Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.

reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Blue System
22
50%
Modern Talking
22
50%

Liczba głosów: 44

Marcin87

Re: Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?

Post autor: Marcin87 »

Jak mam już wybierać, który zespół miałby wrócić to niech będzie to Blue System, ale lepiej jak żaden nie wróci. Niech zostanie tak jak jest :wink: Dieter powinien stworzyć zupełnie nowy projekt z młodymi ludźmi, a nie "uruchamiać stare zardzewiałe maszyny".
Obrazek
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

Peter pisze:"Z jednych piosenek można być dumnym a z innych nie".
No to racja ale to że BS miało kilka gorszych piosenek nie znaczy że Dieter uważa go za scheisse.
Dieter choćby tak powiedział to nie może tak myśleć.
Ja wierzę w Dietera i jestem pewna że w głębi serca jest dumny z BS.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Jakby był taki dumny z tego projektu to dawno byłoby kilka albumów wydanych po 2003 roku. Myślę, że Dieter ma szacunek do swego wieku i siebie i jest jego na tyle świadomy że nie chce już skakać po scenie. Poza tym sam kiedyś powiedział, że nie ma dobrego głosu i woli produkować innych wykonawców.
Awatar użytkownika
kate

Peter pisze:Poza tym sam kiedyś powiedział, że nie ma dobrego głosu
On chyba w siebie nie za bardzo wierzy. Znaczy się w swój głos a przecież wiele osób kocha ten głos.Jeżeli uważałby że nie potrafi kompletnie śpiewać to nie startował by z BS. Może chodziło mu że nie ma czystego głosu jak np Thomas. Bo głos ma cudowny( Dieter :D )
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:Jakby był taki dumny z tego projektu to dawno byłoby kilka albumów wydanych po 2003 roku.
to akurat z duma nie ma nic wspolnego- Bohlen to chodzacy kalkulator- przelicza wszystko na pieniadze i z obliczen wyszlo mu, ze na BS nie zarobi juz takiej kasy. Inna sprawa, ze bez Kohlera to juz nie byloby to samo, bo nie mialby kto spiewac tego co w piosenkach najwazniejsze- refrenow...
Awatar użytkownika
Peter

A zauważyłeś różnicę między refrenami BS a "There's Too much blue"? Bo ja jakoś nie bardzo słyszę różnicy. Jest minimalna... Naucz się, że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Tak samo jest z SIBami.
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:A zauważyłeś różnicę między refrenami BS a "There's Too much blue"? Bo ja jakoś nie bardzo słyszę różnicy. Jest minimalna... Naucz się, że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Tak samo jest z SIBami.
a zauwazyles kto ten refren spiewa w piosence MT? bo chyba gluchy nie jestes i slyszysz ze SIB? Naucz sie, ze pewni ludzie sa niezastapieni a BS bez SIB bylby jak plyta solowa Bohlena- dla mnie calkowita cienizna...
Awatar użytkownika
Dami

Post autor: Dami »

jkris pisze:pewni ludzie sa niezastapieni
Lecz nie ma też ludzi uniwersalnych, zawsze jedno robimy lepiej a drugie gorzej i tak jest z Bohlenem, nie ma daru do śpiewu ale za to jest świetnym muzykiem.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
Awatar użytkownika
Peter

jkris pisze:
Peter pisze:A zauważyłeś różnicę między refrenami BS a "There's Too much blue"? Bo ja jakoś nie bardzo słyszę różnicy. Jest minimalna... Naucz się, że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Tak samo jest z SIBami.
a zauwazyles kto ten refren spiewa w piosence MT? bo chyba gluchy nie jestes i slyszysz ze SIB? Naucz sie, ze pewni ludzie sa niezastapieni a BS bez SIB bylby jak plyta solowa Bohlena- dla mnie calkowita cienizna...
Tak, ale zobacz śpiewa Birger Corleis, który nigdy nie należał do SIB a głos tak bardzo nie różni się od Koehlera, tak samo było z chórkami od "Americi" wzwyż. Nawet nie zauważyłem różnicy, naprawdę nie ma ludzi których nie można zastąpić, a płyta solowa Dietera spokojnie mogłaby być 14 albumem BS tylko mogliby wywalić te piosenki MT.
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Peter pisze: ... a płyta solowa Dietera spokojnie mogłaby być 14 albumem BS tylko mogliby wywalić te piosenki MT.
Zgadzam sie z Piotrem odnosnie "Dieter der Film" (bo chyba ten album ma na mysli), ze to jest niejako BS. Ja osobiscie traktuje ten album jako kolejny album Blue System - z ta tylko roznica, ze zostal wydany bez charakterystycznego logo BLUE SYSTEM. To czy w chorkach spiewa pan X, czy pan Y nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Wyznacznikiem jest dla mnie glos Bohlena, melodia oraz aranzacja.

Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Peter

Płyta Dietera der film jest kapitalna, gdyby tylko zastąpić czymś tanecznym badziewne "How will I know" . Po co reaktywować omszałe Blue System jak wystarczy przy dobrej promocji wydać kilka takich albumików w Niemczech i Europie Wschodniej? W Niemczech i Rosji sukces murowany. W Rosji Dieter jest uważany za wielkiego gwiazdora i tam by album poszedł świetnie, a w Niemczech by się wykorzystało RTL i też by jakoś to wypadło. Na pewno by sobie poradziło lepiej niż gloryfikowane przez jkrisa SIBY. :lol: Problem w tym, że Bohlen nie chcę już wydawać niczego ze swoim wokalem....
Awatar użytkownika
kate

Peter pisze:W Niemczech i Rosji sukces murowany.
A fani w Polsce na pewno byliby zadowoleni,że Dieter wydałby coś własnego.
Ale może jeszcze kiedyś usłyszymy jego głos i nie będą to tylko marzenia.
ODPOWIEDZ