Czego obecnie słuchamy?
- Peter
Re: Czego obecnie słuchamy?
Ja też mam taką nadzieję.
- MichałT
Adi pisze:Ja np. obecnie słucham albumu Thomasa "This Time"![]()
Sam chętnie i często do nich wracam, bo to jest kawał dobrej muzyki, głosu i dobrych aranżacjiAdi pisze:nawinęła mi się pod rękę płytka Thomasa Andeersa "Down On Sunset".![]()
Wiem, że się powtarzam
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
PS Obecnie słucham Barry'ego White'a. W tej muzyce jest coś niezwykłego, że nie wspomnę już o mistrzowskim i niepowtarzalnym głosie Barry'ego
Zdecydowanie wszystkim polecam
You're The First, The Last, My Everything
Jak porównuję ten utwór z innymi dzisiejszymi produkcjami typu Kate Perry czy Timbaland
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Peter
Częściowo się zgadzam, Timbaland mógłby czyścić buty DB albo TA, ale bardzo lubię Katy Perry, dla mnie prawdziwe dno to Polska muzyka
Szymon Wydra, Pectus. Dla mnie to jedno wielki g. z dużej litery.
- marian123
niema to jak dobre disco polo
- Peter
Mam nadzieję, ze żartujesz. 
- marian123
oszywiście że tak 
- Kuba.K.
Ja zaś obecnie słucham albumów:
Alone
21st Century
Songs Forever
Osobiście te albumy jak dlamnie są najlepsze...
Ale z "Modern Talking" oraz Thomasa Andersa mam jeszcze wiele ulubienych utworów i albumów.
Pozdrawiam: Kuba.K.
Osobiście te albumy jak dlamnie są najlepsze...
Ale z "Modern Talking" oraz Thomasa Andersa mam jeszcze wiele ulubienych utworów i albumów.
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
które nie są do opisania, lecz do wyśpiewania...
- Peter
Mam wrażenie, że opierasz swoje zdanie na zaledwie kilku piosenek. Przez to Twoje zdanie jest bardzo krzywdzące dla Moving heroes. Piosenki nawiązujące do MT jest zaledwie kilka (2-3), zresztą nawiązujące to zbyt dużo powiedziane. (Jedynie new land jest podobnie zaaranżowana do Fly to the moon). Pozostałe są aranżowane już w inny sposób. Poza tym zespół nie ma w swoim dorobku żadnej kalki jakiegokolwiek utworu Dietera. Tak więc twierdzenie, że MH usilnie się wzoruje na MT jest bardzo dużą przesadą. A co najważniejsze płyta ma dość zróżnicowane brzmienie, nie wiem czy słuchałeś utworu Golden times - twierdzenie, że to styl nawiązujący do MT dowodzi tylko braku znajomości płyty. Zwróć uwagę na utwór Love and magic ma dość drapieżne brzmienie, zupełnie niepodobne do MT.Poza tym ballady zupełnie nie przypominają tych, których twórcą jest Dieter Bohlen.MichałT pisze:W Moving Heroes kilka dobrych piosenek z pewnością się znajdzie, ale najgorsze, że jest to kolejny zespół bez swojego konceptu na muzykę, usilnie wzorujący się na Modern Talking (zauważcie w dodatku, że jedna pani jest brunetką, a druga blondynką![]()
zauważcie też, jak pisana jest nazwa zespołu
)
No i co z tego? Jest parę takich zespołów choćby Miami Twice i już wszystkie muszą być uznane za wzorujące się na MT? Ciekawa teoria.MichałT pisze:zauważcie w dodatku, że jedna pani jest brunetką, a druga blondynką
Byłoby dobrze gdybyśmy dobrze przesłuchali płyty o których piszemy. Ja tą płytę słuchałem już kilkadziesiąt razy i dlatego mogłem sobie wyrobić opinię na jej temat. A jest super pozytywna. Dla mnie ta płyta jest najlepszą z produkcji DB poczynając od DTH i Indiggo. MH jest dla mnie prawdziwym objawieniem na rynku muzycznym, prawdziwą perłą wśród masy muzyki zrobionej bez pomysłu. Cenię jednak Twoje zdanie.
- Daja
Zgadzam się z poprzednikiem. Moving Heroes to nie zespół oparty na zasadzie MT. Może w piosenkach jest podobna aranżacja. Wygląd nie wiele jednak mówi.
Szanuję jednak Twoje zdanie.
Szanuję jednak Twoje zdanie.
- Peter
Jedyne co upodobnia MH do MT, to podobne tempo piosenek i wysokie chórki. Ale czy wszystkie zespoły grające szybkie kawałki muszą być od razu nazywane wzorującymi się na MT? Chyba nie. Również chórki brzmią tu nieco inaczej i to mimo zaangażowania tych samych chórzystów. Jedynie w It's not good enough słychać pewne podobieństwo. Tak więc tezę MichałaT ratuje w pewnym stopniu dodanie chórków do utworów na podobieństwo MT. Ale to chyba jednak za mało. Przynajmniej jak dla mnie. Co ciekawe u Medlocka też się pojawiły chórki, ale niektórzy uważają, że ma on własny styl. Co do aranżacji, to piosenki są aranżowane już w inny sposób.
