Po raz pierwszy usłyszałem/am...

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Po Raz pierwszy Usłyszałem/am...

Post autor: MODERN JEANNE »

Gasolina91 pisze:MODERN JEANNE napisał(a):
Trochę to śmieszne że byłam wtedy takim dzieckiem ale mimo to ich muzyka mnie zniewoliła.Pierwsze usłyszałam CCL

Miałam dokładnie tak jak ty, tylko u mnie to był przełom 1997/98 kiedy to Cheri Cheri Lady puszczali w Disco Relax. Też był ze mnie taki bachor, i oni mi sie tak podobali...ich śpiew, ubrania...no byłam nimi zachwycona :mrgreen:
:lol: Spoko że bachory były z nas .Sama teraz się sobie dziwię że w wieku 7 lat opanował mnie MT.Ale dzieci też mają uczucia -kochają pieska ,kotka mamę tatę i MT.Tak trochę żartuję ale wtedy wydawało mi się to na poważnie gdy tak leżałam przytulona do magnetofonu w którym była kaseta MT.I nie ma się co dziwić fanom na forum którzy piszą że mają 10 lat i kochają MT.
Nie martwcie się -byli od was młodsi :lol:
I LOVE DB AND TA!
sylwester

Post autor: sylwester »

w latach 80-tych brat przyniosl do domu kasete "Ready For Romance" OD TEGO SIE ZACZELO !
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Tak jak ja mogę powiedzieć że mając 4-5-6 lat kochałam Shazzę albo Boys :lol: Dzieci patrzą, oceniają i wybierają co im się podoba.
kuba084

Post autor: kuba084 »

W 1998 roku usłyszałem nową wersję You're my heart... i spodobała mi się. Nawet kupiłem sobie wtedy album Back for Good. No i mama mi wyjaśniała, że Młode Tłoki były popularne w latach 80 hehe.
scarface

Post autor: scarface »

W 1998 roku usłyszałem nową wersję You're my heart... i spodobała mi się. Nawet kupiłem sobie wtedy album Back for Good. No i mama mi wyjaśniała, że Młode Tłoki były popularne w latach 80 hehe.
ja miałem dokładnie tak samo...tyle że ja widzialem teledysk you're my heart u're my soul w telewizji i na początku myslalem ze Thomas to Dieter jak był młody - że to takie urywki...dopiero pózniej obejrzałem cały i zobaczyłem że obaj panowie są razem w jednym kadrze i coś mi się przestało zgadzać...masakra :wink:
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
polaczek892
Członek TAFC Polska

Re: Po Raz pierwszy usłyszałem/am...

Post autor: polaczek892 »

Moja przygoda z Modern Talking zaczęła się wtedy jak miałam 7 lat wtedy zobaczyłam w telewizji ich teledysk do nowej wersji "You' re my Heart You're my Soul".
Wtedy nie wiedziałam, że kiedys byli popularni w latach osiemdziesiątych do czasu gdy zobaczyłam teledysk do piosenki "Cheri Cheri Lady" z 1986 roku :D .
Awatar użytkownika
pysia20
Członek TAFC Polska

Post autor: pysia20 »

Powiem Wam że ja miałam tez jakies 6 lat i wtedy mojej siostry chłopaak teraz moj szwagier :D właczył "Cheri Cheri Lady"i od razu spodobało mi sie wiec wziełam pilot jako mikrofon stanełam na srodku pokoju i udawałam ze spiewam :D :D ale mieli ze mnie ubaw heh :mrgreen: to była moja pierwsza piosenka jaka usłyszałam MT
You Are Not Alone..!!
Awatar użytkownika
happyboy

Post autor: happyboy »

Pierwszy raz ułyszalem ta piosenke http://www.youtube.com/watch?v=eLcBloke ... re=related
You Can Win if You Want
Awatar użytkownika
adrian_mt
Członek TAFC Polska

Re: Po raz pierwszy usłyszałem/am...

