Powrót Modern Talking???
-
Pointrox
Re: Powrót Modern Talking???
Ja raz napisalem ciekawy temat o powrocie MT. Cos w stylu Wetten dass? z 1998 r., ale zarowno Dieter, jak i Thomas, nie wiedzieliby o udziale siebie nawzajem. Jak myslicie - co by sie stalo, jaka by byla reakcja obu panow?
- Peter
Dieter by się nie ucieszył....
- Varcetti
- Kontakt:
Pewnie najpierw panowie byliby zszokowani lecz po dopingu publiczności by razem zaśpiewaliPointrox pisze:Ja raz napisalem ciekawy temat o powrocie MT. Cos w stylu Wetten dass? z 1998 r., ale zarowno Dieter, jak i Thomas, nie wiedzieliby o udziale siebie nawzajem. Jak myslicie - co by sie stalo, jaka by byla reakcja obu panow?
Pozdrawiam, Varcetti
-
andrzej1988
oni już nie wrócą do siebie. Dieter za bardzo cwaniakował pod koniec.
- MichałT
PopieramVarcetti pisze:Pewnie najpierw panowie byliby zszokowani lecz po dopingu publiczności by razem zaśpiewali![]()
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Chciałbym zobaczyć to wydarzenie na własne oczy
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Didi&Thomas
Mnie zainteresował przedstawiony tu pomysł nagrania płyty unpluged. Przykład "You're my heart.." w wersji na fortepianie np, w wolnym stylu. Taka wersja z orkiestrą symfoniczną. Ale stare kawałki, bez nowych nurtów. Uważam że taka płyta byłaby wśród fanów białym krukiem i rozeszłaby się w milionowych egzemplarzach. Może ktoś
by im to podpowiedział, kto jest z nimi bliżej ?
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
-
jkris
przeciez cos takiego powstalo- zajrzyj na ostatnia plyte ThomasaDidi&Thomas pisze:Przykład "You're my heart.." w wersji na fortepianie np, w wolnym stylu. Taka wersja z orkiestrą symfoniczną.
jest tez ballad version- takze superwersja YMHYMS...
- adamstan
- Kontakt:
A co do wersji 'akustycznych' MT, to wprawdzie to cover, ale bardzo podobała mi się aranżacja "Cheri Cheri Lady" zrobiona przez Adama Sztabę na potrzeby bodajże "Tańca z gwiazdami".
A wersja YMHYMS z "Songs Forever" - miooodzio

A wersja YMHYMS z "Songs Forever" - miooodzio
- shizonek
Ja tu nowa, ale tak czytam i widzę, że to już kolejny powrót, kolejny rozpad, kolejne plotki o reaktywacji? Cóż, niektóre zespoły tak już mają, nieustannie drą koty ze sobą.
Może i obaj panowie znowu sie zejdą, to by było ciekawe, ale musieliby miec jakiś pomysł na dalszą działalność. Jeśli chodzi o muzykę, to ja nie bardzo widzę przyszłośc w tym, co prezentowali ostatnio.. dance, techniawa to już peryferia głownego nurtu. Może zapożyczenie jakichś ostrzejszych dźwięków byłoby zbawienne? Ryzyko małe, bo i tak pewnie nikt nie dawałby za powrót MT złamanego grosza, a może by coś z tego wyszło..
Fajne jest łączenie gatunków, nie jest niczym niecodziennym rock z dance'owi rytmami. Strasznie mnie ciekawi, czy obaj panowie umieliby coś takiego sklecić. Zwyczajnie szkoda mi, że taki ładny i wyjątkowo miły głos, jak Andersa, marnuje się gdzies w niebycie muzycznym..
Fajne jest łączenie gatunków, nie jest niczym niecodziennym rock z dance'owi rytmami. Strasznie mnie ciekawi, czy obaj panowie umieliby coś takiego sklecić. Zwyczajnie szkoda mi, że taki ładny i wyjątkowo miły głos, jak Andersa, marnuje się gdzies w niebycie muzycznym..
- Daniel
To nie plotki, to tylko marzenia fanówshizonek pisze:Ja tu nowa, ale tak czytam i widzę, że to już kolejny powrót, kolejny rozpad, kolejne plotki o reaktywacji?
O żadnej reaktywacji nie może być mowy.
Głos Thomasa nie pasuje do "ostrzejszych" kawałków.
