Dieter - der Film - Wasze oceny

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

"Shooting Star" Modern Talking.
Jak piszesz tak cię widzą.
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Dziękuję z całego serca!!!
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

heh ale teksty to tam są pojechane :lol: :lol: :lol: normalnie mam już spolszczenie jest z czego się pośmiać ;-D
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

fajne teksty tam lecą heh jhest z czego się pośmiać no i mam jusz napisy polskie ;-)
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Playing it's so hard
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Zgadzam się, że historia z Veroną jest strasznie nudna. Fajnie jest przedstawiony Thomas Anders, bardzo podobny do siebie. Szkoda, że jednak jest przedstawiony bardzo negatywnie.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Peter pisze:Thomas Anders, bardzo podobny do siebie. Szkoda, że jednak jest przedstawiony bardzo negatywnie.
No wiesz. A czego się można było spodziewać? W końcu niejako to Dieter miał duży wpływ na scenariusz tego filmu i tak też przedstawił swoich znajomych i ludzi z branży (może i bardzo w krzywym zwierciadle), jak o nich myślał tak naprawdę wewnętrznie. Np. z Nadji zrobił nałogową alkoholiczkę, z Verony - bezduszną, obłudną materialistkę, itd. No i każdemu tam jakiś przytyk zrobił. :wink: A pamiętam, jak w krótko po pierwszej emisji na RTLu, jak pytano o opinię bohaterów tego pastiszu, to jak co niektórzy nie kryli swojego oburzenia, zwłaszcza Verona. A pamiętam, że Thomas podkurzony tym, powiedział o Dieterze, że to facet o podwójnym obliczu. :twisted: Nie wszyscy jednak potraktowali to z przymrużeniem oka. Niektórych widać bardzo to dotknęło. Z drugiej strony jakby każdy z nas się czuł, jakby tak każdego z nas sparodiowano. Fajnie się podśmiechiwać z innych ale z siebie to już nie do końca. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Adi pisze:Z drugiej strony jakby każdy z nas się czuł, jakby tak każdego z nas sparodiowano. Fajnie się podśmiechiwać z innych ale z siebie to już nie do końca. Wink
no mnie też mocno drażni jak ktoś mnie sparodiuje ale staram się obrócić to w żart choć ciężko mi to zrobić poza tym chyba tylko eryki nie obsmarował tak brutalnie jak innych co jak co ale te fragmenty z norą to były mocną stroną tego filmu, ale jak musiała sie czuć nora gdy to oglądała

It's tearing me apart
Playing it's so hard
Awatar użytkownika
Soldier

Re: Dieter - der Film - Wasze oceny

Post autor: Soldier »

Malo cos ostatnio fragmentow z zycia prywatnego Dietera,jak tak dalej pojdzie trzeba bedzie zmienic tytul na biografia czy dyskografia :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Re: Dieter - der Film na CD

Kim jest ten niski łysawy facet z cygarem, który wiecznie Bohlenowi przerywał rozmowy przez telefon, a ostatecznie ląduje w skrzyni? To pewnie jakiś producent, albo jakiś boss. Aha i jeszcze jedno kto jest kamratem Bohlena, który mu towarzyszy w początkowej fazie filmu. Nie jest to Holger?
Awatar użytkownika
Varcetti
Kontakt:

Post autor: Varcetti »

Peter pisze:Kim jest ten niski łysawy facet z cygarem, który wiecznie Bohlenowi przerywał rozmowy przez telefon, a ostatecznie ląduje w skrzyni? To pewnie jakiś producent, albo jakiś boss.
Ten facet to Drafi Deutscher :)

Pozdrawiam, Varcetti :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Drafi Deutscher zmarł jakiś czas temu po sporych problemach z używkami. Jego rolą w filmie było pokazanie jak uwielbiany jest ktoś kto przynosi wytwórni zyski i jak się to zmienia gdy zyski przynosić przestaje. Wszystko oczywiście przerysowane, jak na opowieści Dietera przystało ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:Wszystko oczywiście przerysowane, jak na opowieści Dietera przystało ;)
Może i przerysowane, ale jakie to było zabawne, a z tą skrzynią to już w ogóle super. :lol:
Mi się bardzo podobał w filmie ten okres gdzie był Drafi. Cóż za komiczna postać.
Czy ktoś zna jakieś przeboje Drafiego?
Awatar użytkownika
secret_girl

Post autor: secret_girl »

Der Film był spoko,chociaż po niemiecku nic nie rozumiem (no może kilka słówek. :D .)szukałam polskiego txt-u ale bez skutku... :(
pozdrawiam wszystkich fanów MT;*
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Kiedyś umieściłam linka z napisami ale już nie mogę go znaleść

It's tearing me apart
Playing it's so hard
piciasty

Post autor: piciasty »

Już gdzieś na forum kiedyś pisałem .DRAFI to facet który stworzył duet MIXED EMOTION i wtedy właśnie odniósł największe sukcesy.Dwa największe hity to BRING BACK i MARIA MARIA ale była też niezła ballada WE ARE THE CHILDREN OF THE LASER PARADISE . Der Film pokazuje koniec Drafiego jeszcze zanim Bohlen powołał do życia MT ale tak mi sie wydaje że przynajmniej na początku kariery MT to chyba razem występowali w tych samych programach telewizyjnych. Drafi był dla Bohlena konkurencją i raczej sie nie lubili wiec go troche obsmasrował.
kubas988
Użytkownik nieaktywny

Post autor: kubas988 »

fajny był thomas w niebie i po przeróbkach nory albo Dieter w stroju Św. Mikołaja a Thomas krlóliczka wielkanocnego

Film idealny nie tylko dla fanów Modern Talking
ODPOWIEDZ