Fan Club Party 17.03.2012

Temat poświęcony koncertowej działalności Thomasa Andersa
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fanka MT

Re: Fan Club Party 17.03.2012

Post autor: Fanka MT »

Powiem Wam szczerze, że mnie osobiście ta informacja wręcz dobiła... Bardzo chciałam pojechać na przyszłoroczne Fan Club Party i było to nawet prawdopodobne w związku z moimi urodzinami, ale kiedy dowiedziałam się, że koncert nie jest wliczony w cenę biletu to tak jakoś mi się odechciało.. nie zrozumcie mnie źle! Ale jeżeli ktoś postanawia się tam wybrać, odkłada w tym celu pieniądze - dla tak młodej osoby jak ja to naprawdę spora kwota, to taki wyjazd wydaje się wręcz niemożliwy.. Oczywiście, ktoś może powiedzieć, że można wybrać się tylko na jedną imprezę..., ale jechać taki kawał po to, aby potem zostać wyproszonym i stać pod tym budynkiem???? No cóż, mam nadzieję, że to nie jest trwała zmiana... I International Fan Day 2013 zostanie zorganizowane w troszkę lepszych warunkach :)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Fanka MT pisze:Powiem Wam szczerze, że mnie osobiście ta informacja wręcz dobiła... Bardzo chciałam pojechać na przyszłoroczne Fan Club Party i było to nawet prawdopodobne w związku z moimi urodzinami, ale kiedy dowiedziałam się, że koncert nie jest wliczony w cenę biletu to tak jakoś mi się odechciało.. nie zrozumcie mnie źle! Ale jeżeli ktoś postanawia się tam wybrać, odkłada w tym celu pieniądze - dla tak młodej osoby jak ja to naprawdę spora kwota, to taki wyjazd wydaje się wręcz niemożliwy.. Oczywiście, ktoś może powiedzieć, że można wybrać się tylko na jedną imprezę..., ale jechać taki kawał po to, aby potem zostać wyproszonym i stać pod tym budynkiem???? No cóż, mam nadzieję, że to nie jest trwała zmiana... I International Fan Day 2013 zostanie zorganizowane w troszkę lepszych warunkach :)
Witam.

Całkowicie Cię rozumiem. Zaczynam odnosić wrażenie, że Thomas stał się coraz wygodniejszy i...jakby to powiedzieć, by nie posypały się gromy na moją głowę - coraz bardziej chyba mu zależy na pieniądzach. Mam na myśli to, że kiedyś gdy się jechało na Fanclubparty (ja byłem zaledwie na dwóch imprezach fanclubowych w Koblencji) to w cenę biletu niejako wliczony był minirecital Thomasa. Oprócz spotkania z Thomasem, wspólnych zdjęć, konkursu był także koncert Thomasa. Wydaje mi się, że teraz Thomas chce "upiec dwie pieczenie na jednym ogniu". Jeśli dobrze zrozumiałem ideę przyszłorocznego spotkania fanclubowego - na tym party będzie jedynie spotkanie z Thomasem, może konkurs, runda pytań. Kto będzie chciał posłuchać śpiewającego Thomasa (i przy okazji Uwe) będzie zmuszony kupić dodatkowy bilet na koncert. To są niestety dodatkowe koszty. Ja rozumiem, że spotkania z Thomasem i bywanie na koncertach Thomasa to nie są rzeczy NIEZBĘDNE do życia i można się bez nich obyć, a jeśli kogoś nie stać na takie drogie hobby to jego sprawa. Chcę przez to powiedzieć, że formuła wcześniejszych fanclubparty znacznie bardziej mi się podobała. Thomas był wtedy rzeczywiście "dla fanów" i za niewielką opłatą (nie licząc kosztów podróży i zakwaterowania w Koblencji) można było się spotkać ze swoim idolem.

No cóż czasy się zmieniają. Jest takie polskie przysłowie: "każdy orze, jak może" - te przysłowie znakomicie się wpisuje w dzisiejszą rzeczywistość naszych idoli...
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Czesc Wam
Ten koncert nalezy do turnee i dla tego jest nosobno placony. Za rok bedzie napewno znowu tek ze koncert i party bedna razem placone. Ludzie zrozumcie to.
Koncerty po fanclub party byly ideom Thomasa i on sam za koncert nie bral gotowki. My placilismy tylko jego muzykom. Tym razem musimy zaplacic organizatorowi. Thomas zrobil cos pieknego wszyscy Fani ktorzy mieli bilety na Koncert w Köln i koblenz wejda na niego nie majac nowego wydatku. Ja wejde z moim biletem ktory kopilam na koncert w Köln. Fanki ktorzy Kupili bilety w Ticketmaster moga je na bilety na koncert po Fandayu zamienic.
W wypadku wszesniejszych koncertuw po spotkaniu byl thomas sam organizatorem. Tym razem jest nim kto inny.

