17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mr.King of Love

Re: 17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!

Post autor: Mr.King of Love »

Hmm tak sobie czytam tą dyskusje i powiem szczerze że takie pisanie że " Thomas to taki siaki i owaki a Dieter jeszcze gorszy" jest troche nie na miejscu. Moim zdaniem muzyka powinna łączyć i dawać radość. Ja przepadam za obojgiem z Panów a wiecie dla czego? dla tego że ich muzyka ( tak pisze "ich" bo nie jest dla mnie ważne kto napisał te piosenki) daje mi radość i szczęście. Owszem wielu napisze że to Dieter napisał te piosenki a Thomas na tym zarabia itd.. ale co z tego? Nie wiem czemu ale ta muzyka jest dla mnie czymś w rodzaju terapii która mi dodaje siły jak mam np ciężki dzień jestem za to wdzięczny za równo Thomasowi i Dieterowi. Moim zdaniem nie powinniśmy ich dzielić że ten jest lepszy a ten jest gorszy. Zarówno Thomas jak i Dieter dla mnie osobiście zrobili fantastyczną robotę w postaci muzyki która daje ulgę. Nie ważne kto jak sie ubiera i jak wygląda oraz czy jest miły czy nie. To są kwestie podrzędne. Według mnie fakt że Dieter śpiewał z pół playbacku czy playbacku jest mało istotny.Chodzi o ten sentyment i wspomnienia że po mimo czasu nadal wraca do starych utworów i sprawia nimi przyjemność
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Mr.King of Love pisze:Moim zdaniem nie powinniśmy ich dzielić że ten jest lepszy a jest ten gorszy. Za równo Thomas jak i Dieter dla mnie osobiście zrobili fantastyczną robotę w postaci muzyki która daje ulgę.
Słusznie! Wystarczy, że obaj nasi idole są wystarczająco mocno ze sobą skłóceni... Ale to takie nasze, polskie... "Tylko my mamy prawo uważać się za prawdziwych patriotów a kto nie jest z nami ten jest wrogiem narodu..."
Mr.King of Love pisze:Według mnie fakt że Dieter śpiewał z pół playbacku czy playbacku jest mało istotny.Chodzi o ten sentyment i wspomnienia że po mimo czasu nadal wraca do starych utworów i sprawia nimi przyjemność
A nie wspomnę, że na taką przyjemność wystarczająco długo trzeba było czekać. Ba! Już nawet nie marzyłem, że kiedyś jeszcze poczuję taki dreszcz jak ten z przed lat...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Dla mnie fantastyczny koncert! :D Dieter występował bardzo energicznie i sam zaśpiewał piosenki MT! To wydarzenie na skalę światową! Nie wiem jak często wyobrażałem sobie jak jego głos by wyglądał w innych piosenkach MT, a obecnie miałem okazję go posłuchać. Wspaniałe :D
Uważam phantomasie, że Twoja opinia o Thomasie jest nie na miejscu i to nie dlatego, że to Thomas, ale dlatego, że ostatnio jak go widziałem, to na ociężałego nie wyglądał. Thomas rusza się fantastycznie a jeszcze lepiej śpiewa. Po za tym ostatnio zmienił styl na mniej nudziarski i wystąpił w pięknym garniturku błyszczącym w kolorze niebieskim z podkoszulką. Jedną rzeczą u Thomasa, która mi się nie podoba są właśnie aranżacje. Modern Talking na samej gitarze zwykłej jak i basowej z perkusją oraz keyboardem, nigdy nie będzie brzmiało tak samo dobrze. To nie Beatlesi. Do tego trzeba wkładu znacznie większego brzmienia i zdolności zaaranżowania. Po części zgadzam się z nado, że utwory te powinny być aranżowanie inaczej, ale nie tak jak robi to Thomas. Ta prostota do Modern Talking nie pasuje. Zbyt wielki kunszt. I tu lepiej wg mnie wypada Dieter. Co prawda aranże są takie same, ale akurat tu znaczy, że lepsze. Obaj powinni je zmienić ale tak, by wciąż brzmiały jak powinny.

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

PS Ten głos Dietera, cały czas genialny 8)
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Thomas rusza się fantastycznie a jeszcze lepiej śpiewa. Po za tym ostatnio zmienił styl na mniej nudziarski i wystąpił w pięknym garniturku błyszczącym w kolorze niebieskim z podkoszulką.
Chciałabym zobaczyć Thomasa na żywo w takim garniturze.Mógłby być tak ubrany podczas koncertu na Torwarze :wink:
Dieter będzie dla mnie zawsze tylko dobrym kompozytorem i na scenie lepiej niech się nie pokazuję (od tego mamy Thomasa :D )
MY DREAMS COME TRUE :D
Jacek

Post autor: Jacek »

