Thomas i Uwe - co dalej ?
- Atlantis
Re: Thomas i Uwe - co dalej ?
No ale te późniejsze gwiazdki DSDS? Tudzież wcześniejsze? Tylko Medlock tak długo jest/był na topie. A jakby nie było Thomas wywodzi się z MT, to chyba większy kaliber nieco niż talent show?
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Tak Thomas to większy kaliber,ale jest już na scenie 30 lat i ludzie traktują go jako "normalka...był,jest i będzie...hmmm..." a Medlocka "zjadają" póki jest...bo nie wiadomo na jak długo.Osobiście mam wszystkie albumy Marka i często ich słucham,akurat współpraca z nim Dieterowi wyszła na 5
.
- Atlantis
No to dajmy na to do U2 też podchodzą na zasadzie są bo są, normalka?
- maaateusz
podobnie z Roxette i Yello Wystarczy spojrzeć na sprzedaż albuów coś się kręci, ale marnie.Atlantis pisze:No to dajmy na to do U2 też podchodzą na zasadzie są bo są, normalka?
Ostatnio zmieniony czw lip 21, 2011 11:00 przez maaateusz, łącznie zmieniany 1 raz.

- Mr.King of Love
U2 to już klasa sama w sobie, nie można porównywac ich do siebie gdyż to sa dwa inne światy. U2 sprzedało 150 milionów płyt, Thomas (w MT) sprzedał 120, jako Thomas Anders nie osiągną nawet 100 wiec z calym szacunkiem do naszego ulubieńca ale on czasami faktycznie może byc odbierany " jest bo jest" nazwisko "Anders" nie jest rozpoznawalne..za to " Modern Talking" wszyscy wiemy jak jest znane.Atlantis pisze:No to dajmy na to do U2 też podchodzą na zasadzie są bo są, normalka?
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
- Atlantis
No właśnie o to mi szło, nie ważne ile się w tym siedzi, ważne co się sobą reprezentuje i jaką pozycję się sobie wypracowało. A jeżeli Anders przez osiem lat od końca MT nie dostarczył w zasadzie nic, z czego można by było być dumnym, to nie ma co oczekiwać, że świat nagle oszaleje na jego punkcie. Więc poniekąd przyznaje rację Atlantydzie- taki Thomas jest sobie bo sobie jest, coś tam nagrywa, a i tak nikogo to prawie nie obchodzi.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Świat nie musi oszaleć na punkcie Andersa.Ma swoich fanów,dzięki koncertowaniu (w przeróżnych miejscachAtlantis pisze:nie ma co oczekiwać, że świat nagle oszaleje na jego punkcie
- Atlantis
Problem w tym, że nie bardzo można powiedzieć, że jest dobrze. Anders nagrał mi płytę, która mi się podoba, wszystko fajnie, tyle, że pewnie następnej nie będzie-a to już mi nie pasuje, bo nie jestem z tej grupy miłośników jego talentu, którym wystarczy, że on lubi to co robi, jest wierny żonie, nawet prawdziwym wzorem do naśladowania, a w ogóle to tak słitaśny że tylko buzi dać i zasadniczo może nagrywać tak klasowe utwory jak Forever in a dream z tak klasowymi wokalistkami jak Kasia Nova, bo i tak "my wiemy czego warto słuchać". Racją jego obecności w kręgu moich zainteresowań jest muzyka, dlatego zauważam, że nie wszystko dalece jest tak jak być powinno. A jeżeli musi tak być to niech postawi sprawę jasno i zakończy karierę grając Cheri Cheri Lady co roku w Koblencji dla najwytrwalszych. Tak przynajmniej będzie uczciwie i z klasą.
- Emil45677
Ba! Myślę że Thomas solo nie sprzedał nawet miliona płyt, a jeśli sprzedał to wliczając album "Strong" w edycji OriflameMr.King of Love pisze:U2 sprzedało 150 milionów płyt, Thomas (w MT) sprzedał 120, jako Thomas Anders nie osiągną nawet 100
-
Jacek
W gruncie rzeczy zanim płyta wyszła mówiłem, że będzie klapa widziałem po wynikach sprzedaży na Amazonie, no ale byli mądrzejsi jak zwykle
- michal.czeslaw
Jaka klapa?Jeszcze nic nie jest przesądzone.Jeszcze kurz nie pokrył Two u fanów na półkach.Jacek pisze:W gruncie rzeczy zanim płyta wyszła mówiłem, że będzie klapa widziałem po wynikach sprzedaży na Amazonie
- Atlantis
A czego tu się można jeszcze spodziewać? To że we wszystkie pięć osób będziemy tego nałogowo słuchać niczego już nie zmieni.
-
dawidsikorski2
Dokladnie plyta sie dobrze sprzedala oczywisnie nie rewelacyjnie:):):)
- michal.czeslaw
Jest szansa,że okaże się, że jest nas trochę więcej.Co widać i słychać na koncertach Thoma.Dajmy szansę albumowi Two.Dopiero nie tak dawno został wydany.Thomas i Uwe wyciągną pozytywne wnioski i następny projekt będzie lepszy.Metoda prób i błędów.Ja im życzę powodzenia!Atlantis pisze:A czego tu się można jeszcze spodziewać? To że we wszystkie pięć osób będziemy tego nałogowo słuchać niczego już nie zmieni.
-
Jacek
Wydawało mi się, że Thomas miał już dosyć czasu, żeby wyciągnąć wnioski ze swych (licznych) błędów, ale jak widać się myliłem. Bla, bla, bla, płyta sprzedaje się świetnie a będzie jeszcze lepiej, sorry ale w konfrontacji z rzeczywistością to się kompletnie kupy nie trzyma. Jest słabo mimo, że to dopiero 5 tydzień na top 100, a będzie mimo nie najgorszej promocji jeszcze gorzej, mogę założyć się o flaszkę, ba nawet krowę. No, ale jak się ucieka ze swoich własnych koncertów, no to czego można oczekiwać...
- Atlantis
Ale właśnie o to idzie, że następnego może nie być. Nowego singla nie ma. A czemu go nie ma? Dlatego, że pierwszy poniósł w zasadzie porażkę, album też nie spełnił myślę założeń jeśli idzie o sprzedaż. W radio Andersa nie ma, to co ma się stać aby ludzie jednak kupili tę płytę? Koncerty? O jakich mówisz? O tych pod marketami gdzie grane jest Brother Louie? Czy o tych, które się nie odbywają przez skandaliczną pijaną publiczność, niełaskawą tylko dla Andersa?Jest szansa,że okaże się, że jest nas trochę więcej.Co widać i słychać na koncertach Thoma.Dajmy szansę albumowi Two.Dopiero nie tak dawno został wydany.Thomas i Uwe wyciągną pozytywne wnioski i następny projekt będzie lepszy.Metoda prób i błędów.Ja im życzę powodzenia!
Metodą prób i błędów to mogą działać nowicjusze w tym biznesie, a nie ci, co siedzą w nim 30 lat.