100% Anders - autobiografia Thomasa
- pysia20
- Członek TAFC Polska
Re: "100% Anders" - autobiografia Thomasa
Właśnie tez myslałam czy wogole jest to mozliwe by biografia Thomasa była wydana w jezyku polskim??ciekawe czy cos mozna zrobic w tym kierunku?
jak myslicie moze z czasem sie ukaze ta autobiografia w naszym jezyku?
jak myslicie moze z czasem sie ukaze ta autobiografia w naszym jezyku?
You Are Not Alone..!!
- Atlantis
Odpowiedź była na poprzedniej stronie, proszę czytać uważniej
pysia20 pisze:WITAMsłuchajcie a wogole biografie bedzie mozna nabyc w Polsce??inni mowia tak drudzy nie
ArCrack pisze:Płyt Thomasa w Polsce się nie sprzedaje, a żadna z książek Dietera nie doczekała się polskiej premiery.
Nie widać w tej chwili najmniejszych szans na polskie wydane książki Thomasa. Nabyć może i się da - na Allegro egzemplarze z importu, po niemiecku.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
- Evaalex
Ja Bioografie w czoraj w ksiegarni w miscie zamowilam. Jak ksiazke dostana dostane maila ze mam przyjsc ja dodebrac.
- pysia20
- Członek TAFC Polska
Ja rozumiem j.rosyski choc tez sie musze wsłuchac,,faktycznie Thomas nie miał łatwego zycia ze swoja pierwsza zona ,a co do niemieckiego to niestety nie wiele rozumiem
a bardzo bym chciała przeczytac ta biografie.. 
You Are Not Alone..!!
- Agata
- Krzychoo
W artykule przedstawionych zostało kilka fragmentów książki. W pierwszym mowa jest o tym, że Dieter Bohlen pierwotnie nie miał być członkiem Modern Talking, a już na pewno nie miał pojawiać się na scenie. Jego motto brzmiało: 'Nie chcę pojawiać się publicznie. Piszę piosenki i dzięki temu chcę zarabiać pieniądze. Nic więcej."
Zaczyna się ciekawie. Na szczęście książka jest sporego formatu i będzie co czytać.
Zaczyna się ciekawie. Na szczęście książka jest sporego formatu i będzie co czytać.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Tak jak można było się spodziewać, thomasowa wersja prawdy jest zupełnie różna od tej przedstawionej przez Dietera.
Wedle niej, Modern Talking tak jak napisał Krzychoo, miał być z początkiem projektem z innym składem. Wytwórnia chciała mieć Thomasa do śpiewania i modela obok niego na scenie. Wedle Thomasa, ówczesny Dieter był od dzisiejszego Dietera odległy jak Susan Boyle od kariery modelki. W momencie gdy "You're My Heart..." zaczęło się stawać popularne, trzeba było kogoś obok Thomasa postawić i tak Dieter Bohlen stał się członkiem Modern Talking.
Po roku wspólnej pracy stosunki między nimi zaczęły się psuć. Zdaniem Thomasa jakieś zwoje w głowie Dietera są niewłaściwie połączone i brakuje mu genu uczuć.
Później mamy fragment o tym, że Dieter dostawał za darmo ciuchy od Adidasa. Jeśli dobrze rozumiem, to zdaniem Thomasa Dieter ubrałby się nawet w prezerwatywy, gdyby mu za to zapłacono, bo jest najbardziej skąpym człowiekiem, jakiego Thomas zna.
Następnie dowiadujemy się, że im więcej płyt się sprzedawało, tym bardziej Dieter utwierdzał się w swojej genialności. Nigdy nie wspominał o współpracownikach, koproducentach, muzykach, zawsze tylko on i on. Wyciska ludzi jak gąbkę, a potem zostawia.
Z kobietami jest tak, że Dieter stroni od tych silniejszych, ma być przede wszystkim ładna i szczupła.
