Modern Talking reloaded
- karuus
Re: Modern Talking reloaded
Nom, chyba na żywo ;p Moim zdaniem Dieter z MT Reloaded jest bardziej podobny do autentycznego, niż Thomas 
You can win if you want.!
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No i to by mi nie przeszkadzało,tylko wypadało by jeszcze na początku koncertu przedstawić się własnymi nazwiskami i opowiedzieć dlaczego "podszywają się" lub dlaczego "udają" Modern Talking.Po prostu powiedzieć "kontynuujemy MT jako MODERN TALKING RELOADED,żeby nikt o tej muzyce,o tym wspaniałym zespole nie zapomniał" i wtedy zupełnie inaczej odbierałabym ten zespół.Skyliner89MT pisze:
Chyba na żywo zaśpiewali...
- Dami
A po co się przedstawiać, ważne aby kasiorka leciała do kieszeni.Żenujący chłopcy.
Muzyka nie tylko daje nam ukojenie i dostarcza rozrywki. Jest czymś więcej. Można poznać człowieka po muzyce, jakiej słucha.
- Dubler
No może i trochę są podobni do Dietera I Thomasa, z lat 1998-2003, ciekawe jakby wyglądali w długich włosach, ale chyba nie było by już takiego podobieństwa do Modern Talking z lat 80.
- Beti3771
Ja wole osobiście oryginalne MT.
Dla mnie takie podróby to żenada.Zwłaszcza że nie zawsze śpiewają swoim głosem.
Thomas na jednym z swoich wywiadów a było to w Kielcach powiedział że mu nie przeszkadza to że śpiewają piosenki MT byle nie robili tego z plebejsku.
Ps: I ma racje to nie fer podszywać się pod głos Thomasa niech sam pokarze co potrafi.
Dla mnie takie podróby to żenada.Zwłaszcza że nie zawsze śpiewają swoim głosem.
Thomas na jednym z swoich wywiadów a było to w Kielcach powiedział że mu nie przeszkadza to że śpiewają piosenki MT byle nie robili tego z plebejsku.
Ps: I ma racje to nie fer podszywać się pod głos Thomasa niech sam pokarze co potrafi.
- ROBERT_LATO
- Redaktor
- Kontakt:
Fancy przyjacielu.... (chyba mogę tak napisać ? bo znamy się już z innego forumfancy1979 pisze:Projekt Modern Talking Reloaded ma zgodę od samego Dietera i Thomasa na używanie tej nazwy i dawanie show z ich utworami w formie playback. Jedynie nie wolno im nagrać własnej płyty ze swoimi utworami pod nazwą Modern Talking Reloaded. Wszelkie wasze opinie i domysły, że robią to bez wiedzy Dietera i Thomasa są błędne. Ich zadaniem to podtrzymanie legendy. A o M.T. będzie jeszcze długo głośno, tak samo jak o The Beatles.
Dołączenie do nazwy MT dopisku Reloaded spowodowało, że żaden sąd nie przyzna Dieterowi ani Thomasowi racji w ubieganiu się o zmianę nazwy tego zespołu albowiem sam dopisek zmienia ją całkowicie.
Stąd ani Dieter ani Thomas nie pozwali i nie pozwą do sądu obu Panów z MTR.
Ponadto potwierdził brak takiej zgody zapytany podczas wywiadu w Polsce sam zainteresowany, czyli Thomas Anders, który jak sam to określił "...gdyby używali nazwy Modern Talking - to co innego, a tak ... no cóż to zupełnie inna nazwa, nie wiedziałem że taki zespół nawet istnieje", a dla Twojej informacji Bohlen przegrywał już sprawy sądowe w których miał większe szanse na zwycięstwo niż w tym przypadku...
Jednym słowem gra niewarta świeczki dla obu Panów z Modern Talking.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Its haahd se Dieter tuh bie 
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
MUSICIE TO ZOBACZYĆ jaką dziś dostałem ofertę do biura.
Uśmiałem się do łez!!!!!!!!!!!!!
Nie ma co tworzyć osobnego wątku na ten temat.
http://www.moderntouching.pl/
Uśmiałem się do łez!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
WE WILL STAY WITH YOU FOREVER !!!
THOMAS ANDERS FAN CLUB POLSKA
http://www.thomas-anders.pl
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- tanathos
ten blondyn wcale nie jest podobny do Dietera Bohlena! jest zbyt gruby i zbyt okrągły na twarzy.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Emil45677
Hahaha33ccd pisze:MUSICIE TO ZOBACZYĆ jaką dziś dostałem ofertę do biura.
