Nowy singiel "Dr. No", album "Out Of The Blue

Rozmowa na temat muzycznych poczynań Systems In Blue.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lúkx

Post autor: Lúkx »

Szczerze powiem, że po odsuchaniu próbek niezbyt mi się podoba wizja nowego albumu SIB. Jakieś te rytmy płytkie i brzydko mówiąc "Na jedno kopyto". Szkoda, bo spodziewałem się czegoś więcej, a tu takie rozczarowanie...

trudno :-(

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Systems in Blue to na razie jedyna grupa, która produkuje naszą ulubioną muzykę. Czekamy jeszcze na Andersa, może znowu powróci do produkowania muzyki którą lubimy. A wracając do systemsów, to Dr No, jest jednym z najlepszych ich kawałków po 1001 nights, przebija większość kawałków napisanych przez Bohlena po rozpadzie Modern Talking w 2003 roku, no może po Gasoline i Bizzare, bizarre. Fantastyczny kawałek, do tego te chórki. Nie wiadomo czy tak fantastyczna grupa będzie dalej funkcjonować bez Rolfa Koehlera...
Awatar użytkownika
Peter

Wydaje mi sie, że "Dr. No." jest jednym z niewielu kawałków grupy gdzie nie ma kopiowania konkretnej piosenki Dietera. Chyba, że macie inne zdanie na ten temat.
steen

Post autor: steen »

Pisałem na forum SIB na temat Dr. No, który w mojej opini jest bardzo żartobliwy. Nie wydaje mi się, aby coś lepszego niż Dr. miałoby sie nam na dniach objawić.
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

mi sie podoba najbardziej avalon dr no tez jest super ale nie wiem która lepsza
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
steen

Naturalnie zapomniałem dopisać, że nic lepszego od produkcji Bohlena. Mam takie dziwne przeczucie, że On powoli odchodzi na emeryturę i nie za bardzo mu się chce nadwyrężać i angażować.

Stwierdzenie ważne, że gdyby Rolf żył, byłyby wielkie szanse na lepsze dopracowanie muzyki i przejęcie wszystkich fanów Blue System na korzyść Systems in Blue.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

http://www.musicload.de/album/3207457_2 ... /item.html tu można posłuchac urywków utworow z nowego albumu.

za duzo sie nie da stwierdzić na podsatwie tych fragmentow jednak jednego jestem pewien - heaven & hell to bedzie bardzo fajny kawałek ;)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
steen

Dr. No ma fajną, liczną, wesołą rodzinkę :). Wszystkie utworki są bliźniaczo podobne. Może Shadows of love trochę odchodzi od reszty. Naturalnie trudno jest coś więcej powiedzieć w oparciu o fragmenty piosenek - ukłony dla Mateusza :). Jestem jednak 100% pewien, że album zostanie dobrze przyjęty i warto kupić go do swojej dyskografii.

Z innej beczki przy takiej muzyce na dyskotekach możnaby było do woli poobracać dziewczynami i potem też. Ja miałbym realne natchnienie.
Awatar użytkownika
kris500

Post autor: kris500 »

witam na tej stronce mozna odsluchac w lepszej jakosci nowy albumik Systems In Blue http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... sk=hitlist
Awatar użytkownika
kris500

Post autor: kris500 »

Zapomniem dodac ze na stronce www.musicload.de mozna kupic ten album lub pojedyncze piosenki w formacie mp3 ale tylko uzytkownicy z niemiec :cry:
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

kris500 pisze:witam na tej stronce mozna odsluchac w lepszej jakosci nowy albumik Systems In Blue http://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail/ ... sk=hitlist
no i teraz mam jeszcze lepsze wrażenia niz po wysluchaniu na poprzedniej stronie;) Shangri-La - cudo ;) poczułem się jakby powróciło cos czego tak długo mi brakowało i na co tak dlugo czekałem :D

k'woli wyjaśnienia :) - Shangri-la - odległe, wspaniałe i nie istniejące w rzeczywistości miejsce, w którym wszystko jest piękne i przyjemne. Wymyślone w 1933 r. przez pisarza Jamesa Hiltona w powieści Zaginiony horyzont.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Ja tam jestem jak najbardziej pozytywnie nakręcony tymi fragmentami. I zgodzę się z przedmówcą, iż Shangri-la bedzie napradę perełką! Ohhh nie mogę się doczekać aż albumik wpadnie w moje ręce...
Awatar użytkownika
adamstan
Kontakt:

Post autor: adamstan »

Ja też - aczkolwiek zamierzam go nieco 'zmasakrować ;-) Jest to niezły materiał, bo piosenki (melodia, harmonia i ogólny klimat) dość 'modernowe' albo 'bluesystemowe', tylko te podkłady do poprawki... ;-) Oczywiście wynikami podzielę się na forum :-)
Awatar użytkownika
granieispiewanie
Kontakt:

Post autor: granieispiewanie »

a mi z tych fragmentów najbardziej podoba się Shadows of Love (7 kawałek).
steen

No to jest problem!

Nie wydaje mi sie, że w tym roku pojawi sie coś lepszego niż Out of blue. Album słuchany na drugim linku - ukłony dla Kris 500 :), tylko mnie rozdrażnił paroma sekundami więcej. Aż sie chce wysłuchać wszystkiego w przyzwoitych warunkach. Niecierpliwość i ciekawość będą mną nosiły. Czuję znajome rytmy.

Fajny zestaw! Do Shadows dopisuję Heaven. Jakby ktoś słyszał całe utworki od A do Z dajcie mi proszę znać :).

Jestem ciekaw jaka będzie muzyczna odpowiedź Bohlena? Czyżby DB- Escape?
Awatar użytkownika
Peter

Genialna płyta. Nie byłem przekonany co do Systems in blue, bo nie specjalnie mi się podobała ich pierwsza płyta poza 1001 nights i Point of no return reszta kawałków jest przeciętna. Po drugie takie magic mystery jest kalką Magic symphony inne kawałki wcale nie były pod tym względem lepsze :cry: Po trzecie ta muzyka była trochę niedzisiejsza. Od tej płyty jestem wielkim fanem Systems in blue. Może i dobrze, że ta muzyka jest nie dzisiejsza, ważne, że mi się podoba. Na pewno żaden kawałek nie jest kopią czegokolwiek z Blue System. Niektóre są genialne jak Shangri-la. Wszystkie są na równym poziomie żaden nie odbiega od Dr No. :lol: Ja jestem pod wrażeniem, bo od 2003 r. nie pojawił się na rynku muzycznym tak dobry materiał :lol: Wyjątkiem jest "Confession of a danceflor" ale to już inna bajka.
ODPOWIEDZ