Modern Talking - Comeback w 2010??

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
mihau

Post autor: mihau »

musisz im pokazać wiesz wczuć ich w klimat! przecież MT należy do takiego gatunku zespołów że chyba każdy widzi w tym jakieś pozytywne wibracje. tak samo jest np abbą ;D]

albo daj im mari**any i posłuchaj z nimi instrumentali -
EFEKT NIEZIEMSKI! :twisted:
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

hmm nie da rady koleżanka lubi muzę z lat 80tych ale modern talking jak jej puszcze czasami to okaże się że nie zna piosenki i słucha jednak nim ta się skończy to ona się znudzi woli takie klimaty jak meat lof czy europe a kumpel zatwardziały metal nic innego poza metalem prawie nie słucha najwyżej eurythmics mu się podoba i może jeszcze cc catch czy puffendorf ale to też nie wszystko tylko jakieś pojedyncze piosenki poza tym siostrze wcisnęłam modern talking na płytę ale też się okazało że ona woli samanthe fox talk talk czy stare kombi lub papa dance i widzisz jakie gusta wez tu zadowol mama z kolei posłucha modern talking ale woli roussosa demisa ojczym niemuzykalny nic nie lubi i jak widać wszyscy słuchać mogą ale szybko im to brzydnie więc jestem sama :(
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Jak jeszcze byłem w Libii tam uczyłem się jeżdzić . No i okazało się, że nauczyciel od Nauki Jazdy też lubi Modern Talking. To od tego momentu słuchaliśmy Modern Talking. A jak leciało "Atlantis Is Calling" to sobie śpiewał refren . W Libii Ci młodsi i Ci starsi nadal słuchają Modern Talking. A Libia to przecież Afryka. Raz jak szedłem do domu to jak juz byłem przy bramie to słysze "Atlantis Is Calling" na pełny regulator To coś miłego, że ludzie pamiętają o Modern Talking. Albo jak jechałem taksówką to gościu puścił Cheri Cheri Lady na pełny regulator (Nie wiedział, że ja słucham Modern Talking). Teraz już mam samochód to słucham Modern Talking bardzo głośno tylko wtedy kiedy jade sam, albo z Siostrą. Bo próbowałem kolegów przekonać do Modern Talking, ale nie udało się. Jak mieszkałem w Warszawie to poznałem takiego gościa co słucha Modern Talking. Jak byłem w Indiach i w Libii z rodzicami to podczas jazdy samochodem słuchaliśmy i nadal słuchamy Modern Talking i muzyke z lat 80tych. Nawet moja siostrzenica polubiła Modern Talking (Ma 12 lat) . To miłe, że nie tylko Ja słucham Modern Talking, ale też Rodzice, znajomi, koleżanki, koledzy i siostrzenica. Siostra już nie. Teraz to słucha Evesence, Natash ST Pier, Roxette, Ronan Keating itp. .
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

Ja jak zaczęłam słuchać Modern Talking, to w szkole wszystkich zasypywałam opowieściami o Dieterze i co drugi dzień przynosiłam discman, jakąś nową płytę i szybko rozniosło się, że słucham MT, moja klasa i większość szkoły dała się wciągnąć (oczywiście nie stali się tak zapalonymi fanami jak ja), a i nauczycielom poprzypominały się stare czasy i miałam u nich folgi :mrgreen:.
Germany's most successful pop duo ever.
mihau

Post autor: mihau »

Podobnie u mnie :)
Doszło nawet do tego że jak był koncert kolęd nauczycieli wzięliśmy mikrofon i zaśpiewaliśmy YMH YMS. Publicznośc nagrodziła nas gromkimi brawami. Do tego dochodzi boombox w ciepłe dni ;) WFista raz mnie poprosił żebym mu nagrał jak to on określił "jego młodośc" na cd ;)
Awatar użytkownika
Louie, Louie, Louie

