

adamanders - ten filmik jest wspaniały! Wspomnienia wróciły! :) Czekamy na większą porcję takich emocji ;)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

Zobaczyć Thomasa śpiewającego na żywo - bezcenne...
ODPOWIEDZ