Wiele pytań pojawia się w końcówce części 14. Teraz już potrafimy na nie odpowiedzieć, ale wtedy przeciętny "zjadacz chleba" nie zaprzątał sobie nimi głowy - dobra muza firmowana przez Dietera regularnie pojawiała sie przecież na straganach (i na dyskotkach oczywiście też). A w perspektywie - Sopot '89
Historia Dietera Bohlena - wrażenia
- Dr Mabuse
Być może nie żałuje rozstania z Dieterem, ale na pewno nie żałuje też tego, że go spotkała
Wiele pytań pojawia się w końcówce części 14. Teraz już potrafimy na nie odpowiedzieć, ale wtedy przeciętny "zjadacz chleba" nie zaprzątał sobie nimi głowy - dobra muza firmowana przez Dietera regularnie pojawiała sie przecież na straganach (i na dyskotkach oczywiście też). A w perspektywie - Sopot '89
(ale to pewnie za jakieś dwa odcinki).

-
jkris
zgadza sieDr Mabuse pisze:Być może nie żałuje rozstania z Dieterem, ale na pewno nie żałuje też tego, że go spotkała![]()
no to troche nie tak bylo. stragany i rozkwit sprzedazy kaset nastapil po '89 roku czyli wtedy kiedy nie bylo juz MT ani CCCatch. ja pamietam premiere nowej plyty CCCatch Hear What I Say i konsternacje kiedy odkrylem, ze jest ona inna od poprzednich... ale CC to byla CC i oczywiscie polubilem bardzo te piosenki- zreszta lubie je do dzis...Dr Mabuse pisze:dobra muza firmowana przez Dietera regularnie pojawiała sie przecież na straganach (i na dyskotkach oczywiście też). A w perspektywie - Sopot '89(ale to pewnie za jakieś dwa odcinki).
- only love
- Kontakt:
hmm trudno się nie dziwić??? dietera najbardziej rajcowały pieniądze i kobiety, a z kolei pieniążki lubią nadal do niego lgnąć ale kobiety to jakoś nie bardzo do niego tylko do jego pieniędzy, choć chyba nie można tego powiedzieć o eryce, ale z kolei każda następna to była suczką lecącą na pieniądze, a co do duetów odnośnie muzyki to faktycznie ciężko miał, bo z kim nie wystąpił to zawsze to miało szybko swój koniec, chociaż nie znam historii blue system swoją drogą ciekawi mnie jedno, a mianowicie gdyby thomas nie rozstał się z norą to nie reaktywowało by się napewno modern talking i teraz zagadka: czy blue system istniał by do czasu śmierci kohlera czy rozpadł by się szybciej z powodu ciężkiego charakterku dietera??? ale tego to się już nie dowqiemy chociaż jeśli i w tym zespole były by nieorozumienia i w tym zespole to też by się napewno rozpadł
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
It's tearing me apart
Playing it's so hard
-
jkris
generalnie to wygralas po raz kolejny tym slowotokiem...only love pisze:dietera najbardziej rajcowały pieniądze i kobiety, a z kolei pieniążki lubią nadal do niego lgnąć ale kobiety to jakoś nie bardzo do niego tylko do jego pieniędzy, choć chyba nie można tego powiedzieć o eryce, ale z kolei każda następna to była suczką lecącą na pieniądze, a co do duetów odnośnie muzyki to faktycznie ciężko miał, bo z kim nie wystąpił to zawsze to miało szybko swój koniec, chociaż nie znam historii blue system swoją drogą ciekawi mnie jedno, a mianowicie gdyby thomas nie rozstał się z norą to nie reaktywowało by się napewno modern talking i teraz zagadka: czy blue system istniał by do czasu śmierci kohlera czy rozpadł by się szybciej z powodu ciężkiego charakterku dietera???
- Skyliner89MT
Część 15 bardzo mi się podobała
. Już od dawna widziałem, że Dieter Bohlen to geniusz
:D:D, a potwierdzeniem tego jest chociaż by piosenka "It's A Game" napisana dla Lesa McKeowna i piosenka Blue System "Love Suite".
