Mark Medlock & Dieter Bohlen - Unbelievable

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
jkris

Post autor: jkris »

Blue Forever pisze: uznał, że to nie to i że najlepiej brzmi ona gdy on (bohlen) jest tylko tłem a Marka głosu jest wydobyty każdy szczegół.
hahaha- wiekszej bzdury nie slyszalem. spiewa tak dobrze, ze lepiej go wyciszyc zeby nikt tego nie musial slyszec :lol: :lol: :lol:
a prawda jest taka, ze go tam w ogole nie slychac, bo w ogole tam nie spiewa. facet lepiej powiedzialby, ze ma potrzebe zaistnienia na okladce i tyle a nie opowiada bzdety, ze dla dobra calosci wyciszyl swoj wokal hahahahahahahahahaha
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Przeciez go slychac. Malo bo malo, glos jest ewidentnie przerobiony, ale jest.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
jkris

phantomas pisze:Przeciez go slychac. Malo bo malo, glos jest ewidentnie przerobiony, ale jest.
a mozesz mi powiedziec, w ktorym miejscu go slyszysz?
poza tym Rolf Kohler spiewal 3/4 piosenek Blue Systemu a jakos nie pojawialo sie jego nazwisko na okladkach. nawet w ksiazeczce o nim nie wspominano- za wyjatkiem jednej plyty jak sie nie myle...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

no to mamy spór ... ja też próbowałam się wsłuchać w piosenki meldocka i co sie okazuje słychać tam jeszcze jeden głos, jeśli to naprawdę jest głos dietera to musi być bardzo przerobiony
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
jkris

only love pisze:no to mamy spór ...
nie ma sie o co spierac wg mnie, bo jesli nawet po komputerowej analizie tego nagrania okazaloby sie, ze gdzies tam w tle jest jakis przerobiony i maksymalnie wyciszony glos Bohlena to i tak wg mnie mowienie, ze on tam spiewa jest zenujace.
facet powinien powiedziec- ja jestem kompozytorem i pisze teksty dlatego polowa sukcesu jest moja i chce byc na okladce a nie udawac, ze spiewa... przeciez to wyglada komicznie- oglada sie teledysk, slyszy Medlocka a widzi takze ruszajacego ustami Bohlena :lol:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

A przez 20 lat nie przeszkadzalo Ci, ze Dieter lupie w gitare? I tez rusza ustami, a nie spiewa? Czy nagle teraz przejrzales na oczy?
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

phantomas pisze:A przez 20 lat nie przeszkadzalo Ci, ze Dieter lupie w gitare? I tez rusza ustami, a nie spiewa? Czy nagle teraz przejrzales na oczy?
no w sumie ciekawe pytanie :wink: dołączam się ;)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Post autor: Dr Mabuse »

Jeśli mogę wtrącić - mnie to wcale nie przeszkadzało :) mimo, że nieraz musiałem odpwiadać na pytania zanjomych w stylu: "A po co mu ta gitara". A ja na to: "On po prostu musi się czegoś trzymać" :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A ja chciałbym zwrócić uwagę na rzeczy pozytywną. W przeciwieństwie do całej Mr. Lonely tekst nie przypomina poskładanego w przypadkowy sposób zlepka wyrazów. Banalny bo banalny, ale z sensem i to takim, który w ostatnim czasie nieźle się sprzedaje ;)
jkris