- Kuba.K.
Oczywiście że ważną żeczą jest dokładne przesłuchiwanie płyt(tu popieram Petera). Ale jeszcze ważniejszą żeczą według mnie jest dokładne wsłuchiwanie się w muzykę i słowa
. Znalezienie sensu całej piosenki, a nie tylko słuchanie jej...
Muzyka to sens całego życia, muzyka to wspaniałe uczucia
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Tak się zastanawiam, jak by się potoczyła ta dyskusja w latach 85 - 87? Przecież po ogromnym sukcesie "The First Album" Modern Talking na ówczesnym rynku muzycznym zaczęły się pojawiać jak grzyby po deszczu wykonawcy naśladujące dosłownie w 100% piosenki Dietera i Thomasa. Nawet chórki były identyczne.
Tak więc z bólem serca muszę przyznać iż jestem bardzo rozczarowany!
Teraz mamy raptem Ashleya, Systemsów czy dziewczyny z MH, a wtedy w latach 80-tych było ich cała masa!!!
Ale się przyznam, w dalszym ciągu częściej słucham wykonawców naśladujących "brzmienie Bohlena" z lat 80-tych, niż obecne poczynania takowych...
Mam poprostu większy sentyment do tamtych czasów...
Tak więc z bólem serca muszę przyznać iż jestem bardzo rozczarowany!
Teraz mamy raptem Ashleya, Systemsów czy dziewczyny z MH, a wtedy w latach 80-tych było ich cała masa!!!
Ale się przyznam, w dalszym ciągu częściej słucham wykonawców naśladujących "brzmienie Bohlena" z lat 80-tych, niż obecne poczynania takowych...
MODERN TALKING FOREVER!!!
- MichałT
MichałT pisze:zauważcie w dodatku, że jedna pani jest brunetką, a druga blondynką
Czy ja napisałem, że panie mają taki sam kolor włosów jak Dieter i Thomas, więc naśladują styl Modern Talking.Peter pisze:No i co z tego? Jest parę takich zespołów choćby Miami Twice i już wszystkie muszą być uznane za wzorujące się na MT? Ciekawa teoria.![]()
Moja wypowieź miała formę żartobliwą, nie zauważyłeś Peterza
Według mnie Moving Heroes naśladują MT nie tylko z powodu charakterystycznych chórków, ale także ze względu na styl śpiewania, a nawet po części na styl zachowania scenicznego i typowego rozkładania rąk w stylu Dietera
http://pl.youtube.com/watch?v=iuDFjOTax ... re=related (Od 1.07)
http://pl.youtube.com/watch?v=YBICTuF_3C4 (najlepiej kliknąć na "oglądaj w wysokiej rozdzielczości") W sumie cały klip
Moje pytanie do Daji:
Za co lubisz Moving Heroes
Dlaczego melodyjność i cudne aranże piosenek lat 80-tych nie mogą wrócićMam poprostu większy sentyment do tamtych czasów...![]()
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- marian123
Dlaczego ? bo młode pokolenie woli szybki dynamiczny rytm takiego przeboju jak You're My Heart, You're My Soul z roku 1984 to dla nich opciach badziewie zapuściłem kiedyś mojemu kumplowi właśnie przebój You're My Heart, You're My Soul to myślałem że mnie zabije śmiechem.
- Peter
Tak to wynikało z całości Twojej wypowiedzi, ale skoro to miało miec żartobliwy charakter, to OK, już myślałem, że taka jest twoja teza.MichałT pisze:Czy ja napisałem, że panie mają taki sam kolor włosów jak Dieter i Thomas, więc naśladują styl Modern Talking.
Nie załamuj mnie... Nie wsadzajmy do jednego wora SIB, ashleya i Moving Heroes. Jedno jest parodią i plagiatem muzyki DB, a drugie jest produkcją Dietera. To duża różnica.Pkmodern pisze:Teraz mamy raptem Ashleya, Systemsów czy dziewczyny z MH, a wtedy w latach 80-tych było ich cała masa!!!
- Adi
Ja również. Jak np. Pet Shop Boys, Fancy, C.C.Catch, Wham, Bad Boys Blue (choć rzadziej teraz ich słucham), Rick Astley, itp. Myślę, że dzisiaj dlatego jest tak mało naśladowców bo zmieniły się czasy, zmieniły się gusta nowego pokolenia, zmieniła się moda, rynek muzyczny, po prostu wszystko. Choć ostatnio kuzyn (który jest DJ'em) mi mówił, że ponoć wraca moda na lata 80-te.Pkmodern pisze:Ale się przyznam, w dalszym ciągu częściej słucham wykonawców naśladujących "brzmienie Bohlena" z lat 80-tych, niż obecne poczynania takowych...