Modern Talking - 30 / Brother Louie Bassflow 3.0 Mix

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sussudio

Re: Modern Talking - 30-Die neue Best Of

Post autor: Sussudio »

Blank & Jones kombinowali już przy Yomaha w zeszłym roku przy okazji składanki So80s Presents Formel Eins - wydaję mi się że o te wersje może chodzić.

A o składance DVD wiadomo już tyle, że będzie zawierała występy telewizyjny, klipy Blue System, Thomasa Andersa, Sunday, Steve'a Bensona...

Obrazek
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
Jor

Post autor: Jor »

Sussudio pisze:Blank & Jones kombinowali już przy Yomaha w zeszłym roku przy okazji składanki So80s Presents Formel Eins - wydaję mi się że o te wersje może chodzić.
A to ciekawe, tytul by sie wtedy nawet zgadzal. Opis wlasnie znalazlem tutaj: http://www.blankandjones.com/Releases/B ... ormel-Eins

Tracklista tamze wskazuje na wersje extended, jednakze link do odsluchu na iTunes podany na tej stronie to juz tylko wersja radiowa z 1985 roku...
Fajnie byloby znalezc link do osluchu oryginalnej kompilacji Blank & Jones aby dowiedziec sie wiecej jak to brzmi dokladnie..
smok04

Post autor: smok04 »

Rozczarowuje taki zestaw DVD . Owszem wszyscy czekamy na oficjalne wydawnictwo teledysków Blue System i solowej kariery Dieter'a ale dlaczego musi to być przy okazji "30" Modern Talking. Jak zwykle ktoś nie przemyślał chyba co chce wydać.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Jor pisze:Ja tez nie do konca jestem pewny co bedzie sie krylo za 'You're My Heart, You're My Soul - Extended Version - So 80's Remaster By Blank & Jones' w koncu Blank & Jones to ekipa producencka a nie inzynierowie masteringowi.
Nie spodziewałbym się czegoś nadzwyczajnego.Blank & Jones wzięli "pod swoje skrzydła" w 2012 utwory Sandry i ja bynajmniej nie słyszę różnicy w porównaniu z oryginałem:
http://www1.plus.pl/muzodajnia/main/alb ... lank+Jones
Jor pisze:Fajnie byloby znalezc link do osluchu oryginalnej kompilacji Blank & Jones aby dowiedziec sie wiecej jak to brzmi dokladnie..
Jeśli macie konto na Chomikuj,to można posłuchać jak brzmi You're my heart... w wersji Blank & Jones,z płyty "Blank & Jones Present so80s (Soeighties) Formel Eins (2013)",tak jak można było przypuszczać żadnej różnicy,poza tym że wersja krótsza extended jest jakby urwana (bo są 2 wersje extended którtsza 3'55'' i dłuższa 5'35'') :
http://chomikuj.pl/FranciszekKurzajka/M ... 2013-VOiCE
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

Czekam na płytkę z niecierpliwością. Mam tylko nadzieję, że zremasterowane to nie będzie znaczyło, że takie same, tylko głośniej :-)
Ciekawią mnie te nowe wersje Brother Louie i Mona Lisa, Just Like An Angel i You're The Lady Of My Heart.
Czekamy :D
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Romantic Warrior pisze:Mam tylko nadzieję, że zremasterowane to nie będzie znaczyło, że takie same, tylko głośniej :-)
Raczej tak.
Romantic Warrior pisze:Ciekawią mnie te nowe wersje Brother Louie i Mona Lisa, Just Like An Angel i You're The Lady Of My Heart.
Śmiem przypuszczać że wersje"New Hit Version"to wersje z 1998 które z jakiegoś powodu nie znalazły się na albumie"Back For Good",co nie znaczy że mogą być ciekawe.
nado

Post autor: nado »

