Artyści, którzy zmienili muzykę
- Peter
Re: Artyści, którzy zmienili muzykę
Jak to wcześniej nie było co tańczyć? A Abba, a Bee gees, a Donna Summer? Wybacz mi ale to zabrzmiało jak herezja, jeśli jakieś lata są latami disco to przede wszystkim lata 70 te.... to przed nimi nie było co tańczyć. 
- phantomas
- Kontakt:
Odpisywanie guru Peterowi to jak walka z wiatrakami. I tak mistrz wie lepiej.
Nawet nie będę wysilał się, żeby wklejać linki z youtube'a.
Przed erą disco nic nie było. Przecież nie było ulubionych syntezatorów mistrza.to przed nimi nie było co tańczyć.
Nawet nie będę wysilał się, żeby wklejać linki z youtube'a.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- punky linsky
Bez urazy Peter, ale jak Ty coś napiszesz to klękajcie narody!! Wpisz sobie w YouTube Massive Attack i wysłuchaj kawałków "Angel" oraz "Teardrop", poznasz w przybliżeniu czym jest trip hop i może następnym razem zastanowisz się albo chociaż zrobisz sobie mały research zanim się wypowiesz... Krótko mówiąc - poprawiam Cie.Peter pisze:To chyba jej album "Ray of light" był prekursorem trip hopu - jeśli się mylę poprawcie mnie.
think for yourself - question authority
- kmlyna
może zle sie wyrazilam...jak ja zaczelam chodzic na dyskoteki,to bylo co tanczyc dopiero jak pojawil sie MT,pewnie ,ze wczesniej byla muzyka taneczna,ale jak tak zaczniemy sie cofac to moja babcia powie ze tańczylo sie tylko Straussa....
- Adi
Może ja już troszkę spóźniony w temacie ale powyższy tekst powalił mnie ze śmiechu na kanapę z fotela.kmlyna pisze:byla muzyka taneczna,ale jak tak zaczniemy sie cofac to moja babcia powie ze tańczylo sie tylko Straussa....
Niniejszy temat na tym forum już stary jak świat. Dobrze, że co raz to młodsi forumowicze mają jeszcze ochotę wałkować je od nowa.
1. Michael Jackson - z powodów, o których pisał np Karuus
2. Madonna - być może kontrowersyjna dawniej wykonawczyni ale ona podobnie jak Michael Jackson dużo wniosła takiego show scenicznego
3. The Beatles - myślę, że z podobnych powodów co wykonawcy powyżej.
4. Rolling Stonse - widziałem w TV jaka wtedy euforia panowała a poza tym myślę, że naprawdę wyznaczyli dość solidne trendy muzyczne, na których wzorowali się późniejsi wykonawcy.
5. Queen a może w rankingu i po 2 lub 3?
6. Modern Talking - niestety na końcu, ponieważ za wiele odkrywczego nie wnieśli ale no jednak zrewolucjonizowali do pewnego stopnia muzykę dyskotekową.
- karuus
Fajnie, że się ze mną zgadzasz.Adi pisze: 1. Michael Jackson - z powodów, o których pisał np Karuus![]()
natomiast mnie się spodobało Twoje stwierdzenie odnośnie MT. Może nie wnieśli oni tak dużo do świata muzyki, jednak z pewnością na swój sposób ją zrewolucjonizowali i to trzeba im przyznać
You can win if you want.!
- Dami
Zdecydowanie Enigma.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Joanna91
Według mnie są to m.in.:
Elvis Presley - niekwestionowany król Rock and Rolla.
The Beatles - to chyba najpopularniejszy zespół wszechczasów.
Blondie - jedna z najpopularniejszych grup reprezentujących gatunek nowej fali. Wokalistka Debbie Harry jest uważana za jedną z pierwszych modelowych postaci "silnych kobiet" w muzyce rockowej. Niektórzy twierdzą, że była inspiracją m.in. dla Madonny.
Michael Jackson - jego ponadczasowa muzyka, teledyski i taniec są wzorem dla innych artystów. Nie bez powodu Michael nazywany jest Królem Popu.
Mariah Carey - moja ulubiona wokalistka. Obdarzona głosem o skali pięciu oktaw. Najlepiej sprzedająca się wokalistka wszechczasów, zdobywczyni wielu prestiżowych nagród. Znalazła się na drugim miejscu w rankingu artystów z największą ilością singli nr 1 na świecie.
no i oczywiście nasz jedyny i niepowtarzalny Modern Talking, co nie wymaga żadnych wyjaśnień
nawet nie chcę myśleć jakby było bez nich 
Elvis Presley - niekwestionowany król Rock and Rolla.
The Beatles - to chyba najpopularniejszy zespół wszechczasów.
Blondie - jedna z najpopularniejszych grup reprezentujących gatunek nowej fali. Wokalistka Debbie Harry jest uważana za jedną z pierwszych modelowych postaci "silnych kobiet" w muzyce rockowej. Niektórzy twierdzą, że była inspiracją m.in. dla Madonny.
Michael Jackson - jego ponadczasowa muzyka, teledyski i taniec są wzorem dla innych artystów. Nie bez powodu Michael nazywany jest Królem Popu.
Mariah Carey - moja ulubiona wokalistka. Obdarzona głosem o skali pięciu oktaw. Najlepiej sprzedająca się wokalistka wszechczasów, zdobywczyni wielu prestiżowych nagród. Znalazła się na drugim miejscu w rankingu artystów z największą ilością singli nr 1 na świecie.
no i oczywiście nasz jedyny i niepowtarzalny Modern Talking, co nie wymaga żadnych wyjaśnień
Ostatnio zmieniony śr lis 03, 2010 11:19 przez Joanna91, łącznie zmieniany 2 razy.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- karuus
Wato też wspomnieć, Kurta Cobaina w zasadzie prekursora podgatunku rocka- grunge.
You can win if you want.!
- Jasmine
Dla mnie w latach 80 to każdy był jakimś małym prekursorem albo coś wniósł. Każda piosenka dawała coś nowego.
- Peter
Tak?? To co takiego wniosła Samantha Fox czy Linda Jo Rizzo czy Lian Ross? 
- Jasmine
Ojejku, nie bierz tego tak dosłownie
Chodzi mi o to, że każdy artysta wniósł coś dla tej muzyki nowego od siebie, styl, zachowanie, muzykę itd. Ja tak odczuwam, słuchając nowych dla mnie piosenek.
Ps. Nie wiem kto to Linda Jo Rizo
Chodzi mi o to, że każdy artysta wniósł coś dla tej muzyki nowego od siebie, styl, zachowanie, muzykę itd. Ja tak odczuwam, słuchając nowych dla mnie piosenek.
- Dami
Vanila Ice jako pierwszy biały raper.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Peter
To podopieczna Fancy'ego. Chodzi oto, że wielu z was gloryfikuje lata 80 te jako najwspanialszą dekadę, a prawdą jest to, że w tej dekadzie także powstało całe morze beznadziejnych kompozycji i artystów, którzy kompletnie nic nie wnieśli do muzyki.Jasmine pisze:
- Jasmine
Aha.
Mi się te beznadziejne kompozycje i artyści podobają.
Mi się te beznadziejne kompozycje i artyści podobają.
- Dami
Mi też.Wtedy oni wnosili coś nowego do tej muzyki a teraźniejsza muzyka taneczna to tylko kopia tamtych wspaniałych utworów z trochę nowocześniejszym podkładem a poza tym nic nowego wkoło tylko łupu cupu.