Co najbardziej kochacie w Thomasie Andersie

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Re: Co najbardziej kochacie w Thomasie Andersie

Post autor: edmund1974 »

Z tym namawianiem to występów w Modern Talking to są dwie wersje. Dieter w wywiadach zawsze podkreślał, że Thomas w ogóle nie chciał śpiewać po angielsku. Podobno dlatego na okładce pierwszego singla nie było zdjęć obu panów, bo Thomas nie chciał być rzekomo kojarzony z projektem angielskojęzycznym. Natomiast w ostatnich wywiadach Thomas twierdzi, że to on właśnie namawiał Dietera, by wspólnie nagrali coś po angielsku. Dieter był podobno temu przeciwny, ale uległ prośbom Thomasa i tak powstał singiel You're My Heart... Jak było naprawdę tego się chyba nie dowiemy. Teraz to już i tak nie jest istotne. Ważne dla nas fanów jest to, że taki zespół jak Modern Talking w ogóle powstał.

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

W którejś części tego wywiadu jest mowa o tym jak to było, tylko nie pamiętam w której, dlatego podaję linki do wszystkich części :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=luaT3gS8Yzw
http://www.youtube.com/watch?v=ZRJu2Qdy ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=LxitfFbi ... re=related
Obrazek
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

To co kocham w Thomasie zostało już napisane wcześniej ,więc nie będę się powtarzać . Jednak na pierwszym miejscu według mnie jest pokora którą Thomas nabył przez ostatnie lata .
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
maria MT

Post autor: maria MT »

A ja uwielbiam to spojrzenie Thomasa. Te jego oczy są cudowne. Ahhhh........ Thomas najbardziej podoba mi się z roku 1998 (po reaktywacji MT). Krótkie włosy, jeszcze wtedy taki młody a jednocześnie dojrzały mężczyzna. Widać w nim ten seksapil.
Pozdrawiam Maria
Awatar użytkownika
Milena

Post autor: Milena »

Thomas wygląda świetnie i wcale nie jest gruby fanką Thomasa jestem od 1980 roku.,też jestem fanką C.C.Catch i Dietera Bohlena. Thomas ma przepiękną urodę i przepiękny słodki głos jego wszystkie piosenki są super.
Awatar użytkownika
Monis

Post autor: Monis »

Kochajmy Andersa za to, że jest tak częstym gościem w naszym pięknym kraju i nie zawodzi oczekiwaniom polskiej publiczności.
Call me Dr Love
Lynn

Post autor: Lynn »

maria MT pisze:A ja uwielbiam to spojrzenie Thomasa. Te jego oczy są cudowne. Ahhhh........ Thomas najbardziej podoba mi się z roku 1998 (po reaktywacji MT). Krótkie włosy, jeszcze wtedy taki młody a jednocześnie dojrzały mężczyzna. Widać w nim ten seksapil.
I na wieki wieków Amant! :lol:
Awatar użytkownika
I-love-M-T

Post autor: I-love-M-T »

Głos - istny anioł (mogłabym go słuchać godzinami ;)), wygląd - tytułowy "Sexy lover", charakter - na pierwszy rzut oka przesympatyczny, otwarty i szczery człowiek o zabójczym uśmiechu :D. Mężczyzna idealny:?: Bo powiedzcie, czego chcieć więcej:?: :)
"Anna Maria, Maria, Maria,
you're such a beautiful but lonely señorita..."

Thomas, thank You sooooo much! :*
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

I-love-M-T pisze:Głos - istny anioł (mogłabym go słuchać godzinami ;)), wygląd - tytułowy "Sexy lover", charakter - na pierwszy rzut oka przesympatyczny, otwarty i szczery człowiek o zabójczym uśmiechu :D. Mężczyzna idealny:?: Bo powiedzcie, czego chcieć więcej:?: :)
Dokładnie, i jeszcze gotować potrafi :D
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Jestem fanką Thomasa po wsze czasy i kocham go tak jak fanka kocha swojego idola. Thomas Anders to przeuroczy, inteligentny i niezwykle utalentowany wokalista, jest wprost stworzony do występów na scenie, a jak wiadomo scena jest dla utalentowanych. W dodatku oglądając jego występy można zauważyc jaki jest wyluzowany na scenie, po prostu kocha to co robi. Coś co najbardziej w nim uwielbiam to jego cudowny głos. Thomas wygląda równie anielsko jak i śpiewa. Uroczy Thomas to uosobienie miłości i słodyczy. Potrafię godzinami wsłuchiwac się w jego karmelowy głos, który napełnia moje serce słodyczą. Jego głos to jak cudowny eliksir miłości. Sama słodycz. :D Tak, Thomas uwielbia gotowac, szkoda, ze ja nie cierpię kucharzyc, a jestem po gastronomii. :cry:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Lady Lai

Post autor: Lady Lai »

W Thomasie Andersie najbardziej lubiłam Dietera Bohlena.

