II rozpad Modern Talking czyli koniec fantastycznego zespołu

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: II rozpad Modern Talking czyli koniec fantastycznego zes

Post autor: MODERN JEANNE »

Ale Peeter decyzja była podjęta dużo wcześniej przed sukcesem płyty DSDS
Teraz doczytałam że Victory wyszła - 18.03.2002.
Zanim ona trafiła do sklepów z tą informacją że to już koniec MT musiało też upłynąć trochę czasu więc wtedy Dieter nawet pewnie nie siedział w DSDS nie wspominając o tym że nie wiedział że odniesie jakiś sukces.
Z tego wszystkiego wynika że decyzję podjęli już wcześniej
a DSDS było tylko zastępczym,następnym projektem Dietera za który się wziął ale na pewno nie głównym przez który MT się rozpadł(nie był chyba u wróżki i ta nie wywróżyła mu lepszych sukcesów z DSDS niż MT)
Ale też kończę te wnioski bo to się strona detektywistyczna zaczęła robić a prawdy pewnie nie poznamy.
Zresztą lepiej słuchać co sami mówią bo wersje mają podobne :lol:

A i jeszcze przypomniała mi się bardzo ważna rzecz.
W jednym z wywiadów w 98 roku Dieter zapytany jak długo będą śpiewać to powiedział że planują około 5 lat!I tu by się zgadzało że rozpadli się w 03 r!Jak tylko trafię na ten wywiad to pokarzę
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

MODERN JEANNE pisze:Ale też kończę te wnioski bo to się strona detektywistyczna zaczęła robić a prawdy pewnie nie poznamy.
Zresztą lepiej słuchać co sami mówią bo wersje mają podobne
Kurczę, widzę poważny dylemat mamy. Chyba bez detektywa Rutkowskiego czy też innego się nie obejdzie. :mrgreen:
MODERN JEANNE pisze:Zresztą lepiej słuchać co sami mówią bo wersje mają podobne
Zdecydowanie popieram, między innymi zainteresować się tematem dziś założonym o początkach MT, które również były próbą nakreślenia przyczyn końca I MT. :wink: Co do drugiego końca to postaram się jutro coś wyszperać co by obalało lub potwierdzało wasze teorie. :wink: I nie ma chyba wyjścia, trzeba wysłać zawiadomienie do Dietera, Thomasa, SiB oraz innych współpracowników żeby stawili się na świadków przed naszym szacownym kolegium Modern Talking.pl Opatrzyć taki list pieczęcią podobną do urzędowej i wysłać. Ździwili by się. Już widzę jak Dieter dzwoni do Thomasa: "Ty Thomas, wiem, że mnie nie cierpisz ale stary mamy wezwanie do jakiegoś sądu w Polsce. Musimy ustalić wspólną wersję". :lol: :mrgreen: No to juz tak żartem piszę dla rozluźnienia atmosfery. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

:lol: :lol: :lol: Ale mnie rozśmieszyłeś tym postem.
Nie wiem czy jest sens fatygować się i dochodzić w tej sprawie w której jest tyle niejasności
ale jeszcze odkryłam że pierwsze DSDS zaczęło się w październiku 2002r
stąd
http://en.wikipedia.org/wiki/Deutschlan ... testants_2
A wiadomości o rozpadzie zespołu zaczęły dochodzić już od marca 2002.
W maju 2002 również wisiały w polskim "Barze"
Więc Dieter nie tylko wtedy nawet w DSDS nie siedział ale nie odniósł jeszcze żadnego sukcesu i nie miał pojęcia że taki tam odniesie.
Sukces DSDS nie mógł być przyczyną rozpadu zespołu bo MT to była jednak ugruntowana i przynosząca dochody pozycja a z DSDS Didi szedł w ciemno.
Mogli już wcześniej mieć plany o zakończeniu

No ale najlepiej to ich wezwać i niech się wytłumaczą :lol:
Ps ciekawe czy mieli by wspólną wersję wydarzeń
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Promotion posters in Russia says (according to fans living there)
"Victory - the last album of Modern Talking" do you have any comment about this:

TA: This is completely bullshit, I really doubt that BMG would do something like this with the text "the last album". Maybe someone thinks if they write "the last album" it will sell more, it makes it easier to sell a album to peole when they think it´s the last one. But this is bullshit.
To fragment wywiadu, jaki Thomas dał w kwietniu 2002 dla Modern Talking Scandinavian Infoclub (nieistniejąca już strona internetowa).