Wyszła by z tego parodia
- YaQb85
- Kontakt:
Myśle, że kolejny powrót byłby muzycznym samobójstwem dla Modern Talking. Nikt już nie traktowałby tego poważnie. Staliby się obiektem jeszcze większych drwin i żartów. Prędzej mogliby wydać jakieś kolekcjonerskie remastery. Choćby pierwszych sześciu albumów. Fajnie jakby do podstawowej tracklisty dorzucili jakies bonusy w postaci wersji z singli. Może do tego jakas druga plytka dvd z wystepami lub wywiadami z danego okresu i caly album raz jeszcze tym razem z dźwiękiem 5.1 w dts. Wszystko ładnie wydane w digipacku z ksiazeczka z fotkami
Poniosła mnie troche fantazja. Ale faktem jest, że coraz więcej grup wydaje swoje stare albumy na nowo zremasterowane, z jakimis dodatkami. Zamiast kolejnych bezsensownych składanek mogliby puścić coś takiego.
- Daniel
Szkoda tylko, ze te remastery zazwyczaj sa fatajnie przesterowane. Prawdziwy audiofil zawsze wybierze oryginal, a nie remaster (ktory glowie polega na podbiciu glosnosci do granicy akceptowalnosci). Widmo takiego dzwieku nie jest juz nawet sinusoidą. Ale taka moda...
- MichałT
Według mnie Dieter źle zrobił mówiąc, że zespół Modern Talking definitywnie zakańcza swą działalność.
Mógł przecież powiedzieć, że znów ją zawiesza, i jakby co to zawsze mógłby znów wrócić z Thomasem robiąc tym samym kolejny, jeden z największych, comeback'ów w historii muzyki pop
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Ja tam po cichu liczę, że jeszcze kiedyś wrócą
Mógł przecież powiedzieć, że znów ją zawiesza, i jakby co to zawsze mógłby znów wrócić z Thomasem robiąc tym samym kolejny, jeden z największych, comeback'ów w historii muzyki pop
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Ja tam po cichu liczę, że jeszcze kiedyś wrócą
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Adi
Raczej się nie zejdą. Możesz mi wierzyć na słowo. My już tutaj snuliśmy kiedyś takie rozważania w innych tematach.shizonek pisze:Może i obaj panowie znowu sie zejdą, to by było ciekawe, ale musieliby miec jakiś pomysł na dalszą działalność.
Kod: Zaznacz cały
http://www.moderntalking.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1145&st=0&sk=t&sd=a&start=0Wydaje mi się, ze ta droga byłaby najwłaściwsza. No może ewentualnie jakieś wspólne koncerty (jubileuszowe, charytatywne - Dieter dopuszczał taką możliwość) Ale ogólnie biorąc pod uwagę całokształt wszystkich wątków w tym temacie oraz historię wzajemych relacji obu Panów nie wydaje mi się, żeby się zeszli.YaQb85 pisze:Myśle, że kolejny powrót byłby muzycznym samobójstwem dla Modern Talking. Nikt już nie traktowałby tego poważnie. Staliby się obiektem jeszcze większych drwin i żartów. Prędzej mogliby wydać jakieś kolekcjonerskie remastery.
- YaQb85
- Kontakt:
Nie przesadzajmy. Niektorzy rozbieraja piosenki na czynniki pierwsze i praktycznie miksuja cały materiał na nowo. Ostatnio wydane remastery depeszów (że już z przymusu po raz kolejny do nich nawiążęSzkoda tylko, ze te remastery zazwyczaj sa fatajnie przesterowane. Prawdziwy audiofil zawsze wybierze oryginal, a nie remaster (ktory glowie polega na podbiciu glosnosci do granicy akceptowalnosci). Widmo takiego dzwieku nie jest juz nawet sinusoidą. Ale taka moda...
Oczywiście większość idzie na łatwizne a znając Bohlena i jego zamiłowanie do kasy to wybrałby tą drugą drogę. Zresztą wątpię by kiedykolwiek zdecydował się wydać coś takiego.
- Daniel
Ale chodzilo o to aby wywolac wiekszy skandal, aby gazety o tym pisaly, aby DB byl w centrum uwagi.MichałT pisze:Według mnie Dieter źle zrobił mówiąc, że zespół Modern Talking definitywnie zakańcza swą działalność.
Mógł przecież powiedzieć, że znów ją zawiesza, i jakby co to zawsze mógłby znów wrócić