Piszecie, że uwielbiacie go za to, że jest idealny- racja. A ja właśnie dlatego go nie lubię. Lalka;D Ale rozumiem,może sie podobać. I ma baardzo kojący głos.
Och, come on- WIN!
malenstwo 066

Post autor: malenstwo 066 »

Moim zdaniem w Thomasie wszystko jest super: uroda, inteligencja, głos, wdzięk..... Mogę go słuchać i oglądać godzinami
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Kiedyś napisałam tu na forum,że bardziej podoba mi się ten Thomas z długimi włosami,ale teraz muszę przyznać,że mój gust się zmienił.Teraz Thomas nie jest już takim chłoptasiem,w którym kochałam się mając 12-16 lat :oops: .Jest dojrzałym poważnym facetem uwielbiam jego uśmiech,lubię patrzeć w jego ciemnobrązowe oczy, lubię jego zachowanie w sytuacjach z zaskoczenia.Dużo by tu dawać przykładów...urocze jest kiedy podczas śpiewania na żywo załamuje mu się w jakimś momencie głos :)
Chciałabym się odnieść jeszcze do tego:
edmund1974 pisze:Z tym namawianiem to występów w Modern Talking to są dwie wersje. Dieter w wywiadach zawsze podkreślał, że Thomas w ogóle nie chciał śpiewać po angielsku. Podobno dlatego na okładce pierwszego singla nie było zdjęć obu panów, bo Thomas nie chciał być rzekomo kojarzony z projektem angielskojęzycznym. Natomiast w ostatnich wywiadach Thomas twierdzi, że to on właśnie namawiał Dietera, by wspólnie nagrali coś po angielsku. Dieter był podobno temu przeciwny, ale uległ prośbom Thomasa i tak powstał singiel You're My Heart... Jak było naprawdę tego się chyba nie dowiemy. Teraz to już i tak nie jest istotne. Ważne dla nas fanów jest to, że taki zespół jak Modern Talking w ogóle powstał.

Pozdrawiam!
A ja znam taką wersję,że Dieter chciał usłyszeć jak brzmi głos Thomasa kiedy śpiewa w języku angielskim.Oczywiście wszystkim,którzy usłyszeli You're My Heart... spodobała się ta wersja Thomasa.Jak opowiadał Dieter czegoś im jeszcze brakowało w dopełnieniu brzmienia tego utworu wpadli na pomysł zaśpiewania chórków (wtedy mówiło się "falset") i wtedy uznano,że wersja z chórkami brzmi lepiej i tak wydano ten singiel.Nikt wtedy nie przypuszczał,ze stanie się ona hitem na skalę światową.
Słyszałam jak opowiadał o tym Dieter czy Thomas w wywiadzie dla TVNu (musiałabym poszukać) i chyba w wywiadzie dla FC Thomas opowiadał mniej więcej zbliżoną historię wydania You're My Heart...
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja najbardziej kocham uśmiech, który od razu poprawia mi humor (i trochę zawstydza :oops: ) i niesamowity głos.
W Thomasie z lat 80 uwielbiałam to 'lekką zniewieściałość' :lol:
Awatar użytkownika
betiq_
Członek TAFC Polska

Post autor: betiq_ »

