Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Louie, Louie, Louie pisze:Muzykę ma fajną (aczkolwiek bardzo prostą i przyjemną), ale teksty są do kitu i za to, że powiem tą prawdę wszyscy rzucają mi się do gardeł! Przepraszam, ale Dieter naprawdę SAM powiedział, że nie skupia się na tekstach!
Przeciez nikt nie rzuca się do gardła, wręcz przeciwnie - wszyscy przyznają że tak jest! :)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Kilka słów nt. tekstów (fragment wywiadu, jęz niemiecki, ok. 1,5mb, ok 2min.)

http://rapidshare.com/files/12019341/Di ... h.mp3.html

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Jennifer

Post autor: Jennifer »

Dzięki za plik Piotrek, niestety lepiej sobie radze z niemieckim pisanym :( .Możesz mi pokrótce wyjaśnić, o czym tam Dieter się dokładnie produkuje?
Siedzenie W Norze
Nic Tu Nie Pomoże :P
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Mój niemiecki jest z dnia na dzień coraz słabszy więc wolałbym tego nie tłumaczyć. Może znajdzie się ktoś kto zrobi to porządnie?
Jest tam na pewno o wyższości brzmienia emotion-devotion nad nuklear-cheese-piece i wg Dietera to właśnie brzmienie słów stanowi istotny element. Sugeruje też, że teksty Brother Louie, YMHYMS, Only with you były w jakiś sposób inspirowane jego życiem.
Pytanie tylko czy Dieter w tym co mówił chociaż trochę zbliżył się do prawdy :D .

Pozdrawiam

Piotrek
jkris

Post autor: jkris »

prawda jest taka, z wszytskie piosenki Bohlena sa o tym samy tak z grubsza biorąc- czyli o milosci. i tak sobie mysle, ze nawet bedac poeta ciezko byloby wymyslac przez 30lat cos nowego w tej kwestii. a te wszystkie- emotion, devotion sa bardzo melodyczne i maja spory ładunek emocjonalny w sobie i powiedzmy sobe szczerze- ludzie moga nie lubic piosenek Bohlena ale bardzo czesto znaja ich slowa- bo sa charakterystyczne i łatwo sie je zapamietuje..
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Eric Clapton lepszym muzykiem od BohlenA? TO jakies nieporozumienie! Leila didiego jest 100 razy lepsza od leili claptona , a jego ballada - chyba tears in heaven jest tak beznadziejna ze szkoda gadac !!! Co do Tiny Turner -lubię ją za osobowość, głos, sexapil, charyzmę i niesamowitą energię. Ale najlepsze jej piosenki niestety nie są jej autorstwa.
daroblue

Post autor: daroblue »

Cyt>Tekst czasami ( według mnie ) jest do niczego, ale muzyka szybko wpada w ucho, i przy takim Cheri Cheri Lady nogi same tańczą

Powiem tyle ,to jakiego ty angielskiego sie nauczyles,owszem slowa sa proste bo takie maja byc aby wpadaly w ucho ,bo sens dobrego hitu to proste slowa i rytmiczna muzyka (mowimy tu o (dance-pop)dla normalnego czlowieka znajacego tylko swoj jezyk i znajacego kilka slowek przewrotnych w innym jezyku taka muzyka jest wielka i bedzie bo to muzyka dla wszystkich tych co znaja jezyk i tych ktorzy potrafia kilka slow po angielsku.i dlatego wlasnie ten zespol sprzedal ponad 120mil.plyt jak chcialbys wiedziec.takze np.sluchajac george michael to zastanawiam sie czy on wie sam co on spiewa w ostatnich jego plytach.takze sukcesem nie jest historia od a do z tylko melodyjnie zgrany text ktory wpada w ucho i w miare prosty.pozwole sobie powiedziec .kiedys byl taki utwor Mallorca w wykonaniu Fan Thomasa utowor niby do bani teledysk tez bohlen to napisal czy muzyke zrobil juz nie pamietam ale na dyskotekach bawili sie jak nigdy a slowa bylyu naprawde denne lecz muzyka.to bylo cos i jAKBY TO WYPROMOWAL BOHLEN A NIE JAKIS LESZCZ BYLBY TO HIT NA MIARE SWIATOWA...
muzyka to zycie jest z nami przez caly ten czas
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Daroblue, prosiłbym Cię o zwrócenie nieco większej uwagi na sposób w jaki piszesz, bo z tak liberalnym podejściem do interpunkcji i gramatyki dość ciężko czyta się Twoje posty.
I tak na przykład nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten fragment:
daroblue pisze:byl taki utwor Mallorca w wykonaniu Fan Thomasa utowor niby do bani teledysk tez bohlen to napisal czy muzyke zrobil juz nie pamietam
Przypisujesz taki kawałek Bohlenowi? :?:
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

disco-man pisze:Leila didiego jest 100 razy lepsza od leili claptona
Po 1: Laila, a nie Leila. I nie zgadzam się z tobą, bo Laila Blue System'u była dobra, a nawet bardzo, ale Clapton bije ją na głowę! Nie lubię Claptona, ale tą piosenkę mu trzeba oddać. I obchodzi się z gitarą o wiele lepiej niż Bohlen i proszę cię disco-man, nie wywyższaj znowu Dietera, bo dobrze wiesz, że on nie jest idealny! Jak każdy.
Germany's most successful pop duo ever.
jkris

Louie, Louie, Louie pisze:
disco-man pisze:Leila didiego jest 100 razy lepsza od leili claptona
Po 1: Laila, a nie Leila. .
dziwne ze osoba robiaca tyle bledow zwraca na nie uwage innym...
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Ja robię błędy? Kiedy? Gdzie? Dlaczego dopiero teraz mi to mówisz?
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Didi już dawno się wypalił . Ale to co zrobił w 87 i 89 roku ( cala masa genialnych piosenek!!) tego nie zrobił do tej pory nikt! Własnie za te 2 lata cenię go najbardziej, pozostałe lata były przeciętne a nawet bardzo słabe. Nikt nie jest geniuszem ale akurat w roku 87 i 89 didi był GENIUSZEM!!! A co do claptona to jedyną dobrą piosenką którą znam jest my father's eyes. FOREVER DIDI>>> 8)
jkris

a nie sadzicie ze ten unikatowy styl Bohlena tak naprawde nie jest jego tylko L. Rodrigueza? ja mam takie odczucie... przed MT nie bylo tego czegos w piosenkach Bohlena...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

To jest bardzo ciekawa kwestia. Na pewno Luis miał ogromny wkład w brzmienie, ale nadal nie miałem okazji poznać żadnego jego nagrania sprzed MT, które miałyby to "coś" :> Może ktoś podpowie gdzie szukać? :> A warto przypomnieć, że już ostatnie niemieckojęzyczne single Andersa były produkowane z jego pomocą.
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

no to zastanawiajace... bo np piosenki patty ryan sa kopią MT- identyczny aranz, podbnie z Lian Ross New Baccara... nie wnikalem zbyt gleboko w tą ich wspolprace ale zastanawiajace (znajac Bohlena) ze nigdy nie bylo miedzy nimi konfliktu... choc przez kilka lat nie wspolpracowali- tez nie wiem dlaczego. a Ty wiesz?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Z tego co obecnie się podaje to Luis nie pracował przy nagraniach Patty Ryan bo nie jest Gerdem Rochelem a o jego współudziale w projekcie MT nie słyszałem.

Pozdrawiam

Piotrek
ODPOWIEDZ