Thomas Anders & Kasia Nova

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Martin1987

Re: Thomas Anders & Kasia Nova

Post autor: Martin1987 »

Cierpieć?? a ktoś cie zmusza do słuchania tego? Skoro akurat zdecydował sie to ktoś wydać,jest ktoś komu sie to podoba to czemu ma byc to zakazane? przeciez nikt ci na siłe nie każe kupić tej płyty,ściągnąć czy słuchać. mnie wile nagrań w radiu sie nie podoba i co mam z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

Martin1987 pisze:Cierpieć?? a ktoś cie zmusza do słuchania tego? Skoro akurat zdecydował sie to ktoś wydać,jest ktoś komu sie to podoba to czemu ma byc to zakazane? przeciez nikt ci na siłe nie każe kupić tej płyty,ściągnąć czy słuchać. mnie wile nagrań w radiu sie nie podoba i co mam z tym zrobić?
Jak kobieta zajdzie Ci w ciążę, to też powiesz, że to kwestia gustu? Ona będzie mówić, że jest w ciąży, a Ty powiesz, że "mi to nie przeszkadza, niech sobie będzie. Znajdzie się ktoś, kto tego przecież w ogóle nie zauważy". :P A może "jest trochę w ciąży, a trochę nie jest"? :roll:
Martin1987

O kurde! To jest PIOSENKA! Słuchasz albo nie! To nie rujnuje ci życia! Piosenka to nie DZIECKO za które bierzesz odpowiedzialnośc i na które musisz przez 20lat kłaść forse. To PRZEDMIOT,jeden mały przedmiot w postaci płyty a muzyka to nie rzecz fizyczna która cie wali po mordzie
Awatar użytkownika
Prophet5

Martin1987 pisze:O kurde! To jest PIOSENKA! Słuchasz albo nie! To nie rujnuje ci życia! Piosenka to nie DZIECKO za które bierzesz odpowiedzialnośc i na które musisz przez 20lat kłaść forse. To PRZEDMIOT,jeden mały przedmiot w postaci płyty a muzyka to nie rzecz fizyczna która cie wali po mordzie
Jeśli dopuścimy do złych małych ziarenek, wkrótce zło zasypie nas całą górą piachu. Obyś kiedyś nie obudził się z ręką w nocniku, gdy już będzie za późno na jakąkolwiek naprawę.
Awatar użytkownika
Atlantis

Post autor: Atlantis »

Widzę, że duet wywołuje spore emocje, generalnie zachwyt. Ja zastanawiam się, skąd on się bierze, zwrotki są plagiatem istniejącego utworu (większość ma to gdzieś, w końcu plagiaty u gościa, który wydaje albumy z częstotliwością Thomasa to powinna być generalnie norma), intro też (to na tym polega to dopieszczanie utworów przez Thomasa przez kilka lat? to tym się objawia, że to nie chałturnik jak Bohlen tylko wielki artysta?? zaiste ciekawe). Aranżacja? Dieter używał dokładnie takich samych już w 2003 r. na United, od tego czasu jeszcze z kilkadziesiąt razy, u niego to jest miałkie i nudne, u Thomasa śliczne i cudowne. Porażający bezkrytycyzm. Niektórzy nawet słyszą, że fałsz został zaśpiewany specjalnie :D :D :D.
Piszecie tu o duetach, że ciągle nie ma tego wymarzonego. Otóż, tak jak się gra jak przeciwnik, tak współpracuje się z tymi, którzy mają na to ochotę. Nie wiem po co ktoś pokroju Celine Dion miałby nagrywać coś z Thomasem. Ona sama nie ma problemu ze sprzedażą swych płyt, po co jej Anders, żeby ciągnął ją na dno? Jaka gwiazda z własnej woli, da się wciągnąć w taką żenadę jaką serwuje nam Anders?? Ta piosenka to przecież czysta amatorszczyzna, brzmi jakby była nagrana w 10 min. I gdzie to ma zostać przebojem lub zostać zagrane na jakimś koncercie? Z czym w świat?
Tu można popatrzeć jak grają zawodowcy:
Eric Clapton
http://www.youtube.com/watch?v=cI3XaB64 ... re=related

Bono:

Dave Gahan

David Gillmour

Oni odnoszą sukcesy, bo nie jeżdżą po Rosji z trzema piosenkami na krzyż, po prostu są wielkimi artystami, o Andersie tego powiedzieć nie można, Dla porównania możecie sobie obejrzeć jego "występ" z Good Karma w Domu Spokojnej Starości,
.

