Brother Louie '98 - Jedna z pierwszych piosenek zespołu którą poznałem, robiła na mnie wrażenie dopóki nie usłyszałem oryginału
I Will Follow You - Ogólnie ballady po powrocie nie "umywają się" do tych z lat 80-tych, czego przykładem może być ten utwór. 2/6
Cheri Cheri Lady '98 - Denerwująca, powinna tu być wersja z singla "Brother Louie '98" która nieco lepiej wyszła. 1/6
You Can Win If You Want '98 - Nowy podkład świetnie pasuje i wyszedł piosence na dobre. 5+/6
Don't Play With My Heart - Gdyby nie głos Bernd-a to nie powiedziałbym że to MT. 3/6
Atlantis Is Caling '98 - Zdecydowanie straciła na jakości, brakuje tu jej klimatu i lekkości, zaryzykuje nawet stwierdzenie że ją zbezczeszczono. 1/6
Geronimo's Cadillac '98 - Nie przepadam za oryginałem, do tej wersji również rzadko wracam. 3/6
Give Me Peace On Earth '98 - W porządku ogólnie, ale do oryginału jej daleko. 4/6
We Take The Chance - Świetna, nie przeszkadza mi podobieństwo do "The Final Countdown" zespołu Europe, który zresztą bardzo lubię. Traktuje ją jako całkiem brand new kompozycje. 5+/6
Jet Airliner '98 - Tu podobnie jak z "Brother Louie", jako miłośnik lat 80-tych znając tę wersję nie mogłem doczekać się momentu poznania oryginału z '87. Na szczęście tutaj nowy podkład nie namieszał zbytnio w jej pięknie. 5+/6
Lady Lai '98 - Całkowicie nie podoba mi się ta nowa wersja. 1/6
In 100 Years '98 - Minimalnie słabsza od oryginału. 5/6
Anything Is Possible - Pierwsza "nowa" piosenka z albumu którą sobie upodobałem, bardzo pozytywnie nastawia. 5+/6
Angie's Heart - Wrong Way ! 1/6
Porównując płytę "Back For Good'' do płyty Bad Boys Blue "Back" z tego samego roku, jako fan obu tych zespołów uważam że albumy te dzieli mała różnica na korzyść ekipy BBB, która lepiej ogarnęła temat odświeżania, i nagrała lepsze nowe piosenki (słusznie określone jako SMASHERS na okładce).