:mrgreen: Emocje niesłusznie opadają, a więc czas je podkręcić :lol:
1. Składanka , na którą 50 % z was będzie serdecznie psioczyć tuż po jej wydaniu, nie będzie starczym marudzeniem dwóch dziadków w wieku emerytalnym :roll: , lecz długo oczekiwanym liftingiem ich zmarszczonych muzycznych facjat,a co za tym idzie :arrow:
:!: wyczyszczonymi, przyśpieszonymi wersjami starych hitów (czekałem na to 100 lat :D )
:!: nowymi, zupełnie nowymi, wyśpiewanymi na świeżo przez grubcia new hitami i wcale nie w stylistyce '98
:!: miksem przebojów według przepisu "CCCatch Megamix 2006"
:!: remixami, z których te nieznane będą pachnieć nowymi czasami
I dlatego kupię tę płytę i dlatego się cieszę i dlatego powtórzę BĘDZIE DOBRZE
:idea: ale UWAGA: jeśli i wy razem ze mną nie pognacie do biedronek, by dokonać niezbędnych zakupów... BĘDZIE, ale W CH.J ŹLE, bo nowych piosenek po prostu nie usłyszycie. AVE MODERN
Awatar użytkownika
shoker191
Członek TAFC Polska

Post autor: shoker191 »

Jestem ciekaw jak odpicują i tak dość nowocześnie skomponowaną Juliet" oraz " TV makes.."
Ciekawe również jak w Polsce będzie wyglądać promocja tego dzieła :)
Good Guys Only Win In Movies

Everyone has their Bohlen
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

shoker191 pisze:Jestem ciekaw jak odpicują i tak dość nowocześnie skomponowaną Juliet" oraz " TV makes.."
Ciekawe również jak w Polsce będzie wyglądać promocja tego dzieła :)
Takowej po prostu raczej nie będzie :(
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A jednak będzie :)
Płyta zostanie wydana u nas na początku października i wydawca planuje dla niej akcję promocyjną. Info potwierdzone u źródła.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Sussudio

Post autor: Sussudio »

"Akcja promocyjna" podejrzewam że będzie polegała na spotach radiowych w stacjach typu Vox FM.

Chyba że jakimś cudem powstanie klip do Just We Two (oczywiście bez zespołu).
Dieter Bohlen Królem Polski
Awatar użytkownika
antonn

Post autor: antonn »

A mnie zastanawia dlaczego Just We Two jest pierwsza na track liście a następne utwory są poukładane chronologicznie. A Wy jak myślicie? Mi się wydaje że będziemy mieli singla i ta piosenka będzie promowała tą składankę.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mogą być dwa promo-single, Just We Two i Brother Louie w remiksie Bassflow - tak przypuszczam.
Ciekawi mnie sprawa megamixu na końcu, bo mają się na nim znaleźć piosenki z CD1 i w dokładnie takiej samej kolejności. W większości przypadków ustandaryzowanie tempa nie powinno być problemem, ale TV Makes The Superstar i Give Me Peace On Earth wyraźnie się od reszty różnią. Tu znów przypuszczam, że Give Me Peace On Earth (New Hit Version) może przestać być balladą.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Jest szansa pojawienia sie tych płyt na koncercie Ta w łodzi w andrzejki w sklepiku. Moze z autografem! / TA /
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

33ccd pisze:Jest szansa pojawienia sie tych płyt na koncercie Ta w łodzi w andrzejki w sklepiku. Moze z autografem! / TA /
Autograf niszczy okładkę, oby część była bez autografu.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Całe wydawnictwo jest naprawdę ciekawym kąskiem który to jest jeszcze odziany mgłą tajemnicy, przyjemnej tajemnicy... Świadomym fanem Modern Talking zostałem chwilę po drugim rozpadzie i nigdy nie czułem atmosfery czekania na "ich" płytę, teraz mam taką minimalną namiastkę przez tych kilka "New Hit Version".

Najbardziej czekam by usłyszeć "Just We Two..." , jedna z moich ulubionych piosenek, nie była singlem, nie była też nigdy "odnawiana" i miksowana... teraz ten dopisek rozbudził tylko moją wyobraźnię, liczę że będzie porządne uderzenie z zachowaniem klimatu jaki ma w sobie oryginał.
"...I'm A Rough Boy..."
ODPOWIEDZ