Pełen zapis znajdziecie na http://web.archive.org/web/200208030202 ... ndex2.html
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Adi pisze: I nie ma chyba wyjścia, trzeba wysłać zawiadomienie do Dietera, Thomasa, SiB oraz innych współpracowników żeby stawili się na świadków przed naszym szacownym kolegium Modern Talking.pl Opatrzyć taki list pieczęcią podobną do urzędowej i wysłać. Ździwili by się. Już widzę jak Dieter dzwoni do Thomasa: "Ty Thomas, wiem, że mnie nie cierpisz ale stary mamy wezwanie do jakiegoś sądu w Polsce. Musimy ustalić wspólną wersję". :lol: :mrgreen: No to juz tak żartem piszę dla
rozluźnienia atmosfery. :wink:
No właśnie, i to jest to. Tak należałoby zrobić, aby poznać całą prawdę o ich rozpadzie. Oni chyba najlepiej wiedzą dlaczego tak naprawdę rozwiązali zespół. Bardzo interesujące i pomysłowe, Adi :lol:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

ArCrack pisze:
Promotion posters in Russia says (according to fans living there)
"Victory - the last album of Modern Talking" do you have any comment about this:

TA: This is completely bullshit, I really doubt that BMG would do something like this with the text "the last album". Maybe someone thinks if they write "the last album" it will sell more, it makes it easier to sell a album to peole when they think it´s the last one. But this is bullshit.
To fragment wywiadu, jaki Thomas dał w kwietniu 2002 dla Modern Talking Scandinavian Infoclub (nieistniejąca już strona internetowa).

Pełen zapis znajdziecie na http://web.archive.org/web/200208030202 ... ndex2.html
Czyli powinniśmy skierować pytanie do BMG dlaczego taka informacja(o końcu zespołu) pojawiła się przy albumie Victory,.
Jak by połączyć w fakty wywiad Dietera z 98r(w którym mówił że mają grać 5 lat czyli do 03 roku)to można pomyśleć że to ta firma wyznaczyła koniec zespołu(mając na uwadze że z firmą trzeba zawrzeć kontrakt)
Oczywiście to nadal spekulacje a jestem po prostu osobą która by chciała znać prawdę
Dopisek (jeśli nie zna ktoś angielskiego) TA uważał że firma BMG napisała że to ostatni album żeby sprzedać więcej płyt.Ta był oburzony z tego powodu
:
ogólnie dziwne
Ostatnio zmieniony śr wrz 29, 2010 1:05 przez MODERN JEANNE, łącznie zmieniany 1 raz.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Na DVD The Final Album jest krótki film dokumentalny o Modern Talking i w nim Dieter powiedział, że BMG chciało, żeby Modern Talking zakończyli działalność na 20 lecie istnienia zespołu czyli w 2004 roku, a Dieter się nie zgodził... Trudno powiedzieć co było prawdziwą przyczyną II rozpadu Modern Talking :cry:..., ale wydaje mi się, że Dieter był zafascynowany możliwością uczestnictwa w DSDS, zasiąść w nim jako jury i mieć później możliwość wypromowania nowego artysty/artystki... To spowodowało, że Dieter nie widział sensu kontynuowania Modern Talking, bo już nie przynosił dochodu satysfakcjonującego Dietera, a Thomas tą decyzje musiał zaakceptować, bo on tylko śpiewał w Modern Talking, a Dieter był producentem, kompozytorem i głównym wynalazcą "Modern Talking", ale jak to kiedyś powiedział "Es gibt nie ein ende von Modern Talking" :D:D:D. Jak nie Modern Talking to niech reaktywuje Blue System... Ostatnio dużo zespołów z lat 80tych i 90tych się reaktywowało, ale mu się niestety nie chce siedzieć i wymyślać nowe brzmienie i piosenki... :(.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ale to wymówka, pisałem już o tym wyżej. Dieter stwierdził tam, że potrzebuje kreatywnej pauzy, a jakoś jej nie potrzebował by stworzyć 3 albumy dla gwiazd DSDS.... :twisted:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Do Skyiliner89MT
Pierwsze zdania z twojego postu też rzuca pewne światło na sprawę.
Pozostałe są domniemaniem.
Wiem(z wywiadów) że Dieterowi wcale tak nie na rękę nie było występowanie na scenie(gdy ma tyle roboty z kompozycjami)
Osobiście wiem że ma też swój wiek który go do takich akcji nie kręci.