Świetny występ :D Zawsze zastanawiałem się jak brzmiałoby Modern Talking bez Thomasa. Pamiętacie, w 1986 roku kiedy Nora zaczęła mieszać Dieter dopuszczał możliwość kontynuacji bez Thomasa, a tu masz ci los zobaczyłem jakby to było. Ogólnie MT bez Thomasa nie byłoby tym samym, ale np. Atlantis is Calling brzmi naprawdę fajnie. Zauważcie, że Dieter nie uchylił rąbka całej tajemnicy : największe hity YMHYMS i Brother Louie zaśpiewały panie z Moving Heroes :cry: , a Cheri, Cheri Lady chyba w ogóle nie było, z hitów nr 1 było tylko Atlantis is Calling, ale ogólnie wielkie brawa dla Dietera :wink: !!!
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

phantomas pisze:Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;P
Kij tam playback, czy nie. Dreszcze przechodzą kiedy słyszy się stare hity w wykonaniu Dietera. Widać też, że go to bawi :)

Witaj.
Znów podkręcasz atmosferę! Jako pierwszy teraz zaczynasz prowokować! A w jakim celu? Szalik nosi wielu artystów którym głos pozwala utrzymać rodzinę i to normalne że trzeba o niego dbać. Po mino Twych ostrych wypowiedzi jakoś zawsze czytałem je z uwagą, a teraz...zawiodłem się na Twoim poście.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

33ccd pisze:
phantomas pisze:Zdecydowanie lepiej od niskiego, przygrubawego pana w śmiesznym szaliczku ;P
Kij tam playback, czy nie. Dreszcze przechodzą kiedy słyszy się stare hity w wykonaniu Dietera. Widać też, że go to bawi :)
Witaj.
Znów podkręcasz atmosferę! Jako pierwszy teraz zaczynasz prowokować! A w jakim celu?
No więc właśnie...Można się było tego spodziewać,jak phantomas się pojawi to tylko po to,żeby doprowadzić do awantury. A jeszcze głupsze jest to,że odpowiadacie na jego zaczepki (wszyscy,którzy cytowali phantomasa). Ja tego gościa dodałam do "wrogów" i gdyby nie Wasze cytowanie go,nie wiedziałabym nawet,że jeszcze ma komputer :]
A druga sprawa od kiedy to nie jest ważne dla Was ,czy jeden czy drugi Pan śpiewa na żywo czy z playbacku?! 500 zeta za bilet na koncert,nie licząc kosztów podróży by posłuchać Bohlena z playbacku?! Żenada to co niektórzy z Was piszą.
P.S.
Mój 4ro letni siostrzeniec lepiej potrafi udawać,że gra do playbacku na gitarze niż "wielki" pan Bohlen.Mógł sobie darować tą gitarę.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

atlantyda ;o) pisze:A druga sprawa od kiedy to nie jest ważne dla Was ,czy jeden czy drugi Pan śpiewa na żywo czy z playbacku?! 500 zeta za bilet na koncert,nie licząc kosztów podróży by posłuchać Bohlena z playbacku?! Żenada to co niektórzy z Was piszą.
P.S.
Mój 4ro letni siostrzeniec lepiej potrafi udawać,że gra do playbacku na gitarze niż "wielki" pan Bohlen.Mógł sobie darować tą gitarę.
A co robił w MT i BS?Zawsze tak robił,przyczwyczaił nas do tego,polubiliśmy to,a raczej przyzwyczailiśmy się do tego i brakowało nam tego 15 lat,dlatego cieszymy się że po tak długiej przerwie mogliśmy Go znowu zobaczyć"w akcji".
"My" czyli wszyscy Ci którzy lubili,lubią i będą lubić Dietera za to co zrobił dla MT i dla wielu innych swoich podopiecznych.Wreszcie powrócił stary dobry Dieter.
A Tobie atlantyda dziwie się że będąc kiedyś "ofiarą prześladowania" za to jakiego zespołu jeteś fanką,sama robisz to teraz innym pisząc"Żenada to co niektórzy z Was piszą...Mój 4ro letni siostrzeniec lepiej potrafi udawać,że gra do playbacku na gitarze niż "wielki" pan Bohlen.Mógł sobie darować tą gitarę." Tak ciężko uszanować to że komuś się ten koncert podoba?
Jacek