Widać różnice, i żadne biadolenie, że promocja nie ta, że duet nie z tą osobą, że kiepski teledysk, że ludzie słuchają badziewia a nie prawdziwej muzyki tu nie pomogą. Prawda jest taka, że nowy duet Thomasa to amatorszczyzna na poziomie weselnych kapel, po prostu zwyczajne dno i wstyd.
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 14:11 przez Atlantis, łącznie zmieniany 1 raz.
See the stars, they're shining bright Everything's alright tonight
Martin1987

"Gór piachu" ludzkość doświadczała od wieków i nadal doświadcza - WOJNY.
sova

Post autor: sova »

Martin1987 pisze: Bzdura.... źle mnie zrozumiałeś. nie chodzi mi o istote FAŁSZU tylko jak kto go odbiera,jeżeli już jest. Bo z pewnością znajdzie sie osobe która to będzie aprobować
Na pewno. Najwięcej ich znajdziesz w jakimś ośrodku dla głuchoniemych :D
Martin1987

sova pisze:Na pewno. Najwięcej ich znajdziesz w jakimś ośrodku dla głuchoniemych :D

Albo wśród fanów Blue System
Awatar użytkownika
Prophet5

Martin1987 pisze:"Gór piachu" ludzkość doświadczała od wieków i nadal doświadcza - WOJNY.
Wojny i inne okrucieństwa nie zwalniają nas od tego, by na własnym podwórku naprawiać rzeczy małe. Złem jest nazywanie ewidentnych fałszy "sprawą gustu, co się komu podoba". Jaki jest koń każdy widzi, nie zapominajmy o tym. Jeśli zamkniesz oczy przed szambem, albo poperfumujesz gów%o, ono nie przestanie śmierdzieć. W przeciwnym wypadku jest to zwykłe kłamstwo, a to też zło.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Czy piosenka się podoba czy nie to rzecz gustu, a o gustach się podobno nie dyskutuje. Jeśli komuś się nie podoba - okey, ma prawo do wyrażenia swojej opinii, ale po co naskakiwać na siebie nawzajem?
Ostatnio zmieniony sob cze 06, 2009 14:10 przez IndependentGirl, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

IndependentGirl ten lick kicek dał niedawno :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

you're my heart pisze:IndependentGirl ten lick kicek dał niedawno :wink:
Nie zauważyłam ;) Ale już poprawiłam i usunęłam ten link :)
Obrazek
Martin1987

No na tym "Własnym podwórku" (polsce)to jest co sprzątać. a juz Forever In Dream to najmniejsze zmartwienie
Awatar użytkownika
Prophet5

Martin1987 pisze:No na tym "Własnym podwórku" (polsce)to jest co sprzątać. a juz Forever In Dream to najmniejsze zmartwienie
To żaden argument. Wiesz jak hitlerowcy m.in. tłumaczyli swoje zbrodnie? "Że stalinowcy popełnili ich więcej". Czy to zwalnia ich od odpowiedzialności za zło?

IndependentGirl pisze:Czy piosenka się podoba czy nie to rzecz gustu, a o gustach się podobno nie dyskutuje. Jeśli komuś się nie podoba - okey, ma prawo do wyrażenia swojej opinii, ale po co naskakiwać na siebie nawzajem?
Jeśli usprawiedliwiasz względność, to bądź konsekwentna. Jesli ktoś Cię okradnie, to nie zgłaszaj na policję. Przecież komuś mogło się wydawać, że Cię wcale nie okradł! Wszystko jest przecież względne i kwestią gustu. :P A ból? Pałą ktoś przez łeb zdzieli, to nie masz prawa krzyczeć, przecież to jest względne, może jego wcale by to nie bolało? :P Może wcale tam ktoś nie słyszy fałszu, a Ciebie głowa po uderzeniu boli, :?: no weź. Przecież zawsze znajdzie się ktoś, kogo nie będzie bolała. :lol:
exxin

Post autor: exxin »

Nie filozofuj, piosenka moze sie po prostu danej osobie podobac i wszystko.Nie staraj sie tego na sile zmieniac.
Awatar użytkownika
Prophet5

exxin pisze:Nie filozofuj, piosenka moze sie po prostu danej osobie podobac i wszystko.Nie staraj sie tego na sile zmieniac.
Hitlerowcom też się pożoga świata podobała. Sprawę widzę odwrotnie. Problemem nie jest "moje filozofowanie", ale to że tak wielu usprawiedliwia fałsz i daje mu przyzwolenie. Teraz mały krok, a za kilka lat nie będzie czego słuchać, wszyscy będą fałszować, a wytwórnie mówić, że odpowiadają na gusta większości.
Jakie gusta, takie fałsze. :lol:
ODPOWIEDZ