Dowiadujemy się też, że koniec Modern Talking Dieter obwieścił na łamach Bilda bez porozumienia z Thomasem, gdy ten drugi był z Norą w Stanach.
Gdy Thomas zadzwonił do Dietera żeby to wyjaśnić, rozmowa miała wyglądać tak:
- Cześć Dieter, tu Thomas. Co mają znaczyć te doniesienia?
- Ach wiesz, chciałem po prostu powiedzieć Bildowi jakim jesteś dupkiem i że nie chcę mieć już z tobą nic do czynienia.
- Wiesz Dieter, jeśli rozmawiamy tak otwarcie to ja też chciałbym ci coś powiedzieć: w moich oczach jesteś największym dupkiem, jakiego poznałem!
Cieszę się, że Thomas nie stroni od pikantnych rewelacji. Mam nadzieję, że publikacja książki i jej fragmentów w Bildie nakręci trochę szumu wokół niego i karierę muzyczną w Niemczech uda się dzięki temu jeszcze trochę poratować.
Jutro w Bildzie rewelacje na temat związku z Norą.
Wedle niej, Modern Talking tak jak napisał Krzychoo, miał być z początkiem projektem z innym składem. Wytwórnia chciała mieć Thomasa do śpiewania i modela obok niego na scenie. Wedle Thomasa, ówczesny Dieter był od dzisiejszego Dietera odległy jak Susan Boyle od kariery modelki. W momencie gdy "You're My Heart..." zaczęło się stawać popularne, trzeba było kogoś obok Thomasa postawić i tak Dieter Bohlen stał się członkiem Modern Talking.
Po roku wspólnej pracy stosunki między nimi zaczęły się psuć. Zdaniem Thomasa jakieś zwoje w głowie Dietera są niewłaściwie połączone i brakuje mu genu uczuć.
Później mamy fragment o tym, że Dieter dostawał za darmo ciuchy od Adidasa. Jeśli dobrze rozumiem, to zdaniem Thomasa Dieter ubrałby się nawet w prezerwatywy, gdyby mu za to zapłacono, bo jest najbardziej skąpym człowiekiem, jakiego Thomas zna.
Następnie dowiadujemy się, że im więcej płyt się sprzedawało, tym bardziej Dieter utwierdzał się w swojej genialności. Nigdy nie wspominał o współpracownikach, koproducentach, muzykach, zawsze tylko on i on. Wyciska ludzi jak gąbkę, a potem zostawia.
Z kobietami jest tak, że Dieter stroni od tych silniejszych, ma być przede wszystkim ładna i szczupła.
Dowiadujemy się też, że koniec Modern Talking Dieter obwieścił na łamach Bilda bez porozumienia z Thomasem, gdy ten drugi był z Norą w Stanach.
Gdy Thomas zadzwonił do Dietera żeby to wyjaśnić, rozmowa miała wyglądać tak:
- Cześć Dieter, tu Thomas. Co mają znaczyć te doniesienia?
- Ach wiesz, chciałem po prostu powiedzieć Bildowi jakim jesteś dupkiem i że nie chcę mieć już z tobą nic do czynienia.
- Wiesz Dieter, jeśli rozmawiamy tak otwarcie to ja też chciałbym ci coś powiedzieć: w moich oczach jesteś największym dupkiem, jakiego poznałem!
Cieszę się, że Thomas nie stroni od pikantnych rewelacji. Mam nadzieję, że publikacja książki i jej fragmentów w Bildie nakręci trochę szumu wokół niego i karierę muzyczną w Niemczech uda się dzięki temu jeszcze trochę poratować.
