Hitparada 80' 7.09 C.C.Catch, Systems In Blue, Fancy, Gazebo

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Krisk

Re: Hitparada 80' 7.09 C.C.Catch, Systems In Blue, Fancy, Ga

Post autor: Krisk »

witam
Gorąco zachęcam wszystkich miłośników muzyki C.C.CATCH I SIB do posłuchania tej muzyki na koncercie. W czerwcu tego roku miałem okazję być na koncercie C.C.CATCH we Wrocławiu na Discotex i było naprawdę super. Myślę, że przy ok godzinnym programie będzie można usłyszeć wiecej wersji wokalnych, które szczególnie dobrze zabrzmiały we Wrocławiu, do tego może jakieś ballady? To chyba juz ostatnia szansa na zobaczenie Caro na żywo?
Dodatkową atrakcją będzie też SIB, myślę że przez wielu miłosników muzyki MT niedoceniani. Dopóki znałem ich muzykę z kiepskich jakościowo urywków z YOU TUBE itp miałem o nich raczej kiepskie zdanie, dopiero po "zainwestowaniu" 150zl na dwie pierwsze płyty i kilka singlii i posłuchaniu tej muzyki w dobrej jakości zdanie zmieniłem. Muzyka ta dużo bardziej jest w stylu Starego Dobrego Bohlena niż wiele jego produkcji z ostatnich 10 lat.
Jestem stałym czytelnikiem strony od ponad 6-7 lat, na punkcie muzyki Dietera mam niezłego fioła od 1987r, nieczęsto wypowiadam sie na forum. Niemogę jednak obojętnie przejść obok dziwnego moim zdaniem podejscia Arka do wydarzenia jakim jest występ C.C.CATCH I SIB w najbliższych dniach. Mogę zrozumieć Arku, że przed Disotex tematu występu C.C.Catch na Hitparadzie nie popularyzujemy, żeby nie robic konkurencji dla Discotex, ale po zakończeniu Discotexu myślę, że solidna informacja na temat koncertu C.C.CATCH i SIB powinna się na naszej stronie ukazać. Bez tego jesteśmy nierzetelni i nie w porządku wobec czytelników naszej strony. Bardzo cenię to, że Stworzyłeś Tą wspaniałą stronę i wkładasz wiele serca, pracy i zapewne kasy w jej prowadzenie. Tym bardziej jest mi przykro z powodu Twojego podejścia do występu Caro i SIB :oops: .
Sam niestety nie pojawię się na koncercie (ponad 500km :evil: i niemowlak w domu :D ) wszystkim życzę miłej zabawy w gronie miłośników tej fantastycznej muzyki.
pozdrawiam
http://www.moderntalking.pl forever (ale rzetelna!)
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Krisk
Jesteś stałym czytelnikiem strony od ponad 6-7 lat, a to dopiero 5 post! To tak statystycznie piszesz coś raz na 15-18 miesięcy??? :D
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Krisk

Post autor: Krisk »

witam ponownie
Patryku (33ccd) bycie czytelnikiem naszej strony od ponad 6-7 lat w moim wypadku oznacza, że kilka tysięcy razy na nią zaglądałem, czyli statystycznie codziennie :D . Na forum wypowiadałem się tylko w sprawach, które mnie w jakiś sposób poruszyły. Ponieważ nie posiadam takiego daru pisania składnie i z sensem jak kolega, więc staram się nie zaśmiecać naszego forum zbędnymi postami.
Na marginesie, Drogi Patryku przy okazji chcę podziękować jeszcze raz za przesłane dla mnie trzy bilety na koncert TA we Wrocławiu w listopadzie, może się tam spotkamy?? Koncert organizowany przez jedynie słuszną firmę Solaris jeśli się nie mylę ? :wink:
Dla jasności sytuacji dodam jeszcze, że z kolegą Batmanem nie mam niestety nic wspólnego ani z organizatorami tego "wrogiego" :?: niektórym wydarzenia jakim jest koncert SIB i C.C.CATCH w Gdańsku.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Post autor: Adrian77 »

Batman, napiszesz jak będzie się można dostać na spotkanie z artystami?
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

Krisk pisze:witam ponownie
Patryku (33ccd) bycie czytelnikiem naszej strony od ponad 6-7 lat w moim wypadku oznacza, że kilka tysięcy razy na nią zaglądałem, czyli statystycznie codziennie :D . Na forum wypowiadałem się tylko w sprawach, które mnie w jakiś sposób poruszyły. Ponieważ nie posiadam takiego daru pisania składnie i z sensem jak kolega, więc staram się nie zaśmiecać naszego forum zbędnymi postami.
Na marginesie, Drogi Patryku przy okazji chcę podziękować jeszcze raz za przesłane dla mnie trzy bilety na koncert TA we Wrocławiu w listopadzie, może się tam spotkamy?? Koncert organizowany przez jedynie słuszną firmę Solaris jeśli się nie mylę ? :wink:
Dla jasności sytuacji dodam jeszcze, że z kolegą Batmanem nie mam niestety nic wspólnego ani z organizatorami tego "wrogiego" :?: niektórym wydarzenia jakim jest koncert SIB i C.C.CATCH w Gdańsku.
pozdrawiam

Bardzo miło będzie mi Cię poznać- powaga!!! Ale i tak namawiam Cię Krisk do udzielania się na forum.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
batman

Post autor: batman »