.Jestem pwena ze za rok bedzie fanday tylko dla fanow i razem z koncertem po jednej cenie
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Evaalex pisze:W wypadku wszesniejszych koncertuw po spotkaniu byl thomas sam organizatorem
No nie do końca Evciu.Już w tym roku był przecież koncert następnego dnia za dodatkową opłatą za bilet.Dla polskich fanów jest to czasem nie do przeskoczenia.Oprócz sporych kosztów dojazdu,zakwaterowania,dni wolnych w pracy,koszty wstępu na imprezy,na polskie warunki są to kwoty dość spore.W ubiegłych latach wielu fanów po fan-party wracało zaraz do Polski.W tym roku dojazd jest utrudniony i koszty duże.Pewnie wiele osób zrezygnuje,a szkoda,bo było bardzo miło. :D
Awatar użytkownika
Evaalex

Na warunki slabo zarabiajacych niemcow tertz 2wydanie 200€ na spotkanie jest wysokim wydatkiem. Umnie idzie jakies 50% mijego niskiego zarobku na oblaty zwiazane z mieszkaniem. Znam jeszcze paru innych fanow ktorzy maja niskie dochody miesieczne. Ja zeby modz b<yc na fanday 10 miesiecy po 20€ odkladam. Inaczej nie mogla bym sobie na to pozwolic. W tamtym roku nawet nie bylo mnie sztac na zakupy w sklepiku fanclubowym.

Zeby bylo weselej popatrzylam ile mosza fani z Berlina ze przejazd tam i spowrotem koleja zaplacic. Bilet w obydwie strony kostuje jakies 246€
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Evaalex pisze:Fanki ktorzy Kupili bilety w Ticketmaster moga je na bilety na koncert po Fandayu zamienic.
Jesteś pewna że bilety kupione np.na koncert w Dresnie,mogę wymienić na bilety po FCP? Skąd masz te informację? Ja wiem tylko tyle że mogę je zwrócić i właśnie nosiłem się z zamiarem zwrócenia i zamówienia przez stronę Thomasa,nowych biletów.Ale jeśli byłoby tak jak piszesz,to byłoby dla mnie jeszcze lepiej.
Awatar użytkownika
Evaalex

Z tego co ja czytalam wychodzi ze bilety na Konzert Köln wazne benda na koncert po fc Party. Bilety na te dwa koncerty kupione w ticketmaster bedzie mozna na bilety na koncet po fc Party zamienic

Bilety na koncert w Koblenz bedzie mozna tez zamienic na bilety na po Fc party. Pieniedzy ale nie oddadza.

Auf Grund des längeren Umbaus der Rhein-Mosel-Halle in Koblenz müssen bereits gekaufte Tickets bitte dort zurückgegeben werden, wo Sie gekauft wurden.

Sama nie wiem dla czego utasrgowal Thomas tylko te mozliwosi. slyszalam juz w Dortmundzie na signierstunde ze takie negocjacie sie odbyc maja. Thomas negocjowal z organizatorem koncertu, ktory odbedzie sie po Fc Party.

Cytat z maila Thomasa

Der Veranstalter bittet aus organisatorischen Gründen alle Fans, anschließend neue Tickets für die neue Ausweich-Location, der Stadthalle in Ransbach-Baumbach, zu erwerben.

Köln:

Auf Grund einer Insolvenz des örtlichen Veranstalters, kann das Konzert in Köln nicht wahrgenommen werden. Hier gibt es zwei Möglichkeiten:
- Tickets, die über das System Ticketmaster gekauft worden sind, können zurück gegeben werden. Ticketmaster erstattet ihnen den Ticketpreis.
- Tickets, die über das System CTS gekauft worden sind, können nicht zurück gegeben werden. Diese Tickets haben daher Gültigkeit für das Ransbach Konzert.