Post autor: adrian_mt »

Pierwsza piosenka którą usłyszałem, hmmmm, dokładnie nie pamiętam ale prawdopodobnie było to "Cheri Cheri Lady", jakoś zaraz na początku lat 90-tych. Natomiast doskonale przypominam sobie jak mój tata w tym okresie w samochodzie cały czas słuchał składankę "Greatest Hits Mix". Ta pamiętna kaseta jest do dziś w mojej kolekcji :)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Hmm... Ciężko mi odpowiedzieć w tym temacie bowiem odkąd sięgam pamięciom Modern Talking zawsze gdzieś tam słyszałem, był on bardzo popularny, jednak najbardziej kojarzę z dzieciństwa "Cheri Cheri Lady" i "You're My Heart, You're My Soul". Gdy miałem 11 lat (1998 r.) pamiętam jak jak dziś, że ktoś mówił, że Modern Talking powraca :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
sebciu1974
Kontakt:

Post autor: sebciu1974 »

Mój pierwszy kontakt z Modern Talking to rok 1985. Wtedy muzykę się zdobywało a nie kupowało. Jedynymi oficjalnymi wydaniami jakie posiadałem wtedy były zdobyte poprzez komisy bułgarskie wydania winylowe. Głównie się przegrywało z kasety na kasetę. Każdy album ma swoją historię w mojej pamięci. Pamiętam że 5 album nagrałem z radia, chyba z programu drugiego.
Ostatnio zmieniony pn gru 12, 2011 23:47 przez sebciu1974, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Tylu forumowiczów a zaledwie kilka osób się wypowiedziało w tym temacie.
Pkmodern 33ccd scorpionek ArCrack - wy co? Czyżby to było tak dawno,że już nie pamiętacie ;) jak to się zaczęło...?
Kilka słów ...no... :)
Awatar użytkownika
michal.czeslaw

Post autor: michal.czeslaw »

Oj,kiedy to było?Rok 1985?W zakładowym radiowężle na okrągło puszczali piosenki MT.Latem byliśmy nad morzem.Z każdej budki było słychać muzykę MT.Ludzie przystawali,żeby posłuchać.Wieczorami tańczyliśmy przy tej wspaniałej muzyce.Do teraz wspomnienie anielskiego głosu chłopca młodziutkiego,ślicznego jest ze mną.Wtedy nawet nie śmiałam marzyć o spotkaniu tego młodzieńca.Dzisiaj jest dojrzałym facetem i mogę go spotkać, porozmawiać,zrobić pamiątkową fotkę.Ale kiedy zaśpiewa i zamknę oczy,to widzę tamtego chłopca.Piękne wspomnienia z cudownej młodości :D
Awatar użytkownika
Kellok

Post autor: Kellok »

Niech no sięgnę pamięcią... hmmmm, myśli, myśli...
To była jakoś pierwsza połowa lat 90, czas mojego przedszkola. Na pewno okres lat 93-95. Zapamiętałem moment, że w TV widziałem teledysk do Cheri cheri lady i pytałem się rodziców dlaczego ta pani wygląda jak pan :D usłyszałem odpowiedź, że TO JEST pan. Może przez wizerunek Thomasa zapamiętałem do dziś tą sytuację? Nie wiem, możliwe :mrgreen: potem usłyszałem, że zespół to Modern Talking. W ciągu następnych lat ta nazwa co jakiś czas obijała mi się o uszy, a ich najbardziej znane piosenki poznawałem przypadkiem. Nie pamiętam jakie to były przypadki, ale pewnie jakieś imprezy rodziców na które przypadkowo zostałem wzięty jako dzieciak, w telewizji, albo w jakiś ośrodkach zabaw. Brother Louie, You're my heart... cheri cheri lady - te trzy sztandarowe piosenki pamiętam już od wielu, wielu lat i z czasem wryły mi się w pamięć. Z resztą nie tylko mi, bo wielu innych moich znajomych, niewiele starszych lub niewiele młodszych zapamiętało MT podobnie, czyli na zasadzie "gdzieś tam, coś tam, kiedyś tam"
Modern

Post autor: Modern »

W 1998 kiedy miałam z 3 lata byłam w tedy w wesołym miasteczku kiedy usłyszałam You're my heart you're my soul nową wersje.
od tej pory mam bzika na punkcie Modern Talking. nie mogłam bez nich zasnąć zawsze moja mama puszczała ich piosenki dopiero potem zasypiałam
a mam 16 lat ,
Awatar użytkownika
maaateusz

Post autor: maaateusz »

Ja pierwszy raz usłyczałem You're My Heart You're My soul '98 w 1999 roku. Jechałem wtedy razem z wójkiem w samochodem i on zaproponował,że włączy radio (nie pamiętam jaka stacja) i po jakichś 5 min zaczął lecieć jakże znany hit :D. Miałem wtedy 3,5 roku, a teraz mam prawie 16. Później od tamtego momentu tata (dowiadując się od wója jak mi się podoba ten utwór) przynosił czasem jakieś płyty Modern Talking miaanowicie Alone, year of the dragon i victory. Ten fanatyzm do Modern Talking pozostał mi do dziś :)
Obrazek
ODPOWIEDZ