Post autor: Louie, Louie, Louie »

U raz nas na angielskim przyszedł facet od muzyki z gitarą i brzdąkał coś z Perfectu, Gosię Andrzejewicz i jakieś oklepane "Chcę tu zostać", więc poprosiłam, żeby zagrał coś z Modern Talking, a on na to, że nie pamięta i żebym zanuciła, podeszłam do tego dosyć sceptycznie i na początku nie chciałam, no ale klasa nie dawała za wygraną i wręcz wypchnęli mnie na środek klasy, zaśpiewałam tak jak ty mihau, You're My Heart, You're My Soul, również dostałam duże brawa, a koleżanki chwaliły mój głos :D.
Germany's most successful pop duo ever.
Awatar użytkownika
Adrian_Dieter

Modern Talking - Comeback w 2010??

Post autor: Adrian_Dieter »

fajowe to było niezłe
Modern Talking_Blue System
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Jeżeli chodzi o śpiewanie to ja sobie śpiewam piosenki Modern Talking podczas kąpieli :D:D:D, podczas jazdy samochodem czy ogólnie jak jestem w domu :D:D:D. A czasami sobie nuce jak ide ulicą czy jestem w sklepie. Ostatnio to śpiewam You're My Heart, You're My Soul, You Are Not Alone, Cheri Cheri Lady, Gerominos Cadillac, Atlantis Is Calling i Love Don't Live Here Anymore :D:D:D
Pozdrawiam :D:D:D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

heh fajnie łatwo i różowo macie a ja jestem otoczona metalami i jołopami
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Adek

Post autor: Adek »

Miłe przypadki usłyszenia MT:

Jechalismy raz z tata autem i z radia, które grało sobie cicho, poleciało nagle ,,Geronimo's Cadillac''. Potem było już bardzo głośno :D ( podgłośnij tata :D )

Wracajac ze szkoły, mijałem stacje paliw, na której zaparkował jakis gosc i z samochodu na full leciało ,,Cherri cherri lady'98 '' :)

Będac na wakacjach, szedłem ulica i minął mnie samochód z ,,You Can Win If You Want ''

Poza tym kiedys często, jadac najczesciej w dłuższa trase, słuchalismy w samochodzie płyt Modern Talking. Pamietam, jak po raz pierwszy dowiedziałem sie o MT w wakacje 98 roku z Polsatu. Kiedy przyjechali do mnie rodzice, chciałem, zeby mama nagrała mi jakies piosenki. Sami rodzice zas juz wczesniej zakupili płytki Modern Talking, bo przeciez sami chcieli przypomniec sobie stare, dobre czasy ( moj tata czesto właczaj na cały regulator ,,YMHYMS '98'' ). Kiedy odkryłem ten skarb w aucie, wtedy juz inna muza nie wchodziła w gre podczas podrózy, choc inni pasazerowi po dłuzszym czasie troche mieli tego juz dosyc...

Niedługo ja bede jezdził autem i Warszawa usłyszy najlepszy zespół na swiecie !
Modern Talking.....i wszystko jasne!
Awatar użytkownika
Peter

Re: Modern Talking - Comeback w 2010??

Post autor: Peter »

ArCrack pisze:Raczej niespecjalnie cieszyłbym się na taką "reaktywację" Modern Talking, nawet pod inną nazwą. To co spodobało się raz, drugi, nie spodoba się już pewnie trzeci :roll:
W 100% się z Tobą zgadzam Arku. To już nie te czasy...niestety. A poza tym Dieter ma już za dużo lat.
ArCrack pisze: Natomiast jak najbardziej jestem za znalezieniem dwóch gości, dla który Dieter mógłby pisać i produkować płyty w stylu "Universe" czy "Victory" 8)
Ten pomysł nie byłby najlepsze te kawałki byłyby najlepsze w wykonaniu Thomasa i SIB albo innych chórzystów.
Lepiej by było gdyby zamiast reaktywacji MT powstały do tego czasu dobre płyty Thomasa w stylu Modern Talking, tylko on potrafi pociągnąć dalej tą legendę.
Awatar użytkownika
Peter

