Ace of base

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.

Mój ulubiony album AOB to:

1. Happy nation
7
58%
2. The Bridge
3
25%
3. flowers
2
17%
4. Da capo
0
Brak głosów

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Ace of base

Post autor: MODERN JEANNE »

Piosenka Hypnotized wyszła na 1 albumie Happy Nation bo doskonale ją znam.Podejrzewam że więcej mogli tak zremasterować, jeszcze nie przesłuchałam tych piosenek z linku( na TA mnie wzięło nagle) więc przede mną jeszcze.
Podsumowując ich projekty poza Acami to wygląda na to że mamy CAD, Tech Noir, Jenny nagrała jedną solową płytę i dołączyła do zespołu Arose wraz ze swoim mężem .Linn zniknęła w 2002 ze sceny, chyba więcej projektów nie było prawda?Słuchałeś tego Arosea, ciekawe czy to jest choć trochę w Acowym stylu, Jenny solo brzmi całkiem inaczej, choć nadal ciekawie .
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nie mogli zremasterować bo demo TN "Hypnotized" było surowe i było wcześniej, jeśli już to mogli to zrobić wydając "Happy Nation" a wtedy jeszcze nie było mody na remastering. To lata 90 te. I raczej te wczesne. A Arose to Linn i tylko chórki. Arose to nie jest styl Ace of Base.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

To teraz już sam zaczynasz plątać Piotrek bo przed chwilą napisałeś że Technoir miał np: "Hypnotized" a znane jest to z 1 płyty Ace Of Base.Chyba że chodziło Ci o to że ten pierwszy jedynie demówkę miał,albo to że zmienili nazwe po nagraniu.
Wg Wipedii to Jenny z mężem śpiewała Arosea(czyżby aż taki błąd?) coś mi ta nazwa mówi może i słuchałam dawno.
Jest tam napisana też fajna ciekawostka o przyczynach odejścia Linn które są aż tak bardzo intrygujące.
Sama za powód podała chęć zajęcia się studiami i rodziną, więc miałam chyba dobre przeczucie pisząc niedawno na forum 80 że może dlatego zaczęła ukrywać się przed kamerami bo chłopak był zazdrosny :mrgreen:

Edit Aaa KPW Tech Noir surowe demo tylko miał tej piosenki :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Jeden i drugi miał "Hypnotized". Tylko zrozumiałam, że uważasz, że mogli dopracować demówkę Technoira, a Technoir był przecież przed AOB. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Sądziłam że obydwoje wydali tą piosenkę, po prostu Ace ją odświeżyło jeśli Tech Nioir nie wydał żadnej płyty.Dopóki nie za zwróciłam uwagi że Tech Noir tylko demo miał
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Kiedyś była mowa o tym że jeden z członków udostępniał jakieś piosenki na FB.
Chodziło o demówki, czy nowe nie wydane jeszcze piosenki.
Właśnie poszukuję demówek i najnowszego albumu który jest niby dostępnyny na YT i to kilka razy ale nie wiem czemu w zwolnionym tempie.Tam chyba nie ma opcji przyspieszania?Nie wiem czemu , czy żarty :mrgreen:
To demo jednej z moich ulubionych piosenek z The Brigde jest cudowne wręcz
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Tym kimś był Jonas, chodziło o piosenki w wersjach które nie zostały opublikowane. Np wersje d'cats bądź dema niewydanych piosenek.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Musiało chyba sporo ich powstać jeśli publikował wysyp na swojej stronie.
Jakim marzeniem by było gdyby Dieter sypnął podobnymi.To co wyciekało typu garstka demówek było super gratką.
A dalej zapoznaję się z demówkami Aców których niezliczona ilość w sieci
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