100% Anders - autobiografia Thomasa

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Re: "100% Anders" - autobiografia Thomasa

Post autor: pysia20 »

Właśnie tez myslałam czy wogole jest to mozliwe by biografia Thomasa była wydana w jezyku polskim??ciekawe czy cos mozna zrobic w tym kierunku?
jak myslicie moze z czasem sie ukaze ta autobiografia w naszym jezyku?
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Odpowiedź była na poprzedniej stronie, proszę czytać uważniej
pysia20 pisze:WITAM :D słuchajcie a wogole biografie bedzie mozna nabyc w Polsce??inni mowia tak drudzy nie :(
ArCrack pisze:Płyt Thomasa w Polsce się nie sprzedaje, a żadna z książek Dietera nie doczekała się polskiej premiery.
Nie widać w tej chwili najmniejszych szans na polskie wydane książki Thomasa. Nabyć może i się da - na Allegro egzemplarze z importu, po niemiecku.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Awatar użytkownika
Evaalex

Post autor: Evaalex »

Ja Bioografie w czoraj w ksiegarni w miscie zamowilam. Jak ksiazke dostana dostane maila ze mam przyjsc ja dodebrac.
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

Ja rozumiem j.rosyski choc tez sie musze wsłuchac,,faktycznie Thomas nie miał łatwego zycia ze swoja pierwsza zona ,a co do niemieckiego to niestety nie wiele rozumiem :cry: :cry: a bardzo bym chciała przeczytac ta biografie.. :)
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Awatar użytkownika
Krzychoo

Post autor: Krzychoo »

W artykule przedstawionych zostało kilka fragmentów książki. W pierwszym mowa jest o tym, że Dieter Bohlen pierwotnie nie miał być członkiem Modern Talking, a już na pewno nie miał pojawiać się na scenie. Jego motto brzmiało: 'Nie chcę pojawiać się publicznie. Piszę piosenki i dzięki temu chcę zarabiać pieniądze. Nic więcej."
Zaczyna się ciekawie. Na szczęście książka jest sporego formatu i będzie co czytać. :D
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Tak jak można było się spodziewać, thomasowa wersja prawdy jest zupełnie różna od tej przedstawionej przez Dietera.

Wedle niej, Modern Talking tak jak napisał Krzychoo, miał być z początkiem projektem z innym składem. Wytwórnia chciała mieć Thomasa do śpiewania i modela obok niego na scenie. Wedle Thomasa, ówczesny Dieter był od dzisiejszego Dietera odległy jak Susan Boyle od kariery modelki. W momencie gdy "You're My Heart..." zaczęło się stawać popularne, trzeba było kogoś obok Thomasa postawić i tak Dieter Bohlen stał się członkiem Modern Talking.
Po roku wspólnej pracy stosunki między nimi zaczęły się psuć. Zdaniem Thomasa jakieś zwoje w głowie Dietera są niewłaściwie połączone i brakuje mu genu uczuć.
Później mamy fragment o tym, że Dieter dostawał za darmo ciuchy od Adidasa. Jeśli dobrze rozumiem, to zdaniem Thomasa Dieter ubrałby się nawet w prezerwatywy, gdyby mu za to zapłacono, bo jest najbardziej skąpym człowiekiem, jakiego Thomas zna.
Następnie dowiadujemy się, że im więcej płyt się sprzedawało, tym bardziej Dieter utwierdzał się w swojej genialności. Nigdy nie wspominał o współpracownikach, koproducentach, muzykach, zawsze tylko on i on. Wyciska ludzi jak gąbkę, a potem zostawia.
Z kobietami jest tak, że Dieter stroni od tych silniejszych, ma być przede wszystkim ładna i szczupła.
Dowiadujemy się też, że koniec Modern Talking Dieter obwieścił na łamach Bilda bez porozumienia z Thomasem, gdy ten drugi był z Norą w Stanach.
Gdy Thomas zadzwonił do Dietera żeby to wyjaśnić, rozmowa miała wyglądać tak:
- Cześć Dieter, tu Thomas. Co mają znaczyć te doniesienia?
- Ach wiesz, chciałem po prostu powiedzieć Bildowi jakim jesteś dupkiem i że nie chcę mieć już z tobą nic do czynienia.
- Wiesz Dieter, jeśli rozmawiamy tak otwarcie to ja też chciałbym ci coś powiedzieć: w moich oczach jesteś największym dupkiem, jakiego poznałem!