Przechodziłam przez wszystkie etapy uwielbienia Thomasa,począwszy od jego pięknych długich włosów,głosu,sposobu bycia i ubierania się.Tylko to wszystko działo się w czasach kiedy dostęp do jakichkolwiek informacji o zespole Modern Talking był bardzo ograniczony.Człowiek cieszył się z każdej zdobytej płyty nawet tej bułgarskiej,pierwszą płytę nagrałam z radiowej Trójki z wieczoru płytowego,jaka ja byłam wtedy szczęśliwa.Potem czekało się mniej więcej pół roku i pojawiała się następna płyta,aż do roku 1987 kiedy zadano cios w moje serce,rozpad zespołu.Cały czas miałam nadzieję,że to tylko plotka ale niestety okazała się prawdą.Nastąpił troszkę taki martwy okres,nie było internetu tak jak dzisiaj,że wchodzę na youtube i mogę obejrzeć Thomasa na koncercie nawet w odległym Chile.Bardzo lubię oglądać teledyski,przywołują tyle wspomnień.Teraz uwielbiam Thomasa za to,że jest otwarty na świat i można spotkać się z nim na wyciągnięcie ręki.Spotkałam Thomasa na koncercie w Bełchatowie w zeszłym roku,długo czekałam po koncercie ale opłaciło się,zdobyłam autograf.Teraz już nie mogę się doczekać koncertu w Kielcach.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

betiq_ pisze:Teraz uwielbiam Thomasa za to,że jest otwarty na świat i można spotkać się z nim na wyciągnięcie ręki.

Prozaicznie po rozpadzie MT i niestety małym już udziale Thomasa na dużych imprezach (no może poza "Diskoteka 80" ) osobisty dostęp do Thomasa stał się łatwiejszy.
betiq_ pisze:Człowiek cieszył się z każdej zdobytej płyty nawet tej bułgarskiej,pierwszą płytę nagrałam z radiowej Trójki z wieczoru płytowego,jaka ja byłam wtedy szczęśliwa.Potem czekało się mniej więcej pół roku i pojawiała się następna płyta,aż do roku 1987 kiedy zadano cios w moje serce,rozpad zespołu.
Ja mam bardzo podobne odczucia. Pamiętam te wieczory z radiowej Trójki mimo, że byłem wtedy dzieckiem. :wink: Też wtedy troszkę byłem zasmucony rozpadem zespołu. Muszę jednak przyznać, że tak na poważniej zainteresowałem się projektem Modern Talking gdzieś od roku 1994, kiedy usłyszałem w RMF FM z audycji Marcina Jędrycha o rzekomym powrocie MT i był nawet ogłoszony telefoniczny konkurs aby głosować czy chciałoby się powrócić do tamtych czasów i piosenek czy też nie? Nie pamiętam dokładnie procentowo ale znakomita większość słuchaczy wtedy była "za". :D Te animozje między obu panami jakoś do mnie wtedy nie docierały. Jedynie co pamiętam to ciocia wyjaśniła mi, że to między innymi przez Norę, że nakręcała negatywnie Thomasa przeciwko Dieterowi. :) Dieter niejako przekornie kiedyś w jednym z wywiadów powiedział na SAT 1 w programie Johannes B. Kernera, że jedyne miejsce, w którym pozwala sobie na sterowanie przez kobietę to nawigacja w samochodzie. :) Jednak tak jak mówisz betiq, kiedyś nie widziało się tych różnic a sam zespół MT dostarczał nam wielu niezapomnianych, czasem magicznych wrażeń. :wink:
Jednak mówiąc o samym Thomasie w swojej solowej karierze po II rozpadzie MT bardzo ujmuje mnie swoim szacunkiem wobec fanów i w ogóle ludzi, co nie zawsze można powiedzieć o Dieterze. Owszem Dieter to Dieter, twardy gość z takim stylem bycia, jednak myślę, że w niektórych swoich żartach czy odzywkach zbyt daleko się zagalopowuje, choć napewno nie można odmówić mu pracowitości i zmysłu kompozytorskiego. Thomas mimo, że troszkę stał się artystą niszowym przekonuje mnie bardziej niż obecne produkcje DSDS Dietera. (pewnie to kwestia moich obecnych upodobań muzycznych choć przyznam, że czekam z zaciekawieniem na album Andrei Berg :wink: ). Obiektywnie jednak patrząc to przyznam, że również nie podoba mi się to całe zamieszanie z przeciągającą się europejską wersją wydania nowego albumu Thomasa. Mimo mojego szacunku do Thomasa nie ukrywam, że to mnie troszkę razi i wygląda mało profesjonalnie. Uważam też, że nawet po latach Thomas ma dalej kapitalny głos i prezencję. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
ODPOWIEDZ