Uśmiałem się do łez!!!!!!!!!!!!!![]()
- xewela89x
Hehe, wiecie co, to sie w glowie nie mieści, co za beznadzieja 
- edmund1974
- Członek TAFC Polska
Dobre
Cos w sam raz na poprawe humoru
Jak dla mnie najlepszy polski zespol parodiujacy Modern Talking. Napisalem parodiujacy, bo inaczej tego nazwac nie mozna. Ten ich angielski rzeczywiscie do bani. Zabawne sa tez ich "szczerzenie klow"
Ciekawe, czy znajda amatorow na swoj "talent"
Pozdrawiam!
Ciekawe, czy znajda amatorow na swoj "talent"
Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
- Mr.King of Love
Ci panowie mnie żenują..w ogóle moim zdaniem stratą czasu jest rozmawianie o nich na tym forum. Niczego nie reprezentują..
Oh don't play with my heart
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
Don't do that again
If you're breaking apart
I cannot be your friend..
- 33ccd
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
- Kontakt:
pozdrawiam
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
33ccd
COPY KILL MUSIC!!!
- skorpionek1975
- Członek TAFC Polska
- Daniel
Ale marudzicie
ha ha ha
Przecież tu chodzi tylko o to, aby ktoś wyszedł na scenę i "odśpiewał" z playbacku piosenki MT ku uciesze słuchaczy.
Kto był za młody aby iść na koncert MT kiedy jeszcze istnieli - może to uczynić nawet dziś !
A że jakieś podobieństwo jest, tym lepiej - pewnie z daleka widać jakby to prawdziwi DB & TA śpiewali.
Choć osobiście preferował bym image z lat 80, czyli z długowłosym Thomaskiem i Dieterkiem z "płetwą"
To ma na celu dobrą zabawę i podtrzymanie popularności piosenek.
Nie ma co doszukiwać się jakiś wyższych przesłań.
Przecież tu chodzi tylko o to, aby ktoś wyszedł na scenę i "odśpiewał" z playbacku piosenki MT ku uciesze słuchaczy.
Kto był za młody aby iść na koncert MT kiedy jeszcze istnieli - może to uczynić nawet dziś !
A że jakieś podobieństwo jest, tym lepiej - pewnie z daleka widać jakby to prawdziwi DB & TA śpiewali.
Choć osobiście preferował bym image z lat 80, czyli z długowłosym Thomaskiem i Dieterkiem z "płetwą"
To ma na celu dobrą zabawę i podtrzymanie popularności piosenek.
Nie ma co doszukiwać się jakiś wyższych przesłań.
- Maro_D
Jeśli kogoś zainteresuje ta informacja - Modern Talking Reloaded wystąpi w warszawskim klubie Mirage w dniu 2 czerwca 2012 r.
I tak podczas zapowiedzi co raz to kolejnych gwiazd, jakie zagoszczą w owym miejscu (a bywają tam takie sławy, jak Dj Sash, Basshunter, czy wczoraj Dr Alban), zaprezentowano grupę tak: Już 2 czerwca, po raz pierwszy w Warszawie, wystąpi legendarna grupa Modern Talking. Poleciał utwór "Cheri, Cheri Lady" (wersja z 1985 roku) i na ekranie fotka panów, którzy Thomasem i Dieterem nie są
.
Wszystko pięknie, fajnie, tylko po co wmawiać nieuświadomionym, że wystąpi Modern Talking, skoro duet nie istnieje, a na scenie nie zobaczą ani Thomasa Andersa i Dietera Bohlena?
Jednak wolę 2 czerwca wyjechać do Wrocławia, tam to będą oryginalne gwiazdy, włącznie z Boney M., gdzie z oryginalnego składu zawsze ktoś wystąpi.
I tak podczas zapowiedzi co raz to kolejnych gwiazd, jakie zagoszczą w owym miejscu (a bywają tam takie sławy, jak Dj Sash, Basshunter, czy wczoraj Dr Alban), zaprezentowano grupę tak: Już 2 czerwca, po raz pierwszy w Warszawie, wystąpi legendarna grupa Modern Talking. Poleciał utwór "Cheri, Cheri Lady" (wersja z 1985 roku) i na ekranie fotka panów, którzy Thomasem i Dieterem nie są
Wszystko pięknie, fajnie, tylko po co wmawiać nieuświadomionym, że wystąpi Modern Talking, skoro duet nie istnieje, a na scenie nie zobaczą ani Thomasa Andersa i Dietera Bohlena?
Jednak wolę 2 czerwca wyjechać do Wrocławia, tam to będą oryginalne gwiazdy, włącznie z Boney M., gdzie z oryginalnego składu zawsze ktoś wystąpi.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań