Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?
-
Marcin87
Re: Reaktywacja Blue System czy Modern Talking ?
Jak mam już wybierać, który zespół miałby wrócić to niech będzie to Blue System, ale lepiej jak żaden nie wróci. Niech zostanie tak jak jest
Dieter powinien stworzyć zupełnie nowy projekt z młodymi ludźmi, a nie "uruchamiać stare zardzewiałe maszyny".
- kate
No to racja ale to że BS miało kilka gorszych piosenek nie znaczy że Dieter uważa go za scheisse.Peter pisze:"Z jednych piosenek można być dumnym a z innych nie".
Dieter choćby tak powiedział to nie może tak myśleć.
Ja wierzę w Dietera i jestem pewna że w głębi serca jest dumny z BS.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Peter
Jakby był taki dumny z tego projektu to dawno byłoby kilka albumów wydanych po 2003 roku. Myślę, że Dieter ma szacunek do swego wieku i siebie i jest jego na tyle świadomy że nie chce już skakać po scenie. Poza tym sam kiedyś powiedział, że nie ma dobrego głosu i woli produkować innych wykonawców.
- kate
On chyba w siebie nie za bardzo wierzy. Znaczy się w swój głos a przecież wiele osób kocha ten głos.Jeżeli uważałby że nie potrafi kompletnie śpiewać to nie startował by z BS. Może chodziło mu że nie ma czystego głosu jak np Thomas. Bo głos ma cudowny( DieterPeter pisze:Poza tym sam kiedyś powiedział, że nie ma dobrego głosu
-
jkris
to akurat z duma nie ma nic wspolnego- Bohlen to chodzacy kalkulator- przelicza wszystko na pieniadze i z obliczen wyszlo mu, ze na BS nie zarobi juz takiej kasy. Inna sprawa, ze bez Kohlera to juz nie byloby to samo, bo nie mialby kto spiewac tego co w piosenkach najwazniejsze- refrenow...Peter pisze:Jakby był taki dumny z tego projektu to dawno byłoby kilka albumów wydanych po 2003 roku.
- Peter
A zauważyłeś różnicę między refrenami BS a "There's Too much blue"? Bo ja jakoś nie bardzo słyszę różnicy. Jest minimalna... Naucz się, że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Tak samo jest z SIBami.
-
jkris
a zauwazyles kto ten refren spiewa w piosence MT? bo chyba gluchy nie jestes i slyszysz ze SIB? Naucz sie, ze pewni ludzie sa niezastapieni a BS bez SIB bylby jak plyta solowa Bohlena- dla mnie calkowita cienizna...Peter pisze:A zauważyłeś różnicę między refrenami BS a "There's Too much blue"? Bo ja jakoś nie bardzo słyszę różnicy. Jest minimalna... Naucz się, że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Tak samo jest z SIBami.
- Dami
Lecz nie ma też ludzi uniwersalnych, zawsze jedno robimy lepiej a drugie gorzej i tak jest z Bohlenem, nie ma daru do śpiewu ale za to jest świetnym muzykiem.jkris pisze:pewni ludzie sa niezastapieni
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Peter
Tak, ale zobacz śpiewa Birger Corleis, który nigdy nie należał do SIB a głos tak bardzo nie różni się od Koehlera, tak samo było z chórkami od "Americi" wzwyż. Nawet nie zauważyłem różnicy, naprawdę nie ma ludzi których nie można zastąpić, a płyta solowa Dietera spokojnie mogłaby być 14 albumem BS tylko mogliby wywalić te piosenki MT.jkris pisze:a zauwazyles kto ten refren spiewa w piosence MT? bo chyba gluchy nie jestes i slyszysz ze SIB? Naucz sie, ze pewni ludzie sa niezastapieni a BS bez SIB bylby jak plyta solowa Bohlena- dla mnie calkowita cienizna...Peter pisze:A zauważyłeś różnicę między refrenami BS a "There's Too much blue"? Bo ja jakoś nie bardzo słyszę różnicy. Jest minimalna... Naucz się, że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Tak samo jest z SIBami.
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Zgadzam sie z Piotrem odnosnie "Dieter der Film" (bo chyba ten album ma na mysli), ze to jest niejako BS. Ja osobiscie traktuje ten album jako kolejny album Blue System - z ta tylko roznica, ze zostal wydany bez charakterystycznego logo BLUE SYSTEM. To czy w chorkach spiewa pan X, czy pan Y nie ma dla mnie wiekszego znaczenia. Wyznacznikiem jest dla mnie glos Bohlena, melodia oraz aranzacja.Peter pisze: ... a płyta solowa Dietera spokojnie mogłaby być 14 albumem BS tylko mogliby wywalić te piosenki MT.
Pozdrawiam
You Can Win, If You Want.
- Peter
Płyta Dietera der film jest kapitalna, gdyby tylko zastąpić czymś tanecznym badziewne "How will I know" . Po co reaktywować omszałe Blue System jak wystarczy przy dobrej promocji wydać kilka takich albumików w Niemczech i Europie Wschodniej? W Niemczech i Rosji sukces murowany. W Rosji Dieter jest uważany za wielkiego gwiazdora i tam by album poszedł świetnie, a w Niemczech by się wykorzystało RTL i też by jakoś to wypadło. Na pewno by sobie poradziło lepiej niż gloryfikowane przez jkrisa SIBY.
Problem w tym, że Bohlen nie chcę już wydawać niczego ze swoim wokalem....
- kate
A fani w Polsce na pewno byliby zadowoleni,że Dieter wydałby coś własnego.Peter pisze:W Niemczech i Rosji sukces murowany.
Ale może jeszcze kiedyś usłyszymy jego głos i nie będą to tylko marzenia.