Jutro w Bildzie rewelacje na temat związku z Norą.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Gasolina91
Re: 100% Anders - autobiografia Thomasa
Hehe kontrowersyjne rozmówki obu panów są genialne
A co do Nory to jestem bardzo ciekawa co tam Bild nagryzmoli
A co do Nory to jestem bardzo ciekawa co tam Bild nagryzmoli
Point Of No Return
- Agata
Ponad 200 komentarzy pod fragmentem z Bilda, artykuły w innych tytułach - zaczyna robić się głośno o książce:
Bunte: http://www.bunte.de/society/thomas-ande ... 27324.html
Berliner Morgenpost: http://www.morgenpost.de/vermischtes/st ... ohlen.html
Die Presse: http://diepresse.com/home/leben/mensch/ ... h/index.do
W rankingu 100 najlepiej sprzedających się książek na Amazon.de autobiografia Thomasa zajmuje na razie 39. miejsce:
http://www.amazon.de/gp/bestsellers/books#2
A dziś wieczorem Thomas będzie mówił o książce w programie Stern TV na RTLu:
http://www.stern.de/tv/sterntv/ex-moder ... 27062.html
Bunte: http://www.bunte.de/society/thomas-ande ... 27324.html
Berliner Morgenpost: http://www.morgenpost.de/vermischtes/st ... ohlen.html
Die Presse: http://diepresse.com/home/leben/mensch/ ... h/index.do
W rankingu 100 najlepiej sprzedających się książek na Amazon.de autobiografia Thomasa zajmuje na razie 39. miejsce:
http://www.amazon.de/gp/bestsellers/books#2
A dziś wieczorem Thomas będzie mówił o książce w programie Stern TV na RTLu:
http://www.stern.de/tv/sterntv/ex-moder ... 27062.html
-
Karna
Książka jest pewnie świetna! Może fajnie byłoby ja mieć. Mój tato, ja bardzo słabo, ale może czasem bym go unudziła, zeby trochę mi pomógł 
- Ann
- Członek TAFC Polska
Po tych fragmentach uważam,że autobiografia Thomasa zapowiada się naprawdę interesująco
.Już nie mogę się doczekać polskiego tłumaczenia tej książki.Ciekawe jak zareaguje na to Dieter 
MY DREAMS COME TRUE 
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Droga Ann czy wiesz, o czymś o czym my tutaj nie wiemy? Zapowiada się polska edycja autobiografii Thomasa Andersa? To byłaby bomba. Obawiam się jednak, że jest to niemożliwe. Autobiografia Bohlena nie miała swojej polskiej edycji a jest on bez wątpienia dużo bardziej znanym i cenionym artystą niż Thomas, więc nie spodziewam się, by niemiecki wydawca zatrudnił tłumacza który przetłumaczy na język polski autobiografię Thomasa - tym bardziej, że taka książka sprzedała by się w naszym kraju w nakładzie powiedzmy 500 sztuk...Ann pisze:...Już nie mogę się doczekać polskiego tłumaczenia tej książki...
Jest to więc czynność (tłumaczenie książki Thomasa) całkowicie nieopłacalna z finansowego punktu widzenia.
Pozdrawiam serdecznie
You Can Win, If You Want.
-
jkris
Thomas o książce
-
Jacek
Ale zaraz : Thomas jest przecież "Gentleman of Music". Dżentelmen tak przecież nie mówi- Wiesz Dieter, jeśli rozmawiamy tak otwarcie to ja też chciałbym ci coś powiedzieć: w moich oczach jesteś największym dupkiem, jakiego poznałem!
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
To są słowa, jakie Thomas powiedział wiele lat temu. Wtedy nie nosił jeszcze przydomka "Gentleman of Music" - dżentelmenem jest od zaledwie kilku latJacek pisze:Ale zaraz : Thomas jest przecież "Gentleman of Music". Dżentelmen tak przecież nie mówi- Wiesz Dieter, jeśli rozmawiamy tak otwarcie to ja też chciałbym ci coś powiedzieć: w moich oczach jesteś największym dupkiem, jakiego poznałem!
Pozdrawiam.
You Can Win, If You Want.
-
Jacek
Na pewno by teraz tak nie powiedział
Pozdrawiam