Nagrania tzw. "rybek"

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Nagrania tzw. "rybek"

Post autor: Peter »

Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Peter, to jest super :!: Chętnie posłuchałbym Dietera wykonującego całą tą piosenkę :!:
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Peter pisze:Tak, tu jest mało znana:
http://video.mail.ru/mail/residentevil_07/94/85.html
Przecież to "Let It Be" Beatles'ów w brawurowym wykonaniu Dietera :lol:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Let It Be w wykonaniu Dietera brzmi całkiem nieźle, tylko szkoda, że takie króciutkie. Fajnie by było usłyszeć całą wersję tego utworu a nie tylko sam począteczek tej fajnej piosenki; w wykonaniu Dietera oczywiście. :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Peter wrzucił niedawno nagranie z Vivy, gdzie DB razem ze Stefanem Raabem spacerują po jego włościach:

Gdy są w studiu, po tym jak Dieter kończy grać "Midnight Lady", słychać jakieś demko :wink:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Na tym zdjęciu widać tony kaset w tle które peewnie zapełnione są takimi demówkami.
Fajnie jak by się coś wydostało
Obrazek
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

http://www.sat1.de/tv/fruehstuecksferns ... klich-clip

Tu się pojawiło coś od Christiana Gellera, demówki z wokalem Dietera.
kayo

Post autor: kayo »

Peter , super , dziekuje ci bardzo , no tu jest demo z Dieterem duzo lepsze niz te co mozna bylo dostac w necie i demo , Diamonds Never Made a Lady, to nowosc !!!!!!!!!!! nawet rosjanie na VK tego nie maja a zawsze byli przed nami , Dziekuje Peter
Awatar użytkownika
Karolek78

Post autor: Karolek78 »

Coś niesamowitego :D Więcej, więcej, więcej takich rzeczy :D Dzięki Peter za wstawkę.
Karolek78
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Też właśnie oglądam ze zdumieniem. To jeden z lepszych materiałów jaki widziałam od lat.
Gdy zaczęła się domówka YCS i ułyszałam pierwsze takty śpiewane przez Dietera niskim głosem jak jak w wersji dostępnej w sieci falsetem sądziłam że podkręcił głos w jakimś programie.Ale potem odezwały się znajome dzwięki. Falset to jednak ma, trzeba mu przyznać .
A potem ta kolejna DNMAL. Szok po prostu :shock: . Ciekawe skąd oni to dorwali, czyżby mu kasetę zwinięto? Fajnie jakby więcej wyciekło.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Karolek78

MODERN JEANNE pisze:. Falset to jednak ma, trzeba mu przyznać
Bez przesady ;)
Najprawdopodobniej Dieter przegrywał Thomasowi taśmy i stąd to wszystko.
Karolek78
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Nie no ma, piszczy jakby go ze skry obdzierali. Przecież wersje demo Sib ze studia nie brzmią wg mnie lepiej.
Ale nie sądzisz chyba żę to by Thomas udostępnił, głos Dietera więc tylko on ma prawo raczej puszczać to w świat.A dotychczas jakoś skrzętnie ich pilnował prócz tych kilku wycieków. Albo się zgodził, albo mu ktoś zwinął.
Materiał naprawdę super 5 raz oglądam
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Karolek78

Nic nie rozumiem po niemiecku więc nie wiem o czym oni tam dokładnie rozmawiają, ale wiem jedno - chcę więcej, a nie jedynie kawałki :D
Karolek78
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

No jakby całe taśmy udostępnił, przecież ma tego obecnie chyba na strychu od groma :D
Czasem mi naprawdę przykro że wiele zespołów, wokalistów udostępniają właśnie takie perełki ku wniebowzięciu fanów. ale Dieter to podobno sknera i widocznie nie da :wink:

Chyba już wiem kto to światłu ujawnił. Właśnie ten pan o którym pisał Piotrek Christian Geller. Tylko z jakiego powodu i dlaczego tak nagle to zagadka. Nie interesuję się na tyle producentami prócz jednym :wink: żeby sledzić losy tego pana ale na jego profilu na FB zaroiło się ostatnio od MT. Tam też wstawił to samo nagranie, wiec może niedługo następna tura za co Dieter pewnie go zabije jeśli sam tego nie dał
https://www.facebook.com/christian.geller.5
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Zwróćcie uwagę jak profesjonalne są podkłady Dietera w tych nagraniach, Dieter nie tylko pięknie w nich śpiewa co pięknie gra i potrafi grać na syntezatorze.
Awatar użytkownika
Karolek78

Peter pisze:Zwróćcie uwagę jak profesjonalne są podkłady Dietera w tych nagraniach, Dieter nie tylko pięknie w nich śpiewa co pięknie gra i potrafi grać na syntezatorze.
Ja odniosłem zupełnie odwrotne wrażenie - fatalny śpiew i niedbale zrobione podkłady jedynie po to aby zapisać pewną wizję aranżacyjną ;)
Karolek78
ODPOWIEDZ