Co myślicie o muzyce współczesnej?
- Daniel
Re: Co myślicie o muzyce współczesnej?
Oczywiście że jest współczesna dobra muzyka, tylko trzeba o niej wiedzieć.
Bo to co lansują w radiu to głownie amerykańska tandeta dla murzynów.
A zespołów z Europy nawiązujących do muzyki lat80 oczywiście się nie lansuje, jak chociażby szwedzki BWO.
To Warner, Sony BMG, EMI i Universal dosłownie karzą rozgłośniom grać "jedynie słuszną muzę".
Bo to co lansują w radiu to głownie amerykańska tandeta dla murzynów.
A zespołów z Europy nawiązujących do muzyki lat80 oczywiście się nie lansuje, jak chociażby szwedzki BWO.
To Warner, Sony BMG, EMI i Universal dosłownie karzą rozgłośniom grać "jedynie słuszną muzę".
- Peter
Za dobrą muzykę dzisiejszą uznaję choćby September, czy Sophie Ellis- Bextor oraz Keshę i Goldfrapp. Jest to także często grane w radio, więc nie grają tylko "muzyki dla murzynów".
Btw, a skąd wiesz czy niektórzy murzyni nie lubią "prawdziwej' muzyki?
Mój znajomy, Amerykanin był zachwycony "Hung up" Madonny, a to nie jest typowo czarna muzyka.
- phantomas
- Kontakt:
Nowy, świetny kawałek od Amy Macdonald
"Don't Tell Me That It's Over"
http://www.youtube.com/user/amymacdonal ... end=1&ob=4
"Don't Tell Me That It's Over"
http://www.youtube.com/user/amymacdonal ... end=1&ob=4
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- MODERN JEANNE
Ale cudo.Ta gitarka i ten teledysk.Lubię takie rockowe brzmienia .Fajne klimaty 
I LOVE DB AND TA!
- Peter
Kolejny dowód, że lata 80 te powracają. Super piosenka. http://w221.wrzuta.pl/audio/3LQQZAOGA3Z ... lf_tonight
- Peter
Bombowa piosenka:
http://www.youtube.com/watch?v=b3mOLJvbBwQ
Niespodziewałem się po Nelly takiego super numeru.
http://www.youtube.com/watch?v=b3mOLJvbBwQ
Niespodziewałem się po Nelly takiego super numeru.
- phantomas
- Kontakt:
Dzisiaj miała radiową premierę nowa piosenka Kylie Minogue "All The Lovers". Będzie hit?
http://www.wgrane.pl/film/7e6cba56c86e7 ... 985e7dec35
http://www.wgrane.pl/film/7e6cba56c86e7 ... 985e7dec35
- Peter
Będzie, bedzie, wspaniała to piosenka, produkcji Stuarta Price'a.
- Jasmine
Jestem zszokowana nowym teledyskiem Christiny Aguilery- zboczone, prawie jak teledyski Lady Gagi. Sama piosenka spoko, ale ten teledysk.... Z koleżanką uznałyśmy że zeszła na psy
- Peter
Wszystkim tym, którzy uważają, że dzisiejsza muzyka jest słaba polecam mój dzisiejszy zakup muzyczny:

Jeżeli dzisiaj powstają jeszcze takie perełki to na pewno nie jest jeszcze źle z tą muzyką.
Inna sprawa, że pod żadnym pozorem Dave Gahan nie powinien komponować utworów na tą płytę, utwory Martina Gore'a są rewelacyjne i by wystarczyły. Na pewno nie można powiedzieć więc, ze cała dzisiejsza muzyka jest zła, owszem jest dużo dziadostwa, szczególnie w RMFie, ale jak się chcę to na prawdę można całkiem sporo dla siebie znaleźć, szczególnie gwiazdy z lat 80 tych mają dzisiaj dobra muzykę. 

Jeżeli dzisiaj powstają jeszcze takie perełki to na pewno nie jest jeszcze źle z tą muzyką.
- Jasmine
Ja uważam że na RMF FM jest najlepiej słuchać, zawsze trafiam na mnóstwo świetnych piosenek pod rząd
I to najczęściej z lat 80 ^^
Najwięcej dziadostwa to teraz na Esce leci, moim zdaniem.
