Co chcielibyście usłyszeć...

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Husku
Członek TAFC Polska

Re: Co chcielibyście usłyszeć...

Post autor: Husku »

angel pisze:Ja chciałabym usłyszeć i mieć nagranie "Heaven Will Know " w nowej i szybszej wersji,co ubolewam nad tym,że Modern Talking nie nagrali tego wspaniałego nagrania na album "Back For Good" w nowej i dynamicznej wersji.
O, tak! Uwielbiam tą wersję.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Właśnie oglądam sobie koncert Thomasa z Zamku w Mirze na Białorusi, gdzie zaśpiewał takie rarytasy, jak choćby "Love Is Forever", "This Time" czy "Live Your Dream", poza tym dwie piosenki z "Songs Forever". Fajnie byłoby usłyszeć coś takiego w Polsce.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Ale świetnie! W pełni popieram to, co napisała Agata ;) Usłyszeć takie kawałki na żywo - to dopiero rarytas :) Mam nadzieję, że Thomas zrobi nam kiedyś taką niespodziankę i polska publiczność będzie miała okazję bawić się przy tego typu utworach :D
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Husku
Członek TAFC Polska

Agata pisze:Właśnie oglądam sobie koncert Thomasa z Zamku w Mirze na Białorusi, gdzie zaśpiewał takie rarytasy, jak choćby "Love Is Forever", "This Time" czy "Live Your Dream", poza tym dwie piosenki z "Songs Forever". Fajnie byłoby usłyszeć coś takiego w Polsce.
Kiedy był ten koncert?
Awatar użytkownika
Agata

1 września 2006 r.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Rzeczywiście - widziałam przecież ten koncert :) i to w całości ;) Świetny był wówczas repertuar :)

Dziękuję...

Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Agata pisze:Właśnie oglądam sobie koncert Thomasa z Zamku w Mirze na Białorusi, gdzie zaśpiewał takie rarytasy, jak choćby "Love Is Forever", "This Time" czy "Live Your Dream", poza tym dwie piosenki z "Songs Forever". Fajnie byłoby usłyszeć coś takiego w Polsce.
Tak,mógłby Thomas u nas zaśpiewać te piosenki :)
MY DREAMS COME TRUE :D
Awatar użytkownika
Agata

Jeszcze chciałabym usłyszeć nie tyle co, ale kogo - żeby u nas zaśpiewala Tammy.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Faktycznie, mogłaby kiedyś przyjechać do nas z Thomasem :)

Dziękuję...

Husku
Członek TAFC Polska

Co do duetów, to usłyszenie Thomasa znów ze Scorpionsami byłoby nie lada wydarzeniem :D
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Ann pisze:Właśnie oglądam sobie koncert Thomasa z Zamku w Mirze na Białorusi, gdzie zaśpiewał takie rarytasy, jak choćby "Love Is Forever", "This Time" czy "Live Your Dream", poza tym dwie piosenki z "Songs Forever". Fajnie byłoby usłyszeć coś takiego w Polsce.
Oj, tak.... Wspaniale byłoby usłyszeć również te utwory na żywo..... Tytułowa z albumu "Songs forever" jest genialna... A jeśli chodzi o takie brzmienia to mam nadzieję, że może w Zielonej Górze, albo w Koblenz zaśpiewa "Stop" ze "Stronga".... :) Ta piosenka ma jakby "drugie dno" w sensie, że jak się jej słucha przez słuchawki - wtedy dopiero pokazuje się w pełnej krasie. Ale na żywo byłoby najcudniej ją usłyszeć....
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

JoannaIzabella pisze:
Ann pisze:Właśnie oglądam sobie koncert Thomasa z Zamku w Mirze na Białorusi, gdzie zaśpiewał takie rarytasy, jak choćby "Love Is Forever", "This Time" czy "Live Your Dream", poza tym dwie piosenki z "Songs Forever". Fajnie byłoby usłyszeć coś takiego w Polsce.
Oj, tak.... Wspaniale byłoby usłyszeć również te utwory na żywo..... Tytułowa z albumu "Songs forever" jest genialna... A jeśli chodzi o takie brzmienia to mam nadzieję, że może w Zielonej Górze, albo w Koblenz zaśpiewa "Stop" ze "Stronga".... :) Ta piosenka ma jakby "drugie dno" w sensie, że jak się jej słucha przez słuchawki - wtedy dopiero pokazuje się w pełnej krasie. Ale na żywo byłoby najcudniej ją usłyszeć....
Zgadzam się w 100%. "Stop" na żywo musi brzmieć świetnie. Co prawda z rosyjskiej trasy koncertowej są filmiki z tym kawałkiem, ale jednak to nie to samo. Osobiście dużo bardziej mi się podobają wersje koncertowe wszystkich piosenek niż wersje studyjne. Po prostu mają to "coś".
Pozdrawiam M.
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Niedawno oglądałam koncert Thomasa na DVD, na którym śpiewał niektóre piosenki ze swych solowych albumów i doszłam do wniosku, że chętnie usłyszałabym na żywo wszystkie po kolei jego utwory. Myślę, że byłoby warto.
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

A ja bym chciał, żeby Thomas zaśpiewał któryś ze swoich wspaniałych utworów pisanych na płyty Modern Talking. ;) Może "Love to love you" albo "I need you now". Nie potrafię się zdecydować, bo oba są tak znakomite. Miło by było by Pan Anders zamiast odcinania kuponów i odklepywania po raz setny wielkich hitów zaczął więcej sięgać do kompozycji własnego autorstwa. ;)
Kawa Księżycowa

Post autor: Kawa Księżycowa »

Peter pisze: Miło by było by Pan Anders zamiast odcinania kuponów i odklepywania po raz setny wielkich hitów zaczął więcej sięgać do kompozycji własnego autorstwa. ;)
Myślę, że i on tak by wolał (i parę jeszcze innych osób), lecz to aż tak bardzo nie zależy od niego. Czyż nie pisze się Thomas Anders z Modern Talking? I ciekawe, czy jakiś organizator by zaryzykować coś takiego?
ANYTHING IS POSSIBLE - inna opcja mnie nie interesuje.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Pytanie ile osób by przyszło na koncert Thomas, który by śpiewał wyłącznie piosenki z solowych albumów i wspaniałe przeboje własnego autorstwa na albumach MT w liczbie pięciu. ;) Dlatego skończmy też z mitem, że Thomas jest artystą, który gra dla sztuki i wielkie pieniądze go nie interesują, bo gdyby tak było, grałby na festynach swoje wspaniałe piosenki. ;)
ODPOWIEDZ