Wir bitten die Unannehmlichkeiten zu entschuldigen und Danken für Euer Verständnis - wir versprechen Euch dafür ein ein Konzert mit viel Party und Superstimmung!!!
Awatar użytkownika
Evaalex

Dzisiaj musialam z przykroscia ztwierdzic ze w sobote 17.03.2012 niema polaczen autobusowych z Koblenz do miejscowosci w ktorej odbywa sie fanday. Niedawno
zmienili w Koblenz zrozlady jazdy autobusow na nowe. Moze zniesli ta linie autobusowa ktora tam jechala. Trzeba by bylo jakos zorganizowac zeby Ci ktorzy jada autem i moze dwie noce w Koblenz spedza innych fanow z Hoteliu albo z dworca zabrali. Thomas powiedzial tez ze moze mu sie uda tani taxi sewis zalatwic. To bedzie firma taxiarska ktora Thomasa wozi po cylych niemczech. Wiemto bo juz raztaki taxi serwis Thomas zalatwil. bylo o wiele taniej. Taksiaz bral 4 fanow a tylko od jednego zaplaty zodal. To znaczy za 4 osoby 5€ W groncie zeczy kazdy placil 1.25 za przejazd. Temu ktory za wszystkich placil. moze tak tez teraz bedzie. W tym wypadku mozna by sie bylo taxowka Wanem w wiecej osob zabrac. Co myslicie o tym
Thomas pracuje tez nad zalatwieniem tanich noclegow w okolicach Braunbach
Awatar użytkownika
Evaalex

Dla wszyskich ktorzy jada na Fanday po raz pierwszy.

W tymtym roku wyslalam maila z zamuwieniem i za trzy dni przyszlo potwierdzenie. Po wyslalam drugiego maila, Na odpowiedz z datami potrzebnymi do zrobienia przelewu czekalam prawie dwa miesiace. Wydaje mi sie ze oni najpierw zbieraja jak najwiecwej maili a poznien wszystkim na raz odpisuja.
Jakies 10 dni po przeslaniu pieniedze dostalam moje bilety. Z powodu dosyc dlugiego czasu w ktorym przesylka idzie rdo polski mozecie dlozej czekac. Normalny list idzie do polcki 3-5 dni. Na terenie niemiec idzie 1-2 dni
Awatar użytkownika
Evaalex

Oto moje tlumaczenie listu Thomasa zwiazanego z Fandayem.
W nawiasach znajduja sie uwagi i typsy dodane przezemnie

Kochani Fani
Chociarz styczen juz przeszedl,chcial bym Wam najpierw szczesliwego nowego roku 2012 zyczyc
Moj team razewmn ze mna zpotrzebowalismy przeszle dni na odpowiedzi na zamowienia kupna biletow na odbywajacy sie 17.03.2012 fanday W miedzy czasie mamy wiele noewch wiadomosci , ktore wam dzischetnie w tym e-mailu przekazac chce.
Jak juz wam znane jest, odbedzie sie Fanday 17.03 .2012 w Stadthalle w Ransbach-Baumbach Ta halla´ oferujaca nowoczesne wyposazenie,i naturalnie wszystkie posiadaja udogodnienia dla niepelno sprawnych Gosci. nadaje sie perwekcyjnie na nasza impreze,
Adress Hali
Stadthalle Ransbach-Baumbach
Rheinstraße 103
56235 Ransbach-Baumbach
Germany
Po Fanday odbedzie sie tego roku koncert zozpoczynajacy ANDERS | FAHRENKORG tuorne
Bilety na obydwie imprezy mozna nabyc pod nastewpujacym e-mail adressem.
service@thomas-anders.com
Do lepszego planowania tu podaje juz plan na ten dzien
12:00 godz Otwarcie Bram
12:30 godz Fan-Foto-Shooting Thnadaje sie perwekcyjnie dla naszej imprezy,omas Anders/Guido Karp
( Pod czas ostatniej fanclub Party proszono mnie zebym wszysrtkim polskim fanom przekazala ,ze z powodu braku czasu maja tylko dwie zeczy Thomasowi dac do podpisu i jak benda u niego jak naj krocej z nim rozmawiac. Po spotkaniu czytalam na forum niemieckim wypowiedzi nie zadowolonych fanow, ktorym nie udalo sie zrobic zdjecia z Thomasem , bo inn fani Thomasowi za wiele czasu zabrali. To jest nie sprawiedliwe. Prosze was o branie tej zeczy pod uwage. Thomas ma ograniczony czas na pisanie autograqfuw i robienie zdjec.)
15:00 godz Poczatek Internat. Fanday
18:00 godz Koniec Internat. Fanday
19:30 godz Otwarcie Bram na Konzert ANDERS | FAHRENKROG
20:00 godz Poczatek Konzert ANDERS | FAHRENKROG
okolo 22:00 godz Koniec Koncertu
Szczegoly zwiazene z Fanday
Wszyscy goscie ktorzy przyjada juz z zakupionym biletem maja praow do wejscia do hali o 12.00
W tym celu zrobilismy oddzielne wejscie(Fastlane) Wszyscy Goscie ktorzy maja zamiar swoje bilety na miejscu nabyc, maja mozliwci do uczynienia tego od 12.30 godziny.,Naturalnie gwarantujemy wszystkim niepelnosprawnym i rodzinom z malymi dziecmi wpuszczanie przed oficjalnym otwarciem bram.