Najwięcej dziadostwa to teraz na Esce leci, moim zdaniem.
- Daniel
Z lat 80tych to zdecydowanie najwięcej leci w Radiu Złote Przeboje.
Właściwie 80% repertuaru to 80s! Niestety muzyki Bohlena tam teraz nie puszczają.
Kiedyś puszczali, ale jak w stacji pojawił się Marek Niedźwiecki - to "dziwnym trafem" przestali grać muzykę disco 80!!!
Na RMF czy ESCE za dużo współczesnego badziewia i to powtarzanego non stop do wyrzygania.
Właściwie 80% repertuaru to 80s! Niestety muzyki Bohlena tam teraz nie puszczają.
Kiedyś puszczali, ale jak w stacji pojawił się Marek Niedźwiecki - to "dziwnym trafem" przestali grać muzykę disco 80!!!
Na RMF czy ESCE za dużo współczesnego badziewia i to powtarzanego non stop do wyrzygania.
- MODERN JEANNE
To fakt że Didiego obecnie w rajdu nie słychać.A szkoda ale pisząc to mam na myśli raczej BS i MT bo ta muzyka dla mnie w 100% przebija współczesną muzykę.
No więc powróciliśmy do tematu "Co myślicie o muzyce współczesnej"
Nie wiem czemu ale współczesna muzyka do mnie nie przemawia nawet jak się bardzo staram.
Może są obecne piosenki które mi się podobają ale gdy słucham muzyki z lat 80 czy nawet 90 to po prostu zwalają mnie z nóg co mnie samą dziwi.
Może jakieś głębsze zarysy w podświadomości?(Byłam wtedy dzieckiem)
No więc powróciliśmy do tematu "Co myślicie o muzyce współczesnej"
Nie wiem czemu ale współczesna muzyka do mnie nie przemawia nawet jak się bardzo staram.
Może są obecne piosenki które mi się podobają ale gdy słucham muzyki z lat 80 czy nawet 90 to po prostu zwalają mnie z nóg co mnie samą dziwi.
Może jakieś głębsze zarysy w podświadomości?(Byłam wtedy dzieckiem)
I LOVE DB AND TA!
- Jasmine
A ja się muszę pochwalić że miałam fantastyczny dostęp do muzyki z lat 80 w telewizji podczas pobytu w Londynie
Chłopak mojej siostry założył sobie telewizję Virgin i kiedy on wychodził, to siostrze udało się znaleźć programy typu '80's hits' albo '90 hits' a nawet trafiłam na MTV na 'the 10 hits of Queen' czy jakoś tak (zgadnijcie co było na pierwszym miejscu
), dużo puszczali Kylie Minoque, kilka piosenek mi się spodobało ale nie było w ogóle MT i BS
A co do tematu: nic, zero, nul, nie znalazłam nic interesującego od pojawienia się La Roux i nowej piosenki Kombii.
Chłopak mojej siostry założył sobie telewizję Virgin i kiedy on wychodził, to siostrze udało się znaleźć programy typu '80's hits' albo '90 hits' a nawet trafiłam na MTV na 'the 10 hits of Queen' czy jakoś tak (zgadnijcie co było na pierwszym miejscu
A co do tematu: nic, zero, nul, nie znalazłam nic interesującego od pojawienia się La Roux i nowej piosenki Kombii.
- phantomas
- Kontakt:
Piękne szkockie krajobrazy i piękna muzyka. Przyjdzie czas, kiedy tam pojadę 
Amy Macdonald - Spark
Cieszę się, że ciągle powstają takie piosenki
Amy Macdonald - Spark
Cieszę się, że ciągle powstają takie piosenki
-
moonwalker
Najważniejsze to znaleźć coś dla siebie - z obecnych .......bardzo lubię Manic Street Preachers , ale to nie wiele ma wspólnego muzyką taneczną. Ostatni rozkoszuje się tegorocznym albumem Schillera Atemlos i nie widzę nic złego chociażby w tym :