phantomas pisze:A przez 20 lat nie przeszkadzalo Ci, ze Dieter lupie w gitare? I tez rusza ustami, a nie spiewa? Czy nagle teraz przejrzales na oczy?
przez 20 lat byl czlonkiem zespolu i 90% sadzilo, ze on jednak cos tam spiewa. natomiast takich wykonawcow jak Medlock takze mial wielu i zadnemu na okladke sie nie wepchal. dla mnie to bezsens, mam nadzieje tylko, ze pojawia sie jakies piosenki na ktorych bedzie spiewal, w przeciwnym badz razie uznam, ze facet leczy jakies kompleksy wykorzystujac do tego zadurzonego w nim geja. swoja droga zachowanie Medlocka notorycznie tulacego sie do Bohlena i calujacego go przy kazdej okazji jest tez zenujace... ale czegoz nie robi sie dla pieniedzy- mysle tu o Dieterze, ktory na to pozwala, po czym zawsze szybko jest nawiazanie do jego aktualnej panny, ktora w krotce bedzie miala nascie lat...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

jkris pisze: natomiast takich wykonawcow jak Medlock takze mial wielu i zadnemu na okladke sie nie wepchal
Tylko nasuwa mi się tu pyanie (nie o tym że Bohlen się nie wepchnął tylko w drógą stronę) - czemu tylko panowie z SIB upomnieli się o te "swoje prawa" po tylu latach wykonywania swoich "usług" dla Bohlena a nie zaraz po rozpoczęciu tej współpracy? Coś w tym musi byc.
Ja nie wątpię iż Dieter nie ma za ciekawego głosu (chyba jedynie starał się najwięcej sam zaśpiewac na swojej pierwszej płycie Blue System) ale wolę go bardziej jako kompozytora - choc ostatnimi laty coś to komponowanie mu się bardzo zmieniło od tego co wychodziło wcześniej spod jego ręki.
MODERN TALKING FOREVER!!!
jkris

niestety w domu mam blueconnecta i dziwnym trafem moja odp jest w kilku egzemplarzach, a ze jest na nia odp nie moge ich usunac...
co do samej odpowiedzi to wiadomo, ze panom z SIB chodzilo o kase...
Pkmodern pisze:choc ostatnimi laty coś to komponowanie mu się bardzo zmieniło od tego co wychodziło wcześniej spod jego ręki.
no wlasnie i dlatego zaczyna mnie irytowac jego osoba, wrecz zaczynam go nie lubic :roll:
ale ciagle mam nadzieje, ze napisze jeszcze jakas dobra, dyskotekowa plyte a nie bedzie powielal tych smetow, ktorymi nas raczy od 4 lat...
Awatar użytkownika
only love
Kontakt:

Post autor: only love »

co jak co ale mi tez sie tak pojawia jak dodam posta i strona się zatnie wtedy jak odświeżę to mam swojego posta 2 razy jednak wtedy szybko wracam na to forum i usuwam krzyżykiem powtórkę

ładna ta piosenka jednak za wolna i za smutna ... dieter weź się wreszcie za coś weselszego <młotek> <młotek> <młotek> <młotek> <młotek>
http://chomikinajlepsze.toplista.pl/?ocena=10 Oddaj głos na mojego chomika.Z góry dziękuję.

It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Dieter na okładce płyty to oczywiście posunięcie marketingowe. Nie mam pojecia czemu się temu dziwicie... Ani mnie to ziębi ani parzy. A z drugiej strony dzięki temu wydaje mi się ta okładka jednak bardziej atrakcyjna. A inaczej. Od kiedy kompozytorowi nie wypada pojawić się na okładce do swojego utworu???
Spokojem można kamień ugotować...
DySkietkaDS

Post autor: DySkietkaDS »

Mnie też to nie dziwi, żę Dieter jest na okładce. Timbaland też zawsze pojawia się w teledyskach piosenek, które produkuje i na okładkach singli nawet jeśli wcale nie śpiewa.
I wrote a song about your eyes
Ate a slice of cherry pie
Cried all night
On a bench inside the park
I'll kiss you slowly in the dark
I'll never stop...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Malediwy pisze: A inaczej. Od kiedy kompozytorowi nie wypada pojawić się na okładce do swojego utworu???
Jakoś nie widzę tego kompozytora na okładkach C.C. Catch... :?
MODERN TALKING FOREVER!!!
ODPOWIEDZ