Na poczatku Fanday bedzie moj kochany przyjaciel Guido Karpp fotosesje robil.Bedziecie mieli mozliwosc do zrobienia sobie zdjecia ze mna

( koszt zdjeca zrobionego przez Guido wynosc 5€. zdjecie z Foto Cd kostuje 10€ przy odchodzeniu od Thomasa otrzyma kazdy numerek pod ktorym bedzie po spotkaniu zdjecie do odbioru. Oni chyba zdjecia rozdzielaja tam gdzie jest sprzedasz upominkow..celu Numerki maja rozne kolory. Po spotkaniu benda panie zdjecia rozdawaly. Kazda bedzie miala inny kolor karteczek. Pamientam ze kolory karteczek panie w trzech jezykach podawaly w niemieckim angielskim i franzuskim) Kazdy ustawi sie w kolejce do pani ktora ma jego kolor karteczki.) Zdjecia benda odrazu z autografem.. Do odbioru zdnec z autografami najlepiej bylo by sie zebrac, bo nie wszyscy wladaja jezykami obcymi. W ten sposob mozna by bylo jeden drogiemu w odbioze zdjeca pomodz.)

Program International Fanday rozpocznie sie o 15.00 godz.

Oprocz tradycionalnej rundy pytan( pytania sa zbierane na niemieckim forum. Mozna tez wstac i pytanie zadac), Loteri( koszt kupna losu wynosi1€ lista nagrod powinna gdzies wisiec. Glowna nagroda jest kolacja z Thomasem) bende mial wiele ciekawych zeczy mam do
opowiedzenia.Uwe Fahrenkrog-Petersen powita Was tez pod czas spotkania Fanclubu

Przed godz 18 godz zakonczy sie pierwsza czesc dnia.

W tedy musimy z powodow technicznych sale opuscic.W tedy rozpocznie sie budowa sceny koncertowej i tez ustawianie miejsc siedzacych w hali na pozniejszy koncert. Pod czas przerwy na przebodowe i przez caly dzien bedzie sneck bar swoje potrawy oferowal na terenie hali.

(mam nadzieje ze w ofercie benda podobne potrawy goroce jak ostatnio. Ja wzielam sobie ryz z gulaszem drorobiowym za bardzo niska cene Danie wysmienicie smakowalo)

Wpuszczanie na koncert
ANDERS | FAHRENKROG "TWO-Tour rozpocznie sie o godzinie 19.30.
O godz 20.00 rozpocznie sie koncert i ciesze sie na zaprezentowanie wam razem z Uwe pieknengo programu na scenie.

Szukajacym noclegu w poblizu hali mozemy nastepujace Hotele polecic

Hotel Eisbach
Schulstraße 2
56235 Ransbach-Baumbach
Tel.: +49 (0)2623 881330
www.eisbachs.de
Ceny noclegow od 49€ w zwysz .

Sporthotel Kannenbäckerland
Zur Fuchshohl
56235 Ransbach-Baumbach
Tel.: +49 (0)2623 88200
www.pro-sporthotel.de
Ceny noclegow od 59€ w zwysz

Hotel Paffhausen
Bahnhofstraße 100
56422 Wirges
Tel.: (0)2602 94210
www.hotel-paffhausen
Jednoosobowy pokojr          ab   58,00 €
dwu osobowy pokoj    82,00 €
trzyosobowy pokojr        ab 110,00 €

Cafe Restaurant Hotel "VinSanto"
Freiherr von Stein-Staße 11
56235 Ransbach-Baumbach
Tel.: +49 (0) 2623/928442
www.www.hotel-vinsanto.de

Z Filma Taxowkarska Welsch (Tel.: +49 (0)261 - 12151)
uzgdnilismy dla Was specjalna cene. Fir,ma Welschoferuje za przejazd z od koblenz dworca glownego do Ransbach-Baumbach nastepujace kondycje

(Niektore Taxowki z firmy welsch nie maja nigdzie napisu Taxi i maja wyglad samochodow prywatnych. Na innych znowu znajduja sie napisy Wagen Welsch.)

