Sandra

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Re: Sandra

Post autor: phantomas »

Nawet jak byłem trochę mniejszy, to uważałem, że jest nieziemska ;) I nie miała metrowej szopy na głowie, tak, że dzisiaj jej uroda nie razi, wbrew przeciwnie :)
A co do wokalu, uważam, że ma zdecydowanie lepszy np. od uwielbianej tutaj Caro.
I miała dobrego kompozytora, który potrafił stworzyć różnorodny repertuar.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
nado

Post autor: nado »

phantomas pisze:A co do wokalu, uważam, że ma zdecydowanie lepszy np. od uwielbianej tutaj Caro.
Zgoda. Ale nadal 3=.
[/quote]I miała dobrego kompozytora, który potrafił stworzyć różnorodny repertuar.
[/quote]
Zgoda x 2
phantomas pisze:
phantomas pisze:dzisiaj jej uroda nie razi, wbrew przeciwnie :)
A gdzie ją ostatnio widziałeś. Pijaną na festiwalu w Sopocie ?
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Chodzi mi o wygląd z lat 80tych, że nawet w dzisiejszych czasach jest do zaakceptowania(uczesanie, ciuchy).
Niestety ludzie się starzeją i zmieniają, również piękne kobiety :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
nado

Post autor: nado »

phantomas pisze:Chodzi mi o wygląd z lat 80tych, że nawet w dzisiejszych czasach jest do zaakceptowania(uczesanie, ciuchy).
Niestety ludzie się starzeją i zmieniają, również piękne kobiety :)
A co ty się tak krygujesz w opisach ? - URODA DO ZAAKCEPTOWANIA ? Nie ma dzisiaj wokalistki, która mogłaby się równać z młodą Sandrą. Kolego...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Na pewno nie ma? A śliczna Sophie Ellis-Bextor o porcelanowej urodzie, nie jest wcale brzydsza od Sandry za młodu. Mi się Sandra nigdy nie podobała, miała wielkie oczy jak sowa, ale za to muzyka to było coś obłędnego i niesamowitego. Mam nadzieję, że zatrudni Michaela choćby do napisania dwóch, trzech piosenek, bo to co robi z Jensem i Tobym to jakiś muzyczny spam. Możliwe, że te piosenki są odrzutami od innych gwiazd dla których pisze Toby Gad, choćby Fergie czy Beyonce Ktoś na forum Sandry taką tezę nawet wysunął.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Sandra to niewątpliwie jedna z najlepszych wokalistek z lat 80. Jej muzyka ma świetny, niepowtarzalny klimat, który ubóstwiam :!: . Na swym koncie Sandra ma mnóstwo wielkich przebojów takich jak "(I'll Never Be) Maria Magdalena", "Innocent Love", "Secret Land", "Around My Heart" czy "Hiroshima", i także wiele innych genialnych kompozycji. Najlepsze płyty w jej karierze to pierwsze 5 (The Long Play, Mirrors, Into A Secret Land, Paintings In Yellow, Close To Seven); praktycznie na każdej płycie są same świetne piosenki, jedynie na Close To Seven jest ich mniej. Sandra ma też przecudowny głos :!: Jej barwa głosu świetnie pasuje do tego co śpiewa. Poza tym Sandra jest po prostu piękna :wink: Idealne połączenie: piękna muzyka i piękny głos pięknej wokalistki :mrgreen: Ogólnie z repertuaru sandry słucham tych 5 krążków i jeszcze składanki 18 Greatest Hits. Później nagrywała jedną płytę co kilka lat (w tym składanki), które nie miały już tego charakterystycznego klimatu. Jej najlepsza kariera przypada na lata 1985-1992. Ten okres to kopalnia wielkich przebojów Sandry :!: Według mnie Sandra była w latach 80. jedną z największych konkurencji dla Modern Talking (obok Fancy i Bad Boys Blue). Naprawdę świetna piosenkarka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Marcin87 pisze:Sandra to niewątpliwie jedna z najlepszych wokalistek z lat 80.
Najpopularniejszych zapewne tak (poza Stanami oczywiście), ale że najlepszych to bym polemizował.
Sandra nie ma dobrego głosu. A za to że piosenki są cudowne odpowiada Cretu, a nie ona sama.

Marcin87 pisze: Sandra była w latach 80. jedną z największych konkurencji dla Modern Talking (obok Fancy i Bad Boys Blue).
Nie koniecznie :P
Sandra była gwiazdą pierwszej wielkości i światowego formatu. Zdobyła wiele nagród np. brawo czy popcorna.
BBB i Fancy to jednak "drugi rzut" i daleko im do polularności MT czy Sandry.
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Daniel pisze:
Marcin87 pisze:Sandra to niewątpliwie jedna z najlepszych wokalistek z lat 80.
Najpopularniejszych zapewne tak (poza Stanami oczywiście), ale że najlepszych to bym polemizował.
Sandra nie ma dobrego głosu. A za to że piosenki są cudowne odpowiada Cretu, a nie ona sama.
Dla mnie Sandra była i będzie jedną z najlepszych wokalistek. Ma cudowny głos :!:
Obrazek
Awatar użytkownika
Weronika

Post autor: Weronika »