Dajcie spokój, znowu zaczynacie się obrzucać błotem i licytować, który lepszy Bohlen czy Anders, prawda jest taka że Phantomas rzucił jakiś kontrowersyjny tekst o Thomasie, a wy się kłócicie jak dzieci. Żenua, temat zresztą jest "17.10.2012 - Koncert Dietera Bohlena w Petersburgu!", a nie który z panów jest lepszy lub gorszy, ja wolę Dietera, ale te wieczne kłótnie który jest lepszy, czy gorszy i wieczne obrzucanie się błotem jest żenujące. A koncert był fajny, bo Dieter zadał sobie trud, żeby dla swoich fanów nagrać specjalnie na ten koncert własne partie wokalne i nie mówcie mi że zrobił to wyłącznie dla kasy, bo ma jej dużo więcej niż wynosiła gaża za ten koncert.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

jedyna pisze: A Tobie atlantyda dziwie się że będąc kiedyś "ofiarą prześladowania" za to jakiego zespołu jeteś fanką,sama robisz to teraz innym pisząc"Żenada to co niektórzy z Was piszą...Mój 4ro letni siostrzeniec lepiej potrafi udawać,że gra do playbacku na gitarze niż "wielki" pan Bohlen.Mógł sobie darować tą gitarę." Tak ciężko uszanować to że komuś się ten koncert podoba?
Bo to na prawdę żenujące,rumieniec wstydu mi się pojawił na policzkach oglądając występ rodem z Miniplayback Show.Konkretnie to pisałam do phantomasa, Malediwyi nieobecnego Atlantisa czy ModernJeane. I tak jak napisałam wcześniej jedyne co mi się podobało to utwory MT w wyk.Bohlena. Zachwycona byłam w 1989 roku występem Blue System w Sopocie,ale to było ponad 20 lat temu,dokładnie 23,ale nie dziś kiedy to Pan Bohlen szuka Mega Gwiazdy,która potrafi zaśpiewać wszystko,krytykuje,wyzywa i nie szczędzi na niczym nie pozostawiając na przesłuchiwanym suchej nitki. Nie podoba mi się to i chyba mam takie samo prawo wyrazić swoje zdanie jak phantomas.
To,że ktoś wyzywa Thomasa nie znaczy,że będę nastawiała przysłowiowy drugi policzek i pokazywała jaka to ja jestem tolerancyjna.
Jacek masz racje !
Jacek

A ja tam myślę, że ta gitara to tylko taki gadżet. Przecież wszyscy wiemy, że Didi gra na gitarze niewiele lepiej niż śpiewa :D Ale ja jego głos lubię i to jest właśnie fenomen kurczę :mrgreen:
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

atlantyda ;o) pisze:Bo to na prawdę żenujące,rumieniec wstydu mi się pojawił na policzkach oglądając występ rodem z Miniplayback Show.Konkretnie to pisałam do phantomasa, Malediwyi nieobecnego Atlantisa czy ModernJeane.
Dieter Bohlen wzrusza mnie swoimi piosenkami od ponad 20 lat. Jego muzyka towarzyszyła mi przez 2/3 mojego życia. O Twoim siostrzeńcu dowiedziałem się dopiero dzisiaj. Więc nawet jeśli lepiej potrafi udawać, że gra na gitarze do playbacku to niestety ma jeszcze dużo pracy przed sobą żeby zasłużyć na choć trochę podobną popularność do tej, jaką cieszy się DB...
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Malediwy :lol:
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Przecież wszyscy dobrze wiemy, że Dieter na tej gitarze nie gra.
Ale czy ktoś wyobraża sobie Dietera na scenie bez gitary ? :)
Przecież taki jest jego wizerunek sceniczny od samego początku!
Byście chcieli, aby stał na baczność z mikrofonem ? :)
Dieter na scenie tylko z gitarą i swoimi słynnymi pięściami uderzającymi w niebo :)
To jest po prostu kwintesencja Dietera - to co znamy od niemal 30 lat !
Awatar użytkownika
punky linsky

Post autor: punky linsky »

Dla mnie sensacja!
Najważniejsze wydarzenie dotyczące muzyki MT w tym tysiącleciu :D
Głos Bohlena w zwrotkach piosenek MT to coś, co wydawało mi się tylko i wyłącznie nierealnym marzeniem.
A tu nagle, zupełnie bez zapowiedzi, dostałem to, co zawsze chciałem usłyszeć, w dodatku do oryginalnych podkładów ( jak można ten fakt wykorzystywać jako zarzut? <pokręcony> żadna aranżacja nie przebije oryginałów - w tej muzyce jest prawdziwy duch lat 80-tych, współczesne aranże go zabijają ).
Nie przeszkadza mi playback - liczy się fakt, że facet wszedł do studia i nagrał specjalnie na ten występ partie wokalne, których tak na dobrą sprawę nikt się nie spodziewał ( a może się mylę ). Zresztą pełne poparcie dla kolegi wyżej - to po prostu kwintesencja Dietera.
Wolałbym jeden taki koncert w Polsce za 500 zeta, niż koncerty Thomasa co miesiąc za darmo.
think for yourself - question authority
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Dieter ma to w krwi. Po tylu latach poza sceną a tu proszę te same ruchy, gitara i wielka radość na twarzy. Ja już myslałem że on zapomniał kim jest a tu taka niespodzianka. Witaj w domu Dieterze. WIELKIE ZASKOCZENIE !
ODPOWIEDZ