Cieszę się, że Thomas nie stroni od pikantnych rewelacji. Mam nadzieję, że publikacja książki i jej fragmentów w Bildie nakręci trochę szumu wokół niego i karierę muzyczną w Niemczech uda się dzięki temu jeszcze trochę poratować.

Jutro w Bildzie rewelacje na temat związku z Norą.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa

Post autor: Gasolina91 »

Hehe kontrowersyjne rozmówki obu panów są genialne :D
A co do Nory to jestem bardzo ciekawa co tam Bild nagryzmoli :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Ponad 200 komentarzy pod fragmentem z Bilda, artykuły w innych tytułach - zaczyna robić się głośno o książce:
Bunte: http://www.bunte.de/society/thomas-ande ... 27324.html
Berliner Morgenpost: http://www.morgenpost.de/vermischtes/st ... ohlen.html
Die Presse: http://diepresse.com/home/leben/mensch/ ... h/index.do

W rankingu 100 najlepiej sprzedających się książek na Amazon.de autobiografia Thomasa zajmuje na razie 39. miejsce:
http://www.amazon.de/gp/bestsellers/books#2

A dziś wieczorem Thomas będzie mówił o książce w programie Stern TV na RTLu:
http://www.stern.de/tv/sterntv/ex-moder ... 27062.html
Karna

Post autor: Karna »

Książka jest pewnie świetna! Może fajnie byłoby ja mieć. Mój tato, ja bardzo słabo, ale może czasem bym go unudziła, zeby trochę mi pomógł 8)
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Po tych fragmentach uważam,że autobiografia Thomasa zapowiada się naprawdę interesująco :wink: .Już nie mogę się doczekać polskiego tłumaczenia tej książki.Ciekawe jak zareaguje na to Dieter :wink:
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Ann pisze:...Już nie mogę się doczekać polskiego tłumaczenia tej książki...
Droga Ann czy wiesz, o czymś o czym my tutaj nie wiemy? Zapowiada się polska edycja autobiografii Thomasa Andersa? To byłaby bomba. Obawiam się jednak, że jest to niemożliwe. Autobiografia Bohlena nie miała swojej polskiej edycji a jest on bez wątpienia dużo bardziej znanym i cenionym artystą niż Thomas, więc nie spodziewam się, by niemiecki wydawca zatrudnił tłumacza który przetłumaczy na język polski autobiografię Thomasa - tym bardziej, że taka książka sprzedała by się w naszym kraju w nakładzie powiedzmy 500 sztuk...
Jest to więc czynność (tłumaczenie książki Thomasa) całkowicie nieopłacalna z finansowego punktu widzenia.

Pozdrawiam serdecznie
You Can Win, If You Want.
jkris

Post autor: jkris »

Thomas o książce
Jacek

Post autor: Jacek »

- Wiesz Dieter, jeśli rozmawiamy tak otwarcie to ja też chciałbym ci coś powiedzieć: w moich oczach jesteś największym dupkiem, jakiego poznałem!
Ale zaraz : Thomas jest przecież "Gentleman of Music". Dżentelmen tak przecież nie mówi :mrgreen:
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Jacek pisze:
Ale zaraz : Thomas jest przecież "Gentleman of Music". Dżentelmen tak przecież nie mówi :mrgreen:
To są słowa, jakie Thomas powiedział wiele lat temu. Wtedy nie nosił jeszcze przydomka "Gentleman of Music" - dżentelmenem jest od zaledwie kilku lat :-) Obecnie takie słowa z pewnością nie przeszły by przez jego usta ;-)

Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
Jacek

Post autor: Jacek »

Na pewno by teraz tak nie powiedział :D Pozdrawiam
ODPOWIEDZ