Również lubię Sandrę. z jej repertuaru do ulubionych zaliczam: "Say Love" ", "Secret of love", "Hiroshima", "Maria Magdalena", "Hi, Hi,Hi", "Secret Lands", "In The Heat Of The Night" oraz "Around My Heart" :)
Awatar użytkownika
Peter

http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... um/4950927
A wiec wydawnictwo dwupłytowe, data produkcji 25 marzec czyli tuż tuz....
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Wątpliwe, aby dla fanów którzy mają wszystkie regularne albumy - taka składanka była interesująca.
Album z nowymi wersjami również Sandra już wydała. Kolejne nowe wersje, były by już desperacją.
Więc to zapewne będą zwykłe, klasyczne wersje singlowe i albumowe. Nic ciekawego.
Awatar użytkownika
Peter

Prophet5 pisze:
Peter pisze:A jaki wkład miał Hubert Kemmler? Skomponował kilka piosenek, ale wszystko wyprodukował i zaaranżował MC.
Zatem proste pytanie: dlaczego solowe kawałki Huberta bardziej przypominają te Sandry, niż solowe samego Cretu? :?: Wystarczy posłuchać:

Peter pisze:Co do MT to myślisz, ze za tym projektem mógł stać ktoś jeszcze obok DB, TA, LR i SIB? Nie wierzę.
Wiemy jeszcze co najmniej o Ralfie Stemmannie. Dlaczego nie mogłoby być ich więcej. I także tutaj proste pytanie: dlaczego utwory z okresu Steve'a Bensona, pierwszego MT, powrotu MT, Blue System, DSDS, czy nawet Andrei Berg, tak bardzo się zmienają brzmieniowo - stylistycznie?

Dlaczego u Steve'a Bensona dominują aranżacje gitarowe, dlaczego tak bardzo zmieniają się produkcje, na syntetyczne, przy MT? Dlaczego w piosenkach DSDS mamy modulacje dur/moll, czego NIGDY WCZEŚNIEJ Bohlen nie stosował? Nagle co, się nauczył? :shock: Nagle gust mu się zmienił? :shock: Dlaczego brzmienie dla Andrei Berg jest zupełnie inne, niż dla Modern Talking? Tak odległe, że można by powiedzieć, że kto inny je skomponował. Nie daje Ci do myślenia, że facet, którego utwory na jednym albumie są tak trudno rozróżnialne, nagle na innych płytach mało w ogóle "siebie" przypomina?

Może nie robiła tego po prostu jedna osoba, hę? :?:

Myślisz, że jakaś tam Cichopek, Kwaśniewska, czy Krzysztof Ibisz sami sobie książki piszą? Polański nakręcił film "Autor widmo", obejrzyj. Tak to dziś działa w showbusinessie.

Po pierwsze w tym zespole działał Cretu, po drugie czy uważasz, że "Limousine" i "Angel 07" tak przypominają piosenki Sandry?? Dla mnie to inna bajka, podobnie jak Moti Special. To piosenki solowe Cretu przypominają do złudzenia Sandrę:

choćby 0:45

Typowy Cretu, w stylu Sandry. ;)

"I także tutaj proste pytanie: dlaczego utwory z okresu Steve'a Bensona, pierwszego MT, powrotu MT, Blue System, DSDS, czy nawet Andrei Berg, tak bardzo się zmienają brzmieniowo - stylistycznie? "
Dlatego, że trzeba stworzyć coś z duchem czasu, Bohlen mówi, że kto stoi w miejscu ten niczego nie osiąga.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Zawsze podobały mi się piosenki Sandry i tak jest po dzisiejszy dzień.Nawet na początku myślałam,że tak samo jak dla CCCatch dla niej też piosenki pisze Dieter Bohlen :oops: ale to było baaaardzo dawno temu :)Podobnie jednak jak w MT bardziej podobają mi się jej płyty z lat 80 tych.
Awatar użytkownika
Peter

Jak chcecie wiedzieć kto pracuje przy Sandrze to są to dzisiaj, jej mąż Olaf Menges, koproducent ostatniego albumu, Jens Gad i Toby Gad autorzy piosenek na ostatni album, Jens jest jej producentem.
A dawniej MC, ale i Markus Lohr, Hubert Kemmler, Frank Petersen, Klaus Hirschburger tekściarz. Oni pisali piosenki, choć ostateczny szlif i aranżacje pochodziły od mistrza MC. Na pewno jeszcze Thissy thiers, falset jego słychać na "Mirrors". i parę innych osób, ale tak jak mówiłem, najwięcej tu robota MC:
http://sandra.org.pl/new/start.htm
Awatar użytkownika
Peter

Sandra obecnie w studio siedzi i nagrywa piosenki na album z coverami utworów Arabesque, ponoć już prawie gotowy, kiedyś widziałem film ze studia gdzie siedziała obok męża, Olafa i leciało nowe "Ecstasy", dość apetyczny kawałek:

ciekawie jak zabrzmi po obróbce w studyjnej wersji, gdzie Sandra zaśpiewa swym dzisiejszym głosem? Mnie Sandra już tak jak dawniej nie bierze, do tego stopnia, że mam niewypakowany z folii pierwszy album, który czeka na swój czas...
Z nowości to Pani Sandra Menges nagrywa także drugi album, ponoć na facebooku Jens napisał, że pisze jej piosenki.
Awatar użytkownika
Peter

Sandr podała wiadomość, że jej nowym producentem jest Hubert Kah, tylko kazał jej zadbać o głos. Hubert Kemmler, jest współautorem jej największych hitów i myślę, że będzie lepszy niż Jens i że są szanse na nowe przeboje bez Cretu.
ODPOWIEDZ