I teraz się zacznie przez 7 lat będzie cicho o C.C Catch. I według mnie nie zasłużenie Dieter Bohlen przegrał proces o nazwe C. C. Catch. To Dieter wypromował Caro. To dzięki niemu osiągneła duży sukces. Jestem ciekaw czy Chris Norman i C. C. Catch żałują swoich decyzji, że odeszli od Dietera. Ale gdzieś w głębi serca pewnie tak. C. C. Catch tylko była popularna w latch 80tych. A jej powrót w 1998 roku nic jej nie dał. Może przez rok 1998 do tam 1999 było o niej głośno, ale teraz znowu jest cicho. To samo się stało z Roxette, Shakin Stevens, A-ha itp. Mało jest artystów z lat 80tych, którzy powtórzyli swoje sukcesy z lat80 tych w latach 90tych czy na początku XXI wieku.
P.S. Dzięki Arek. Jak zawsze wspaniała
Brawo 
Pozdrawiam
I teraz się zacznie przez 7 lat będzie cicho o C.C Catch. I według mnie nie zasłużenie Dieter Bohlen przegrał proces o nazwe C. C. Catch. To Dieter wypromował Caro. To dzięki niemu osiągneła duży sukces. Jestem ciekaw czy Chris Norman i C. C. Catch żałują swoich decyzji, że odeszli od Dietera. Ale gdzieś w głębi serca pewnie tak. C. C. Catch tylko była popularna w latch 80tych. A jej powrót w 1998 roku nic jej nie dał. Może przez rok 1998 do tam 1999 było o niej głośno, ale teraz znowu jest cicho. To samo się stało z Roxette, Shakin Stevens, A-ha itp. Mało jest artystów z lat 80tych, którzy powtórzyli swoje sukcesy z lat80 tych w latach 90tych czy na początku XXI wieku.
P.S. Dzięki Arek. Jak zawsze wspaniała
Pozdrawiam
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- Skyliner89MT
- Soldier
- Dr Mabuse
No nie wiem czy gdyby wygrał, to sam szyld C.C Catch by wystarczył, aby wypromować kolejną wokalistkę (na miarę CCC). Wystarczy zobaczyć co się stało z 2 Unlimited gdy podziękowno pierwszemu składowi. A pseudo C.C Catch przylgnęło tak bardzo do Caro, że stało się jej drugim nazwiskiem.Skyliner89MT pisze: I teraz się zacznie przez 7 lat będzie cicho o C.C Catch. I według mnie nie zasłużenie Dieter Bohlen przegrał proces o nazwe C. C. Catch.
A 15 część "Historii" - rewelacja. Wtedy Dieter naprawdę potrafił zaskakiwać. No i ten Sopot zdominowany przez muzę Dietera

-
jkris
zdecydowanie nie wystarczylby- zreszta pojawila sie Ronnie, ktora zaspiewala piosenke zywcem z repertuaru CCCatch i byla klapa- stad tez nie pojawil sie i album...Dr Mabuse pisze:No nie wiem czy gdyby wygrał, to sam szyld C.C Catch by wystarczył, aby wypromować kolejną wokalistkę (na miarę CCC).
a proces nie mial na celu dania tego pseudo komus innemu tylko zabranie go Caro. takich zlosliwosci bylo wiecej jak np promowanie kolejnych singli w czasie kiedy Caro promowala juz HWIS...
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Przygotowując którąś z poprzedni części trafiłem na wywiad, w którym była mowa o... zespole C.C.Catch (który rzekomo się rozpadł, ale najważniejsza postać, wokalistka Caro pozostała), więc kto wie jak kontrakt był początkowo sformułowany 
A na następną część przyjdzie trochę poczekać, pewnie około miesiąca. Obowiązki niestety wzywają i wzywać skończą na początku lutego. Taką mam przynajmniej nadzieję
A na następną część przyjdzie trochę poczekać, pewnie około miesiąca. Obowiązki niestety wzywają i wzywać skończą na początku lutego. Taką mam przynajmniej nadzieję
Jak piszesz tak cię widzą.
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
- Skyliner89MT
- only love
- Kontakt:
woow jak zwykle oglądam z zainteresowaniem no i co??? ... podoba mi się 
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.
It's tearing me apart
Playing it's so hard
It's tearing me apart
Playing it's so hard
- Adek
Mi sie podobał tekst w tej czesci o tym, jak wsciekły Dieter wyrzucił egzemplarz płyty Nino De Angelo do Jeziora Genewskiego. Wyobraziłem to sobie
Ale mogłby powstac swietny film dokumentalny o karierze D.B.
Jedna kreskówka, choc dosc fajna, to jednak dla mnie troche za malo...
Jedna kreskówka, choc dosc fajna, to jednak dla mnie troche za malo...
Modern Talking.....i wszystko jasne!