Witajcie. Dla wszystkich udajacych się na koncert. Dzis o godzinie 15 20 odbędzie się w budynku ERGO ARENY konferencja prasowa z udziałem C. C CATCH i pozostałych wykonawców. Chetni na to wydarzenie prosze o kontakt z Krzysztofem Kalkowskim tel 502164640. Do zobaczenia na imprezie
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

batman pisze:Witajcie. Dla wszystkich udajacych się na koncert. Dzis o godzinie 15 20 odbędzie się w budynku ERGO ARENY konferencja prasowa z udziałem C. C CATCH i pozostałych wykonawców. Chetni na to wydarzenie prosze o kontakt z Krzysztofem Kalkowskim tel 502164640. Do zobaczenia na imprezie
Szkoda, że dopiero teraz się o tym dowiaduję. Gdybym wiedział wcześniej, to bym wcześniej wyjechał. A teraz to już na pewno nie zdążę :(
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Jak Wasze wrażenia? Byłam, widziałam, posłuchałam, najbardziej podobała mi się oczywiście CC Catch :)
Duży pozytyw za genialne efekty świetlne w Ergo, sztuczne ognie i buchające płomienie. Oby na koncercie Thomasa w marcu było podobnie ;)
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Nie byłem,nie widziałem,z niecierpliwością czekam na relacje(video).
Awatar użytkownika
33ccd
Kontakt:

pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
Awatar użytkownika
Adrian77
Kontakt:

Było super. Podczas występu Systems In Blue, według mnie zabrakło medleyu Modern Talking.
Efekty świetlne oraz pirotechniczne były świetne.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Witajcie. Relacja video będzie w tym tygodniu.
Powiem tak, mam mieszane odczucia co do tego koncertu. Krótko w czterech punktach wyglądało to tak.
1. Gazebo - fajnie wyglądał, zarąbisty głos tylko repertuar dla mnie nie do końca znany.
2. Systems In Blue - rozczarowanie. Nie było medleya Modern Talking a biorąc pod uwagę że może tylko 5% publiczności wiedziała kto to jest to nie zostali przyjęci zbyt dobrze. Widać było że wiek u Panów zrobił już swoje a co za tym idzie wartości estetycznych też nie było. No i ten gość zamiast Rolfa w dresie. Dla mnie tragedia.
3. Fancy - wyluzowany dziadek w dobrej formie wyglądający jak dyrektor cyrku. To dopiero on rozbawił publiczność. Wielki podziw i same plusy.
4. C.C.Catch - bomba ale niestety nie było nic nowego. Mix na początek, mix w środku i mix na koniec. Poza tym to samo co we Wrocławiu. Najfajniejsze było to że CCC zeszła na dół do publiczności i można było przybić z nią piątkę co bedzie zresztą widać na filmiku.
To tyle o gwiazdach a nieeee jeszcze była jedna gwiazda, tej Chojnacki czy jakmu tam. Niestety Sierocki nie dojechał bo miał jakąś przygodę na drodze i zastąpił go jakiś gość z radia czy coś w tym stylu. Ale ten Chojnacki na saksofonie tragedia. Trochę to przypominało wesele o czwartej nad ranem. Komuś się nagle przypomniało że "wujek Staszek" grał na trąbce w wojsku i go wystawiono na scenę. Było to czyste zbeszczeszczenie muzyki tanecznej i profanacja. NIGDY WIĘCEJ !!!
A teraz w punktach od 1 do 5.
Gazebo - 4
Systems In Blue - 3
Fancy - 5
C.C.Catch - 4
Chojnacki - 0
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Dzięki za tę relację i czekam na więcej, gdyż niestety nie było mi dane być w Ergo-Arenie. A co do SiB, dla mnie oczywistym było, że zagrają jakiś cover Blue System, bo wtedy byłaby szansa, że ludzie jakoś ich utożsamią z muzą Dietera i koncert zostanie rozkręcony. Oczywiście, jak pisze Sebciu, medley Modern Talking przyniósłby taki sam efekt, albo nawet lepszy!

Ciekaw jestem jeszcze frekwencji - ile mogło być ludzi na takim wyjątkowym koncercie?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2012 21:36 przez Dr Mabuse, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Z frekwencją było tak. Na godzinę przed koncertem było tylko około 20 osób pod sceną a więc było pusto a sala jakoś nie chciała się zapełniać. Zaznajomiony ochroniarz poinformował nas że jest sprzedanych 5 tyś biletów. Potem chodziły jakieś pogłoski że przyszło tylko około 1,5 tysiąca. Według moich jednak obliczeń było około 4 tyś, może więcej nie wiem. Hala Ergo może pomieścić 14 tysięcy więc tłoku nie było.
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Po wejściu na moją stronę http://www.moderntalking.co będzie mogli zobaczyć 19 minutowy filmik z Hitparady w Gdańsku.
Z góry przepraszam za jakość dźwięku ale nagłośnienie było zbyt mocne moim zdaniem. Sam momentami przytykałem uszy bo nie dało się wytrzymać.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Dzięki Seba za video relację.Po obejrzeniu jej,mogę śmiało stwierdzić że największa gwiazda która mnie interesowała na tym koncercie czyli Systems In Blue,nie wypaliła.Zabrakło faktycznie medleya MT,ale przede wszystkim zapowiedzi prowadzącego że jest to zespół który swego czasu był głosem chórków MT i BS i tutaj na początek powinien być mix MT.
C.C.Catch z tego co widzę to niemalże kopia tego co było we Wrocławiu.Gazebo,poza I Like Chopin nic specjalnego.Fancy wydaje się że był na tym koncercie numerem 1.
ODPOWIEDZ