Więc może damy wreszcie Dieterowi usiąść spokojnie na stołku w DSDS ( w jego wieku !) niż wymagać ciągle od niego niego piruetów na scenie :wink: :lol:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

MODERN JEANNE pisze:Więc może damy wreszcie Dieterowi usiąść spokojnie na stołku w DSDS ( w jego wieku !)
Dieter nie jest jeszcze taki stary ;) Są o wiiieeeeleee starsi artyści ,którzy jeszcze występują ;)
Ktoś mi kiedyś powiedział,że Bohlen w jednym z wywiadów powiedział,że jest już za stary,żeby wygłupiać się na scenie z gitarą.Kto mu każe fikać?Zresztą nie chce już dla nas tworzyć muzyki Blue System to nie-łaski nie robi,tylko niech weźmie pod uwagę,że spora część płyt jakie się sprzedają jego "gwiazdeczek"DSDS kupujemy My jego fani i w większości być może nie dlatego,że się nam to podoba tylko do kolekcji-bo to robota Dietera Bohlena (tak jak np.Ja :) )
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Znów coś tam zawiera fakty.Pozostałe...
Dokładnie to że Didi powiedział że nie chce już występować na scenie bo ma swoje lata
Ja to sobie czasem myślę czy oni po prostu nie podpisali kontraktu a firmą BMG do pewnej daty która przesądziła ich rozpad
Mogli mieć też tego (tej całej presji kontraktów)dosyć.
Mogli mieć przez to jakieś wzajemne uprzedzenia
Poszli własnymi drogami
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Fakt, chciano by Dieter poczekał z decyzją o koncu MT w 2004 ale jak widać nie pasowało mu to zbytnio.

Mnie ciekawi co by było gdyby np. Thomas pomimo złych stosunków z Dieterem chciał nadal śpiewać w MT. Czy miało by to wpływ na twórczość Dietera, może gdyby jednemu zależało...
Point Of No Return
nado

Post autor: nado »

Thomas chciał nadal śpiewać z Dieterem, bo liczył kasę. Oficjalnie o rozpadzie duetu dowiedział się na koncercie w Rostocku. Wspaniałomyślny Dieter oznajmił 25 tysiącom ludzi, wśród których znalazł się także Thomas, że to ostatni koncert MT. Bardzo zdenerwowany faktem dokonanym Anders, po koncercie zwiał od Bohlena, jak to robił przez całe lata '80 i wytoczył mu proces o milion Euro odszkodowania za zerwane umowy. Sprawę wygrał.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

nado pisze:Thomas chciał nadal śpiewać z Dieterem, bo liczył kasę. Oficjalnie o rozpadzie duetu dowiedział się na koncercie w Rostocku. Wspaniałomyślny Dieter oznajmił 25 tysiącom ludzi, wśród których znalazł się także Thomas, że to ostatni koncert MT. Bardzo zdenerwowany faktem dokonanym Anders, po koncercie zwiał od Bohlena, jak to robił przez całe lata '80 i wytoczył mu proces o milion Euro odszkodowania za zerwane umowy. Sprawę wygrał.
Bzdury!
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Pierwsze słyszę
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

No przecież to pół żartem pół serio.Zresztą to że Thomasowi na rękę było zarabianie dzięki Dieterowi nie powinno nikogo dziwić
I LOVE DB AND TA!
ODPOWIEDZ