Cena Taksowka 4 osobowa
30 € za przejazd z Koblenz dworca glownego do Ransbach-Baumbach

Cena taxowka 8 osobowa
40€ za przejazd z Koblenz dworca glownego do Ransbach-Baumbach

Oprocztego mozecie tez polaczenie kolejowe z Koblenz do Montabouer wybrac Tu tez bedzie stlo wystarcza jaco wiele taxowek ,ktore was przewioza albo do hotelu albo do Stadthalle
Tu dla Was obydwa oddalenia

Koblenz - Ransbach-Baumbach 24 km
Montabauer – Ransbach-Baumbach 14 km( w montabauer zatrzymoja tez pociagi Ic i ICE)
Te same ceny obowiazuja na droge powrotna do Koblenz. Prosze o podanie hasla Thomas Anders przy rezerwacji takowki.

( Jezeli chodzi o Taxowki od Koblenz moge zamowic je dla was. Ja sama bende miedzy 8.00 a 8.30 w Koblenz na dworcu golonym. Cieszyla bym sie jak by pare osob koszt przejajdu Taxowka zemna poddzielilo.)
Jestem bardzo pewny siebie,ze w tym roku znowu spedzimy pare pieknych godzin wspolnie.Moj team razem ze mna zorganizowaliym viele zeczy dla was i niewmumiemy sie doczekac dnia 17.03.2012

Jak byscie jeszcze mieli pytania , mamy mozliwosc Wam dac odpowiedzi na nie e-Mailem service@thomas-anders.com.
Zycze Wam do Tego dnia mile spedzonego czasu i mam na spotkani z Toba na tegorocznym International Fanday.
Awatar użytkownika
Evaalex

Pytanie do wszyskich jadacych na Fanday
Otrzymal juz ktos z was daty potrzebne do zrovbienia przekazu na pieniedzy na bilet na Fanday? ja czekam na nie od 2 miesiecy.
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Evaalex pisze:Otrzymal juz ktos z was daty potrzebne do zrovbienia przekazu na pieniedzy na bilet na Fanday? ja czekam na nie od 2 miesiecy.
mam już bilety na fan-day i na koncert.Napisz do fan clubu może zapomnieli? :D
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Ja również mam już bilety na FanDay i koncert.Tak jak co roku wysłałem maila z prośbą o podanie danych do przelewu,po dwóch dniach otrzymałem je wraz z nadanym osobistym nr.zamówienia.Zobiłem przelew,na bilety czekałem trochę dłużej niż zawsze,bo prawie 3 tygodnie.
Awatar użytkownika
33ccd
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Kontakt:

Post autor: 33ccd »

Evaalex pisze:( Pod czas ostatniej fanclub Party proszono mnie zebym wszysrtkim polskim fanom przekazala ,ze z powodu braku czasu maja tylko dwie zeczy Thomasowi dac do podpisu i jak benda u niego jak naj krocej z nim rozmawiac. Po spotkaniu czytalam na forum niemieckim wypowiedzi nie zadowolonych fanow, ktorym nie udalo sie zrobic zdjecia z Thomasem , bo inn fani Thomasowi za wiele czasu zabrali. To jest nie sprawiedliwe. Prosze was o branie tej zeczy pod uwage. Thomas ma ograniczony czas na pisanie autograqfuw i robienie zdjec.)

Eva co ty wypisujesz!!!
Mogę w sobotę zapytać Thomasa czy to prawda, że uzyskałem od Ciebie taką informację.
Proponuję byś na IFD pierwsza staneła w kolejce i podpisala co Twoje i nie robła zamieszania. Nagle polacy przynieśli za dużo okładek do podpisania i jest afera!!! :lol: popatrz na ludzi z innych krajów wraz z Twoim.
pozdrawiam
33ccd

COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
Awatar użytkownika
Evaalex

Ja tylko to wpisalam oco mnie ostatnio Astrid, Kati albo Yvette prosila.Nie wiem ktora z dziewczyn to byla. Ja ze swioch 4 zeczy do podpisu dalam dwie innym osoba, ktore mialy tylko jedna zecz do podpisu,
Awatar użytkownika
Evaalex

Kati napisala mi ze na ostatnim spotkaniu bylo okolo 600 osob . Niektore mialy po piec zeczy do podpisu jeszcze chcialy z Thomasem porozmawiac.Podzielcie tylko tan czas, ktory ma Thomas na robienie zdjec z nami przes 600 osob. Zobaczymy ile na czasu dla jednej osoby zostanie.Informacja ze nie wszyscy zdjecie dostali chyba byla falschwa. Mialam ja od kolezani. Z tego co Kati pisala wychodzi ze tylko przez tych ktorzy zaduzo do podpis dawali i jeszcze chciali dlogo z Thomasem rozmawiac sie tylko wyajscie Thomasa na scene opoznilo.
ODPOWIEDZ