Pioetrek pisze:Ale do tego czasu Dieter wyda z 5 solowych i kilkanaście innych płyt...
To raczej mało prawdopodobne Dieter sam stwierdził, ze nie chce zaczynać na nowo solową karierę raczej będzie pisał piosenki dla innych wykonawców.
A co do Blue System to fakt Kohler nagrał parę rzeczy, dało by się więc z tego zrobić 14 płytę. Z następną byłby problem, chyba, że są jakieś niepublikowane kawałki. A poza tym zawsze można przecież wydać płytę ze starymi kawałkami w nowych aranżacjach. Tak więc na początku by się to udało potem byłoby trudniej bo Blue System bez Kohlera to już nie jest BS.
Awatar użytkownika
shizonek

Re:

Post autor: shizonek »

mihau pisze: WOŻONKO Z MODERN TALKING

Mamy płytę i walimy na zmiane:
instrumentale, rozszerzone
albo cały czas refren cheri lady i wbita na rondo a tam 10 kółek.

albo wspomagacz i słuchanie wersji instrumentalnych gdzieś na przedmieściach :D

Tak to jest jak 18latkowie dorwą się do pierwszej fury i pierwszego prawka!
Mmm.. znam Tobie podobnych.. Mieszkam koło drogi szybkiego ruchu, i na światłach często zatrzymują się 'dyskoteki'. Młodziaki w furach, szyby odkręcone, asfalt aż dudni od basów i umc-umc-umc. :lol:
Ale to nic złego, euforyczne 'disco' przejedzie i jest cisza - a co zrobić, jak się ma stacjonarnego sąsiada 'dyskotekowego'? :lol:
FanMT

Post autor: FanMT »

Ja uwielbiam sobie nucić "You're my heart, you're my soul", "Ready for the victory" albo "Win the race" np. gdy jade rowerem lub akurat sobie robie trening i uprawiam jogging.I łącze przyjemne z pożytecznym, albo jak np. sprzątam sobie pokój to puszczam z wieży, coś z 'The Last Album" albo "Back...." i wtedy śpiewam sobie i przyjemniej mi czas leci.Właściwie ta cudowna muzyka jaką są kawałki Modern Talking pomaga mi zawsze, jak mam doła albo zły nastrój wtedy puszczam coś starego albo wolnego-"Atlantis is calling", "Chery, chery....", uwielbiam niktóre wolne np."Lady Lai", "Rain in my heart" fajna jest z tym, że nieco szybsza "From coast to coast", "Heart of an angel".Po prostu lekarstwo.
Awatar użytkownika
shizonek

Post autor: shizonek »

FanMT pisze:Właściwie ta cudowna muzyka jaką są kawałki Modern Talking pomaga mi zawsze, jak mam doła albo zły nastrój wtedy puszczam coś starego albo wolnego-"Atlantis is calling", "Chery, chery....", uwielbiam niktóre wolne np."Lady Lai", "Rain in my heart" fajna jest z tym, że nieco szybsza "From coast to coast", "Heart of an angel".Po prostu lekarstwo.
Podpisuję się pod tym obiema rękami. Ostatnio mój szef wkurzył mnie niesamowicie - wracałam do domu i byłam wściekła jak sto diabłów, miałam chęć kogoś udusić. :twisted: Ale tak szłam, i słuchałam sobie MT z mp3playera, i jak doszłam do domu, to całkiem mi przeszła cała złość. No przy takim "Down on my knees" po prostu uśmiech sam wskakuje na twarz.. :mrgreen: Genialna muza antystresowa.. 8)
Awatar użytkownika
Peter

A takie 100 years part I i part II jeszcze lepsze. :P
ODPOWIEDZ