Dieter - der Film na CD

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Nie ma, mozna licytować od 79 zł ale kupić można za 119 zł :(
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Skoro tańszej oferty nie ma, zostaje licytacja.
Poza tym kupić można od razu za 99 ;).
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Mateusz

Racja, jest za 99, wcześniej w tej aukcji w opcji "kup teraz" była za 119, sprzedawca obniżył cene widocznie:) Kurcze teraz to sie poważnie zastanawiam nad kupnem.....chociaż może poczekam troche....hmmm...(?) jak bedzie między 70 a 80 zł to biore od razu. Jakbyście wiedzieli coś gdzie by było taniej to dajcie znać.

Pozdrawiam.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

ArCrack w temacie o samplach Shooting Star wspomniał coś o 70 PLN (jeżeli transakcja wypali). Więc jakaś tam szansa na zdobycie płytki za niższą cenę jest.

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Janusz Piechota

Post autor: Janusz Piechota »

Ja sobie zamowilem na niemieckim amazonie te plytke
cena 12.99 euro
1 marca napisali mi e-mail ze juz wyslali to chyba za tydzien dojdzie
sprawdzalem na itunes ale tam didi nie wrzucil tej plytki nie wiem dlaczego
ponawiam prosbe o nagranie filmu nawet na vhs to go odkupie
Johnny
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Online, w postaci plików WMA płytę można kupić na musicload.de
Natomiast najtańsza znana mi obecnie oferta posiadania CD to te aukcje na Allegro.
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Poza Gasoline na razie udało mi się przesłuchać Bizzarre. No i jak się spodziewałem kawałek jest znacznie fajniejszy niż można było sądzić po jego fragmencie. Spodziewam się, że będzie to mój number one. I jeden z lepszych kawałków DFieterta jakie słyszałem od ostatnich kilku lat. (Przypominam, ze zawsze byłem bardziej fanem Blue System niź Modern Talking)
Płytę na pewno kupie choć poczekam na nieco lepszą ofertę. Na szczęście jest mp3 i można się wstrzymać z zakupem orginału.
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

dla mnie najlepsze są: "Shooting Star", "Gasoline", "Bizarre Bizarre", "How Will I Know", "Senorita", "Tears May Go", pozostałe nieco mniej :) cbhyba najbardziej nie przypadł mi do gustu "Don't Let Me Down" :( ale w skali szkolnej (1-6) dla mnie 5- :)
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

"Bizarre Bizarre", "Seniorita", "How Will I Know", "Take Me To The Clouds", "Gasoline" - to są te, które podobają mi się najbardziej.
Więcej szczegółów wkrótce ;)
Awatar użytkownika
Mateusz

Ja dzięki jednemu z fanów mam album w całości (mp3) i musze przyznać że piosenki są bardzo dobre, dopracowane w najdrobniejszych szczegółach. Poczułem sie tak jakbym słuchał Blue Systemu w jescze lepszym wydaniu niż dotychczas. Są to melodyjne, typowo Bohlenowskie utwory które człowiek podświadomie nuci cały dzień już po pierwszym przesłuchaniu (działa ta znana nam magia Bohlena :)). Gassoline to moim zdaniem arcydzieło, następnie Seniorita, Bizzare bizzare i How will I know podobają mi się najbardziej. Z ballad Teras may go (super melodia). Take me to the clouds oraz If I were you. Pozdostałe kawałki sa również godne uwagi. Osobiście nie zauważyłem niczego co mógłbym na płycie skrytykować, nawet Shooting star w "całej okazałości" prezentuje się całkiem fajnie. Ogólnie oceniam płytę na 8 w skali 1:10. Ciesze się bardzo z tego że taka płyta powstała gdyż moim marzeniem było jescze chociaz raz usłyszeć Bohlena w nowych utworach i marzenie się spełniło/ Gorąco polecam album. Ja na pewno kupie go w oryginale jak wreszcie uskładam pieniądze. Mysle że do kwietnia bedzie na allegro za 70-80 zł. Pozdrawiam
T. Prachett
Awatar użytkownika
Mateusz

Napiszcie coś o filmie jak skończycie oglądać:) Ja nie mam RTL ale poleciłem kumplowi żeby mi nagrał na vhs więc sobie jutro obejrzę i podziele się wrażeniami. tymczasem chętnie poczytam wasze opinie :)

pozdrawiam
T. Prachett
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Film właśnie przed chwilą się skończył.Najbardziej podobał mi się mały Dieter :wink: Thomas zupełnie mi się nie podobał,ale za to Nora była super! :wink:
Gdybym miała ZDF,to bym oglądała wtstęp Thomasa,ale niestety nie mam tego kanału :(
Ostatnio zmieniony sob mar 04, 2006 23:03 przez Ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

O samym filmie rozmawiajmy tu: viewtopic.php?t=373
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Mateusz pisze: jak bedzie między 70 a 80 zł to biore od razu. Jakbyście wiedzieli coś gdzie by było taniej to dajcie znać.
Na poziomie 80zł jest możliwe nabycie tej płyty ale przy zamówieniu łącznym najmniej 4 cd.Cztery osoby zamawiają i jest po 80zł . A za 110zł Dieter der Film + nowy singiel Indiggo Be My Boyfriend.
Przemo

Post autor: Przemo »

W zasadzie to ten post mógłbym tez wrzucic tam, gdzie mówiliśmy o zapożyczeniach... Czy druga częśc refrenu "Senority" (ta, w której w zasadzie powienien śpiewać chórek) nie przypomina Wam czegoś? Bo dla mnie to kopia fragmentu refrenu "Ain't it funny" Jeniffer Lopez... Niestety.
Przemo
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tak, dokładnie, ta sama co w "Mystery" :lol:
ODPOWIEDZ